Lym در آزمایش خون به چه معناست؟

Lym در آزمایش خون

احتمالا در جواب ساده ترین آزمایش های خون تا پیچیده ترین آنها، با کلمه اختصاری lym یا lymph روبرو شده اید. این علامت های اختصاری به تعداد لنفوسیت (lymphocyte) خون اشاره دارند که نوعی گلبول سفید هستند و نقش مهمی در تثبیت سیستم ایمنی بدن دارند. لنفوسیت ها به طور ویژه به حفاظت از بدن، به خصوص در برابر عفونت ها و سلول های سرطانی می پردازند. در نتیجه کم یا زیاد بودن مقدار لنفوسیت خون می تواند خطرآفرین باشد. از همین رو آشنایی با تفسیر Lym در آزمایش خون ضروریست که در ادامه به معرفی کامل تر آن می پردازیم.

با لنفوسیت ها آشنا شوید

لنفوسیت ها در مغز استخوان رشد می کنند. سپس وارد جریان خون شده و در تمامی بدن یافت می شوند. از نظر شکل ظاهری، لنفوسیت ها بزرگتر از گلبول های قرمز هستند و یک هسته بزرگ بنفش رنگ در مرکز خود دارند. این دسته از گلبول های سفید، به سه دسته اصلی سلول های B، T و NK یا کشنده طبیعی تقسیم می شوند. لنفوسیت هایی که به غده تیموس می روند، به سلول T تبدیل می شوند. این سلول ها برای از بین بردن سلول های سرطانی و در نهایت کنترل ایمنی بدن بسیار حائز اهمیت هستند.

مقادیر دقیق Lym در آزمایش خون می تواند تعداد سلول های B را نیز نشان دهد که دسته دوم لنفوسیت ها هستند. سلول های B آنتی بادی یا پادتن تولید می کنند تا با کمک آن، مواد خارجی آلوده یا آنتی ژن را از بین ببرند. نوع سوم لنفوسیت ها به سلول های کشنده طبیعی یا NK معروف هستند که به سرعت و بدون نیاز به فعال سازی توسط آنتی ژن ها، سلول های تومور را از بین می برند.

مقدار نرمال lym در آزمایش خون

سلول های لنفوسیت B و T در جریان خون یافت می شوند که نهایتا هر دو نوع لنفوسیت با هم، به حفظ سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. لنفوسیت در آزمایش Lymph خون باید در یک رنج نرمال قرار گرفته باشد که به سن، نژاد، جنس، منطقه جغرافیایی و همچنین سبک زندگی بستگی دارد. به صورت طبیعی در یک میکرولیتر خون افراد بالغ، 1000 تا 4800 و در کودکان بین 3000 تا 9500 لنفوسیت موجود است.

لنفوسیت ها در مبارزه با بیماری ها نقش جدی را ایفا می کنند. مشکلات خفیف بالا یا پایین بودن سطح لنفوسیت خون معمولا به صورت خودبه خودی رفع می شود که تشخیص قطعی آن برعهده پزشک است. با این حال می توان گفت که مقدار دقیق Lym در آزمایش خون نوعی کمک کننده برای تشخیص بیماری های جدی تر به حساب می آید. برای مثال می توان به بیماری های عفونی، ویروسی، باکتریایی، ارثی، سرطان و تومور اشاره کرد.

تشخیص مقدار lym در آزمایش خون
تشخیص مقدار lym در آزمایش خون

بالا بودن lymph در آزمایش خون

بالا بودن لنفوسیت در آزمایش خون اصطلاحا لنفوسیتوز نامیده می شود. زمانی که بدن به مبارزه بیش از حد با سلول های بیماری زا می پردازد، تعداد لنفوسیت بالا می رود. بیماری های مختلفی نیز باعث بالا رفتن تعداد لنفوسیت در خون می شوند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هپاتیت
  • سفلیس
  • مونونوکلئوز
  • سل
  • ایدز
  • کم کاری تیروئید
  • انواع عفونت مانند سیاه سرفه و توکسوپلاسموز
  • سرطان خون

با این حال افزایش lym در آزمایش خون می تواند موقتی باشد و به تشخیص پزشک بستگی دارد. معمولا این افزایش پس از درمان عفونت ها و بیماری ها کم می شود. در واقع پزشک باید علت های زمینه ای ابتلا به لنفوسیتوز را بررسی نماید تا با درمان تخصصی آن مشکل، لنفوسیت خون نیز کاهش یابد. مورد دیگر فعالیت شدید ورزشی است که می تواند باعث افزایش lymph خون شود.

علائم بالا بودن Lym در آزمایش خون

افزایش لنفوسیت به خودی خود علائمی ندارد و تنها با آزمایش lym خون مشخص می شود. فقط زمانی که بیماری به صورت بالینی علائم خود را نشان دهد، علائم کلی بالا رفتن لنفوسیت ها را نیز می توان مشاهده کرد که شامل موارد زیر می شود:

  • عرق شبانه
  • تب
  • شکم درد
  • کم اشتهایی
  • تنگی نفس
  • تورم غدد لنفاوی
تفسیر Lym در آزمایش خون
تفسیر Lym در آزمایش خون

پایین بودن lymph در آزمایش خون

کم بودن تعداد لنفوسیت را لنفوسیتوپنی می نامند که آن نیز می تواند موقتی باشد. لنفوسیتوپنی گاها ارثی است یا بر اثر بیماری های خودایمنی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید به وجود می آید. سرطان، پرتودرمانی و شیمی درمانی نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار بر پایین آمدن لنفوسیت خون هستند. به صورت کلی لنفوسیتوپنی را می توان نتیجه 3 مشکل اساسی دانست که به شرح زیر است:

  • عدم ساخت لنفوسیت کافی توسط سلول های مغز استخوان
  • ابتلا به بیماری هایی که لنفوسیت را از بین می برند
  • گیرافتادن لنفوسیت ها در غدد لنفاوی و طحال

علائم پایین بودن Lym در آزمایش خون

مهم ترین نشانه پایین بودن لنفوسیت در خون، مبتلا شدن فرد به بیماری های عفونی در فواصل کوتاه و به صورت مکرر است. به صورت کلی این مشکل نشانه خاصی نداشته و پزشک فقط با کمک آزمایش های شمارش فاکتورهای خونی می تواند متوجه آن شود. درنتیجه هنگام تفسیر lym در آزمایش خون باید توجه ویژه ای به تعداد سلول های B و T کرد. کم بودن شدید هر یک از این سلول ها می تواند عامل ایجاد عفونت های خطرناک ویروسی، انگلی و قارچی شود. پزشک ممکن است آنتی بیوتیک هایی را تجویز کند تا عفونت های احتمالی بدن از بین برود. در این بین بعضی از داروهای ترکیبی به درمان سریع تر کمک می کند.

بررسی Lym در آزمایش خون
بررسی Lym در آزمایش خون

جمع بندی

در این محتوا به بررسی Lymph در آزمایش خون پرداختیم که مرتبط با تعداد لنفوسیت خون است. اگر lym از مقدار نرمال خود به صورت غیرطبیعی کمتر یا بیشتر باشد، ممکن است خطر آفرین باشد. در این صورت احتمالا بدن فرد دچار عفونت شده یا در معرض بیماری های خاصی مثل سرطان قرار گرفته است. با توجه به این موضوع، چکاپ ها و آزمایش هایی که پزشکان برای بررسی Lym در آزمایش خون تجویز می کنند را باید به سرعت و دقت بالایی انجام داد.

با این حال ممکن است که شما امکان مراجعه حضوری به آزمایشگاه ها را نداشته باشید. در این صورت کافیست در سامانه آنی آزما، ثبت سفارش کرده و مکان و زمان مدنظر خود را مشخص کنید. پس از آن بهترین متخصصین آزمایشگاهی برای گرفتن آزمایش به محل مدنظرتان می آیند. در نهایت جواب آزمایش در کوتاه ترین زمان ممکن برایتان پیامک می شود.

 

خدمات مرتبط:

چکاپ سطح ۳

چکاپ ویژه سرطان برای آقایان

مقالات مرتبط:

تا چه اندازه در مورد سرطان خون اطلاعات دارید؟

آزمایش تشخیص آرتروز و روماتیسم

2 دیدگاه در Lym در آزمایش خون به چه معناست؟

  1. یاسمین می‌گوید:

    سلام .مصرف انتی بیوتیک و سرماخوردگی سه روز قبل از ازمایش باعث افزایش lymphocytes میشه؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.