مراقب کرونا در دوران بارداری باشید

کرونا در دوران بارداری

متاسفانه ویروس کرونا در سراسر دنیا در حال پیشروی است و در این میان، افراد بسته به میزان قوای سیستم ایمنی بدن خود ممکن است به این بیماری مبتلا شده و یا از آن در امان بمانند. مسئله بسیار مهم و خطرناک، ابتلای مادران باردار به ویروس کرونا است. مادران بارداری بسیار در معرض این بیماری قرار دارند و در صورتی که مراقبت های لازم را از خود نداشته باشند، ممکن است حتی منجر به مرگ هر دو شود. با توجه به اینکه این ویروس جدید بوده و تا پیش از این، هیچ کجای جهان با این ویروس درگیر نبوده است لذا مردم دنیا آگاهی کافی نسبت به آن ندارند. متخصصین آزمایشگاه شبانه روزی انی آزما در این مقاله کلیه نکات لازم برای آشنایی با این ویروس و مراقبت کرونا در دوران باردرای را ذکر کرده اند. مادران عزیز حتما در اولین فرصت این مقاله را مطالعه نمایند.

کرونا در دوران بارداری

کرونا در دوران بارداری یکی از مسائلی است که اخیرا با شیوع ویروس کووید – 19 مورد توجه قرار گرفته است. این روز ها نگرانی زنان باردار نسبت به ویروس کرونا دو چندان شده است. کرونا ویروس به گروهی از ویروس ها گفته می شود که شکل ظاهری آن ها در زیر میکروسکوپ به صورت تاج خورشید مشاهده می شود. این خانواده ویروسی باعث انواع مختلف عفونت ها از جمله سرما خوردگی ها، سارس، مرس و غیره می شود.

در چند مدت اخیر بیماری جدیدی به این خانواده اضافه شده است که عامل آن کووید – 19 نام گرفته است. به علت نو ظهور بودن این بیماری اطلاعات دقیقی از ساز و کار آن در دسترس نیست. مراکز تحقیقاتی در سرتاسر جهان در حال بررسی و شناسایی ویژگی های مختلف این ویروس و یافتن راه های درمان و همچنین نحوه پیشگیری و تهیه واکسن برای این بیماری خطرناک و بسیار مسری می باشند (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ی آیا کرونا با آزمایش خون نشان داده می شود؟ مراجعه شود)

کرونا در دوران بارداری

آیا کرونا در دوران بارداری می تواند به جنین نیز انتقال پیدا کند؟

متاسفانه اطلاعات کافی در مورد اینکه آیا کرونا در دوران بارداری نیز می تواند به جنین انتقال پیدا کند یا خیر، وجود ندارد. تنها راه ارتباطی جنین و مادر جفت است. مواد غذایی و اکسیژن از راه جفت وارد خون جنین و دی اکسید کربن و مواد زائد از خون جنین وارد جفت می شود. جفت به بسیاری از مواد اجازه عبور نمی دهد ولی با این حال برخی ویروس ها امکان عبور از این راه را پیدا می کنند و موجب ابتلای جنین می شوند. تا کنون اطلاعات دقیقی از ابتلای جنین به ویروس جدید کرونا کووید – 19 در مادران مبتلا گزارش نشده است. ولی با توجه به اطلاعاتی که از عضو های دیگر این ویروس هم چون سارس و مرس وجود دارد، ممکن است احتمال ابتلای جنین به ویروس جدید این خانواده نیز وجود داشته باشد.

آیا احتمال ابتلای زنان باردار به ویروس کووید – 19بیشتر است؟

احتمال ابتلای همه ی افراد به این ویروس در همه سنین وجود دارد ولی آن چه که مسئله کرونا در دوران بارداری را بسیار حایز اهمیت کرده ، این است که زنان باردار به علت تغییرات فیزیولوژیکی و ایمنی که در آن ها اتفاق می افتد، شاهد تضعیف سیستم ایمنی بدن می باشند و کاهش حجم ذخیره تنفسی در آن ها مشاهده می شود. بنابراین خطر بیماری کرونا در دوران بارداری بیشتر از سایر افراد می باشد. از طرفی این بیماری در این دوران عوارض شدید تری ممکن است به دنبال داشته باشد.

علائم ابتلا به کرونا در دوران بارداری شامل تب، سرفه، ضعف، درد عضلانی، تنگی نفس و در موارد نادرتر اسهال، تهوع می باشد. بنابراین با مشاهده ی این علائم زنان باردار باید با پزشک خود تماس بگیرند و شرح حال دقیقی از وضعیت خود با وی در میان بگذارند یا به مراکز بهداشت نزدیک محل سکونت خود مراجعه کنند.

تب در دوران بارداری با هر علتی دارای عوارض زیادی است بنابراین باید تب در این دوران کنترل شود. تب مادر در سه ماهه اول بارداری ممکن است باعث اختلالات عصبی در جنین شود و در سه ماهه دوم و آخر باعث اختلال در ریتم قلب جنین می شود. به همین دلیل توصیه می شود زنان باردار قبل از هر اقدامی و مراجعه به مراکز بهداشت، با استفاده از قرص استامینوفین ۵۰۰ تب خود را پایین آوردند.

کرونا در دوران بارداری

آیا بیماری کرونا ویروس کووید – 19 در زنان باردار شدید تر است؟

به علت نوظهور بودن بیماری کرونا ویروس و شیوع بالای آن و محدود بودن جمعیت مبتلا به این ویروس، مطالعات کمی در مورد کرونا در دوران بارداری انجام گرفته است. به هر حال در حال حاضر در این مورد که آیا این بیماری عوارضی برای حاملگی ایجاد می کند یا خیر، اطلاعاتی کمی در دست داریم ولی با توجه به شرایط فیزیولوژیک خاص در زنان باردار و ضعف ایمنی، ممکن است بیماری در دسته از افراد با شدت بیشتری بروز کند. در حال حاضر ولی بیشترین درگیری با این بیماری در افراد سالمند و افراد با بیماری زمینه ای گزارش شده است . برای بررسی شدت بیماری کرونا ویروس کووید – 19در زنان بارداری نیاز به مطالعات بیشتری می باشد.

عوارض کرونا در دوران بارداری

کرونا در دوران بارداری می تواند عوارض بسیار شدیدی داشته باشد، بنابراین زنان باردار باید با اقدامات پیشگیرانه تا حد ممکن از این ویروس دور باشند. عوارض احتمالی این ویروس در دوران بارداری بر جنین شامل موارد زیر می باشد:

مرگ داخل رحمی

مرده زایی

وزن کم نوزاد هنگام تولد

زایمان زودرس

اختلالات عصبی

اختلال در ریتم قلب جنین

ولی نگران نباشید چون هنوز هیچ کدام از عوارض احتمالی اشاره شده در زنان باردار مبتلا به کرونا ویروس گزارش نشده است. در تحقیقات انجام شده توسط پرفسور یالان لیو به همراه تیمش که در دانشگاه هواژونگِ چین اخیرا بر روی چهار زن باردار که به ویروس تازه کرونا مبتلا شده بودند، انجام شده است، همه این افراد زایمان سالمی داشته‌اند و هیچ‌کدام از ۴ نوزاد هم علائم بیماری کووید-۱۹ را نداشته است، همچنین از سه نوزاد تست کرونا گرفته شد و نتیجه آن منفی بود.

گرچه یکی از نوزادان مشکل تنفسی و دو تای دیگر قرمزی پوست داشته‌اند که بعد از چند روز درمان خوب شده‌اند.

در بخش دیگری از این مطالعه، زایمان ۹ زن بررسی شد که در مجموع ۱۰ نوزاد به‌ دنیا آوردند و ۹ تای آنها نجات یافتند. از این میان شش نوزاد در ابتدا تنگی نفس و دو نوزاد دیگر تب داشتند اما تست کرونای هیچکدام از ۹ نوزاد مثبت نبود.

پژوهشی که متخصصان زنان و زایمان در رویال کالج لندن انجام داده‌اند در این زمینه امید بخش‌تر است. مطالعه‌ای که روی ۱۵ زن باردارِ مبتلا به کووید-۱۹ انجام شده نشان داد که علائم آنان مانند دیگر مبتلایان به بیماری بوده است و بس. تا زمان انتشار گزارش ۱۱ تن از این زنان زایمان کرده‌اند و هیچکدام از نوزادان به کرونا آلوده نبودند. نکته بسیار جالب این گزارش این است که: «این زنان پس از زایمان و بدون استفاده از داروهای ضدویروسی بهبود یافتند.»

کرونا در دوران بارداری

عوارض دراز مدت بیماری کرونا در دوران بارداری بر سلامت جنین شامل چه مواردی می باشد؟

برخی مادران باردار نگرانند که ابتلا به کووید-۱۹ در یک زن باردار یا نوزاد بتواند اثرات دراز مدتی روی سلامت و رشد نوزادانشان داشته باشد، به شکلی که باعث شود آنها احتمالاً بعد از دوران نوزادی هم نیازمند حمایت بالینی باشند. باید گفت که در حال حاضر، در مورد اثرات دراز مدت این بیماری بر روی سلامت نوزادان مبتلا یا نوزادانی که در دوران جنینی در معرض ویروس ایجادکننده‌ کووید-۱۹ بوده‌اند، اطلاعاتی وجود ندارد. اما به‌طور کلی، زودرس بودن و داشتن وزن کم هنگام تولد می‌تواند در دراز مدت اثرات نامطلوبی روی سلامت جنین داشته باشد.

شیردهی در مادران مبتلا به کرونا در دوران بارداری

شیر مادر در مقابل خیلی از بیماری ها از نوزادان محافظت می‌کند؛ فقط در موارد بسیار نادری، تغذیه با شیر مادر توصیه نمی‌ شود. ولی در مادران مبتلا به علت اینکه انتقال انسان به انسان از طریق تماس نزدیک با شخصی که کووید-۱۹ در او تأیید شده، گزارش شده است و تصور می ‌شود که انتقال عمدتاً از طریق ذرات تنفسی تولید شده هنگام سرفه یا عطسه‌ فرد مبتلا باشد، بنابراین در مادران مبتلا بهتر است از تماس نزدیک با جنین اجتناب شود.

در مورد انتقال این بیماری از طریق شیر مادر به نوزاد گزارشی مشاهده نشده است. ولی توصیه می شود در صورت مشکوک بودن مادر به این ویروس شیر با دستگاه های دستی یا ماشین شیر دوش جمع آوری و با شیشه شیر به نوزاد داده شود. اگر چه ارتباط پوستی در لحظه های اول تولد بسیار مهم است و با توجه به شرایط فعلی از انجام این اقدام اجتناب می شود. بنابراین در این دوران مادرانی که مبتلا بوده یا مشکوک به بیماری کرونا هستند ،باید از لمس کردن، بغل و شیردهی مستقیم به نوزاد خود خودداری کنند.

آیا احتمال ابتلای نوزاد تازه متولد شده به ویروس کرونا وجود دارد؟

سیستم ایمنی نوزادان نسبت به افراد دیگر ضعیف تر می باشد و احتمال ابتلا به عفونت های ویروسی، باکتریایی، انگلی و غیره در نوزادان بیشتر است‌. به همین دلیل احتمال ابتلای نوزادان تازه متولد شده به این ویروس بالا است. بنابراین از ارتباط نوزاد با افراد مشکوک به بیماری باید اجتناب شود.

آیا پرسنل باردار مراکز درمانی در صورت مراقبت از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در معرض خطر قرار دارند؟

افراد باردار شاغل در مراقبت‌های بهداشتی درمانی باید دستورالعمل‌های ارزیابی ریسک و کنترل عفونت مخصوص پرسنل بهداشتی درمانی دارای تماس با بیماران مشکوک یا تأییدشده‌ کووید-۱۹ را دنبال کنند. رعایت راهکار های توصیه ‌شده برای پیشگیری و کنترل عفونت، بخش مهمی از محافظت تمام کارکنان در محیط‌ های درمانی است.
اطلاعات در مورد کرونا در دوران بارداری بسیار محدود است؛ شاید بهتر باشد مراکز درمانی در صورت امکان و در دسترس بودن پرسنل، قرار گرفتن پرسنل باردار در معرض بیماران تأیید شده یا مشکوک کووید-۱۹ را محدود یا قطع کنند.

کرونا در دوران بارداری

در زمان شیوع ویروس کرونا، آیا لازم است آزمایشات دوران بارداری خود را انجام دهم؟

آزمایشات دوران بارداری از مهم ترین اقدامات لازم برای حفظ سلامت جنین و مادر به شمار می رود که باید در هر شرایطی انجام شود و کرونا در دوران بارداری نباید مانع از انجام این آزمایشات ضروری شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ی از آزمایش بارداری بیشتر بدانیم مراجعه شود). هرگز نباید ترس از ابتلا باعث عدم انجام این آزمایشات شود. در این دوران به علت ضعیف بودن سطح سیستم ایمنی مادر باید بیش از همه مراقب سلامتی خود باشید و با استفاده از ماسک و دستکش و شستشو مرتب دست ها می توانید از این بیماری و بسیاری از عفونت های دیگر پیشگیری کنید. همچنین اگر با این وجود هنوز نگران خارج شدن از منزل هستید آزمایشگاه آنی آزما با نمونه گیری در منزل می تواند بهترین راه حل برای انجام آزمایشات دوران بارداری در این شرایط باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ی آزمایشگاه شبانه روزی آنی آزما مراجعه فرمایید)

از مراجعات غیر ضروری به مراکز درمانی خودداری کنید:

اگر چه آزمایشات دوران بارداری را باید در این دوران نیز ادامه دهید ولی حدالامکان باید از مراجعات حضوری به مراکز درمانی خودداری شود. برای مثال جواب آزمایشات خود را با پزشک خود به صورت تلفنی در میان بگذارید و از پزشک خود سوالات خود را به صورت غیر حضوری بپرسید. ممکن است پزشکتان در این دوران با توجه به شرایط کنونی از شما بخواهد آزمایشات، سونوگرافی و تست هاس دیگر خود را به زمان دیگری موکل کنید. در این دوران نسبت به شرایط کنونی سعی کنید بیش از پیش با پزشک خود در ارتباط تلفنی باشید و توصیه های پزشک را رعایت کنید.

آرامش خود را حفظ کنید!

طبیعی است که کمی به ‌خاطر شرایط به ‌وجود آمده مضطرب باشید و نگران سلامت جنین خود باشید ولی اگر در تمام طول روز و دائما در حال استرس هستید باید بدانید که نگرانی زیاد ممکن است به جنین آسیب بزند. کورتیزول نوعی هورمون استرس است که می‌تواند از جفت عبور کند و بر تکامل ساختار احساسی جنین اثر بگذارد. البته عوامل پیچیده‌ ی بسیاری توانایی یاد گیری و برقراری ارتباط را در فرزند شما شکل می‌ دهند، اما منطقی است که برای حفظ سلامت خودتان و فرزندتان سعی کنید خودتان را از بند استرس رها کنید.

چند راهکار بر غلبه بر استرس اشاره می شود:

• بیشتر استراحت کنید و با جنین داخل شکمتان صحبت کنید

• با همسرتان یا کسی که هنگام صحبت با او احساس آرامش می کنید، صحبت کنید.

• به تغذیه خود اهمیت دهید و از مواد غذایی غنی از ویتامین ها استفاده کنید‌

• در خانه نرمش های ملایم انجام دهید و قدم بزنید‌.

کرونا در دوران بارداری

درمان و واکسن بیماری کرونا:

متاسفانه در حال حاضر درمان قطعی و همچنین واکسنی برای این بیماری وجود ندارد. بنابراین پیشگیری هدف اصلی برای کنترل بیماری کرونا ویروس می باشد.

راه های پیشگیری از این بیماری در دوران بارداری شامل موارد زیر می باشد:

• از تماس نزدیک با افراد بیمار اجتناب کنید

• از لمس کردن چشم، بینی و دهان خودتان اجتناب کنید

• مایعات کافی و به ویژه گرم مصرف کنید.

• درجه حرارت بدن خود را خود را بسنجید و در صورت بالا بودن دمای بدن، با پزشک خود تماس بگیرید.

• هنگامی که بیمار هستید، در خانه بمانید

• در صورت سرفه یا عطسه دستمال کاغذی جلوی دهان و بینی خودتان بگیرید و سپس آن دستمال را به سرعت دور بیندازید.

• اشیا و سطوحی که با آن‌ها سروکار دارید را دائماً پاک و ضدعفونی کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.