mch در آزمایش خون چیست و افزایش یا کاهش آن به چه معناست؟

mch در آزمایش خون چیست؟

آزمایش خون یکی از راه های مهم تشخیص بیماری های احتمالی است که پزشکان به کمک آن قادر به تنظیم برنامه درمانی برای بیماران می باشند. ممکن است در زمان مشاهده برگه آزمایش، این سوالات به ذهن شما خطور کرده باشد که mch در آزمایش خون چیست؟ یا علت پایین بودن mch چیست؟

برای پاسخ به این سوالات باید بدانید کهMCH مخفف میانگین هموگلوبین سلولی است. این شاخص در آزمایش خون، یک فاکتور مهم برای تشخیص کم خونی و دیگر مشکلات مربوط به سلامتی است.

در آزمایش MCH، مقدار متوسط هموگلوبین خون اندازه گیری می شود. هموگلوبین پروتئینی است که به گلبول ‌های قرمز برای رساندن اکسیژن به دیگر سلول ‌ها و بافت‌ های بدن کمک می کند. تغییرات MCH در آزمایش خون و خارج از محدوده نرمال بودن آن نشانه مشکوک بودن فرد به بیماری‌ هایی نظیر کم خونی و تالاسمی است.

برای پاسخ به این سوال که mch در آزمایش خون چیست باید بدانیم که مقادیر غیرطبیعی این فاکتور می تواند موجب ایجاد مشکلات جدی سلامتی برای افراد شود. شاید بتوان با رعایت تدابیر خاص و در پیش گرفتن سبک زندگی سالم، از بروز مشکلاتی مانند کاهش یا افزایش MCH پیشگیری کرد.

در این مقاله از «آنی آزما» قصد داریم برای افزایش آگاهی و کاهش نگرانی شما به این موضوع بپردازیم. پس لطفاً تا انتها با ما همراه باشید.

mch در آزمایش خون چیست؟
mch در آزمایش خون چیست؟

سطوح نرمال MCH  در آزمایش خون

شاید پس از مشاهده برگه آزمایش، این سوال را پزشکتان پرسیده باشید که mch در آزمایش خون چیست؟ Mchc بالا در آزمایش خون به چه معناست؟ معمولاً پزشکان متخصص برای آگاهی از سطح MCH بیماران، آزمایش CBC را تجویز می کنند. سطح طبیعی MCH در بزرگسالان، حدوداً 27 تا 33 پیکوگرم (pg) در هر سلول است. این اعداد بر اساس دستگاه و کیت های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفته متغیر است.

توجه به این نکته مهم است که اعداد مربوط به سطح MCH در کودکان متفاوت از اعداد مربوط به بزرگسالان است. بالا یا پایین بودن میزان این فاکتور، بر اساس محدوده تعیین شده در برگه آزمایش مشخص می شود. در زمان خواندن برگه آزمایش، محدوده نرمال ذکر شده در برگه را مد نظر قرار دهید.

پارامتر MCH به دو پارامتر دیگر یعنی MCV و MCHC وابسته است. در برخی موارد، از این سه مورد به عنوان فاکتورهای ارزیابی گلبول‌ های قرمز موجود در خون استفاده می شود.

همچنین ممکن است با خواندن این مطلب از خود بپرسید که m.c.h.c چیست یا میزان نرمال mchc در خون چه مقدار است؟

برای پاسخ به این پرسش باید بدانید کهMCHC میانگین غلظت هموگلوبین گلبول‌ های قرمز و یکی از فاکتورهای آزمایش CBC است. تفاوت بین MCH و MCHC در این است که در شاخصMCHC، حجم یا اندازه گلبول‌ های قرمز اندازه گیری می شود، ولی در MCH این اطلاعات لحاظ نمی ‌شوند.

تست خون و ارزیابی وضعیت سلامت
تست خون و ارزیابی وضعیت سلامت

پایین بودن mch در آزمایش خون به چه معناست؟

ممکن است سطوح خارج از رنج نرمال این فاکتور موجب بروز علائمی بدن انسان شود. پس از پاسخ به این سوال که mch در آزمایش خون چیست؟ به پاسخ این سوال می پردازیم که افزایش یا کاهش این فاکتور نشانه چیست؟ آیا تغییرات MCH خطرناک است؟

گاهی پایین بودن MCH نشانه ای از کم خونی باشد. کم خونی می ‌تواند به دلیل فقر آهن، کمبود ویتامین ب‌۱۲، عوارض بارداری، آنمی یا کم خونی ناشی از گلبول های قرمز داسی شکل، آنمی همولیتیک یا آپلاستیک رخ دهد.

مواردی مانند رژیم غذایی ناصحیح، جراحی یا حوادث همراه با خونریزی زیاد موجب از دست رفتن آهن بدن می شوند. پس از دانستن اینکه mch در آزمایش خون چیست باید بدانید که ممکن است کاهش MCH به دلایل دیگری از قبیل سرطان، تالاسمی، بیماری‌های خود ایمنی، بیماری های کلیوی، بیماری های کبدی، زایمان و غیره نیز رخ دهد.

نمونه گیری سریع و دقیق با آنی آزما
نمونه گیری سریع و دقیق با آنی آزما

بالا بودن MCH‌ در‌ آزمایش‌ خون‌ نشانه چیست؟

سطوح بالای MCH یا هموگلوبین خون نشان ‌دهنده مشکلات مختلفی است. یکی از اختلالات مرتبط با بالا بودن سطح MCH، کم ‌خونی ناشی از فقر ویتامین های گروه B خصوصاً فقر ویتامین B12 و فولات است.

پس از اطلاع از اینکه mch در آزمایش خون چیست باید بدانید که وجود اختلالات تیروئیدی و مصرف مشروبات الکلی نیز موجب بالا رفتن سطح این فاکتور در خون می شوند. همچنین نوعی بیماری نادر خونی به نام پلی‌ سیتمی نیز می تواند موجب افزایش MCH شود. این وضعیت، در زمان تولید بیش از حد گلبول های قرمز رخ می دهد. افزایش تولید این گلبول ها موجب افزایش غلظت خون و افزایش خطر سکته می شود.

نشانه های افزایش یا کاهش سطح mch در آزمایش خون چیست؟

پس از پاسخ به این پرسش که mch در آزمایش خون چیست؟ باید به سراغ آگاهی از علائم و نشانه های افزایش یا کاهش سطح MCH در خون باشیم. از جمله علائم کاهش MCH می توان به رنگ پریدگی، خستگی بیش از حد، درد قفسه سینه، سر درد مکرر، سردی دست و پاها، ریزش موها، اختلال تمرکز و غیره اشاره کرد.

همینطور علائمی مانند احساس سوزش یا گزگز دست و پا، احساس تهوع و استفراغ، نفخ معده و افسردگی جزو علائم کاهش ویتامین ب 12 هستند. کمبود فولات خون موجب کاهش اشتها، اسهال، خارش شدید بدن و غیره می شود.

علاوه براین، به عنوان برخی علائم و نشانگان ناشی از بالا بودن MCH می توان به مواردی مانند تنگی نفس، ضعف بدنی یا خستگی، زردی رنگ پوست و غیره اشاره کرد.

علائم افزایش یا کاهش mch
علائم افزایش یا کاهش mch

شرایط لازم برای  انجام آزمایش‌ MCH‌ چیست؟

به این دلیل که این آزمایش در کنار آزمایش های دیگر درخواست می شود، بهتر است برای انجام این آزمایش به مدت 8 الی 12 ساعت ناشتا باشید.

در صورتی که پزشکتان انجام این آزمایش را برایتان تجویز کرده و شما فرصت کافی برای رفتن به آزمایشگاه ندارید، در اولین فرصت با پرسنل مجرب ما در «آنی آزما» تماس بگیرید. همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن برای اخذ نمونه به محل مد نظر شما مراجعه کرده و نمونه گیری را انجام می دهند.

 

خدمات مرتبط:

چکاپ ویژه سرطان برای آقایان

چکاپ سطح ۳

مقالات مرتبط:

آنچه باید درباره میزان ‏mch ‏در آزمایش خون ‏بدانید

با آزمایش خون آشنا شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.