چرا ابتلا کودکان به کرونا خطرناک تر است؟

چرا ابتلا کودکان به کرونا خطرناک تر است؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

ابتلا کودکان به کرونا یکی از مسائلی است که از زمان شیوع این بیماری همیشه جای سوال و ابهام های متعدد می باشد. کووید ۱۹ یک ویروس دردساز در جهان تبدیل شده است که می توان گفت تقریبا تمامی جنبه های زندگی افراد را متاثر خود ساخته است. از زمان شیوع این ویروس تا به حال متاسفانه چندین مبتلا و کشته بر جای گذاشته است. ویروس کووید ۱۹ عامل عفونت با علائم تب، سرفه، تنگی نفس، سردرد و غیره عصو جدید خانواده کرونا ویروس ها می باشد. این خانواده قبلا با ویروس های سارس، مرس و سرما خوردگی های متعدد معروف شده بود ولی با شیوع ویروس کووید ۱۹ توجه دنیا را به خود بیش از گذشته جلب کرده است.

ابتلا کودکان به کرونا و خطرات آن

ابتلا کودکان به کرونا و خطراتی که در پی آن وجود دارد از مسائلی است که باید به ان ها پاسخ داده شود و مورد بررسی قرار گیرد. همه ما می دانیم سیستم ایمنی کودکان نسبت به بزرگسالان سالم ضعیف تر می باشد که علت آن کارآزموده نبودن سیستم ایمنی آن ها می باشد. یکی از ویژگی های سیستم ایمنی ، سلول های خاطره ایمنی می باشد به این معنا که در صورت مواجه به یک عامل بیگانه سیستم پیچیده ای به صورت یک مجموعه مرتبط شروع به شناسایی آن عامل بیگانه و در صودت نیاز تلاش برای از بین بردن آن می کند. پس از پایان یک پاسخ ایمنی سیستم ایمنی در خود سلول های خاطره Bو T را نگه می دارد تا در صورت تماس دوباره با آن آنتی ژن یا عامل بیگانه با سرعت و کیفیت بهتری پاسخ دهد.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

علت خطرناک بودن ابتلا کودکان به کرونا چیست؟

در نگاه اول به نظر می رسد ابتلا کودکان به کرونا بسیار با احتمال بیشتری رخ می دهد ولی با گسترش ویروس کووید ۱۹ ، چین بر اساس شواهد و تجربیاتی که از این ویروس به دست آورده بود اعلام کرد که کودکان با احتمال کمتری به این ویروس مبتلا می شوند! اما این مسئله یک برداشت کاملا تجربی بوده است و هنوز در بسیاری از کشور ها مورد بررسی گرفته شده نبود. شواهد نشان داده است که ویروس ها، باکتری و یا هر عامل بیگانه دیگری در هر نزاد، جنس ، رده سنی ، آب و هوا و غیره غیره دارای واکنش و شیوع متفاوتی هستند ولی به علت جدید بودن این ویروس هنوز تفاوتی در این زمینه در برای این ویروس گزارش نشده است.

ابتلا کودکان به کرونا مانند هر فرد دیگری ممکن است ولی این ویروس به نظر می رسد که تا به حال دارای شدت کمتری در کودکان بوده است‌. به طوری که بررسی ها نشان داده است که کودکان مبتلا دارای علائم خفیف تر و در برخی موارد بدون علامت هستند ولی این علائم خفیف و یا حتی بدون علامت بودن به معنای ناقل نبودن آن ها نمی باشد! به طوری که یک کودک ممکن است در ظاهر سالم به نظر برسد ولی عامل انتقال بیماری به سایر افراد باشد که این مسئله در واقع عامل نگران کننده و خطرناک این ویروس می باشد. به طوری که گفته می شود کودکان اَبر پخش کننده های کووید ۱۹ هستند.

هش های متعدد این ویروس و ایجاد سویه ها جدید

اما نکته دیگر در ابتلا کودکان به کرونا باید به آن توجه داشت جهش های متعدد این ویروس و ایجاد سویه ها جدید برای این ویروس می باشد. در سویه های جدید ویروس کووید ۱۹ ما شاهد رفتار های متفاوتی در پاتوژنز (نحوی بیماری زائی) این ویروس بوده ایم به طوری که ممکن است یک سویه جدید قادر باشد در کودکان و یا فرد سالم بیماری زا تر باشد! ویروس کووید ۱۹ دارای شیوع بالایی در انتقال دارد که آن را تبدیل به یک پاندمی کرده است.شیوع بالای آن باعث آن شده است که هیچ کسی از ابتلا به آن مصون نباشد.

علائم ابتلا کودکان به کرونا

شیوع ابتلا کودکان به کرونا مانند سایر رده سنی می باشد با این تفاوت که این ویروس در کودکان معمولا دارای علائمی خفیف تر می باشد. همچنین به نظر می رسد به احتمال آمار مبتلایان کرونا د کودکان حتی بیشتر از بزرگسالان باشد که علت آن عدم رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله عدم استفاده از ماسک، شستشوی دست ها، رعایت فاصله اجتماعی ، دست زدن به صورت، دهان و غیره می باشد ولی به علت علائم خفیف و یا بدون علامت بودن این گروه سنی آمار درستی از تعداد مبتلایان در دسترس نیست. علائم کووید ۱۹ در کودکان به طور کلی مشابه بزرگسالان ولی در بسیاری موارد با شدت کم تر می باشد (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله علائم کرونا ویروس؛ بدون علامت، دارای علائم خفیف تا شدید مراجعه فرمایید) که به شرح زیر می باشد:

  • تب
  • علائم شبیه به آنفلونزا و یا سرما خوردگی
  • علائم گوارشی مانند حالت تهوع و اسهال
  • علائم دستگاه تنفسی و تنگی نفس
  • تغییر حس بویایی
  • احتقان بینی

علائم ابتلا کودکان به کرونا

علت خفیف بودن علائم در صورت ابتلا کودکان به کرونا چیست؟

همان طور که در بالا اشاره شد در صورت ابتلا کودکان به کرونا ، علائم معمولا به صورت خفیف و یا بدون علائم هستند. اما سوالی که ممکن است برایتان پیش امده باشد این است که علت این مسئله چیست؟ در پاسخ می توان گفت که سیستم ایمنی بدن در هنگام ورود یک عامل بیگانه مانند ویروس با تولید مواد ، سلول های خاص سعی در از بین بردن و به حداقل رساندن عوارض آن را دارد ولی گاهی همین سیستم ایمنی با تولید موادی بر علیه عامل بیگانه ، بر خود میزبان آسیب می رساند. این آسیب گاهی در حدی می باشد که منجر به از کار افتادن عضو و یا مرگ فردی می شود.

در ابتلا کودکان به کرونا به علت مواجهه و درگیری کمتر و در نتیجه تجربه کم تر سیستم ایمنی ، بدن با شدت کم تر و به صورت ملایم تری اقدام به از بین بردن عامل عفونی می کند. اما در افراد بزرگسال در مقابله با ویروس کووید ۱۹ اقدام به سایتوکاین ها به صورت انفجاری می کند که همین عاملی برای آسیب به ریه، انعقاد داخل عروقی ( DIC) و در نتیجه اسکیمی دست ها، پاها، مغز، ریه، قلب و غیره می شود. در صورتی که کودکان این عارضه کم تر مشاهده شده است. به صورتی که در تفسیر این اتفاق به زبان ساده تر می توان گفت سیستم ایمنی اگر چه در بسیاری از موارد باعث نابودی این ویروس و یا عامل های دیگری می شود ولی در برخی موارد باعث گل به خودی می شود!

اقدامات پیگیرانه در ابتلا کودکان به کرونا با شکست مواجهه شده است:

برای پیشگیری از ابتلا کودکان به کرونا مانند هر گروه دیگری باید اقدام کرد ولی متاسفانه در این گروه سنی به ویژه در کودکان زیر دو سال به علت عدم توانایی آموزش و بنا به دلایلی دیگری پیشگیری های مناسب را نمی توان اعمال کرد. برای مثال امکان استفاده از ماسک برای این گروه سنی وجود ندارد و بنا به بیان سازمان جهانی بهداشت ( WHO) کودکان زیر ۵ سال نباید ماسک بزنند که علت آن احتمال هیپوکسی (کاهش اکسیژن) در این افراد است.

همچنین عامل انتقال و شیوع بالا در کودکان عدم توجه آن ها شستشوی مرتب دست ها می باشد. کودکان معمولا دست خود را به هر جایی تماس می دهند و به دهان خود می برند که همین عامل خطرناک در احتمال ابتلا به کووید ۱۹ می باشد. اما خوشبختانه با تعطیلی طولانی مدت مدارس ، باعث کاهش ارتباط ها و کاهش احتمال ابتلا از این طریق شده است. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله مسئله کرونا در کودکان و مدارس را جدی بگیرید مراجعه فرمایید.)

اقدامات پیگیرانه در ابتلا کودکان به کرونا

شایعه عدم ابتلا کودکان به کرونا!

شایعه ای که در ارتباط با ابتلا کودکان به کرونا وجود دارد در مورد عدم ابتلای رده سنی به این بیماری می باشد! این تصور اشتباه ممکن است ناشی از مرگ و میر پایین کودکان در صورت ابتلا به کرونا باشد. شایعه ای که فضاهای مجازی با هدف جذب مخاطب به آن رقم زده اند. اما سوالی که ممکن است ایجاد شده باشد این است که چرا ویروس کووید ۱۹ در کودکان دارای مرگ و میر پایین می باشد؟ در پاسخ به آن باید بگوییم از زمان شیوع ویروس کووید ۱۹ تا به حال هیچ کسی از ابتلا به مصون نبوده است و در حضور با این ویروس احتمال بالایی در ابتلا به آن دارد.

ابتلا کودکان به کرونا به نظر می رسد که به همان میزان ابتلای بزرگسالان به این ویروس باشد ولی چون معمولا دارای علائم خفیف و یا بدون علائم هستند، این بیماری اغلب با یک سرماخوردگی فصلی اشتباه گرفته می شود. به همین دلیل مراجعه به بیمارستان ها و همچنین مرگ و میر در ان ها به شدت کم تر از سالمندان و یا افراد با زمینه بیماری های دیگر می باشد. به همین دلیل اقدام به تست کرونا در این افراد نیز کم تر صورت می شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله تست کرونا در آزمایشگاه آنی آزما، غیر حضوری انجام می شود مراجعه فرمایید)

این عاملی بر آن شده است که عموم مردم تصور کنند کودکان به این بیماری مبتلا نمی شود و در ارتباط با کودکان بدون رعایت اقدامات پیشگیری باشند که همین مسئله باعث انتشار بیشتر این ویروس از فرد بزرگسال به کودکان و یا برعکس از کودکان به بزرگسالان شده است.

شایعه عدم ابتلا کودکان به کرونا!

التهاب ارگان های متعدد در ابتلا کودکان به کرونا

در بررسی های اخیر در ارتباط با ابتلا کودکان به کرونا علائمی جدیدی به نام التهاب ارگان های متعدد کودکان کشف شده است که به صورت اختصاری MIS-C خوانده می شود. چندین مرکز پزشکی معتبر در نقاط مختلف جهان گزارش کرده اند که همزمان با همه گیری کووید ۱۹، گروهی از کودکان و نوجوانان به دلیل پدیدار شدن راش های پوستی و التهاب منتشر و خطرناک در ارگان های متعدد از جمله قلب، ریه، مغز و کلیه ها در بیمارستان ها بستری شده اند.

بررسی پرونده پزشکی این افراد نشان می دهد علاوه بر نشانه‌های بالینی، آزمایش ویروس جدید کرونا حداقل ۶۰ درصد از کودکان و نوجوانان مثبت بوده است که پزشکان، نام این نشانگان جدید را «التهاب ارگان های متعدد کودکان» گذاشته اند. این بیماری شباهت ظاهری و بالینی زیادی به «شوک توکسیک یا سمی» و سندرم شناخته شده و نادر کاواساکی در کودکان دارد. نشانه های کودک مبتلا به کاواساکی، تب چهل درجه یا بالاتری است که بیش از ۵ روز طول کشیده و همزمان با آن، غدد لنفاوی گردن متورم می شود، راش ها یا بثورات جلدی ظاهر می شوند، دست و پاها ورم می کنند، و چشم ها قرمز و پرخون می شوند.

ابتلا کودکان به کرونا انگلیسی

همزمان با بررسی ابتلا کودکان به کرونا اخیرا ویروس کووید ۱۹ انگلیسی کشف شده است. گفته می ‌شود این ویروس جدید کرونا ۷۱ برابر بیشتر از انواع قبلی مسری است، اما این لزوما بدین معنا نیست که خطرناک ‌تر است. همچنین احتمال زیاد است که این ویروس به کودکان نیز منتقل شود و احتمال ابتلای کودکان به این ویروس بیشتر است. اما نکته ای که دوباره باید به آن توجه داشت احتمال ابتلا کودکان به هر نوع کووید ۱۹ وجود دارد ولی به احتمال علائم این بیماری در کودکان در برخی سویه ها شدید تر از سویه های دیگر می باشد.

آزمایش در منزل

با گسترش و شیوع بالای ویروس کووید ۱۹ تست کرونا در منزل با نمونه گیری در منزل، تبدیل به یک راه حل ساده و در عین حال ضروری شده است. آنی آزما با انجام آزمایش کرونا در منزل جهت تشخیص سریع، آسان در امر پیشگیری از ان نیز گام بزرگی را برداشته است. به این صورت اگر شما یا سایر اعضای خانوادتان دچار علائم مشکوک به کرونا شد می توانید سریعا اقدام به پذیرش و ثبت تست کرونا کنید و آزمایش خود را در منزل به راحتی انجام دهید.

به طوری که اگر نگران حضور در آزمایشگاه ها و ابتلای خود و یا فرزندانتان به کووید ۱۹هستید و یا دیگر از صرف هزینه های بالا ، اتلاف وقت در صف های طولانی خسته شده اید و به دنبال یک روش ساده در منزل برای تشخیص هستید باید بگوییم که شما با یک روش ساده و بی دغدغه می توانید در منزل آزمایش خود را انجام دهید. در واقع آزمایش آنلاین آنی آزما یک روش برای ماندن در خانه می باشد که می توانید آزمایشات خود را در منزل انجام دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.