چرا دچار چسبندگی رحم می ‌شویم؟

چرا دچار چسبندگی رحم می ‌شویم؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

خانم‌ها باید از زمانی که به بلوغ می‌رسند به سلامت رحم خود توجه بیشتری داشته باشند به خصوص زمانی که قرار است بچه‌دار شوند، مسأله سلامت رحم اهمیت بیشتری خواهد داشت. متأسفانه چسبندگی رحم یکی از عارضه‌هایی است که خانم‌ها به خصوص بعد از بارداری به آن دچار می‌شوند. اما آنچه باعث می‌شود ما بتوانیم بهتر از خود مراقبت کنیم، آگاهی از انواع بیماری‌ها و نحوه جلوگیری از ابتلا به این امراض است. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم در این مطلب درمورد چسبندگی رحم، علائم و دلایل ابتلا به آن صحبت کنیم.

آزمایش چکاپ زنان

منظور از چسبندگی رحم چیست؟

در صورتی که لایه داخلی رحم در اثر عفونت و آسیب‌های ناشی از جراحی، زخم شده و پوشش آن صدمه ببیند، بافت اسکار‌ی بین دیوار‌های داخلی ایجاد می‌شود که همین مسأله باعث چسبندگی رحم خواهد شد. در واقع چسبندگی رحم باعث می‌شود که دیوار‌های داخلی رحم به صورت غیرطبیعی یا غیر نرمال به یکدیگر چسبیده ‌شوند. البته زمانی که دیواره داخلی رحم زخم می‌شود مسلماً تشکیل اسکار بخشی از روند بهبودی خواهد بود اما قطعا چسبندگی‌هایی را نیز با خود به همراه خواهد داشت چون قسمت‌هایی از بدن به صورت غیر طبیعی و غیر معمول به یکدیگر جوش خورده و یا متصل می‌شوند.

اجازه دهید برای درک بهتر چسبندگی رحم، کمی موضوع را بازتر کرده و با جزئیات درمورد آن صحبت کنیم. برای مثال اگر که روده دچار چسبندگی با رحم شود علاوه بر اینکه رحم شما دچار مشکل شده، از نظر گوارشی نیز مشکلات جدی پیدا می‌کنید. و یا چسبندگی لوله فالوپ به تخمدان‌ نیز از جمله همین چسبندگی‌های رحم به حساب می‌آید.

منظور از چسبندگی رحم چیست؟

علائم و نشانه ‌های چسبندگی رحم

اما ما از کجا متوجه شویم که دچار چسبندگی رحم شده‌ایم؟ هر کدام از بیماری‌هایی که در رحم اتفاق می‌افتند علائم خاص خود را دارند و آگاهی از این نشانه‌ها باعث می‌شود ما در ابتدا بتوانیم به صورت تقریبی تشخیص اولیه درمورد بیماری رخ داده داشته و به متخصص مراجعه کنیم. مهم‌ترین نشانه‌های چسبندگی رحم عبارتند از:

– قطعاً کسانی که دچار چسبندگی رحم می‌شوند، قاعدگی بسیار سبک را تجربه می‌کنند. در صورت جایگزین شدن بافت اسکار با آندومتر، در طول چرخه قاعدگی این بافت اسکار تجزیه شده و خونریزی‌های سبک رخ می‌دهد. اما اگر بافت اسکار دقیقاً در دهانه رحم قرار گرفته باشد باعث متوقف شدن جریان قاعدگی شده و فاصله بین پریود‌ها شما طولانی می‌شود.

– همچنین فردی که دچار شده است، در طول قاعدگی درد بسیار شدیدی را تجربه کرده و حتی جالب است بدانید این درد تا ناحیه لگن نیز ادامه پیدا می‌کند.

– متأسفانه باید بگوییم که یکی از عواقب و نشانه‌ها، بحث مشکل در دوران بارداری است که باعث سقط مکرر جنین می‌شود. در واقع توانایی رحم برای نگه داشتن جنین کاهش پیدا خواهد کرد. اما دلیل این اتفاق چیست؟ زمانی که بافت اسکار در داخل رحم تشکیل می‌شود به دلیل اینکه خونرسانی به پوشش آندومتر افت می‌کند، بنابراین قدرت نگهداری جنین توسط رحم نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

دلایل ابتلا به چسبندگی رحم

همانگونه که گفته شد اگر بافت داخلی رحم آسیب ببیند، این عارضه نیز به دنبال آن اتفاق خواهد افتاد. اما علت این آسیب چیست؟ در صورتی که شما عمل جراحی برای زایمان انجام داده باشید، در پی جراحی اگر بافت داخلی رحم آسیب ببیند، قطعاً این آسیب باید از طریق اسکار ترمیم شود و همین اسکار باعث چسبندگی دیواره رحم خواهد شد. این مسأله تنها عامل نیست بلکه اگر شما دچار عفونت رحم شده باشید، باز هم همین اتفاق باعث چسبندگی دیواره‌های داخلی رحم شده و در این زمان است که شما باید درمان را برای دفع عفونت آغاز کنید.

عفونت رحم از دلایل ابتلا به چسبندگی رحم

نحوه تشخیص چسبندگی رحم

زمانی که شما به متخصص زنان و زایمان مراجعه کرده و علائم خود را مطرح می‌کنید، متخصص از شما می‌خواهد که از طریق سونوگرافی لگن و سونوگرافی رحم، تصویربرداری‌های لازم را انجام دهید تا بتواند پوشش داخلی رحم را با دقت مورد بررسی قرار دهد. حتی ممکن است لازم باشد که با تلسکوپ‌های نازک دهانه واژن را به طور کامل بررسی نماید. این تلسکوپ‌ها از طریق دهانه رحم وارد بافت رحم شده و این امکان را برای متخصص فراهم می‌کند که به راحتی بتواند تمامی قسمت‌های دیواره داخلی رحم را کنترل نماید.

درمان چسبندگی رحم

اگر بعد از بررسی‌های اولیه و بررسی‌های تخصصی‌تر، متخصص مطمئن شد که شما دچار شده‌اید، موضوع را با شما مطرح می‌کند. در برخی موارد برای کسانی که این عارضه عوارض جدی برای آن‌ها به همراه نداشته و یا قصد بارداری ندارند، درمانی انجام نمی‌گیرد. اما این موضوع مهم است که چسبندگی به چه دلیل اتفاق افتاده و شرایط شما به چه صورت است.

اگر عامل چسبندگی رحم عفونت باشد، قطعاً باید درمان هر چه زودتر آغاز گردد. از سوی دیگر کسانی که دچار درد شدید در دوران قاعدگی، پریود‌های سبک و یا حتی مشکلات بارداری شده‌اند در اولین قدم‌ باید مسأله چسبندگی رحم را برطرف کنند تا این عارضه‌ها نیز درمان گردد.

درمان چسبندگی رحم

نحوه پیشگیری از ابتلا به چسبندگی رحم

در صورتی که شما دچار شده اید و اکنون درمان را انجام داده‌اید، برای اینکه بافت اسکار مجدداً رشد نکرده و چسبندگی رحم دوباره اتفاق نیفتد، لازم است نکاتی را رعایت کنیم که البته متخصص به صورت دقیق‌تر در این زمینه با شما صحبت می‌کند:

– برای مثال هورمون ‌درمانی یکی از مهم‌ترین مواردی است که در جلوگیری از رشد مجدد بافت اسکار در داخل رحم و در نتیجه جلوگیری از این عارضه نقش مؤثری دارد. در صورتی که شما شرایط لازم را داشته باشید متخصص رژیم 30 روزه استروژن خوراکی را برای شما در نظر می‌گیرد که باعث می‌شود بافت‌های قدیمی کاملاً از بین رفته و آندومتر سالم بتواند رشد مجدد خود را از سر بگیرد.

– از دیگر روش‌هایی که برای کمک به رشد طبیعی بافت‌های رحم توصیه می‌شود، استفاده از IUD یا بالون‌های طبیعی باز شده در داخل حفره‌های رحم است که باعث می‌شود بافت طبیعی رحم بتواند به خوبی رشد کند.

نمونه گیری در منزل

برای انجام انواع آزمایش در منزل فقط کافیست به سایت آزمایشگاهی آنی آزما مراجعه کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.