چرا مرگ‌ومیر کرونا در مردان بیشتر است؟

چرا مرگ‌ومیر کرونا در مردان بیشتر است؟

در طول دو سالی که از شیوع کرونا در دنیا می‌گذرد، تحقیقات زیادی انجام گرفته است. یکی از موضوعات مهم برای متخصصان، تأثیر جنسیت در میزان ابتلا به کرونا و میزان مرگ و میر است. جالب است بدانید این نتایج نشان داد که میزان مرگ و میر کرونا در مردان بسیار بیشتر از زنان است. حتماً این موضوع برای شما عجیب بوده و جامعه مردان را نگران خواهد کرد. باید این مطلب را مطالعه کنید تا متوجه شوید دلیل این اتفاق چیست و از این پس نسبت به سلامت خود توجه بیشتری داشته باشید.

درصد مرگ‌ومیر کرونایی در مردان بیشتر از زنان

شیوع بیماری کرونا بین مردان و زنان تقریبا یکسان است؛ ولی درصد مرگ‌ومیر مردان بیشتر از زنان گزارش شده است. پژوهشگران با انجام یک مطالعه مروری مقالات منتشر شده در این موضوع را بررسی کردند. تعداد و فعالیت برخی سلول‌های ایمنی ذاتی و پاسخ‌های التهابی در زنان بالاتر از مردان است و به طور کلی زنان سیستم ایمنی ذاتی و اختصاصی قوی‌تری نسبت به مردان دارند. بررسی داده‌های کشورها نشان می‌دهد که شیوع بیماری کرونا بین مردان و زنان تقریبا یکسان است؛ ولی درصد مرگ‌ومیر مردان بیشتر از زنان گزارش شده است.

با توجه به این موضوع پژوهشگران زیست‌فناوری با انجام یک مطالعه و با بررسی مقالات منتشر شده در این زمینه، علت تفاوت در شدت و میزان مرگ‌ومیر بیماری کووید-۱۹ بین زنان و مردان از دیدگاه سلولی مولکولی، هورمونی و ایمنی مورد بررسی قرار دادند. برای انجام این مطالعه؛ مقالات منتشر شده طی سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱، در پایگاه‌های اطلاعاتی جمع‌آوری شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعات تاثیر هورمون‌های جنسی بر سیستم ایمنی و گیرنده‌های لازم برای ورود ویروس، تفاوت در بیان گیرنده‌های سلولی ACE۲ و TMPRSS۲ در دو جنس، مصرف بالای سیگار در مردان و فرار از غیرفعال‌سازی کروموزم X به عنوان عاملی که در اختلاف میزان مرگ‌ومیر در دو جنس موثرند، عنوان شده است.

نمونه گیری در منزل

تفاوت پاسخ‌های سیستم ایمنی در برابر عفونت‌های ویروسی در زنان و مردا

تفاوت پاسخ‌های سیستم ایمنی در برابر عفونت‌های ویروسی در زنان و مردان متفاوت است. تعداد و فعالیت برخی سلول‌های ایمنی ذاتی و پاسخ‌های التهابی در زنان بالاتر از مردان است و به طور کلی زنان سیستم ایمنی ذاتی و اختصاصی قوی‌تری نسبت به مردان دارند. همچنین ترشح هورمون‌های جنسی بین دو زن و مرد تفاوت‌هایی ایجاد می‌کند. تا کنون مشخص شده که تستسترون دارای اثر سرکوب‌کننده سیستم ایمنی است. در حالی که استروژن بر سیستم ایمنی اثر تقویت‌کننده دارد. سطح تستسترون بالا می‌تواند سطح پاسخ‌های آنتی‌بادی را افزایش دهد. همچنین سطح تستسرون بالا در مردان باعث کاهش پاسخ‌های آنتی‌بادی نسبت به واکسن‌ها می‌شود.

عامل دیگر که سبب تفاوت در شدت و میزان مرگ‌ومیر کرونا در بین زنان و مردان می‌شود ، وجود یک کروموزوم X اضافه در زنان است که این ممکن است بر بیان گیرنده ACE۲ تاثیر بگذارد. مورد دیگری که در خصوص تفاوت زنان و مردان و تاثیر آن در میزان مرگ‌ومیر ناشی از کووید-۱۹ مطرح می‌شود، اختلاف رفتاری در مصرف سیگار بین دو جنس است. مطالعه‌ای نشان داده که سیگار کشیدن می‌تواند باعث افزایش بیان ACE۲ که گیرنده ویروس بیماری کرونا است، شود و این می‌تواند محل‌های ممکن برای ورود ویروس را افزایش می‌دهد. به همین دلیل مردان سیگاری در مقابل بیماری کووید-۱۹ آسیب‌پذیرتر هستند.

کاهش شدت و میزان مرگ‌ومیر حاصل از بیماری در بین زنان

یافته‌های این مطالعه حاکی از این است که با توجه به شیوع تقریبا یکسان بیماری کرونا در بین دو جنس زن و مرد، عواملی مانند قوی‌تر بودن سیستم ایمنی در زنان، بالا بودن استروژن در زنان نسبت به مردان، افزایش پاسخ‌های آنتی‌بادی در زنان نسبت به مردان، نقش محافظتی در برابر التهاب در زنان و … می‌تواند دلایلی بر کاهش شدت و میزان مرگ‌ومیر حاصل از بیماری در بین زنان باشد.

در انجام این تحقیق محبوبه گل‌چین و مرضیه تولایی؛ پژوهشگران مرکز تحقیقات پزشکی تولیدمثل پژوهشگاه رویان اصفهان مشارکت داشتند. یافته‌های این مطالعه مهرماه سال جاری، به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی علت تفاوت شدت بیماری کرونا و مرگ ناشی از آن در میان زنان و مردان: یک مطالعه مروری» در دوماه‌نامه فیض دانشگاه علوم پزشکی کاشان منتشر شده است.

تفاوت پاسخ‌های سیستم ایمنی در برابر عفونت‌های ویروسی در زنان و مردا

دُز “اضافه” واکسن کرونا چیست؟

باید توجه کرد که بعد از تزریق دو دز واکسن ضد کرونا، دو نوع دز وجود دارد؛ یکی دز بوستر یا یادآور است و دیگری دز اضافه است. دبیر کمیته علمی کشوری ضمن تشریح تفاوت دز بوستر با دز اضافه در واکسن کرونا، گفت: بر اساس آنچه که وعده داده شده تا اوایل آذر ماه به ایمنی جمعی یعنی ۷۵ درصد واکسیناسیون در کشور می‌رسیم و بعد از آن درباره استراتژی‌ دز اضافه تصمیم‌گیری می‌شود. دکتر حمیدرضا جماعتی درباره وضعیت تزریق دز بوستر، گفت: باید توجه کرد که بعد از تزریق دو دز واکسن ضد کرونا، دو نوع دز وجود دارد؛ یکی دز بوستر یا یادآور است و دیگری دز اضافه است.

وی افزود: دز بوستر یا یادآور را زمانی تزریق می‌کنند که تقریبا همه افراد واکسینه شده باشند و ایمنی در برابر ویروس به وجود آمده، اما به مرور زمان ایمنی در برابر عامل ویروسی کمرنگ می‌شود. در اینجا به تدریج و با مرور زمان اثربخشی واکسن در سیستم ایمنی از بین می‌رود که معمولا در مطالعات یک بازه زمانی شش ماهه را اعلام کرده‌اند. به طوری که نشان داده شده که شش ماه بعد از تزریق دو دز واکسن به تدریج سطح آنتی‌بادی‌های ضدویروس کرونا، بسیار پایین آمده و از حالت ایمنی‌بخشی که در برابر ویروس انتظار داریم، کاهش یافته و فرد در معرض عفونت مجدد با ویروس کرونا قرار می‌گیرد.

ایجاد حالت یادآوری در سیستم ایمنی

جماعتی ادامه داد: حال برای اینکه حالت یادآوری در سیستم ایمنی ایجاد شود، معمولا از دز سوم استفاده می‌کنند که به عنوان دز بوستر یاد می‌شود. تزریق این دز در کشورهایی انجام می‌شود که تمام افراد جامعه واکسینه شده باشند و بعد از گذشت زمان، ایمنی در برابر ویروس کم شده باشد. در نتیجه در این کشورها دز بوستر در افراد پر خطر و افرادی که در مواجهه مرتب با ویروس هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در کشور ما هم با توجه به اینکه پرسنل و کادر درمان، در درمان مبتلایان به ویروس کرونا دخیل بودند و مدت طولانی از دو دز واکسن‌شان گذشته، توصیه شد که دز خاطره و بوستر به آنها تزریق شود. زیرا این افراد روزانه در معرض ویروس کرونا قرار دارند. بنابراین دز بوستر باید برای آنها تزریق شود تا سیستم ایمنی‌شان در برابر این ویروس ایمنی کامل را داشته باشد که این اقدام در بیمارستان‌ها در حال انجام است.

دز اضافه کرونا چه زمانی تزریق می‌شو؟

جماعتی تاکید کرد: حال دز اضافه کرونا زمانی تزریق می‌شود که یا واکسن تزریق شده، واکسنی باشد که کارایی خوبی نداشته باشد یا سیستم ایمنی فرد پاسخ مناسب را به واکسن ندهد و علی‌رغم تزریق واکسن، ایمنی در برابر ویروس را به دست نیاورند. مانند افرادی که به هر علتی دچار اختلال سیستم ایمنی هستند یا افراد مسن. زیرا با افزایش سن، سیستم ایمنی به تدریج و به طور طبیعی کارایی خودش را از دست می‌دهد. بنابراین توصیه می‌شود که در این افراد دز اضافه را تزریق کنیم که معمولا زمان تزریق دز اضافه از حدود یک ماه بعد از دز دوم آغاز می‌شود و طولانی‌تر شدن آن بر اساس استراتژی‌های کشورهای مختلف، متفاوت است و بر اساس پروتکل کشورها ممکن است دز اضافه بعد از زمان طولانی‌تری تزریق شود. زمانی هم تزریق می‌شود که ایمنی جمعی ناشی از واکسن ایجاد شده باشد.

دز اضافه کرونا

مثال:

مثلا در جامعه خودمان که سطح ایمنی جمعی را واکسیناسیون ۷۵ درصدی درنظر می‌گیریم، باید ابتدا این میزان محقق شده باشد و بعد تزریق دز اضافه آغاز شود. وی گفت: بنابراین ابتدا باید به هدف‌مان برسیم. هدفی که وزارت بهداشت، با توجه به ویروس‌های کرونا و سوش‌های در گردش، ۷۵ درصد ایمنی جمعی را در نظر گرفته است. با توجه به اینکه هنوز به این میزان نرسیده‌ایم، به نظر نمی‌رسد که فعلا استراتژی به این سمت رود که دز اضافه یا سوم را تزریق کنیم، بلکه ابتدا باید ایمنی جمعی را ایجاد کنیم و دو دز واکسن را در ۷۵ درصد جمعیت تزریق کنیم و بعد وارد تزریق دز اضافه و استراتژی‌های مربوط به آن شویم که باید در کمیته علمی کرونا مورد بحث قرار گرفته و استراتژی‌های این کار مشخص شود.

جماعتی با بیان اینکه تزریق دز اضافه به استراتژی‌ کشورها وابسته است، گفت: از شهریور ماه به بعد واکسیناسیون در کشور سرعت گرفته است و ان‌شاءالله بر اساس آنچه که وعده داده شده تا اوایل آذر ماه به ایمنی جمعی یعنی ۷۵ درصد واکسیناسیون جمعیت می‌رسیم و بعد از آن درباره استراتژی‌ دز اضافه تصمیم‌گیری می‌شود. البته فعلا سازمان بهداشت جهانی در زمینه دز اضافه به این نتیجه رسیده که باید در افراد بالای ۶۰ سال بر حسب نوع واکسن تصمیم‌گیری شود که آیا دز اضافه برایشان تزریق شود یا خیر؟

سازمان جهانی بهداشت: کرونا زمانی پایان خواهد یافت که جهان تصمیم به پایان یافتن آن بگیرد

تقریبا در طول یک هفته ۵۰ هزار نفر جان خود را از دست می دهند و همه گیری هنوز به پایان نرسیده است. دبیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) گفت: همه گیری کرونا زمانی پایان خواهد یافت که جهان تصمیم به پایان یافتن آن بگیرد. “تدروس آدهانوم” دبیر کل سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت: همه گیری کروناویروس زمانی به نقطه پایان خود خواهد رسید که تمامی کشورها به کارگیری موثر تمامی ابزارها، تجهیزات و دستورالعملها را در دستور کار خود قرار دهند. وی افزود: همه گیری زمانی پایان می یابد که جهان تصمیم به پایان یافتن آن بگیرد. این در دست ماست. ما از همه ابزارهای مورد نیاز برخورداریم: ابزارهای پزشکی و بهداشت عمومی موثر. اما جهان از این ابزارها به خوبی استفاده نکرده است. تقریبا در طول یک هفته ۵۰ هزار نفر جان خود را از دست می دهند و همه گیری هنوز به پایان نرسیده است.

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت از کشورهای عضو گروه ۲۰ که ۴۰ درصد جمعیت خود را در برابر کرونا واکسینه کرده اند، درخواست کرد تا به طور فعال در سازوکار کوواکس و همچنین صندوق خرید واکسن آفریقا (AVAT) مشارکت داشته باشند. به گزارش بیزینس استاندارد، همچنین روز گذشته (یکشنبه) “آنتونیو گوترش”، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز از کشورهای عضور گروه ۲۰ درخواست کرد که در جمع آوری هشت میلیارد دلار کمک کنند تا از توزیع عادلانه واکسن های کووید-۱۹ در سراسر جهان اطمینان حاصل شود.

پایان کرونا

مزایای آزمایش کرونا در منزل

آزمایش کرونا در منزل یک روش آسان و کاربردی جهت تشخیص می باشد. انجام تست کرونا در منزل از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. این روز ها با افزایش ترافیک و هزینه های رفت و آمد مراجعه به یک مرکز دارای هزینه بالایی می باشد که با انجام این روش می توان در هزینه های تشخیص و درمان تا حدود زیادی صرفه جویی کرد. با مدرنیته شدن جهان امروز روز به روز جهان به سمتی سوق پیدا می کند راه های انجام کار های ضروری از جمله انجام آزمایشات می باشد.

انجام آزمایش کرونا در منزل این امکان را فراهم می کند که بدون هیچ گونه دردسری آزمایش خود را انجام دهید. زمان برای همه ما به یک مسئله بسیار مهم تبدیل شده است. به طوری که شاید ممکن است شما از انجام دادن بسیاری از کارها حتی ضروری به علت کمبود وقت صرف نظر کرده باشید ولی با انجام آزمایش در منزل می توانید علاوه بر آن که در زمان خود صرفه جویی کرده باشید این زمان را صرف خانوادتان کنید. همچنین حتی اگر قادر به مرخصی از کار خود نیستید نگران نباشید شما می توانید آزمایش خود را در محل کار خود نیز انجام دهید. انجام آزمایش کرونا در منزل در منزل این امکان را به شما می دهد بدون آن که مجبور به خروج از قرنطینه باشید نمونه گیری در منزل یا محل کار خود انجام دهید.

نمونه گیری در منزل

برای انجام آزمایش کرونا در منزل کدام روش تستی را انتخاب کنیم؟

یکی از سوالاتی ممکن است برای شما در حین تکمیل پذیرش برای آزمایش کرونا در منزل پیش آمده باشد، این است که برای تشخیص ابتلا به کووید ۱۹ کدام از تست های کرونا که شامل الایزا، ، رپید، روش های غربالگری می باشد را انتخاب کنم؟ در پاسخ به چنین سوالی باید بگوییم تست های کرونا هر کدام کاربرد به خصوص خود را دارند و این تصور که هر کدام نسبت به دیگری برتری و یا تست بهتری است اشتباه می باشد. به طور کلی آزمایش کرونا با روش PCR جهت تشخیص ابتلا یا عدم ابتلا به کرونا انجام می شود ولی تست الایزا به روش آنتی بادی در بیشتر موارد جهت تشخیص و پیگیری درمان و یا بهبودی کامل فرد انجام می شود.

بنابراین اگر دارای علائم کووید ۱۹ در خود یا نزدیکانتان هستید، بهتر است روش PCR را جهت آزمایش کرونا در منزل انتخاب کنید. تست PCR در آزمایش ویروس کرونا به دنبال خود ویروس در بینی ، گلو یا مناطق دیگر دستگاه تنفسی است تا مشخص شود آیا عفونت فعال با SARS-CoV-2 وجود دارد یا خیر. در بیشتر موارد ، یک نمونه از بینی یا گلو توسط پزشک متخصص یا کارکنان بیمارستان و پرستار ها به وسیله سواپ گرفته می شود و آن سواب برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده می شود. تست مثبت PCR در آزمایش ویروس کرونا بدین معنی است که فرد مورد آزمایش عفونت فعال COVID-19 دارد.

سخن پایانی

شاید خواندن این مطلب باعث نگرانی مردم شده باشد چرا که یک تحقیق کاملاً دقیق و معتبر نشان می‌دهد مرگ و میر کرونا در مردان بیشتر است. از طرف دیگر مردان بیشتر از زنان در جامعه حضور داشته و خطر ابتلای آن‌ها به کرونا افزایش خواهد یافت. در نتیجه رعایت پروتوکل‌های بهداشتی در بین مردان اهمیت بیشتری خواهد داشت. همچنین این دسته از افراد باید به محض اینکه اولین علائم کرونا را مشاهده کردند خود را قرنطینه کرده و آزمایش کرونا در منزل را انجام دهندتا قبل از پیشروی بیماری در صورت مثبت شدن نتیجه تست، درمان را آغاز نمایند. کوتاهی در این زمینه می‌تواند منجر به مرگ آن‌ها شود. همانگونه که متوجه شدید مرگ و میر کرونا در مردان بیشتر اتفاق می‌افتد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.