چه افرادی باید تست چکاپ کامل را انجام بدهند و هر فرد نیاز به چه آزمایش هایی در این تست دارد؟

چکاپ کامل، شامل تست های مختلف

سلامتی بدن در گرو عوامل بسیاری قرار دارد. حفظ سلامتی کار ساده ای است اما به دست آوردن آن زمان زیادی می طلبد. متاسفانه افراد به جای انجام چندین گام ساده برای حفظ آن، موقع بیماری دست به کار می شوند. امروز می خواهیم درباره عاملی صحبت کنیم که به حفظ سلامتی شما کمک شایانی می کند. تست چکاپ کامل یک روش کاملا مناسب و ساده برای حفظ سلامتی شما است. البته این روش به خودی خود عملی برای حفظ سلامتی انجام نمی دهد. در واقع به کمک این شیوه می توانید از وضعیت سلامت کلی بدن خود آگاه شوید. بدین شکل بیماری های پنهان و کمبودها را تشخیص داده و به موقع و با راهکارهایی ساده آنها را درمان می کنید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا به بررسی این تست بپردازیم.

تست چکاپ کامل، روشی برای بررسی وضعیت سلامتی بدن
لیست آزمایش‌ های لازم برای چکاپ کامل بدن

تست چکاپ کامل، روشی برای بررسی وضعیت سلامتی بدن

چه آزمایش هایی در طول تست چکاپ کامل انجام می شوند؟

لیست آزمایش های تست چکاپ کامل شامل موارد زیر می شود:

بررسی دیابت:

در این آزمایش خون می توانید به وجود بیماری دیابت در بدن پی ببرید. طی این تست، سطح قند خون شخص بررسی می شود. بر این اساس متخصصین متوجه می شوند که آیا شخص مبتلا به دیابت است یا خیر. همچنین می توان احتمال ابتلا به این بیماری و سطح آن را نیز تشخیص داد.

تست تیروئید: کم کاری یا پر کاری تیروئید تاثیر مستقیمی بر برخی از عملکردهای بدن دارد. به وسیله این تست می توانید به وضعیت هورمون های این غده پی ببرید.

بررسی کبد:

کبد یکی از ارگان های مهم بدن به شمار می رود. به همین دلیل عملکرد آن تاثیر بسزایی بر وضعیت سلامت کلی بدن دارد. طی این فرآیند، عملکرد کبد فرد مورد بررسی قرار می گیرد.

آزمایش عملکرد کلیه:

مصرف برخی داروها و سبک زندگی ناسالم می تواند منجر به کاهش عملکرد کلیه شود. عدم رسیدگی به این موضوع در نهایت به از کار افتادن کلیه ختم خواهد شد. به کمک این آزمایش در تست چکاپ کامل می توانید وضعیت سلامت کلیه را بررسی کنید.

تست هموگلوبین:

کاهش سطح هموگلوبین در بدن منجر به جا به جایی سطح پلاکت خون خواهد شد. بررسی وضعیت آن می تواند اطلاعات مفیدی در اختیار متخصصین قرار دهد. از این رو تست هموگلوبین یکی از آزمایش های چکاپ کامل به شمار می رود.

آزمایش ادرار:

به کمک آزمایش ادرار می توان به میزان گلوکز و پروتئین خون پی برد.

ECG:

در این تست به بررسی وضعیت قلب و احتمال بروز بیماری های قلبی می پردازند. این تست معمولا برای افرادی که در معرض حمله قلبی هستند، توصیه می شود.

بررسی شنوایی:

این تست تنها در صورتی لازم است که شما دچار کم شنوایی یا مشکلاتی در گوش خود شده باشید.

چکاپ کامل، الزامی برای تمام سنین
آزمایش رایج چکاپ کامل بدن

چکاپ کامل، الزامی برای تمام سنین

  • تست بینایی: در این تست میزان بینایی فرد سنجیده می شود. این تست هم تنها برای افرادی که دچار کاهش بینایی شده باشند، توصیه می شود.
  • آزمایش خون کامل: این آزمایش در تست چکاپ کامل اطلاعات کلی از وضعیت خون و سطح مواد موجود در آن می دهد.

چه افرادی باید تست چکاپ کامل را انجام دهند؟

به طور کلی چکاپ کامل یک تست ضروری برای تمامی افراد، در تمامی سنین و شرایط است. شما در هر سن و جنسیتی باید هر سال یک بار این تست را انجام دهید. البته موارد این تست به نسبت شرایط شما و تشخیص پزشک متفاوت هستند. برای مثال ممکن است نیازی به تست شنوایی در چکاپ کامل خود نداشته باشید. برخی از آزمایش های این تست ثابت بوده و در یک چکاپ معمولی انجام می شوند. همچنین لیست آزمایش های چکاپ کامل مردان و خانم ها نیز تفاوت هایی با یکدیگر دارند. علاوه بر چکاپ سالیانه، در صورت داشتن هر یک از موارد زیر باید به انجام این تست بپردازید.

  • در صورت داشتن هر گونه سرطان یا سابقه سرطان در خانواده.
  • اگر حال خوبی نداشته و دارای علائم غیرمعمولی مانند تنگی نفس، حالت تهوع، سردرد، بی حالی، سرفه مداوم و غیره هستید.
  • قبل از انجام عمل جراحی.
  • در صورتی که بالای 50 سال سن دارید.
  • کودکان و نوزادان. به این دلیل که سیستم ایمنی آن ها هنوز شکل نگرفته و بیشتر در معرض بیماری ها هستند.

هر فرد بنا به شرایط سنی باید چه تست هایی را در چکاپ کامل انجام دهد؟

همانطور که پیش تر اشاره شد، تست چکاپ کامل شامل آزمایش ها و تست های مختلفی است. هر فرد باید بنا به شرایط بدنی و سنی خود، برخی از آن تست ها را انجام دهد. هزینه چکاپ کامل نسبت به تست های آن متفاوت است. موارد ضروری نسبت به هر بازه سنی به صورت زیر هستند.

  • افرادی که بالای 20 سال دارند، باید هر سال قد، وزن و BP خود را بررسی کنند. همچنین بررسی دندان و بینایی نیز برای آنها لازم است. این افراد باید هر دو سال یک بار تست HIV را انجام دهند.
  • افراد بالای 30 سال باید تست های خون لازم برای تشخیص مشکلاتی چون تیروئید، دیابت، کم خونی، مشکلات کبد و کلیه را انجام دهند. همچنین بررسی وضعیت قلب یک بار در سال نیز برای جلوگیری از حمله قلبی لازم است.
  • تست های بررسی مشکلات قلبی و دیگر آزمایش های مذکور به صورت سالیانه برای افراد بالای 40 سال الزامی هستند.
  • تست چکاپ کامل افراد بالای 50 باید علاوه بر آزمایش های روتین، شامل بررسی BP، بینایی، دیابت، شنوایی و افسردگی شود.
  • بررسی سلامت استخوان ها، علاوه بر تست های معمول، برای افراد 60 سال به بالا الزامی است. این افراد باید تست های مربوط به آلزایمر و زوال عقل را نیز انجام دهند.

انجام چکاپ کامل بدن چه مزایایی دارد؟

  • بیماری های پنهان و احتمالی بدن شناسایی شده و می توانید از آن ها جلوگیری کرده و در مراحل ابتدایی درمانشان کنید.
  • با جلوگیری از بیماری ها و درمان آن ها در سطوح اولیه، نیازی به صرف هزینه های گزاف برای درمان آن ها در شرایط حادتر نخواهید داشت.
  • می توانید از وضعیت کلی سلامت بدن خود و نیازهایی که دارید، با خبر شوید.
تشخیص بیماری های پنهان به کمک چکاپ کامل
لیست آزمایش های چکاپ کامل مردان

تشخیص بیماری های پنهان به کمک چکاپ کامل

جمع بندی

تست چکاپ کامل مزایای بسیار زیادی دارد. به همین دلیل انجام آن به صورت سالیانه برای هر فردی لازم است. آنی آزما امکان انجام این تست را در منزل شما ارائه می دهد. بدین طریق نیازی به مراجعه به آزمایشگاه ها ندارید. همچنین تمامی خدمات این مجموعه مقرون به صرفه بوده و از کیفیت بالایی برخوردار هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.