چه موقع باید تست کرونا بدهیم؟

تست کرونا در منزل

آیا می دانید که چه زمانی باید تست کرونا (آزمایش کووید-19) انجام داد؟ آزمایش آنتی بادی چطور؟ آیا به تازگی با بیماران کرونایی در تماس بوده اید و اکنون نگران وضعیت سلامتی خود هستید؟ اگر اینچنین است، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. شما به عنوان یک فرد از جامعه باید بدانید که زمان مناسب برای تست کوید 19 چه موقع است!

  • آزمایش‌های 19 COVID- شامل آزمایش تشخیصی واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) است.
  • به علاوه، یک آزمایش آنتی بادی نیز وجود دارد که یک آزمایش خون بوده و ممکن است بتواند تشخیص دهد که آیا شما در گذشته عفونت داشته اید یا خیر.
  • دوره کمون یا نهفتگی برای کروناویروس جدید حدود 5 تا 7 روز است، اما می تواند تا 14 روز هم طول بکشد.

انجام تست کرونا در منزل، یکی از جدیدترین خدماتی است که امروزه اکثر مراکز بهداشتی و درمانی ارائه می دهند؛ آنی آزما نیز برنامه هایی ترتیب داده است تا بتوانید برای سالمندان یا کسانی که قادر به خروج از منزل نیستند، آزمایش کرونا در منزل توسط کادر مجرب انجام گیرد.

با شیوع مجدد ویروس کرونا در سال 1401، و لزوم آزمایشات بیشتر، ممکن است از خود بپرسید که آیا باید این تست را انجام دهید یا خیر.

آزمایش‌های کوید 19 شامل آزمایش تشخیصی واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) است و همچنین آزمایش آنتی بادی است. این دو آزمایش می تواند در راستای همدیگر بسیار مفید واقع شود. برای بیمارانی که علائم وخیم تر دارند، هر دو تست چکاپ تجویز می شود.

بنابراین فکر می کنید آیا باید منتظر بمانید تا علائم کرونا در شما دیده شود و سپس آزمایش بدهید؟ یا ارزش آن را دارد که بدانید آیا در گذشته عفونت داشته اید یا خیر؟ بهتر است دقیق تر به این موضوعات سلامتی فکر کنید.

آنی آزما در خدمت شماست تا تمامی آزمایش های چکاپ دوره ای را برایتان فرآهم سازد.

بیشتر بخوانید: قوانین تست کرونای پرواز

انجام تست کرونا در سال 1401

انجام تست کرونا
انجام تست کرونا

به نقل از منابع معتبر، محققان و پزشکان می گویند، افرادی که در معرض ویروس قرار گرفته اند و تماس نزدیک با یک مورد تایید شده داشته اند، باید حتماً مورد انجام تست کرونا قرار بگیرند و بدانند که آیا علائم ویروس را دارند یا خیر.

با شناسایی افرادی که قبل از بروز علائم مثبت، در مراحل اولیه پیشرفت بیماری هستند و انجام تست کرونا، می توانیم از شیوع درصد زیادی از عفونت ها جلوگیری کنیم. این آزمایش ها مهم هستند، زیرا آموخته ایم که عفونت بدون علامت، عامل اصلی این همه گیری است.

“شناسایی افراد بدون علامت کرونا، به ما این امکان را می دهد که از انتشار ویروس توسط آنها جلوگیری کنیم.” و این هدف مهم انجام آزمایش کرونا ویروس در سال 1401 است.

افرادی که سابقه مواجهه با بیماران کرونایی ندارند و علائمی نشان نمی دهند نیز باید آزمایش ها را انجام دهند. دوره نهفتگی ویروس کرونا، حدود 5 تا 7 روز است، اما می تواند تا 14 روز هم باشد.

همچنین پزشکان خاطرنشان می کنند که اگر پس از قرار گرفتن در معرض انتشار ویروس کرونا، خیلی زود آزمایش دهید، ممکن است آزمایش منفی با پاسخ کاذب داشته باشید!

واکنش زنجیره ای پلیمراز مثبت (PCR) به این معنی است که شما RNA ویروسی قابل تشخیص دارید. و البته این لزوماً نشان نمی‌دهد که شما عفونت ویروسی دارید یا خیر.

با وجود PCR مثبت، مطالعات برای برخی افراد نشان داده است که پس از حدود 9 تا 10 روز، انتقال ویروس، می تواند اتفاق بیوفتد. این بدان معنی است که تست کرونای یک فرد که به ویروس آلوده شده، مدت ها بعد از اینکه ویروس را به دیگران سرایت نمی دهد، نیز می تواند مثبت باشد!

با این حال، پاسخ PCR می تواند تا چند هفته پس از عفونت فعال، مثبت باقی بماند. این بدان معناست که فرد، RNA ویروسی را دارید، اما نه اینکه برای دیگران، مسری باشد.

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، مثبت بودن آزمایش کرونا به این معنی است که فرد باید به مدت 10 روز در خانه ایزوله شود. این آزمایش، تنها زمانی کمک می‌کند که  فردبخواهد از خود و دیگران در برابر ویروس کرونا، محافظت کند.

آزمایش آنتی بادی چیست و چه چیزی را مشخص می کند؟

آزمایشات آنتی بادی منبع مورد اعتمادی برای سنجش سطوح ایمونوگلوبولین M (IgM) و ایمونوگلوبولین G (IgG) هستند و می توانند بگویند که آیا فرد اخیراً عفونت داشته است یا خیر و آیا در گذشته عفونت هایی داشته که قابل تشخیص نبوده یا نه.

آزمایش آنتی‌بادی باید برای افرادی انجام شود که علائم 19 COVID- دارند اما دسترسی فوری به تست کرونا برایشان مقدور نیست. به طور معمول، پس از شروع علائم کرونا، حدود یک یا دو هفته طول می کشد تا آنتی بادی در بدن فرد بیمار ایجاد شود. به همین دلیل است که اگر فرد، کمتر از یک هفته علائمی داشته باشد، آزمایش آنتی‌بادی برای اهداف تشخیصی، چندان ایده‌آل نیست.

آزمایش آنتی بادی برای کسانی که پس 8 روز، علائم بیماری را مشاهده کردند، توصیه نمی شود. در این افراد، فقط آزمایش کرونا یا (تست PCR) باید برای تشخیص فروی انجام گیرد.

افرادی که در این بازه زمانی قرار دارند، ممکن است بدن آنها هنوز آنتی بادی ایجاد نکرده باشد، بنابراین احتمال زیادی وجود دارد که نتیجه منفی کاذب برای تست آنتی بادی برایشان حاصل گردد. علاوه بر این، مشکلاتی در مورد دقت این تست ها وجود دارد.

چه زمانی فرد باید هر دو تست کرونا و تست آنتی بادی را انجام دهد؟

تست کرونا
تست کرونا

دستورالعمل‌های جهان توصیه می ‌کنند که افراد، 9 تا 14 روز پس از شروع علائم کرونا، هر دو آزمایش را باید انجام دهند. آزمایش آنتی بادی برای افراد مبتلا به عفونت های بدون علامت، یعنی حدود 14 روز قبل از بروز علائم مشابه کرونا، مفید است. در این موارد، این نوع تست ها می تواند تعیین کند که آیا فرد در گذشته، این ویروس را داشته است یا خیر.

ممکن است از نتیجه آزمایش آنتی‌بادی، پاسخ مثبت کاذب دریافت کنید، به ‌خصوص اگر هیچ علامتی از کووید-19 نداشته باشید. محققان گفته اند، تا زمانی که اطلاعات بیشتری در مورد این عوامل کلیدی نداشته باشیم، کارشناسان توصیه نمی کنند که ایمنی در برابر ویروس را با آزمایش آنتی بادی، “مثبت” فرض کنیم.

در صورت مثبت بودن تست آنتی بادی، فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک همچنان باید ادامه یابد.

اگر آزمایش آنتی بادی فرد، مثبت باشد، کار زیادی لازم نیست انجام دهد. این آزمایش، به سادگی، اطلاعاتی را در مورد سابقه قرار گرفتن فرد در معرض کرونا ویروس جدید ارائه می‌کند و نیازی به اقدام خاصی ندارد.

بیشتر بخوانید: تست آنتی بادی در منزل

اهمیت تست کرونا به صورت دوره ای

اگر جزو کسانی هستید که قبلاً آزمایش PCR یا تست کرونا را انجام داده اید و سپس، با بیماران کرونایی در ارتباط بوده اید و یا برخی علائم را در خود مشاهده می کنید، باید مجدداً آزمایش کرونا را انجام دهید.

محققان توصیه می‌کنند، اگر نتیجه دو نمونه متوالی جمع‌آوری‌شده در فاصله 24 ساعت، منفی باشد، فرد می‌توانند با خیال راحت، کار و زندگی خود را از سر بگیرد؛ یعنی هیچ خطری وجود ندارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.