آنفولانزا چیست و چگونه درمان می شود؟

آنفولانزا و روش های درمان آن

آنفولانزا، به عنوان بیماری تنفسی شناخته می شود که مسری بوده و توسط ویروس های Influenza ایجاد می شود. این بیماری، به سرعت ریه، بینی و گلو را درگیر خواهد کرد. می تواند به شکل بیماری خفیف تا شدید ایجاد شود و در برخی مواقع منجر به مرگ خواهد شد. بهترین راه برای پیشگیری از این بیماری، تزریق واکسن آن، در هر سال است.

علائم آنفولانزا

به طور معمول، علائم این بیماری، به شکل ناگهانی پدیدار می شوند. افرادی که به Influenza مبتلا هستند اغلب برخی از نشانه ها، از جمله تب یا احساس تب و لرز، سرفه کردن، گلو درد، آبریزش یا گرفتگی بینی، دردهای عضلانی یا بدن درد، سردرد یا خستگی را هنگام ابتلا به آنفولانزا مشاهده می کنند.

برخی از افراد ممکن است استفراغ و اسهال داشته باشند، اگرچه این امر، در کودکان بیشتر از بزرگسالان است. توجه به این نکته مهم است که تمامی افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند، دارای تب نیستند.

علت ایجاد و انتشار بیماری

اکثر متخصصان معتقدند که ویروس ‌های Influenza، عمدتاً توسط قطرات کوچکی که افراد مبتلا به این بیماری، هنگام سرفه، عطسه یا صحبت منتشر می کنند، ایجاد می ‌شود. این قطرات، از طریق افرادی که در نزدیک شما قرار دارند، به شما منتقل خواهد شد.

در موارد کمتر، ممکن است فرد با لمس سطح یا اشیائی که ویروس آنفولانزا روی آن قرار دارد و سپس دست زدن به دهان، بینی یا احتمالاً چشمان خود به آن مبتلا شود.

ضریب ابتلای افراد به بیماری

مطالعات نشان داده است که کودکان بیشتر در معرض ابتلا به Influenza هستند و افراد 65 ساله و بالاتر، کمترین احتمال ابتلا به این بیماری را دارند. میانگین میزان بروز یا میزان حمله این بیماری، بر اساس گروه سنی برای کودکان 0-17 سال 9.3٪، برای بزرگسالان 18-64 سال 8.8٪ و برای بزرگسالان 65 سال و بالاتر 3.9٪ است. بنابراین، احتمال مبتلا شدن افراد کمتر از هجده سال، بیش از دیگران است.

نشانه ها و علائم بیماری
شناخت علائم بیماری در زمان مناسب

نشانه ها و علائم بیماری

دوره مسری بودن  Influenza

اما دوره مسری بودن آنفولانزا چیست؟ ممکن است بتوانید Influenza را قبل از اینکه متوجه شوید بیمار هستید و همچنین زمانی که علائم بیماری را دارید، به شخص دیگری سرایت دهید. افراد مبتلا به این بیماری، در 3 تا 4 روز اول، پس از شروع بیماری خود مسری هستند.

برخی از بزرگسالان سالم، ممکن است بتوانند دیگران را از یک روز قبل از بروز علائم و تا پنج تا هفت روز پس از بیمار شدن، آلوده کنند. برخی از افراد، به ویژه کودکان خردسال و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ممکن است بتوانند دیگران را برای مدت طولانی تری مبتلا نمایند.

عوارض بیماری

از زمانی که فرد در معرض آنفولانزا قرار می گیرد و مبتلا می شود تا شروع علائم حدود دو روز است، اما می تواند از یک تا چهار روز متغیر باشد. عوارض این بیماری می تواند شامل ذات الریه باکتریایی، عفونت گوش، عفونت سینوسی و بدتر شدن شرایط پزشکی مزمن مانند نارسایی احتقانی قلب، آسم یا دیابت باشد.

چه افرادی در معرض خطر این بیماری هستند؟

هر کسی، حتی افراد سالم، ممکن است به این بیماری مبتلا شود. مشکلات جدی مربوط به Influenza ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما برخی از افراد در صورت بیماری، در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به عوارض جدی مرتبط با آنفولانزا هستند.

این شامل افراد 65 سال و بالاتر، افراد در هر سنی با شرایط خاص پزشکی مزمن (مانند آسم، دیابت یا بیماری قلبی)، افراد باردار و کودکان کمتر از 5 سال می شود.

عوارض بیماری آنفولانزا
پیشگیری مناسب برای جلوگیری از آنفولانزا

عوارض بیماری آنفولانزا

راه های پیشگیری از آنفولانزای فصلی

اولین و مهمترین راه های پیشگیری از آنفولانزای فصلی، تزریق واکسن Influenza در هر سال است. نشان داده شده است که این واکسن، بیماری های مرتبط با آن و خطر عوارض جدی این بیماری را کاهش می دهد که می تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان یا حتی مرگ شود.

همچنین، اقدامات پیشگیرانه روزمره برای بیماری آنفولانزا، مانند دوری از افراد بیمار، پوشاندن صورت هنگام سرفه و عطسه و شستشوی مکرر دست ها توصیه می شود که برای کمک به کاهش سرعت انتشار میکروب هایی است که باعث بیماری های تنفسی بینی، گلو و ریه هستند.

تشخیص بیماری Influenza

تشخیص این عارضه از سایر بیماری های تنفسی ویروسی یا باکتریایی تنها بر اساس علائم، بسیار دشوار است. آزمایش هایی برای تشخیص این بیماری وجود دارد که با انجام آنها می توان به شناسایی زودهنگام بیماری دست یافته و به درمان آن پرداخت.

نحوه درمان آنفولانزا

اما راه های درمان آنفولانزا چیست؟ این بیماری، در شرایط خفیف یا متوسط، اغلب به خودی خود بهبود می یابد، اما می تواند برخی از افراد را به شدت بیمار کند. توصیه می شود که تزریق واکسن آنفولانزا را جدی بگیرید.

علائم این بیماری خیلی سریع ظاهر می شود و می تواند شامل دمای بالا ناگهانی، بدن دردناک، سرفه خشک یا گلو و سردرد باشد. علائم برای کودکان مشابه است، اما آنها همچنین می توانند در گوش خود درد را احساس کنند و کمتر فعال به نظر برسند.

داروهای مناسب و استراحت کافی
نحوه درمان به موقع Influenza

داروهای مناسب و استراحت کافی

اگر به Influenza مبتلا هستید، کارهایی وجود دارد که می توانید برای کمک به بهبود سریعتر انجام دهید. می توانید استراحت خود را تنظیم کرده و به مدت کافی بخوابید. همچنین، همواره بدن خود را گرم نگهدارید. برای کاهش دمای بدن و کمتر شدن دردها، از داروهای پاراستامول یا ایبوپروفن ، هنگام ابتلا به آنفولانزا استفاده نمایید.

همچنین، برای آن که دچار کم آبی نشوید، لازم است که دائم آب بنوشید. در چنین شرایطی، باید دارای ادرای شفاف و روشن باشید. دقت داشته باشید که داروهای پاراستامول و Influenza که حاوی پاراستامول هستند را همزمان استفاده  ننمایید. زیرا مصرف آن، بیش از دوز توصیه شده خطرناک است.

پزشکان عمومی، آنتی بیوتیک را برای این بیماری توصیه نمی کنند؛ زیرا آنها علائم شما را تسکین نمی دهند و بهبودی شما را تسریع نمی کنند. برای درمان سریع تر، ضمن مراجعه به پزشک، برنامه های درمانی را دنبال نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.