تفاوت آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا با سایر تست های تشخیصی

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه تفاوتی با سایر تست های تشخیصی کووید 19 دارد؟

متاسفانه حقیقت تلخ این است که جهان امروز با کرونا درگیر شده است. این ویروس منحوس به شدت خطرناک بوده و در صورتی ابتلا به آن، ممکن است منجر به مرگ فرد شود. به همین دلیل است که متخصصین اکیدا توصیه می کنند اگر چند علامت از علائم بیماری کرونا را در خود یا نزدیکان خود مشاهده کردید، حتما به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه نموده و تست تشخیص کرونا را انجام دهید. در این میان یکی از تست ها که دقت بسیار بالایی دارد، آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا است. آیا می دانید که این آزمایش با سایر تست های تشخیصی چه تفاوتی دارند؟ آیا می دانید چه زمان متخصص لازم می داند از آزمایش آنتی بادی توسط بیمار انجام شود؟ پیشنهاد می کنیم که این مقاله را با دقت مطالعه نمایید.

شما حتما در مورد آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا که برای ویروس کووید 19 در دسترس می باشد شنیده اید. آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چیست؟ آیا این تست همان آزمایش برای تشخیص کووید 19 است؟ پاسخ تمام این سوالات را در این مقاله به صورت خلاصه برای شما توضیح می دهیم.

کرونا ویروس ‌ها خانواده بزرگی از ویروس ‌ها و زیر مجموعه کرونا ویریده هستند که از ویروس سرما خوردگی معمولی تا عامل بیماری ‌های شدید تری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ را شامل می‌ شود. منشأ ویروس‌های کرونا که در گذشته همه‌گیر شده بود، در حیوانات بود. ویروس سارس اول در خفاش شروع شد و بعد به گربه‌های ولگرد منتقل شد و بعد هم به انسان رسید.

از سال ۲۰۱۴ تا کنون که ویروس مرس در خاورمیانه موجب مرگ ۸۵۸ نفر از ۲۴۹۴ بیمار مبتلا شد، از شتر به انسان رسیده بود. آخرین نوع آن، طبق تحقیقات پژوهشگران، پانگولین است. البته ممکن است جانوران دیگری هم در شیوع نقشی داشته باشند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویروس کرونا و کسب به روز ترین اطلاعات در مورد این ویروس می توانید به مقاله ویروس کرونا چیست و چه ویژگی هایی دارد مراجعه فرمایید.)

با تمام صحبت هایی که در مورد آزمایش بیماری کرونا ویروس 2019 (COVID-19) در اخبار شده است ، جای تعجب نیست که سردرگمی در مورد آزمایشات موجود برای این بیماری و تفاوت آنها وجود دارد. آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا مشخص می کند که در گذشته کووید 19 داشته اید یا خیر و اکنون آنتی بادی بر علیه ویروس در بدن شما وجود دارد یا خیر.

آزمایش آنتی ژن یا همان تست مولکولی و PCR برای تشخیص COVID-19 مشخص می کند که آیا در حال حاضر مبتلا به این بیماری هستید یا خیر. در اینجا آنچه شما باید در مورد آزمایش بدانید آورده شده است.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه تفاوتی با سایر تست های تشخیصی کووید 19 دارد؟

چه موقع آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا انجام می شود و چرا اهمیت دارد؟

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا، که به آن تست سرولوژی نیز گفته می شود، پس از بهبودی کامل از کووید 19 انجام می شود و می تواند ابتلا فرد به بیماری حاد یا مزمن را مشخص نماید. صلاحیت این تست ممکن است بسته به در دسترس بودن آزمون ها متفاوت باشد.

یک متخصص مراقبت های بهداشتی معمولاً با استفاده از خون گیری مویرگی از انگشت یا با کشیدن خون از ورید موجود در بازو، نمونه خون را می گیرد. سپس نمونه آزمایش می شود تا تشخیص دهد که آیا آنتی بادی بر علیه ویروس ایجاد کرده اید یا خیر. سیستم ایمنی بدن این آنتی بادی ها را تولید می کند – پروتئین هایی که برای مبارزه و پاک کردن ویروس بسیار مهم هستند.

اگر نتایج آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا نشان دهد که شما آنتی بادی دارید ، این امر نشان می دهد که در گذشته به احتمال زیاد با ویروس COVID-19 آلوده شده اید. همچنین ممکن است به معنای مصونیت شما باشد.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه تفاوتی با سایر تست های تشخیصی کووید 19 دارد؟

اما سازمان بهداشت جهانی هشدار می دهد که هنوز تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا تایید کند کسانی که قبلا به این بیماری مبتلا شده و بهبود یافته اند و آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا در آن ها مثبت می باشد، از ابتلای مجدد به این ویروس در امان و مصون هستند. میزان مصونیت و مدت زمان ماندگاری مصونیت هنوز مشخص نیست. مطالعات مداوم سرانجام داده های بیشتری را در این مورد فاش می کند.

زمان بندی و نوع آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا روی دقت نتایج نهایی تأثیر می گذارد. اگر در مراحل اولیه عفونت و خیلی زود آزمایش کرده اید ، هنگامی که پاسخ ایمنی بدن هنوز در بدن شما ایجاد نشده است، ممکن است آزمایش آنتی بادی ها را تشخیص ندهد، بنابراین ممکن است لازم باشد چندین روز صبر کنید تا دوباره آزمایش شوید. همچنین ، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) آزمایش های خاصی را برای آنتی‌بادی مجاز و تأیید کرده است ، اما بسیاری از آزمایشات با دقت قابل تردید اکنون در بازار موجود هستند.

یکی دیگر از مزایای آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا دقیق این است که افرادی که از کووید 19 بهبود یافته اند ممکن است واجد شرایط اهدا پلاسما، و بخشی از خون خود باشند. این پلاسما می تواند برای معالجه دیگران و افرادی که بیماری شدید دارند و برای تقویت توانایی مبارزه با ویروس مورد استفاده قرار گیرد.

پزشکان این پلاسما را پلاسمای اهدایی می خوانند. در ایالات متحده آمریکا ، برنامه دسترسی گسترده کووید 19 در این مطالعه درمانی امیدوارکننده ، شرکت کنندگان را استخدام می کند ، که قبلاً در موارد شدید به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار می گرفت.

برای تشخیص ویروس کرونا از چه آزمایشاتی استفاده می شود؟

FDA دو نوع آزمایش را برای تشخیص ویروس کرونا تأیید کرده است:

  • آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا
  • آزمایش آنتی ژن کرونا ویروس

تست مولکولی. این آزمایش با استفاده از تکنیک آزمایشگاهی به نام واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) ماده ژنتیکی ویروس را تشخیص می دهد. همچنین به این تست، آزمایش PCR نیز گفته می شود. برای انجام تست PCR، یک متخصص آزمایشگاه مایعات موجود در بینی یا گلو را به وسیله یک سواب بینی یا گلو یا از بزاق جمع می کند.

در صورت تجزیه و تحلیل در محل یا یک یا دو روز در صورت ارسال به آزمایشگاه در خارج از بیمارستان ممکن است نتایج در دسترس باشد. آزمایش های مولکولی هنگام انجام صحیح توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی بسیار دقیق در نظر گرفته می شوند ، اما به نظر می رسد تست سریع برخی موارد را از دست می دهد. به این معنی که انجام تست های تشخیصی در روز های ابتدایی ابلا فرد باعث منفی کاذب شدن جواب های تست می شود.

FDA همچنین کیت تست کووید 19 در منزل را که فقط با تأیید پزشک در دسترس است تأیید کرده است که یک کیت سواب بینی و یک کیت بزاق می باشد. نمونه برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال می شود. FDA به مصرف کنندگان هشدار می دهد از خرید تست های خانگی تایید نشده خودداری کنند ، زیرا ممکن است نادرست و غیر ایمن باشند.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه تفاوتی با سایر تست های تشخیصی کووید 19 دارد؟

تست آنتی ژن. این آزمایش جدید COVID-19 پروتئین های خاصی را که بخشی از ویروس هستند ، تشخیص می دهد. با استفاده از سواب بینی یا گلو برای گرفتن نمونه مایعات ، آزمایش های آنتی ژن می توانند در عرض چند دقیقه نتیجه بدست آورند. از آنجا که این آزمایشات سریع تر و ارزان تر از تست های مولکولی هستند ، برخی از متخصصان آزمایش آنتی ژن را برای استفاده در تعداد زیادی از افراد عملی تر می دانند.

نتیجه آزمایش آنتی ژن مثبت بسیار دقیق در نظر گرفته می شود ، اما احتمال افزایش نتایج منفی کاذب وجود دارد – به این معنی که ممکن است به ویروس آلوده شوید اما نتایج تست آنتی ژن منفی داشته باشید. بنابراین آزمایش های آنتی ژن به اندازه تست های مولکولی حساس نیستند. بسته به شرایط ، پزشک ممکن است یک آزمایش مولکولی را برای تأیید نتیجه آزمایش آنتی ژن منفی توصیه کند.

اگر بخواهید آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا یا سایر آزمایش های مرتبط با این ویروس را انجام دهید، چه کاری می توانید انجام دهید؟

برای گفتگو در مورد وضعیت خود و اینکه آیا پزشک فکر می کند شما به آزمایش تشخیصی کووید 19 یا آزمایش آنتی بادی نیاز دارید ، با پزشک یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید. قبل از انجام تست کووید 19 به صورت حضوری ، با پزشک خود تماس بگیرید تا در مورد وضعیت خود صحبت کرده و علائم خود را بیان کنید.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) در 28 آوریل 2020 ( 9/2/99 ) ، چندین علامت جدید را به لیست علائم ویروس کرونا اضافه کرد : لرز ، درد عضلانی ، سردرد ، گلودرد ، لرزش مکرر بدن همراه با لرز و از بین رفتن حس چشایی و بویایی.

شش علامت جدید به لیست موجود که شامل تب ، سرفه و تنگی نفس یا مشکل در تنفس میباشد ، اضافه شد.لیست به روز شده می تواند به کسانی که در تلاشند تشخیص دهند که آیا علائم مربوط به کووید 19 را دارند یا خیر کمک کند. به علت تعداد محدود کیت های آزمایشی ، افرادی که می خواهند آزمایش دهند معمولاً باید ابتدا علائم را نشان دهند.

به گزارش NPR ، در ماه گذشته چند بیمار مبتلا به کرونا ، از دست دادن حس چشایی و بویایی و همچنین درد عضلانی ، لرز و سردرد را گزارش کردند.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه تفاوتی با سایر تست های تشخیصی کووید 19 دارد؟

وب سایت CDC هنوز نشان می دهد که علائم در طی 2 تا 14 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می شوند. مهمتر از همه ، “علائم هشدار اضطراری” برای کرونا شامل مشکل در تنفس ، درد مداوم یا فشار در قفسه سینه ، کبودی لب ها یا چهره و گیجی یا عدم تحریک ، میباشند. به گزارش CDC ، افراد با این علائم باید سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کنند.CDC می افزاید : ” این لیست فراگیر نیست.” ” لطفا با پزشک خود در مورد سایر علائم شدید و نگران کننده خود مشورت کنید.”

بعلاوه ، به نظر میرسد ، بزرگسالان مسن و افرادی که دارای بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی یا ریوی هستند در معرض خطر بالاتری برای داشتن عوارض جدی تر کرونا هستند. این افراد باید اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهند و علائمشان را تحت نظر بگیرند.

به گزارش USA Today ، هرچه دانشمندان کرونا را بهتر بشناسند ، علائم بیشتری ممکن است به لیست علائم این بیماری اضافه شود. بعلاوه ، افراد مشکلات گوارشی مثل اسهال را گزارش میکنند.

این روزنامه گزارش کرده است که برخی دیگر ، وجود ضایعات بنفش یا آبی را روی پاهای خود گزارش کرده اند که بیشتر در کودکان و جوانان شایع بوده و به آنها “انگشتان کووید” میگویند. همچنین گزارش هایی مبنی بر اینکه بیماران مبتلا به کووید به بیماری چشم صورتی نیز دچار میشوند گزارش شده است.

این ویروس همچنین می تواند منجر به سکته مغزی در نتیجه مشکلات انعقاد خون در بزرگسالان شود ، حتی در بیماران بدون سابقه پزشکی قبلی.

انجمن های پزشکی مانند آکادمی پوست و موی آمریکا برای ثبت اطلاعات در مورد موارد COVID-19 ثبت نام می کنند. به عنوان مثال متخصصان پوست ، کبودی انگشت ها را در ثبت نام خود مورد مطالعه قرار دادند.

برای انجام آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا، باید کاملاً از این بیماری و ویروس کرونا بهبود یافته باشید. اما در تعداد محدودی از جوامع ، افرادی که هرگز علائم کووید-19 را نداشته اند نیز می توانند مورد آزمایش قرار گیرند. برخی از نتایج مثبت دارند ، به این معنی که احتمالاً در بعضی مواقع به ویروس کووید 19 آلوده شده اند.

دسترسی به هر یک از این تست ها بستگی به مکان زندگی شما ، در دسترس بودن تست و اینکه آیا شما واجد شرایط انجام آن هستید، بستگی دارد. برای انجا آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا در منزل خود بدون این که نیازی باشد به صورت حضوری به آزمایشگاه مراجعه نمایید، می توانید به سایت آزمایشگاه آنی آزما مراجعه نمایید تا همکاران ما در اسرع وقت و با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی و ایمنی، آزمایش شما را پس از انجام نمونه برداری در منزل و آزمایش در منزل انجام می دهند.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه تفاوتی با سایر تست های تشخیصی کووید 19 دارد؟

تست های تشخیصی و آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چگونه می تواند به کاهش شیوع این بیماری کمک کند؟

هنگامی که آزمایش های تشخیصی بیشتری برای کووید 19 در دسترس است ، افرادی که نتایج مثبتی دارند و علائم این بیماری را نیز دارند می توانند زودتر تحت مراقبت قرار بگیرند. افراد ناقل را می توان ردیابی کرد و برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا ، آن ها را هر چه زودتر در قرنطینه قرار داد. اما هیچ تست کرونایی صددرصد دقیق نیست.

ممکن است آزمایش منفی انجام شود اما در واقع آلوده باشید (نتیجه منفی کاذب). بنابراین ضروری است که تا اطلاع ثانوی از دستورالعمل های کووید 19 از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها مانند حفظ فاصله اجتماعی را رعایت نمایید.

هنگامی که آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا به طور گسترده ای در دسترس باشد ، نتایج نشان می دهد که تعداد افراد مبتلا به کووید 19 و بهبود یافتگان از این بیماری، از جمله افرادی که علائمی ندارند تا چه میزان بوده است.

این امر در تعیین افرادی که مصونیت دارند کمک می کند. همچنین می تواند در ردیابی افراد ناقل بیماری که علائمی ندارند نیز کمک کند تا فرد دیگری را که در معرض عفونت قرار دارد و تا چه اندازه بیماری شیوع دارد ، تشخیص دهد. همه این داده ها به بهبود استراتژی های مهار همه گیری کووید 19 کمک می کنند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.