ویروس دلتا چیست و چقدر خطرناک است؟

ویروس دلتا

ویروس دلتا، نوعی از سویه کرونا ویروس است که ویژگی های ژنتیکی خودش را دارد و به مراتب می تواند خطرناک تر از ویروس کرونا باشد. ویروس نوع دلتا، پایه و اساس کرونا یا کووید 19 را دارد و باید نسبت به آن محتاط تر بود. به همین دلیل است که توصیه های جوامع در مورد این ویروس، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته اند.

در تابستان 2021، مردم امیدوار بودند که این همه‌گیری بتواند عقب نشینی کند؛ اگرچه هنوز این تهدید وجود داشت که جهش‌های جدید ویروس کووید-19 بتواند اثرات و نشانه ها را بازگرداند! شاید هم نشانه های ویروس کرونا در سویه جدید، قوی تر از قبل دیده شود.

ویروس دلتا که اولین بار در اواخر سال 2020 در هند شناسایی شد، قبل از رسیدن به ایالات متحده، به سرعت از طریق آن کشور و بریتانیای کبیر عبور کرد؛ درست همان جایی که تعداد مبتلایان به این ویروس به سرعت افزایش یافت و به نوع غالب SARS-CoV-2 تبدیل شد؛ که بیش از 99٪ موارد COVID-19 را تشکیل می داد. شیوع ویروس دلتا منجر به افزایش چشمگیر آمار بستری شدگان در بیمارستان در برخی ایالت ها شد. این سویه جدید یعنی Omicron، به عنوان نوع غالب، جایگزین دلتا شد.

اعتقاد بر این بود که ویروس سویه دلتا، بیش از دو برابر انواع قبلی، مسری تر است، و مطالعات نشان داده که احتمال انتقال افراد آلوده به بیمارستان با منشأ اصلی ویروس، بیشتر است. افرادی که واکسینه نشده بودند بیشتر در معرض خطر قرار داشتند.

افرادی که به طور کامل در برابر کروناویروس واکسینه شده اند در مقایسه با افرادی که واکسینه نشده اند، از محافظت قوی تری در برابر کووید-19 برخوردار بودند، اما سوالات کافی در مورد ویروس نوع دلتا وجود داشت تا مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) را راهنمایی کند تا بتوانند اقدامات احتیاطی بیشتری را توصیه نمایند.

در حالی که بیشتر عفونت‌های ناشی از ویروس نوع دلتا در افرادی بوده است که واکسن نزده‌اند، آمار همچنین نشان می‌دهند که این نوع، حتی در میان برخی از افراد واکسینه شده، قابلیت انتقال را افزایش داده است. بیایید با هم نگاهی به مهم ترین نکات درباره این ویروس نوظهور داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: آزمایش کرونا در منزل + شرایط و قیمت ها

5 نکته که باید در مورد ویروس دلتا بدانید

ویروس دلتا
ویروس دلتا

1- نوع دلتا، مسری تر از سایر سویه های ویروس کووید 19 است

سویه آلفا، اولین بار در بریتانیای کبیر ظاهر شد، سویه بتا برای اولین بار در آفریقای جنوبی ظاهر شد و سویه گاما، در برزیل شناسایی شد، پس سازمان های جهانی، نوع دلتا را “یک نوع نگران کننده” از این ویروس ها نامگذاری کردند. نرخ رشد سریع ویروس دلتا بسیار چشمگیر است. نوع دلتا، 50 درصد سریعتر از نوع آلفا پخش می شود که 50 درصد مسری تر از سویه اصلی SARS-CoV-2 می باشد.

2- افراد واکسینه نشده، بیشتر در معرض خطر هستند

افرادی که واکسینه نشده اند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سویه های ویروس دلتا هستند. کودکان و بزرگسالان زیر 50 سال، 2.5 برابر بیشتر در معرض ابتلا به نوع دلتا هستند.

3-دلتا – یا Omicron – و خطر شیوع، فراتر از مرزهای محلی

اگر سرعت همه‌گیری ویروس دلتا – و یا نوع Omicron – ادامه پیدا کند، مهم ترین عامل تشدید کننده این روند، می تواند تا حدی به محل زندگی فرد و تعداد افرادی که در محل شما واکسینه شده اند بستگی داشته باشد. احتمال شیوع این ویروس ها برای مناطقی که واکسینه شده اند، بسیار کمتر از سایر مناطقی است که هنوز واکسینه نشده اند.

بیشتر بخوانید: لیست آزمایش عفونت های ویروسی + شرایط انجام

4- هنوز اطلاعات ناشناخته ای در مورد ویروس دلتا وجود دارد

با جمع‌آوری داده‌های مربوط به ویروس دلتا، دانشمندان سخت تلاش کردند تا هر چه سریع‌تر اطلاعات بیشتری کسب کنند. یک سوال مهم این بود که “آیا سویه دلتا می تواند فرد را نسبت به ویروس اصلی، بیمارتر کند یا خیر؟”. اطلاعات اولیه در مورد شدت دلتا شامل مطالعاتی از کشورهای اسکاتلند و کانادا بود که نشان می‌داد نوع دلتا ممکن است منجر به بستری شدن افرادی در بیمارستان شود، که واکسینه نشده‌اند.

یک سوال مهم دیگر، بر روی چگونگی تأثیر ویروس نوع دلتا بر بدن متمرکز بود. بر طبق تحقیقات، گزارش هایی از علائم متفاوت نوع دلتا، مرتبط با سویه اصلی ویروس کرونا گزارش شد. به نظر می رسد نشانه هایی مانند سرفه و از دست دادن بویایی، در مورد نوع دلتا، کمتر رایج است. و البته علائم مهم تر، شامل سردرد، گلودرد، آبریزش بینی و تب، وجود دارد.

در همین حال، کارشناسان به مطالعه ویروس نوع دلتا و موارد پیشرفت ادامه دادند. منابع ویروس شناسی خاطرنشان کرده اند که هیچ واکسنی، 100٪ مؤثر نیست و هر گونه افزایش موارد ابتلا به عفونت‌های جدید را افزایش می‌دهد.

سوالات و نگرانی های بیشتری در مورد نوع دلتا وجود دارد، از جمله دلتا پلاس – یکی از انواع فرعی نوع دلتا، که در ایالات متحده، بریتانیا و سایر کشورها یافت شده است. ویروس نوع دلتا پلاس، یک جهش اضافی نسبت به نوع دلتا دارد. این جهش که N 417 K نام دارد، بر spike protein ، که ویروس برای آلوده کردن سلول‌ها به آن نیاز دارد، تأثیر می‌گذارد و این هدف اصلی mRNA و سایر واکسن‌ها است.

نشانه های دلتا پلاس برای اولین بار در هند گزارش شد، اما نوع جهش یافته آن، در انواعی مانند بتا که قبلاً ظاهر شد، نیز گزارش شد.

5- واکسیناسیون، بهترین محافظت در برابر ویروس دلتا است

پزشکان می گویند مهمترین کاری که می توانید برای محافظت از خود در برابر ویروس نوع دلتا، Omicron یا هر نوع کووید-19 انجام دهید، واکسینه شدن کامل است. حتماً توصیه هایی که در این زمینه به شما ارائه می شود را جدی بگیرید.

کارشناسان همچنان، استراتژی‌های پیشگیری از عفونت را توصیه می‌کنند، از جمله پیروی از آخرین دستورالعمل‌ها در مورد پوشیدن ماسک، شستن دست‌ها، مراقبت در میان جمعیت شلوغ، فاصله‌گذاری اجتماعی و انجام تست کرونا چکاپ در صورت بروز برخی علائم هشدار دهنده.

توجه شما را به این مسئله جلب می کنیم که برای انجام آزمایش های کرونا به صورت دوره ای، حتماً از طریق آزمایش گاه های مرجع پیگیری کنید. اگر افراد سالمند در خانه دارید، یا می خواهید از کودکان تست کرونا بگیرید، تیم حرفه ای آنی آزما در کنار شما هستند. کافیست با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.