آیا با بیماری اوتیسم آشنا هستید؟

در مورد اوتیسم چی می دانید؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

خوشبختانه در سال های اخیر به لطف آموزش ها و فرهنگسازی هایی که از طریق برنامه های تلویزیونی، اینترنت، همایش ها و… صورت گرفته است، آگاهی مردم نسبت به بیماری ها بیشتر شده است. آیا تا به حال اسم بیماری اوتیسم را شنیده اید؟ آیا می دانید این عارضه به چه دلیل رخ می دهد؟ اوتیسم یک اختلال رشدی است که مهمترین نشانه آن، خودگرایی است در واقع فردی که به این بیماری مبتلا است، نسبت به اطرافیان و محیط اطراف بی توجه است. والدین عزیز بدانند که اولین علائم اوتیسم، در زیر سه سالگی رویت می شود. بنابراین لازم است نشانه های این عارضه رشدی را بشناسید تا در صورت رویت در کودک خود، سریعا موضوع را با متخصص در ماین بگذارید.

اوتیسم یک نوع اختلال رشدی می باشد. علائم این اختلال در قبل از سه سالگی خود را نشان می دهد و این اختلال در پسران بیشتر از دختران است. آشنایی با علائم این اختلال می‌ تواند تاثیر به سزایی در تشخیص زود هنگام این اختلال و درمان آن داشته باشد. واژه اوتیسم، از دو بخش تشکیل شده‌است: اوتوس یعنی خود و ایسم یعنی گرایش. اوتیسم یعنی خودگرایی و عدم توجه به محیط اطراف. این واژه، از زبان یونانی وارد زبان‌ های مختلف شده‌است.

افراد دچار آن در تعامل و برقراری روابط اجتماعی، در پردازش ادراک و رفتارهای تکراری مشکل دارند. کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است درجات مختلفی از شدت اختلال را نشان دهند ولی به طور کلی همه افراد دچار این اختلال در برقراری روابط عمومی با افراد دیگر دچار مشکل هستند. در این مقاله ما سعی داریم در مورد هر آن چه که باید در مورد این اختلال بدانیم و سوالات احتمالی در این مورد را بحث کنیم.

در مورد اوتیسم چی می دانید؟

علائم اوتیسم چیست؟

برای شناخت اوتیسم بهتر است قبل از هر کاری در مودد علائم این اختلال بدانیم. همان طور که در بالا اشاره شد آشنایی با علائم این اختلال می‌ تواند تاثیر به سزایی در تشخیص زود هنگام این اختلال و درمان آن داشته باشد. آکادمی کودکان آمریکا پیشنهاد می کند تمام کودکان در 18 و 24 ماهگی توسط پزشک این اختلال مورد معاینه قرار بگیرند. اگر خطر بروز این اختلال در کودک بیشتر باشد، مثلا یکی از خواهر یا برادرهای او دچار اختلال باشد، پزشک به والدین معاینه و نظارت دقیق‌ تری را پیشنهاد می‌ دهد. در ادامه این مقاله به علائم آن اشاره می کنیم:

عدم توانایی ارتباط کلامی با دیگران

کودک اوتیسمی توانایی ارتباط با دیگران ندارد. اگر چه این عدم ارتباط در سنین پایین محسوس نیست ولی ما می توانیم با برخی نشانه ها از عدم ارتباط کودک اگاه شویم. البته توجه داشته باشید برخی از این مهارت ها نیازمند کسب مهارت در سنین خاصی است بنابراین اگر کودک شما هر یک از این علائم را داشته باشد باید توجه داشته باشید که شاید سن کودکان کم می باشد. در ادامه به برخی از این نشانه ها اشاره می کنیم:

  • کودک به نام خود واکنش نمی دهد.
  • عاشق تکرار است‌. برای مثال حرکت قطار ، تکان خوردن یک شی به صورت تکراری را دوست دارد.
  • در جواب سوال هایی به جای بله ، خیر سوال شما را تکرار می کند. برای مثال در جواب سوال آب می خوای؟ تکرار می کند آب می خوای؟
  • ارتباط چشمی با شما ندارد و وقتی با او صحبت می کنید شما را ابدا نگاه نمی کند.
  • اگر کودک هنوز صحبت کردن را شروع نکرده است وقتی با او صحبت می کنید به نظر نمی رسد که به شیوه غان و غون به شما پاسخ می دهد.
  • اگر کودکان تا ۱۶ ماهگی هیچ کلمه ای را به زبان نیاورده باشد.
  • به اشیاء اشاره نمی کند تا آنها را به دیگران نشان دهد یا بخواهد.برای مثال کودک به عروسک نگاه نمی کند یا به آن اشاره نمی کند تا شما متوجه شوید که آن را می خواهد بلکه او به شما نگاه می کند تا مطمئن گردد که شما آن عروسک را دیده اید و آن را دراختیارش می گذارید
  • به جای اینکه یک اسباب بازی را بالا نگه دارد و به شما نگاه کند آن را بر روی زانوهای شما می اندازد و به طرفی می دود.

عدم توانایی ارتباط غیر کلامی

  • از تماس چشمی برای نگه داشتن توجه کسی استفاده نمی کند.برای مثال در زمان غذا خوردن از دست والدین خود، ارتباط چشمی برقرار نمی کند تا نشان دهد چیزی را می خواهد.
  • کودک به والدین و مربی لبخند نمی زند مگر آن که دیگران به او لبخند بزنند و او در پاسخ به آن ها به ندرت لبخند بزند.
  • از ارتباط های غیر کلامی و ایما ، اشاره نمی تواند استفاده کند. برای مثال حرکات دست برای خداحافظی کردن، اشاره به یک وسیله برای گرفتن و غیره.

در مورد اوتیسم چی می دانید؟

مشکلات روابط بازی

  • کودک اوتیسم علاقه به بازی با دیگران ندارد.
  • توانایی یادگیری بازی های ساده مانند قایم موشک را ندارد. همچنین علاقه به انجام بازی نشان نمی دهد.
  • با عروسک خود مثل یک بچه رفتار نمی کند. برای مثال به عروسک غذا نمی دهد یا او را نمی خواباند.

محدودیت علایق

  • کار های تکراری را به صورت مکرر انجام می دهد. برای مثال یک وسیله را به صورت تکراری به طور مکرر و بار ها تکرار می کند.
  • به جای بازی کردن با ماشین اسباب بازی و راندن آن، فقط با چرخ های ماشین بازی می کند و چرخ ها را مکررا می چرخاند.
  • کودک تنها به یک اسباب بازی یا وسیله علاقه نشان می دهد و از بازی کردن با وسیله های دیگر اجتناب می کند.
  • در کودکان غیراوتیسمی کودک می چرخد با مادر ارتباط برقرار می کند وسیله را بر می دارد وغیره ولی در کودکان اوتیسمی یک حرکت تکراری مانند چرخیدن را تکرار می کند بدون ارتباط دیگر با محیط.

علت اوتیسم چیست؟

هر گاه صحبت از اوتیسم می شود ناخود اگاه تصور همه ما از اختلال این اختلال در کودکان است ولی اگر درمان نشود دامنه تاثیر آن تا بزرگسالی ادامه دارد. اوتیسم یکی از سوالاتی است که مکررا پرسیده می شود. ولی دانشمندان هنوز نمی دانند که چه چیزی منجر به بروز این اختلال می شود. این اختلال از یک ژن یا سبک زندگی نشات نمی‌ گیرد بلکه تنها ناشی از تعامل بین چند عامل مختلف است.

البته باید توجه داشت نقش ژنتیک و ژن ها در بروز این اختلال نسبت به محیط بارز تر می باشد. بنابراین احتمال بروزاین اختلال در کسانی که خواهر یا برادر مبتلا به آن دارند، چندین برابر بیش‌ تر از سایر افراد است. علاوه بر نقش ژنتیک در بروز آن ، محیط نیز تاثیر دارد. از عوامل محیطی می توان به عفونت، دیابت و فشار خون بالای مادر حین بارداری و بالا بودن سن والدین هنگام تشکیل نطفه اشاره کرد.

اوتیسم در بزرگسالی

به طور حتم اوتیسم در بزرگسالی با دوران کودکی تفاوت ها و علائم متفاوتی دارد. تشخیص این اختلال در بزرگسالی می تواند در حال حاضر کاری دشوار و چالش برانگیز باشد .بزرگسالان قطعا میزان بالایی از رفتار های کودکی خود را به یاد ندارند. در ادامه به برخی از علائم آن در بزرگسالی می پردازیم:

فرد دارای دوستان کمی می باشد

شکل گیری روابط در بزرگسالان مبتلا به اوتیسم برای آنها امری چالش برانگیز است. رفتارهای منحصر به فرد و محدودیت های این افراد میتواند توانایی دوست یابی این افراد را شدیداً تحت تاثیر قرار دهد.علاوه بر این تجزیه و تحلیل فرایند های محیطی و مشکلات گوش دادن به دیگران مشکلات عدیده ای را در ارتباط این افراد ایجاد می کند.همینطور ارتباطات عاشقانه برای این افراد امری بسیار دشوار و سخت است.

یکی از دلایل این مهم این است که ادامه دادن ارتباطات منظم و دائمی می تواند برای این افراد امری تقریبا غیر ممکن باشد و ارتباطات عاشقانه که در نهایت می بایستی به ازدواج ختم شود درکل نوعی ارتباط منظم و هدف مند است که نیاز مند به گستره ارتباطی وسیعی است.از طرفی دیگر ارتباط عاطفی در بخشی از فرایند خود نیاز مند ارتباط غیر کلامی رمز گشایی هایی است که تقریباً بزرگسالان مبتلا به اُتیسم از آن بی بهره اند.

در مورد اوتیسم چی می دانید؟

ارتباط چشمی

ارتباط چشمی در این افراد در کودکی و هم در بزرگسالی با مشکل رو به رو است. به طوری که فرد توانایی ارتباط چشمی و نگاه به چهره افراد را ندارد بنابراین بزرگسالان مبتلا به اُتیسم همیشه این احساس را دارند که چیزی را در فرایند ارتباط وتعامل خود گم کرده اند. این افراد به درستی نمی توانند دیگران را تعبیر و تفسیر کنند.

اختلال در حس هم دردی و بروز احساسات

اوتیسم در بزرگسالان، نشانه‌ی دیگری هم دارد: این افراد نمی‌توانند به درستی با دیگران هم‌دردی کنند و در به اشتراک‌گذاری احساسات خود مشکل دارند. درواقع، مبتلایان به این اختلال نمی‌توانند از نقطه نظر دیگران به موضوعات نگاه کنند؛ در نتیجه فاقد حس همدردی و همراهی هستند. بنابراین برای حضور در اجتماع با چالش‌هایی روبه‌رو هستند که نشأت گرفته از ناتوانی آنها در مشارکت گروهی و تعامل با دیگران است.

افرادی که مبتلا به اوتیسم هستند افراد صادق و وابسته ای هستند. بیشترشان بر روی کارهایی که دارند تمرکز می کنند و به ندرت در فعالیت های اجتماعی یا تمایلات بیرونی شان دچار اختلال می شوند. برخی ها هم استعدادهای خاصی دز زمینه هایی همچون برنامه نویسی، ریاضیات، موسیقی، سازماندهی و هنرهای بصری دارند. اگرچه برای بزرگسالان اوتیسمی مدیریت فضاها و زمانبندی کمی دشوار است اما خیلی هایشان کارمندان عالی هستند.

بزرگسالان و نوجوانانی که اوتیسمی هستند، برای مستقل شدن مشکلات بیشتری خواهند داشت. وقتی فردی بزرگ می شود همه از او انتظار دارند چالش های احساسیش را کنار بگذارد و روی پای خودش بایستد. بزرگسالان حداقل در جوامع مدرن امروزی باید مستقل باشند و بتوانند پول و زمانشان را مدیریت کنند، خانه خودشان را داشته باشند، شغلی بیابند و آن را حفظ کنند، تعاملات اجتماعی شان در کار و جامعه را مدیریت کنند، دوست و رابطه عاشقانه ای بیابند، کارهای روزانه شان را انجام دهند، اشپزی کنند و از فرزندانشان مراقبت نمایند. نیازی به گفتن نیست که مدیریت اطلاعات، صداها، تعاملات و عناصر بصری بخشی از زندگی روزمره ما انسان هاست.

درمان اوتیسم

درمان اوتیسم به صورت دارویی وجود ندارد ولی درمان آن با کمک یکسری روش های درمانی و ملاحظات پزشکی می باشد. باید توجه داشت که درمان اتیسم شامل آموزش های رفتاری خاص است. آموزش های رفتاری مبتنی بر پاداش برای رفتار های خوب که به آنها مهارت های اجتماعی و چگونگی برقراری ارتباط را یاد می دهد و به آنها کمک می کند که بتوانند در بزرگسالی با برخی از مشکلاتشان کنار بیایند و مشکلات کمتری داشته باشند. برخی از روش های درمانی این اختلال به صورت زیر می باشد:

  • مصرف ویتامین‌هایی با دوز بالا
  • شلات درمانی که شامل فلزات درخشان بدن است.
  • درمان با اکسیژن هایپربار (اکسیژن درمانی پرفشار)
  • ملاتونین برای رفع مشکلات خواب
  • استفاده از پتو و لباس‌های وزن ‌دار
  • انجام هر نوع ورزشی که کودک شما از آن لذت می‌برد می‌تواند در درمان این اختلال مفید باشد. پیاده‌روی و تفریح در شهربازی هر دو از جمله فعالیت‌های ایده‌آل برای کودکان مبتلا به آن هستند
  • مراقبه
  • گفتار درمانی
  • فیزیوتراپی و غیره

در مورد اوتیسم چی می دانید؟

رژیم غذایی افراد اوتیسم

اگر چه هیچ رژیم غذایی خاصی برای افراد مبتلا به اوتیسم در نظر گرفته نشده است ولی برخی از حامیان این اختلال در حال بررسی ایجاد تغییرات در رژیم غذایی به عنوان روشی برای کمک به حداقل رساندن مسائل رفتاری و افزایش کیفیت کلی زندگی فرد توصیه می کنند. در واقع پایه و اساس رژیم غذایی آن اجتناب از مواد افزودنی مصنوعی است. این موارد شامل مواد نگهدارنده، رنگ ‌‌دهنده‌ ها و شیرین کننده ‌ها است. از طرفی دیگر، رژیم غذایی این اختلال بیشتر بر روی مصرف این مواد غذایی تمرکز دارد:

  • میوه و سبزیجات تازه
  • مرغ پوست کنده
  • ماهی
  • چربی اشباع نشده
  • مقدار زیادی آب

چند اشتباه در مورد اوتیسم

یکی از اشتباهات در مورد اوتیسم این است این اختلال یک بیماری ژنتیکی است که مستقیما از والدین به فرزندان منتقل می‌شود. گرچه شواهدی دال بر دخالت ژن ها در بروز این اختلال وجود دارداما آن بیماری نیست و نوعی اختلال در سیستم عصبی است و می‌تواند تحت اثر تعدادی از ژنها یا عوامل محیطی متفاوت قرار گیرد.

اشتباه دیگر در مورد این بیماری در مورد ارتباط میان واکسن‌ها و ابتلاء به این اختلال مطرح شد. آغاز این شایعه با انتشار یک تحقیق در مجله پزشکی لنست بود که نشان می‌داد تزریق واکسن سه ‌گانه سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) می‌تواند ریسک ابتلاء به اوتیسم را افزایش دهد ولی در ادامه سازمان نظام پزشکی بریتانیا به تحقیق در مورد او پرداخت و متوجه شد که او اطلاعات این مطالعه و مطالعات دیگر را جعل کرده و شواهدی مبنی بر رابطه میان واکسیناسیون و آن وجود ندارد.

در مورد اوتیسم چی می دانید؟

اگر شما نیز مایل به انجام آزمایش خون می باشید و نگران از ابتلا به کرونا در محیط های درمانی هستید، همچنین به دنبال انجام آزمایش در منزل و یا کار خود هستید، انجام آزمایش های آنلاین در شرایط اکنون بخصوص آزمایش کرونا در منزل بهترین گزینه و انتخاب برای نمونه گیری و انجام آزمایش ها بی دغدغه می باشد. تمامی مراحل آزمایش در آزمایشگاه آنی آزما از پذیرش تا نمونه گیری و جواب دهی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می پذیرد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.