عوارض احتمالی واکسن کرونا چه مواردی می باشد؟

عوارض احتمالی واکسن کرونا چه مواردی می باشد؟

واکسن کرونا یکی از مواردی است که از زمان گسترش ویروس کووید ۱۹ دنیا رادرگیر خود کرده است. بسیاری از کشور ها از جمله کشور خودمان به دنبال کشف این واکسن می باشند به طوری که اگر کشوری یک واکسن کارآمد برای ویروس کووید ۱۹ کشف کند دستاورد مهمی برای آن ها محسوب می شود. اخیرا بسیاری از کشور ها اقدام به دریافت واکسن کرونا کرده اند.

واکسن کرونا روزنه امیدی است که اجرایی کردن آن متوسل به همه نهاد ها و مشارکت مردم در انجام آن می باشد. اما همان طور که همه ما می دانیم تهیه، توزیع، دریافت این واکسن و اثر بخشی آن یک پروسه طولانی می باشد. بنابراین همچنان با تزریق و دریافت آن پیشگیری از آن با استفاده از اقدامات ویژه توصیه می شود. در ادامه این مطلب ما قصد داریم در مورد واکسن کووید ۱۹، عوارض احتمالی آن و سوالات احتمالی در این رابطه بپردازیم:

آزمایش چکاپ زنان در منزل

عوارض احتمالی واکسن کرونا

تزریق واکسن کرونا در بسیاری از کشور ها شروع شده است ولی نکته ای که باعث نگرانی بسیاری از افراد شده است عوارض جانبی واکسن کووید ۱۹ می باشد که صدور سریع مجوز آژانس دارویی اروپا و تایید فوری کمیسیون اروپا، باعث شک و ترس بسیاری از افراد شده است. عوارض یا بهتر است علائمی که بسیاری از افراد پس از تزریق در خود حس کرده اند علائم عمومی پس از واکسن می باشد که ممکن است پس از تزریق هر واکسن دیگری آن ها در خود حس کنیم بنابراین اگر فردی پس از تزریق واکسن دچار آن ها شده باشد نباید نگران شود. این علائم گ شامل موارد زیر می شود:

  • احساس کوفتگی
  • احساس خستگی
  • تب
  • لرز
  • سردرد

علاوه بر علائم بالا در مورد واکسن کرونا که نشانه جدی جهت پیگیری نیستند و بیشتر نشان گر واکنش و مقابله بدن با واکسن می باشند ولی برخی علائم پس از تزریق نشان گر یک خطر جدی هستند که باید سریعا با پزشک و اورژانس تماس گرفته شود. البته توجه داشته باشید به طور معمول مزایای یک واکسن مورد تایید در مقایسه با معایب و عوارض آن بیشتر است. حتی اگر کسی عوارض یک بیماری را در نظر بگیرد در برابر عوارض واکسن آن خیلی بیشتر است. همین مورد در مورد واکسن های ویروس کرونا در حال تولید هم صدق می کند.

واکسن های ویروس کرونا از روش های مختلفی استفاده می کنند، اما هیچ یک شامل ویروس های بیماری زا نیستند و خود واکسن منجر به بیماری نمی شود. از طرفی هم قانون ملی آسیب واکسن ایجاب می کند که واکسن ها باید “ایمن و موثر” باشند و تا زمانی که بی خطر نباشند در دسترس عموم قرار نمی گیرند.

عوارضی که باید در صورت مشاهده در فرد واکسینه شده ، با اورژانس تماس گرفته شود شامل موارد زیر می باشد:

  • شوک آنافیلاکسی
  • تنگی نفس
  • قرمز شدن یا کبودی صورت یا بدن
  • از دست دادن حافظه
  • درجه پایین یا تب بالا
  • درد، قرمزی یا تورم در محل تزریق
  • کاهش شنوایی و یا از دست دادن آن
  • فلج کامل عضلات در ناحیه خاصی از بدن

نکته ای که باید در خصوص عوارض جانبی واکسن کرونا در نظر داشت این است که عوارض واقعی یک واکسن معمولا چهار سال زمان نیاز دارد تا ما از ایمن بودن و همچنین کارساز بودن آن مطمئن شویم اما با توجه به شرایط کل دنیا امکان انتظار برای این مدت نا معقول به نظر می رسد اما نکته دیگر این است که برای آن که یک واکسن مورد تایید شود چندین مراحله را طی می کند که یکی از این مراحل تزریق واکسن به یک حیوان آزمایشگاهی می باشد و همچنین در یک مرحله دیگر واکسن به یک فرد داوطلب تزریق می شود.

تنگی نفس

علت بروز عوارض واکسن کرونا چیست؟

در حال حاضر واکسن کرونا با ایجاد عوارض جانبی کوتاه مدت که به طور موقت بر فرد تأثیر می گذارد، مرتبط هستند. در حالی که بررسی این عوارض نیاز به تحقیقات بیشتری دارد، اما عوارض جانبی خفیف می تواند مردم را برای آنچه که ممکن است انتظار دارند، آماده کند. از آنجا که واکسن ها دقیقاً مثل هم نیستند و هر واکسنی می تواند عوارض خاص خودش را داشته باشد، کسب آگاهی از نتایج و جوانب مثبت و منفی آنها نیز می تواند موثر باشد. اما علت عوارض واکسن ممکن است به علت حساسیت به تخم مرغ، واکنش شدید بدن و تولید طونان های سایتوکاینی علیه مواد و اجزای ویروس و یا به دلایل دیگر باشد.

مرگ یک فرد سوئیسی پس از تزریق واکسن کرونا

به نقل از رویترز، مقامات سوئیسی اعلام کردند یک نفر در این کشور پس از دریافت واکسن کرونا جان خود را از دست داده است، اما مشخص نیست آیا ارتباطی میان دریافت واکسن و مرگ او وجود دارد یا خیر. واکسیناسیون گسترده کرونا از هفته گذشته در سوئیس با واکسن فایزر و از سالمندان شروع شده است. این کشور تاکنون ۱۰۷ هزار دوز واکسن دریافت کرده است و این میزان از سال آینده به ۲۵۰ هزار دوز در ماه افزایش می‌یابد. مقامات جزئیاتی در این باره از جمله مدت زمان بین دریافت واکسن کرونا تا زمان مرگ فرد منتشر نکرده‌اند.

مدت زمان لازم برای تاثیر واکسن کرونا

با گسترده شدن برنامه واکسن کرونا سوالی که ممکن است در این رابطه بسیار پرسش شود در مورد این می باشد که از زمان تزریق این واکسن چه مدت زمان می برد که تاثیر گدار باشد. در پاسخ این سوال باید بگوییم ۱۰ الی ۱۴ روز پس از زمان تزریق واکسن کرونا طول می کشد تا تاثیر خود را داشته باشد. علت این مسئله این است که هدف واکسن تولید ایمنی بدن نسبت به ویروس می باشد. هنگام انجام واکسن و یا یک ویروس کامل سیستم ایمنی بدن ما شروع به شناسایی و تولید عوامل علیه آن می کند.

یکی از پروتئین های تولیدی علیه ویروس ، آنتی بادی می باشد. آنتی بادی پروتئین های ویژه می باشد که علیه عامل بیگانه به صورت اختصاصی تولید می شود. تولید آنتی بادی در بدن مدت زمانی طول می کشد که در این مدت زمان بدن هنوز ایمنی کافی برای مقابله با عامل بیگانه مانند ویروس کووید ۱۹ را ندارد.

نکته دیگر که در مورد واکسن کرونا در نظر داشته باشیم این است که این واکسن دو مرحله ای می باشد به این صورت که در دوز اول این واکسن ایمنی ۵۰ درصد دریافت می شود و در دوز بعدی که دوز یادآور گفته می شود ایمنی ۹۵ درصد دریافت می شود.

ساز و کار واکسن کرونا به چه صورت می باشد؟

به طور معمول، واکسن کرونا مستقیم یا غیرمستقیم بر روی پروتئین دمبلی شکل که بر سطح ویروس های کرونا را منحصر به فرد می کند و شکل تاج یا اشعه خورشید می دهد، تاثیر می گذارند. پس از تزریق واکسن، سیستم ایمنی بدن می تواند به سرعت ویروس های کرونا ویروس را تشخیص دهد و در صورت حمله، توانایی تکثیر ویروس را مختل می کند و از انتشار آن به سایر قسمت های سیستم ایمنی بدن پیشگیری می کند. واکسن از ورود ویروس به سلول ها، تکثیر آنها و بیمار شدن افراد جلوگیری می کند.

مراحل تایید یک واکسن کرونا

برای تائید واکسن کرونا که به تازگی کشف شده باید چندین مرحله جهت تائید طی کند. مراحل تائید واکسن کرونا به شرح زیر است:

مراحل تایید یک واکسن کرونا

مرحله پیش کلینیکی

در مرحله پیش کلینیکی از مدل های حیوانی و تزریق انتی ژن های سطحی ویروس کرونا که شبیه اشعه خورشید یا تاج می باشد استفاده شده است به طوری که در مورد این واکسن نشان می‌ دهد واکسیناسیون با گلیکوپروتئین ‌های میخکوب کننده می‌تواند از کووید ۱۹ محافظت کند. آزمایشات نشان داده است که وقتی سیستم ایمنی بدن پروتئین‌های میخکوب کننده را نشان می‌دهد – که به تنهایی نمی‌تواند باعث بیماری شود- سیستم ایمنی پاسخی با آنتی بادی ایجاد می‌کند که از عفونت با SARS-CoV-۲ محافظت می‌کند

به طوری که مراحل پیش کلینیکی نشان داده است که همستر هایی که این واکسن کرونا را دریافت کرده اند در مواجه با ویروس واقعی کووید ۱۹ از ذات الریه، کاهش وزن و مرگ در امان بودند.

مرحله نخست

در مرحله اول واکسن کرونا پس از آن که از اثر بخشی واکسن مطمئن شدیم به تعداد کمی افراد داوطلب با راضایت شخصی تزریق می شود تا مشخص شود واکسن بی خطر (safe) است یا نه. محققان در این مرحله درباره ابعاد و چگونگی واکنش سیستم ایمنی بدن اطلاعات بیشتری کسب می کنند.

مرحله دوم

در مرحله دوم واکسن دوز مورد نیاز بررسی و مورد تائید قرار می گیرد. به این منظور تزریق برای صدها نفر انجام می شود و در ادامه دوز موثر مشخص می شود.

مرحله سوم

در مرحله سوم گروه کنترل با استفاده از دارو نما جدا می شود. به این صورت که همه افرادی که قرار است واکسن را دریافت کنند به دو گروه تصادفی تقسیم می شوند. به تعدادی از افراد واکسن تزریق می شود ولی به تعدادی افراد دیگر تنها دارو نما که حاوی واکسن نیست تزریق می شود. دارو نما بیشتر برای بررسی تاثیر تلقین و موارد دیگر می باشد.

پس از طی مراحل فوق واکسن می تواند وارد مرحله تولید انبوه و دریافت افراد شود. البته در نظر داشته باشید که این واکسن پس از تولید ممکن است ابتدا برای افرادی که بیشتر ا سایرین در معرض ویروس قرار داشته باشند، تزریق می شود.

واکسن کرونا برای چه مدت زمانی کارساز است؟

به نظر می رسد که تزریق واکسن کرونا فقط برای مدت زمان معینی تاثیر گذار است که باید بعد این مدت باید دوز بوستر یا دوز یادآور آن تزریق شود. بعضی از واکسن ها به گونه هستند که یک بار تزریق آن ها ایمنی مدام العمر را برای فرد در پی دارد ولی ویروس کووید ۱۹ با توجه به جهش های شدیدی که دارد دارای سویه های مختلفی می باشد بنابراین یک در این ویروس جهش هر لحظه ممکن است دنیا را متعجب کند . در واقع جهش های شدید در ماده ژنتیک این ویروس باعث به وجود آمدن اعمال عجیب در آن شده است. تحقیقات نشان داده است واکسن کرونا برای سه الی شش ماه در فرد موثر است به طوری که بعد این مدت باید فرد دوز بعدی را دریافت کند.

چه کسانی نباید واکسن کرونا را دریافت کنند؟

برای دریافت واکسن کرونا مانند واکسن های دیگر محدودیت هایی وجود دارد. عوارض جانبی جدی یا خطرناک از طریق واکسن ها نادر است. در واقع، بیشتر افراد در صورت عدم واکسینه شدن در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار می گیرند. در ادامه این مطلب به افرادی که نباید واکسن کرونا را دریافت کنند اشاره می کنیم:

  • بیمار بودن در هنگام دریافت واکسن
  • داشتن سیستم ایمنی ضعیف یا سرکوب شده
  • داشتن سابقه خانوادگی یا شخصی در مورد حساسیت به واکسن

چه کسانی نباید واکسن کرونا را دریافت کنند؟

چه کسانی اولویت دریافت واکسن کرونا را دارند؟

با توجه به محدودیت تعداد واکسن کرونا ، بسیاری از دولت ها تصمیم دارند تا تزریق آن را الویت بندی کنند. دراین اولویت افراد در معرض این ویروس و افراد با زمینه بیماری های پر خطر قرار دارند. درادامه لیست افرادی که در الویت بندی برای تزریق هستند را اشاره می کنیم:

  • افراد سالمند
  • بیماران قلبی
  • بیماران کلیوی
  • پرستاران و کادر درمان
  • افراد با فشار خون بالا
  • افراد دیابتیک
  • آسم (متوسط تا شدید)
  • بیماری مزمن انسدادی ریوی
  • شرایط عصبی مانند زوال عقل
  • تالاسمی(نوعی اختلال خونی)
  • بیماری کم خونی سلول داسی شکل
  • فیبروز ریوی (داشتن بافت ریه آسیب دیده یا زخم)

آزمایش در منزل

با همه گیر شدن ویروس کووید ۱۹ و قطعی نشدن واکسن کرونا هنوز بهترین رویکرد در مقابل آن پیشگیری و ادامه قرنطینه ها می باشد. ولی در این میان همچنان نیاز به انجام آزمایش ها ، تشخیص و در نهایت درمان بیش از پیش به نظر می رسد. آنی آزما برای حل این مشکل به وجود امده است و هدف آن آسان نمودن مراحل تشخیص و درمان می باشد. به این صورت که شما می توانید با انجام پذیرش ، نمونه گیری و جوابدهی غیرحضوری با رعایت شرایط قرنطینه و اقدامات پیشگیرانه ، به آسانی، در کمترین زمان، و سریع آزمایش کرونا در منزل، نمونه گیری در منزل و دیگر آزمایشات خود را انجام دهید. و به این صورت در زمان، هزینه های خود صرفه جویی کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.