آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه تفاوت هایی با آزمایش های تشخیصی دیگر دارد؟

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه تفاوت هایی با آزمایش های تشخیصی دیگر دارد؟

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا یکی از تست های سرولوژی مرتبط با ویروس کرونا (برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله کرونا ویروس و انجام آزمایشات در قرنطینه خانگی مراجعه نمایید.) می باشد که از طریق خون انجام می شود و به دنبال آنتی بادی های تولید شده در بدن فرد بر علیه این ویروس می باشد. کرونا ویروس کووید 19 به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد، دارای قدرت انتشار و همچنین میزان مرگ و میر بسیار بالایی می باشد.

واژه “کرونا ویروس” از کلمه زبان لاتین “corōna” یا کلمه یونانی “κορώνη” به معنی تاج یا هاله گرفته شده‌است. این واژه به مشخصه ظاهری ویریون‌ها (شکل عفونی ویروس) که در زیر میکروسکوپ الکترونی دیده می‌شود، اشاره دارد که حاشیه‌ای از سطح بزرگ و پیازدار داشته و یادآور تصویری از یک تاج سلطنتی یا تاج خورشیدی است. از این رو کرونا ویروس را “ویروس تاج‌دار“ نیز می‌نامند. پس از ورود به سلول میزبان ، ذره ویروس بدون پوشش بوده و ژنوم آن وارد سیتوپلاسم سلول می شود.

این آنتی بادی ها در فواصل زمانی معین بعد از ابتلا و در اثر پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن به این ویروس تولید می شود. در مورد پتانسیل انجام آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا ، که به عنوان تست های سرولوژی ویروس کویید 19 نیز شناخته می شود ، هیجان زیادی وجود دارد تا بتواند این بیماری بدون نیاز به تجهیزات پیشرفته مورد نیاز در آزمایش PCR و در زمان کوتاه تر تشخیص دهد. البته تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه زمانی بهترین پاسخ دهی را دارد و اینکه آیا این آنتی بادی ها می توانند اثر محافظتی در برابر عفونت مجدد فرد داشته باشند یا خیر.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه تفاوت هایی با آزمایش های تشخیصی دیگر دارد؟

همه ما تقریبا دیگر روزی نیست که در مورد ویروس کرونا و آزمایش ها و آما بیماری و حتی روش های درمانی جدید برای این ویروس خبر تازه ای را نشنویم. یکی از روش های جدید تشخیص احتمال ابتلا فرد به ویروس کرونا، آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا می باشد. این آزمایش تا چه حد دقیق می باشد و اینکه چه تفاوتی با سایر روش های تشخیص این بیماری دارد، از جمله سوالاتی می باشد که ممکن است برای هر کسی پیش آمده باشد. برای درک بهتر در مورد این تست ها، توجه شما را به ادامه این مقاله جلب می نماییم.

با تمام صحبت هایی که در مورد آزمایش بیماری ویروس کرونا (ویروس کرونا) در اخبار می شود، جای تعجب نیست که سردرگمی در مورد آزمایشات و تفاوت آنها وجود داشته باشد. آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا مشخص می کند که در گذشته فرد به ویروس ویروس کرونا مبتلا شده است یا خیر و اکنون آنتی بادی بر علیه ویروس در بدن او وجود دارد یا خیر. آزمایش برای تشخیص ویروس کرونا مشخص می کند که آیا در حال حاضر مبتلا به این بیماری هستید یا خیر.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه موقع انجام می شود و چرا اهمیت دارد؟

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا، که به عنوان تست سرولوژی شناخته می شود ، پس از بهبودی کامل از این بیماری انجام می شود. صلاحیت تست ها ممکن است بسته به در دسترس بودن آزمایشات متفاوت باشد. برای انجام آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا شما باید به سایت آزمایشگاه آنی آزما مراجعه نمایید و پس از انجام مراحل پذیرش اینترنتی و تعیین زمان و مکان خونگیری، یک نمونه خون از شما گرفته می شود تا مقادیر آنتی بادی آن علیه ویروس کرونا مورد بررسی قرار گیرد.

این خون معمولاً از طریق ورید بازو و با رعایت پروتکل های بهداشتی و ایمنی انجام می شود (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه انجام خونگیری و شرایط مورد نیاز برای آن، به مقاله نمونه برداری در منزل چیست و چه شرایطی برای انجام آن باید رعایت نمایید؛ مراجعه نمایید). سپس نمونه آزمایش می شود تا مشخص شود که آیا آنتی بادی بر علیه ویروس ایجاد کرده اید یا خیر. سیستم ایمنی بدن این آنتی بادی ها را تولید می کند – پروتئین هایی که برای مبارزه و پاک کردن ویروس بسیار مهم هستند.

اگر نتایج آزمایش نشان دهد که شما آنتی بادی دارید ، نشان می دهد که احتمالاً در گذشته به این ویروس مبتلا شده اید. همچنین ممکن است به معنای مصونیت شما باشد. اما سازمان بهداشت جهانی هنوز تایید نکرده است که وجود آنتی بادی بر علیه این ویروس می تواند به صورت کامل برای فرد مصونیت ایجاد نماید. آنتی بادی علیه ویروس کرونا نمی تواند تضمین نماید که شما مجددا به این ویروس مبتلا نخواهید شد و شما باید همچنان مراقب سلامتی خود باشید تا تحقیقات بیشتر در این زمینه انجام شود. میزان مصونیت و مدت زمان ماندگاری مصونیت هنوز مشخص نیست. مطالعات مداوم سرانجام داده های بیشتری را در این مورد فاش می کند.

زمان بندی و نوع آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا روی دقت نتایج نهایی تأثیر می گذارد. اگر در مراحل عفونت خیلی زود آزمایش کرده باشید، هنگامی که پاسخ ایمنی بدن هنوز در بدن شما به ویروس پاسخ نداده است، ممکن است آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا به صورت کاذب منفی باشد و این ویروس را تشخیص ندهد ، بنابراین ممکن است لازم باشد چندین روز صبر کنید تا دوباره آزمایش شوید. همچنین ، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) آزمایش های خاصی را برای آنتی بادی مجاز و تأیید کرده است ، اما بسیاری از آزمایشات با دقت قابل تردید اکنون در بازار موجود هستند.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه تفاوت هایی با آزمایش های تشخیصی دیگر دارد؟

یکی دیگر از مزایای آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا این است که افرادی که از این ویروس بهبود یافته اند ممکن است واجد شرایط اهدا پلاسما ، که بخشی از خون آنها می باشد، باشند تا در بهبودی سایر افراد مبتلا به این ویروس نیز کمک کننده باشد. این پلاسما می تواند برای معالجه دیگر افراد با بیماری شدید و تقویت توانایی مبارزه با ویروس مورد استفاده قرار گیرد.

پزشکان این پلاسما را از خون فرد بهبود یافته می گیرند و پس از انجام برخی تغییرات آزمایشگاهی روی آن، به خون فرد مبتلای دیگر تزریق می نمایند تا آنتی بادی های موجود در پلاسما بر علیه ویروس کرونا اقدام نمایند و روند ببودی فرد را تسریع کنند. البته در این باره نیز تحقیقات بیشتر مورد نیاز می باشد تا میزان اثر بخشی این روش و همچنین عوارض احتمالی که می تواند برای افراد به همراه داشته باشد، مورد بررسی قرار گیرد.

برای تشخیص ویروس کرونا از چه آزمایشاتی استفاده می شود؟

FDA دو نوع آزمایش را برای تشخیص ویروس کرونا تأیید کرده است:

• آزمایش مولکولی یا همان تست PCR

• تست آنتی ژن ویروس.

آزمایش مولکولی. این آزمایش با استفاده از تکنیک آزمایشگاهی به نام واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) ماده ژنتیکی ویروس را تشخیص می دهد. همچنین به این آزمایش، تست PCR نیز گفته می شود. در این آزمایش تکنسین آزمایشگاه مقدار کمی از مایعات موجود در بینی یا گلوی شما را به وسیله ابزاری به نام سواب از بینی یا گلو یا از بزاق شما جمع آوری می کند.

این آزمایش با دستگاه های پیشرفته انجام می شود و جواب نهایی شما در طی نهایتا دو روز و با دقت و صحت بسیار بالا حاضر می شود. آزمایش های مولکولی هنگام انجام صحیح توسط یک متخصص آزمایشگاهی بسیار دقیق در نظر گرفته می شوند ، اما به نظر می رسد تست سریع برخی موارد را از دست می دهد. FDA همچنین کیت تست ویروس کرونا در منزل را که فقط با تأیید پزشک در دسترس است تأیید کرده است: یک کیت سواب بینی و یک کیت بزاق. نمونه برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال می شود. FDA به مصرف کنندگان هشدار می دهد از خرید تست های خانگی تایید نشده خودداری کنند ، زیرا ممکن است نادرست و غیر ایمن باشند.

تست آنتی ژن. آزمایش آنتی ژن ویروس کرونا پروتئین های خاصی را که بخشی از ویروس هستند ، تشخیص می دهد. با استفاده از سواب بینی یا گلو برای گرفتن نمونه مایعات ، آزمایش های آنتی ژن می توانند در عرض چند دقیقه قابل انجام باشند. از آنجا که این آزمایشات سریع تر و ارزان تر از آزمایش های مولکولی هستند ، برخی از متخصصان آزمایش آنتی ژن را برای استفاده در تعداد زیادی از افراد عملی تر می دانند.

نتیجه آزمایش آنتی ژن مثبت بسیار دقیق در نظر گرفته می شود ، اما احتمال افزایش نتایج منفی کاذب وجود دارد – به این معنی که ممکن است به ویروس آلوده شوید اما نتایج تست آنتی ژن منفی داشته باشید. بنابراین آزمایش های آنتی ژن به اندازه تست های مولکولی حساس نیستند. بسته به شرایط ، پزشک ممکن است یک آزمایش مولکولی را برای تأیید نتیجه آزمایش آنتی ژن منفی توصیه کند.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه تفاوت هایی با آزمایش های تشخیصی دیگر دارد؟

اگر بخواهم آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا را انجام دهم، چه کاری باید انجام دهم؟

برای گفتگو در مورد وضعیت خود و اینکه آیا شما به آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا نیاز دارید یا خیر، و همچنین سایر بیماری هایی که ممکن است علائم مشابهی با ویروس کرونا داشته باشند، با پزشک یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید. حتما لازم است که قبل از انجام تست ویروس کرونا بصورت حضوری ، با پزشک خود تماس بگیرید تا در مورد وضعیت خود صحبت کرده و هرگونه علائم را توضیح دهید.

معمولاً در این زمان ، بیشتر پزشکان با در نظر گرفتن شرایط جسمانی شما و همچنین علائم بالینی که دارید، یکی از تست های ویروس کرونا را برای شما پیشهاد می نمایند. برای انجام آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا، باید کاملاً از ویروس کرونا بهبود یافته باشید. اما در تعداد محدودی از جوامع ، افرادی که هرگز علائم ویروس کرونا نداشته اند ، مورد آزمایش قرار می گیرند. برخی از نتایج مثبت دارند ، به این معنی که احتمالاً در بعضی مواقع به ویروس کرونا آلوده شده اند.

دسترسی به هر یک از این تست ها بستگی به مکان زندگی شما ، در دسترس بودن آزمون و اینکه آیا شما واجد شرایط انجام آن هستید یا خیر، بستگی دارد. این آزمایش در آزمایشگاه آنلاین آنی آزما وجود دارد و شما به راحتی می توانید آزمایش خود را به صورت نمونه برداری در منزل انجام دهید.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه تفاوت هایی با آزمایش های تشخیصی دیگر دارد؟

آزمایش های تشخیصی و آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چگونه می تواند به کاهش شیوع ویروس کرونا کمک کند؟

هنگامی که آزمایش های تشخیصی بیشتری برای ویروس کرونا در دسترس باشد، افرادی که دارای نتایج مثبت می باشند و علائم بیماری را نیز دارند می توانند زودتر تحت مراقبت های پزشکی قرار گرفته و ضمن افرایش احتمال بهبودی از بیماری، از انتقال آن به دیگران و افزایش افراد مبتلا نیز جلوگیری می شود. با استفاده از این آزمایشات افراد را می توان ردیابی کرد و برای جلوگیری از شیوع ویروس ، قرنطینه بیمارستانی یا خانگی را شروع کرد.

اما متاسفانه هیچ آزمایش ویروس کرونایی به صورت صد در صد دقیق نیست. ممکن است نتیجه آزمایش منفی باشد اما در واقع فرد به این ویروس آلوده باشد (نتیجه نادرست-منفی). بنابراین ضروری است که تا اطلاع ثانوی پیروی از دستورالعمل های ویروس کرونا از مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، مانند حفظ فاصله اجتماعی را رعایت نمایید.هنگامی که آزمایش دقیق آنتی بادی به طور گسترده ای در دسترس باشد، نتایج نشان می دهد که تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا و افراد بهبود یافته، از جمله افرادی که علائمی نداشتند تا چه میزان می باشد. این امر در تعیین افرادی که مصونیت دارند نیز کمک می کند.

آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه تفاوت هایی با آزمایش های تشخیصی دیگر دارد؟

همچنین این نتایج می تواند در ردیابی افراد کمک کند تا فرد دیگری را که در معرض عفونت قرار دارد و تا چه اندازه بیماری شیوع دارد ، تشخیص دهد. همه این داده ها به بهبود استراتژی های مهار همه گیری ویروس کرونا کمک می کنند.

خانم های باردار، افراد مسن، افراد دارای بیماری زمینه ای و همچنین افرادی که در نزدیکان خود فرد مبتلا به ویروس کرونا داشته اند، در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. اگر شما نیز فکر می کنید که ممکن است به این بیماری مبتلا شده باشید، می توانید آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا را به صورت غیر حضوری و آزمایش در منزل انجام دهید. برای این کار فقط کافیست تا به سایت آزمایشگاه آنی آزما مراجعه کنید و پس از پر کردن فرم پذیرش، آزمایشات خود را به صورت نمونه برداری در منزل انجام دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.