با شیوع کرونا امسال شاهد آنفولانزا نبودیم! ‌‌‌

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

با شیوع کرونا و وارد شدن به فصل سرما همه دنیا نگران هم زمانی این ویروس با آنفولانزا بودند اما ویروس کووید ۱۹ بار دیگر همه دنیا را غافل گیر کرد. کاهش و حتی گزارش نشدن موارد آنفولانزا یکی از اتفاقات عجیب شیوع کرونا می باشد. ویروس کووید ۱۹ عضو خانواده کرونا ویروس ها که به تازگی باعث بیماری زائی در انسان شده است با سرعت بالا در جهان گسترش یافت به طوری که این ویروس در کم تر از چند ماه همه دنیا را آلوده کرد. هر سال با روی آوردن به فصل سرد سال ما شاهد چند پیک از آنفولانزا و مرگ و میر ناشی از آن بوده ایم ولی امسال می توان گفت تقریبا هیچ کشوری گزارشی از اپیدمی شدن این ویروس نکرده اند.

از زمان آغاز شیوع کرونا همه دنیا برای پیشگیری از آن تدبیراتی را معین و انجام داده اند. این سیاست ها در هر کشور و منطقه ای با توجه به شرایط آن کشور اجرا شده است که برخی کشور ها این اقدامات به طور کامل انجام شده است و ویروس کووید ۱۹ تا حد زیادی کنترل شده است اما به نظر می رسد این اقدامات پیشگیرانه کماکان در پیشگیری آنفولانزا نیز موثر بوده است. به طوری که می توان این اقدامات را بعدا حتی برای پیشگیری و گسترش آنفولانزا اتخاذ کرد. برای مثال استفاده از ماسک، رعایت فاصله عمومی ، شستشوی مکرر دست ها، اجتناب از تماس دست ها با صورت ، بینی ، چشم ها و غیره از جمله این موارد هستند.

نکته ای جالب در مورد شیوع کرونا این است که مروری به تجربه کشورهای نیمکره جنوبی که در ۶ ماهه اول امسال زمستان را تجربه کرده‌ اند هم این موضوع را تایید می کند، مثلا در زمستان امسال در کشور استرالیا، میزان شیوع آنفلوآنزا نسبت به سال های گذشته کاهشی بوده است، شیلی و آفریقای جنوبی هم تجربه های مشابه استرالیا در افت تعداد مبتلایان به آنفولانزا داشته اند. علت این موضوع شباهت نجات بخش ویژگی انتقال کرونا با آنفولانزا می باشد به طوری که اگرچه احتمال انتقال همزمان ویروس کرونا و آنفولانزا در ماه های پیش رو تشدید می شود اما نکته مثبت ماجرا این است که راه های پیشگیری از آنفلوانزا مشابه پیشگیری از کروناست.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

علت کاهش آنفولانزا با شیوع کرونا چیست؟

همان طور که در بالا اشاره شد با شیوع کرونا آمار مبتلایان به آنفولانزا بسیار کاهش یافته است. ویروس آنفولانزا جز خانواده پارامیکسوویرویده ها می باشد که ژنوم آن قطعه قطعه می باشد. در هنگام همانند سازی با تبادل در بین این قطعات و انجام نو ترکیبی باعث ایجاد سویه های جدید از خود می شود که دارای علائم و اثرات آسیب متفاوتی می باشد. علت تزریق واکسن سالانه نیز همین می باشد. به این معنا که اگر فردی واکسن آنفولانزا را دریافت کند نسبت به این سویه که امسال وجود دارد ایمن می شود ولی با ورود به سال بعد احتمال جهش دوباره و ایجاد سویه جدید وجود دارد که باید واکسن آن را دریافت کنید.

شیوع کرونا یک اختلال در شیوع آنفولانزا و اتفاقی عجیب ولی خوب را به همراه داشته است. اتفاقی که شاید بهترین کار این باشد که علت دقیق آن شناسایی و در سال های بعد نیز اجرا شود تا شیوع آنفولانزا در سال های بعد نیز پیشگیری شود. اما سوالی که ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد این باشد که علت کاهش چشمگیر آنفولانزا با شیوع کرونا چیست؟ در پاسخ می توان گفت علت این موضوع اجرا شدن و رعایت برخی مسائل می باشد که در ادامه به این موارد پرداخته می شود:

واکسیناسیون گسترده افراد علیه آنفولانزا

با شیوع کرونا و نزدیک شدن به فصل سرما ترس از ابتلا همزمان آنفولانزا و کرونا و در پی آن کاهش توانایی بدن برای مقابله، باعث شده همه دنیا به فکر واکسیناسیون گسترده این بیماری بپردازند. انجام واکسیناسیون در سطح گسترده از شیوع این ویروس نیز کم کرده است. این واکسن از آنتی ژن های سطحی ویروس آنفولانزا تشکیل شده و به صورت سوسپانسیون استعمال می گردد. این واکسن با هدف پیشگیری از ابتلا به ویروس تزریق می گردد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله نکات لازم که باید در مورد واکسن آنفولانزا بدانیم مراجعه فرمایید)

واکسیناسیون گسترده افراد علیه آنفولانزا

رعایت موارد پیشگیری از عفونت های مسری

با شیوع کرونا همه کشورها اقدامات پیشگیرانه را جهت کنترل ویروس کووید ۱۹ اتخاذ کرده اند. اکثر اقدامات اگر چه ساده به نظر برسند اما از افزایش شیوع ویروس کووید ۱۹ تا حدی جلوگیری کرده اند. در ادامه به برخی از این موارد پیشگیری از کروناویرس اشاره خواهیم کرد:

  • ماسک زدن
  • رعایت فاصله اجتماعی
  • شستشوی مکرر دست ها
  • اجتناب از دورهمی ها
  • تهویه مناسب در مراکز سر بسته
  • قرنطینه رفتن
  • استفاده کمتر از پول های کاغذی
  • به حداقل رساندن حضور در مراکز پر تجمع
  • کاهش حضور افراد در مراکز درمانی ، تشخیصی
  • توجه به علائم ها و جدا کردن افراد مشکوک از سالم
  • محدود شدن تردد بین شهری
  • کم تر شدن لزوم حضور برای کارهای غیر ضروری و غیره

غیر حضوری و آنلاین شدن مراکز آموزشی

یکی از تغییراتی که با شیوع کرونا در بسیاری از کشور ها اتفاق افتاده است آنلاین شدن مدرسه ها، دانشگاه ها و مراکز آموزشی دیگر می باشد. این مراکز از محل های پر تجمع افراد می باشد که انجام فاصله گذاری در آن ها را می توان غیر ممکن خواند. علاوه بر این مورد برخی اقدامات پیشگیری مانند ماسک زدن، شستشوی مکرر دست ها ، تهویه مناسب و غیره از مواردی هستند که امکان رعایت و انجام دادن آن ها برای این مکان های پر تجمع به ویژه برای گروه های سنی پایین تر سخت می باشد. به طوری که ما همه ساله شاهد گسترش انواع سرما خوردگی ها ، آنفولانزا، بیماری های گوارشی و غیره در مدارس بوده ایم اما با آنلاین شدن نحوی آموزش در کشور تا حد زیادی از گسترش ویروس کووید ۱۹ و آنفولانزا پیشگیری شده است.

تشابه راه های پیشگیری آنفولانزا با کرونا

همان طور که در بالا اشاره کردیم با شیوع کرونا همه دنیا در تلاش برایی رعایت اقدامات پیشگیرانه با توجه به شرایط کشور بوده اند. راه انتقال ویروس کووید ۱۹ و آنفولانزا هر دو به صورت تنفسی می باشد. رعایت اقداماتی علیه ویروس کووید ۱۹ باعث کاهش شیوع آنفولانزا شده است. پیش از این در چندین سال اخیر ما هر سال با روی آوردن به فصل سر سال ما شاهد گسترش نوع جدیدی از آنفولانزا بوده ایم.

تشابه راه های پیشگیری آنفولانزا با کرونا

با شیوع کرونا ، سرما خوردگی ها نیز کاهش یافته است!

اگر چه شیوع کرونا باعث آسیب های فراوان اقتصادی ، اجتماعی ، روانی ، جسمی افراد شده است ولی کاهش چشمگیر شیوع آنفولانزا و انواع سرماخوردگی ها را می توان خبر خوب دانست. سرماخوردگی ها دارای انواع باکتریایی و ویروسی هستند که نوع ویروسی آن ممکن است از نوع رینوویروس ها، کرونا ویروس ها و غیره باشد. هر سال ما با ورود به سرما اغلب افراد برای حداقل یک بار دچار نوع خاص از سرماخوردگی می شوند. اما رعایت برخی اقدامات و تدابیرات جهت کاهش ویروس کووید ۱۹ به نظر می رسد منجر به کاهش شیوع آنفولانزا و سرما خوردگی ها شود.

علت تفاوت شیوع کرونا با سایر ویروس ها در چیست؟

آن چه که در رابطه با شیوع کرونا مورد توجه قرار گرفته است علت شیوع انفجاری این ویروس می باشد. علت شیوع بالای این ویروس را در مقایسه با ویروس های دیگر باید در مکانیسم ویروس در بیمارئی زایی، راه انتقال بیماری و غیره اشاره کرد. بیماری ها که راه انتقال آن ها به صورت تنفسی هستند احتمال پاندمی شدن آن ها بسیار بالاتر از بیماری های دیگر می باشد. به طور مثال آنفلوانزا در سال ۱۹۱۸ تبدیل به یک پاندمی شده است که یک بیماری تنفسی می باشد. علت این موضوع نیز به این دلیل است که بیماری های با روش انتقال دیگر مانند گوارشی، ارتباط جنسی و غیره را می توان تا حد زیادی کنترل کرد ولی کنترل بیماری های با راه انتقال تنفسی به طور معمول سخت تر می باشد.

آن چه که باید در مورد شیوع کرونا و پاندمی باید بدانیم معنی اصطلاح پاندمی چیست؟

مطابق WHO، همه گیری جهانی به عنوان “شیوع یک بیماری جدید در سراسر جهان” تعریف می شود. هنگامی که یک بیماری جدید برای اولین بار ظاهر می شود ، بیشتر ما فاقد مصونیت طبیعی برای مقابله با آن هستیم. این می تواند باعث شیوع ناگهانی و گاهی اوقات سریع بیماری در بین افراد، در جوامع و سراسر جهان شود. بدون مصونیت طبیعی برای مقابله با بیماری، بسیاری از افراد می توانند با گسترش آن بیمار شوند.

عامل دیگر در شیوع کرونا ممکن است نوع گیرنده این ویروس باشد. ویروس برای آن که بتواند همانند سازی کند و تعداد آن افزایش یابد نیاز به یک سلول میزبان دارد به طوری که همه سلول ها انگل های درون سلولی اجباری هستند. علت این مسئله این است که ویروس ها تمهیدات کافی برای همانندسازی خود را ندارند و برای این کار نیاز به استفاده از امکانات سلول میزبان دارند. برای ورود ویروس به داخل سلول ، ویروس باید به گیرنده سطح سلول متصل شود. این گیرنده برای ویروس کووید ۱۹ ACEمی باشد که این رسپتور بر روی تمامی سلول های بدن وجود دارد. بنابراین حدس زده می شود این عامل باعث گسترش راحت تر این ویروس شده است.

شیوع کرونا و پاندمی

چگونه از شیوع کرونا پیشگیری کنیم؟

اگر چه شیوع کرونا و شباهت راه انتقال این ویروس با آنفولانزا، سرما خوردگی ها و غیره باعث کاهش این بیماری ها شده است ولی همچنان شاهد ابتلا به کووید ۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن هستیم. اما همواره تاکید بر این موضوع می باشد که با رعایت موارد پیشگیری می توان از انتشار این بیماری تا حد زیادی جلوگیری کرد. در ادامه ای مطلب راه های پیشگیری از شیوع کرونا را ذکر خواهیم کرد:

– پرهیز از دست دادن و روبوسی کردن با یکدیگر

– شستن مرتب دست ها با آب و صابون یا استفاده از مواد ضدعفونی کننده بر پایه الکل

– محدود کردن فعالیت های خارج از منزل در حد امکان محدود و پرهیز از حضور در مکان های عمومی و شلوغ

– اجتناب از خوردن غذا در محیط های عمومی، همچنین استفاده از غذای آماده تا حد امکان و استفاده از مواد غذایی به صورت کامل پخته شده

– استراحت و استفاده از ماسک در صورت مشاهده علائم سرماخوردگی و مراجعه به مراکز درمانی در صورت شدید شدن علائم مربوطه

– عدم تماس دستها با صورت (به عنوان یکی از راه های مهم انتقال ویروس به بدن)

– استفاده از خلال دندان، گوش پاک کن یا دستمال کاغذی برای لمس دکمه های آسانسور

– گندزدایی وسایل محل کار نظیر تلفن ثابت و تلفن همراه

– استفاده از خودکار، قلم، ماوس و کیبورد اختصاصی

– تمیز کردن دست ها پس از سرفه یا عطسه یا هنگام مراقبت از فرد بیمار با آب و صابون یا ضدعفونی کننده الکلی

– استفاده از دستمال کاغذی هنگام سرفه یا عطسه؛ در صورتی که دستمال موجود نباشد، استفاده از قسمت داخلی آرنج توصیه می شود.

– گندزدایی مکرر سطوح، کیبورد و ماوس و میز کارکنان، دستگیره و هر بخشی که با آن تماس زیاد دارند.

انجام آزمایش های تشخیصی یک عضو جدای ناپذیر در زندگی ما به شمار می رود. به طوری که انجام چکاپ های سالانه به ما در تشخیص به هنگام بیماری ها می تواند کمک کند و از شدت گرفتن آن جلوگیری به عمل آورد. ولی با گسترس بیماری های مسری مانند کووید ۱۹ ، آنفولانزا، آلودگی ها، افزایش هزینه های حمل و نقل، افزایش صف های طولانی پذیرش ، نمونه گیری و همچنین جواب دهی در آزمایشگاه ها ما را به دنبال راه حل برای این مشکل واداشته است.

نمونه گیری در منزل

آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا به امروز حس می شود با انجام آزمایش کرونا در منزل و نمونه گیری در منزل یا محل کار و انجام پرسه پذیرش و جواب دهی به صورت آنلاین در آسان کردن انجام آزمایش ها در کمترین زمان می تواند به شما و اطرافیانتان کمک شایانی کند.

هدف آنی آزما آسان نمودن مسیر تشخیص و در نهایت کمک به پرسه درمان می باشد. شما می توانید از صفحه اول پذیرش ، آزمایشگاهی که مایل هستید آزمایش شما انجام شود را نیز انتخاب کنید. با این ترتیب نمونه گیری در محل مد نظر شما انجام می شود و در سریع ترین زمان به آزمایشگاه مورد تایید شما انتقال می یابد. همچنین جواب دهی در اسرع وقت بر سایت به صورت آنلاین قرار می گیرد. توجه داشته باشید که جواب آزمایش شما به صورت خصوصی فقط با رمز کاربری شما امکان پذیر است و فقط خودتان قادر به مشاهده نتیجه آزمایشتان می باشید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.