مراقب مهمترین علایم «اومیکرون» باشید

مراقب مهمترین علایم «اومیکرون» باشید

آیا شما نیز با شنیدن خبر شیوع سویه ‌امیکرون در دنیا وحشت‌زده شده‌اید و نگران هستید که این ویروس همانند سویه‌های قبلی خطر مرگ را بالا ببرد؟ متاسفانه باید این واقعیت را بیان کنیم که کرونا از نظر روحی لطمه جدی را به مردم وارد کرده و به محض اینکه نام این ویروس و سویه‌های آن به میان می‌آید، مردم به صورت ناخواسته دچار ترس و وحشت می‌شوند.

ما در این مقاله برای شما توضیح می‌دهیم که علائم ‌امیکرون چیست و چگونه می‌توانیم این سویه را از سویه‌های قبلی کرونا تشخیص دهیم. فراموش نکنید آگاهی از این موضوع باعث می‌شود از ترس‌های غیر منطقی جلوگیری شود. طبق تحقیقات پزشکی، ترس باعث ضعف سیستم ایمنی بدن شده و به همین دلیل است که اغلب افراد زمانی که به کرونا مبتلا می‌شوند، شرایط بدی را تجربه خواهند کرد.

از آنجایی که سویه اومیکرون کووید همچنان در سراسر بریتانیا گسترش می‌یابد، دانشمندان داده‌های علائم موارد مثبت ثبت‌ شده در مطالعه ZOE کووید را تجزیه و تحلیل کردند و جدیدترین داده‌های لندن، منطقه‌ای که اومیکرون بیشتر از سایر مناطق بریتانیاست را با داده‌های اوایل اکتبر زمان همه‌گیری سویه دلتا مورد مقایسه قرار دادند.

نتایج این تجزیه و تحلیل هیچ تفاوت واضحی در مشخصات علائم دلتا کرونا و اومیکرون پیدا نکرد و فقط ۵۰ درصد از افراد سه علامت کلاسیک تب، سرفه یا از دست دادن حس بویایی یا چشایی را تجربه کردند. پنج علامت اصلی در هر ۲ دوره شامل آبریزش بینی، سردرد، خستگی(خفیف یا شدید)، عطسه و گلو درد بود. با این حال برخی از دست دادن اشتها و مه مغزی را به‌ عنوان علائم رایج سویه اومیکرون گزارش کرده بودند. این یافته‌ها با دسته کوچکی از داده‌های مشارکت‌کنندگان با نتایج PCR مثبت مشکوک به اومیکرون یا تایید عفونت اومیکرون مطابقت دارد.

آزمایش ایدز در منزل

چرا دولت بریتانیا هرگز دستورالعمل‌های مربوط به علائم کووید را فراتر از سه علامت کلاسیک به‌روزرسانی نکرده است؟

در این تحقیق ذکر شده است: ممکن است برای برخی تعجب‌آور باشد که چرا دولت بریتانیا هرگز دستورالعمل‌های مربوط به علائم کووید را فراتر از سه علامت کلاسیک به‌روزرسانی نکرده است. ماه‌ها پیش نتایج تحقیق کووید ZOE به شناسایی بیش از ۲۰ علامت عمدتا خفیف و شبیه سرماخوردگی کمک کرد. این مطالعه افزود: هر گزارش در برنامه ZOE بر اساس داده‌هاست و ما در هفته‌های آینده تحقیقات بیشتری در مورد مشخصات علائم اومیکرون انجام خواهیم داد.

داده‌های کروناویروس بریتانیا نشان می‌دهد که ۹۳ هزار و ۴۵ نفر در ۱۷ دسامبر و ۴۷۷ هزار و ۲۲۹ نفر در هفت روز گذشته به کووید مبتلا شدند. این میزان نسبت به هفت روز قبل ۱۳۲ هزار و ۸۳۶ نفر(۳۸.۶ درصد) افزایش داشته است. ZOE برنامه نظارتی رایگان و با همکاری کالج کینگ و شرکت علوم اطلاعات بهداشتی ZOE تهیه‌ شده و در دسترس کارکنان بهداشتی و عموم مردم که مایل به مشارکت در تحقیق هستند، قرار گرفته است.

محققان: اومیکرون موجب تورم بیش از ۶۰ درصدی عضلات می‌شود

این نوع تورم می‌تواند به از بین رفتن فیبرهای عضلانی منجر شود؛ اما افزایش اندازه عضلات احتمالا فقط یک علامت موقتی است. محققان می گویند، عضلات برخی بیماران مبتلا به اومیکرون، به دلیل واکنش شدید سیستم ایمنی بدن تا ۶۰ درصد متورم می شوند. به گزارش روزنامه دیلی میل، گروهی از محققان بیمارستان «جسا» در «هاسالت»، بلژیک دریافتند: واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به کووید-۱۹ باعث آسیب به میتوکندری‌ها — نیروگاه‌های سلولی — می شود و به از دست رفتن سوخت‌های انرژی که آب را جمع‌آوری می‌کند، می انجامد. این موضوع در حالت طبیعی باعث متورم شدن ماهیچه‌ها می‌شود.

کشف این علایم، محققان را متحیر کرد؛ چرا که کوچک شدن عضله عارضه شایع‌تری در میان بیماران بدحال است. محققان از ۱۸ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ نمونه‌برداری کردند و متوجه شدند که عضلات چهار بیمار به میزان قابل توجهی افزایش یافته است، اما این وضعیت برای همه ۱۸ بیمار صدق نمی‌کرد.

تورم عضلات از علائم اومیکرون

از بین رفتن فیبرهای عضلانی

دکتر «تون موستین»، نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: این نوع تورم می‌تواند به از بین رفتن فیبرهای عضلانی منجر شود؛ اما افزایش اندازه عضلات احتمالا فقط یک علامت موقتی است. آنها متوجه شدند که یک نوع فیبر عضلانی ۶۲ درصد و نوع دیگر تا ۳۲ درصد متورم شده است؛ وظیفه هر دو نوع فیبرها، پشتیبانی از فعالیت های قدرتی و حرکات سریع و قدرتی است. اما سایر بیماران کاهش عضلانی قابل توجهی را نشان دادند.

دکتر موستین گفت: در این بیماران فیبر عضلانی نوع یک تا ۱۱ درصد و نوع ۲ تا ۱۷ درصد کوچک شدند. میانگین سنی شرکت کنندگان ۶۹ سال و اکثریت آنها مرد بودند. علت افزایش این فیبرها در چهار تن از بیماران هنوز مشخص نیست، اما یک احتمال این است که واکنش سیستم ایمنی بدن آنها نسبت به کووید باعث آسیب به میتوکندری ها- ساختارهای کوچکی که به سلول ها انرژی می دهند – شده است.

علت تحلیل رفتن عضلات

استراحت در رختخواب و استفاده از دستگاه کمک تنفسی اغلب به تحلیل رفتن عضلات منجر می شود که می تواند روند بهبودی را مختل کند و بر تحرک و کیفیت زندگی تأثیر بگذارد. تحقیقات قبلی نشان داده است که فیبرها پس از یک هفته بستری شدن در آی سی یو، تقریباً یک پنجم کاهش می یابند، بنابراین بیم آن می رفت که اومیکرون باعث آسیب بیشتر شود.

اما محققان در این مطالعه متوجه شدند، تعداد مویرگ هایی که فیبرهای نوع یک و دو را با اکسیژن و مواد مغذی تامین می کنند به ترتیب پنج و ۱۰ درصد کاهش یافته است. دکتر موستین گفت: اگرچه این نتایج قابل توجه نبود، اما کاهش ۱۰ درصدی پرفیوژن می تواند به طور بالقوه به تخریب فیبر عضلانی کمک کند. وی گفت: نگرانی‌هایی وجود دارد که واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به کووید می‌تواند ضایعات عضلانی را تشدید کند. این بدان معناست که بیماران مبتلا به کووید شدید، آسیب عضلانی در آنها نسبت به بیمارانی معمولی که در آی.سی.یو بستری می شوند، شدیدتر است.

چرا علائم اومیکرون در برخی مبتلایان شدید و در برخی خفیف است؟

پاسخ‌های متفاوت ایمنی که در نمونه‌های آزمایشگاهی عادی و مهندسی‌شده مشابه انسان مشاهده شد، فرصتی برای کشف دلیل علائم شدید و خفیف بیماری بود. مطالعات محققان دانشگاه ییل در آمریکا نشان می‌دهد دلیل تجربه علائم شدید کرونا واکنش التهابی ضد ویروسی بدن افراد مبتلا به این بیماری است. به گزارش هلث، بر اساس آمار حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد مبتلایان به اومیکرون علائم خفیفی را تجربه می‌کنند و ۱۰ تا ۲۰ درصد با علائم شدید و تهدیدکننده مواجه هستند. محققان دانشگاه ییل برای یافتن دلیل این موضوع تحقیقات جدیدی را آغاز کردند و از موش‌های مهندسی‌شده که دارای سیستم ایمنی مشابه انسان بودند، کمک گرفتند.

نتایج نشان می‌دهد دلیل تجربه علائم شدید کرونا واکنش التهابی ضد ویروسی بدن است. براساس نتایج این بررسی ۲ درمان رایج و محبوب شامل آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید دگزامتازون قادر به درمان عفونت کرونا هستند؛ ولی درمورد آنتی‌بادی درمان تنها در صورتی موثر است که در اوایل دوره بیماری تجویز شود و درمورد دگزامتازون این اثر بخشی در صورت تجویز در مراحل بعدی بیماری دیده می‌شود. پاسخ‌های متفاوت ایمنی که در نمونه‌های آزمایشگاهی عادی و مهندسی‌شده مشابه انسان مشاهده شد، فرصتی برای کشف دلیل علائم شدید و خفیف بیماری بود.

علائم اومیکرون

مهار علائم اومیکرون به ویژه افراد بستری شده

محققان امیدوار هستند این مطالعه بتواند در مهار علائم اومیکرون به ویژه افراد بستری شده در بخش مراقبت‌های ویژه موثر باشد. نتایج این مطالعه در نشریه Nature Biotechnology منتشر شده است. سازمان جهانی بهداشت در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد موارد ابتلا به اومیکرون در هر ۳۶ تا ۷۲ ساعت ۲ برابر می‌شود که این امر نشان می‌دهد این سویه جدید از «مزیت رشد قابل توجهی» نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب است، برخوردار است، به این ترتیب انتظار می‌رود که اومیکرون به زودی از دلتا سبقت بگیرد و به گونه غالب در جهان تبدیل شود. سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز وجود سویه اومیکرون کرونا در ایران را تایید کرد.

خطر مبتلاشدن دوباره به ویروس « اومیکرون » چقدر است؟

نتایج تحقیقی در آفریقای جنوبی نشان می‌دهد خطر عفونت مجدد با سویه اومیکرون سه برابر بیشتر از سویه‌های پیشین ویروس کروناست. جولیت پولیام، از مرکز مدل‌سازی و تحلیل اپیدمیولوژیک آفریقای جنوبی و هری مولتری از مرکز ملی بیماری‌های واگیر، اظهار کردند: این یافته شواهدی از توانایی سویه اومیکرون برای فرار از مصونیت ناشی از عفونت قبلی را ارائه می‌کند. در حال حاضر اولویت ما تعیین میزان فرار ایمنی اومیکرون از ایمنی طبیعی و ناشی از واکسن همچنین قابلیت انتقال آن نسبت به انواع دیگر و تاثیر آن بر شدت بیماری است.

محققان خاطرنشان کردند: این مطالعه بر اساس داده‌های جمع‌آوری شده از طریق سیستم بهداشتی آفریقای جنوبی با حدود ۲.۸ میلیون عفونت کروناویروس تایید شده بین مارس ۲۰۲۰ تا ۲۷ نوامبر سال میلادی جاری انجام شده است. از این تعداد ۳۵ هزار و ۶۷۰ مورد مشکوک به عفونت مجدد بودند. آنان افزودند: در حال حاضر اولویت ما تعیین میزان فرار ایمنی اومیکرون از ایمنی طبیعی و ناشی از واکسن همچنین قابلیت انتقال آن نسبت به انواع دیگر و تاثیر آن بر شدت بیماری است.

این سویه به سرعت در صنعتی‌ترین منطقه آفریقا گسترش یافته و بر اساس داده‌های دولت آفریقا، تعداد موارد جدید در روز پنجشنبه از ۱۱ هزار نفر فراتر رفته است؛ در حالی که ۲ هفته پیش این رقم ۵۸۵ بود. به گفته موسسه ملی بیماری‌های واگیر در گوتنگ، ثروتمندترین استان و کانون کووید ۱۹ هر فرد آلوده به‌ طور متوسط ‌می‌تواند ویروس را به ۲.۳۳ نفر دیگر منتقل کند. طبق نتایج این مقاله تحقیقاتی که هنوز توسط همکاران مورد بررسی قرار نگرفته است، انواع بتا یا دلتا در اصل به دلیل افزایش قابلیت انتقال و نه فقط به دلیل فرار از ایمنی منتشر می‌شود.

اومیکرون در ۲۵ نوامبر کشف شد

آفریقای جنوبی کشف نوع جدیدی را که بعدا به نام اومیکرون نام‌گذاری شد، در ۲۵ نوامبر اعلام کرد زیرا موارد ابتلا به این بیماری افزایش و سویه در سراسر جهان گسترش یافت. آن فون گوتبرگ، میکروبیولوژیست بالینی در موسسه ملی بیماری‌های واگیر آفریقای جنوبی، گفت: این ویروس ممکن است از نظر توانایی انتشار یا مسری بودن شبیه به دلتا باشد. با این حال اکنون حساسیت جمعیت بیشتر شده زیرا مصونیت با ابتلا به بیماری در برابر دلتا محافظت می‌کرد و اکنون با اومیکرون به نظر نمی‌رسد که اینطور باشد. البته محققان این تحقیق نگفتند که کدام بخش از عفونت‌های مجدد به‌ عنوان موارد سویه اومیکرون تایید شده است یا اینکه آیا این سویه موجب بیماری جدی در این افراد شده است یا خیر.

این مطالعه همچنین حفاظت ارائه شده توسط واکسیناسیون را بررسی نکرده است. واکسن‌های ویروس کرونا لایه‌های مختلفی از پاسخ ایمنی را تحریک می‌کنند، برخی برای جلوگیری از عفونت و برخی دیگر برای جلوگیری از بیماری شدید در صورت آلوده شدن فرد موثر هستند. فون گوتبرگ اظهار کرد: ما معتقدیم که واکسن‌ها همچنان در برابر بیماری‌ شدید محافظت ایجاد می‌کنند. دکتر مایکل رایان، رئیس بخش اورژانس سازمان بهداشت جهانی، گفت: عفونت مجدد در بینی ظاهر می‌شود اما لزوما به بیماری شدید تبدیل نمی‌شود؛ در حالی که واکسن‌ها به‌ طور کلی نشان داده‌اند که به محافظت از بقیه بدن کمک می‌کنند.

آیا واکسن‌ها در برابر بیماری شدید محافظت ایجاد می‌کنند یا خیر

رایان افزود: داده‌هایی که ما واقعا به دنبال درک آن هستیم، شامل شدت عفونت است و اینکه آیا واکسن‌ها در برابر بیماری شدید، بستری شدن در بیمارستان و مرگ محافظت ایجاد می‌کنند یا خیر و در حال حاضر، هیچ دلیلی وجود ندارد که تصور کنیم واکسن‌ها این کار را نخواهند کرد چون هنوز جزئیات را نمی‌دانیم. چیزهای زیادی در مورد سویه جدید ناشناخته باقی مانده است؛ از جمله اینکه آیا آنطور که برخی مقامات بهداشتی گمان می‌کنند، مسری‌تر است یا خیر؟ آیا این ویروس باعث می‌شود مردم به شدت بیمار شوند یا می‌تواند ایمنی ناشی از واکسن را خنثی کند؟ اما آگاهی از میزان محافظت توسط عفونت قبلی بسیار مهم است؛ به ویژه در بخش‌هایی از جهان که بسیاری از جمعیت هنوز واکسینه نشدند.

پل هانتر، استاد پزشکی در دانشگاه آنگلیا شرقی، در پاسخ کتبی به این یافته‌ها گفت: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد اومیکرون می‌تواند تا حد قابل‌ توجهی بر ایمنی طبیعی و احتمالا ایمنی ناشی از واکسن غلبه کند اما به چه میزان هنوز نامشخص است و در اینکه به‌ طور کامل از ایمنی فرار کند، همچنان تردید وجود دارد. بازارهای جهانی از زمانی که اومیکرون در سرفصل اخبار هفته گذشته قرار گرفت، شاهد نوسانات زیادی بوده است.

محافظت واکسن‌ها در برابر جهش کرونا

پاسخ به چند پرسش در مورد “اومیکرون”

علائم بیمارانی که مجددا به ویروس آلوده شده و افرادی که پس از واکسیناسیون به کرونا مبتلا شده اند خفیف به نظر می رسد. سویه اومیکرون که اکنون در جنوب آفریقا گسترش یافته و در بیش از ۳۰ کشور دیگر شناسایی شده، نگرانی هایی را به همراه داشته از جمله اینکه ممکن است به طور قابل توجهی اثربخشی واکسن ها در برابر بیماری کووید-۱۹ را تضعیف کند.

درحالی که متخصصان و محققان علوم پزشکی همچنان در تلاش برای کسب اطلاعات بیشتر و شناخت دقیق سویه اومیکرون هستند، برخی نیز این پرسش را مطرح می کنند که آیا سویه جدید کرونا ممکن است نسبت به نسخه های قبلی باعث بروز نوع خفیف‌تری از بیماری شود؟ محققان هشدار داده اند که هنوز برای نتیجه گیری در رابطه با سویه اومیکرون خیلی زود است اما آنچه تاکنون در مورد این سویه شناخته شده به شرح زیر است.

نمونه گیری در منزل

داده های موجود چه اطلاعاتی را در مورد سویه نشان می دهند؟

شواهد موجود از موارد اولیه ابتلا به سویه جدید هنوز محدود است. بر اساس گزارش روز پنجشنبه مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها در اروپا، از میان ۷۰ مورد گزارش شده در این منطقه که شامل اطلاعاتی درباره شدت بیماری بود، مشخص شد نیمی از بیماران هیچ علامتی نداشته و نیمی دیگر علائم خفیف داشتند.

همچنین هیچ موردی از ابتلا به نوع شدید بیماری، بستری شدن در بیمارستان یا مرگ وجود نداشته است. با این حال، کارشناسان این مرکز اظهار کرده اند که برای ارزیابی دقیق عوارض بیماری به داده های مربوط به صدها مورد ابتلا نیاز است که ممکن است چندین هفته طول بکشد. علاوه بر این، تاکنون بیشتر موارد شناسایی شده در اروپا در افراد جوان بودند که به طور کامل در برابر ویروس واکسینه شده‌اند و این باعث می‌شود که آنها کمتر دچار نوع شدید بیماری شوند.

در آفریقای جنوبی که تعداد روزانه موارد ابتلا به کووید-۱۹ در روز چهارشنبه دو برابر شد و به ۸۵۶۱ نفر رسید، علائم بیمارانی که مجددا به ویروس آلوده شده و افرادی که پس از واکسیناسیون به کرونا مبتلا شده اند خفیف به نظر می رسد. یک کارشناس بیماری های عفونی در دانشگاه اموری ایالت آتلانتا گفت: برخی شواهد از آفریقای جنوبی نشان می دهد که ممکن است سویه اومیکرون باعث نوع خفیف تر بیماری شود اما هشدار می دهم که ابتدا بسیاری از موارد ابتلا به کرونا در میان دانشجویان جوان بوده است.

آزمایش کرونا در منزل

با افزایش آمار مبتلایان اگر چه نیاز به انجام آزمایش کرونا در منزل نیز افزایش یافته است ولی به همان میزلن نگرانی در مورد ابتلا در آزمایشگاه یا مراکز درمانی نیز بیشتر شده است. طبق اعلام مراکز پرهطر مشخص شده است آزمایشگاه ها، رادیولوژی ها و به طور کلی مراکز درمانی به علت نراجعه بالای افراد مبتلا برای درمان و یا افراد مشکوک برای تشخیص ، از جمله مراکز پر خطر محسوب می شوند. بنابراین اگر تنها دارای علائم مشکوک به کووید ۱۹ هستید و به احتمال به آن مبتلا نباشید ولی ممکن است در این اماکن به این بیماری مبتلا شوید!

سخن پایانی

متأسفانه هنوز هم در جامعه افرادی هستند که ادعا می‌کنند بیماری کرونا وجود ندارد. علی‌رغم اینکه در این دو سال گذشته شاهد مرگ و میر زیادی در اثر این ویروس و سویه‌های مختلف آن هستیم ولی باز هم نتوانستیم افرادی که منکر ویروس کرونا می‌شوند را قانع کنیم. همین دسته از افراد هستند که با رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی باعث شیوع‌ سویه‌های ختلف همانند امیکرون می‌شوند.

ما از همه عزیزان درخواست داریم به محض دیدن علائم ‌امیکرون و حتی سایر سویه‌های قبلی کرونا، قرنطینه را آغاز کرده و سپس تست کرونا را انجام دهند. اگر بتوانیی از آزمایشگاه‌هایی که تست کرونا در منزل را برای شما انجام ‌داده و در نتیجه نیازی نیست به آزمایشگاه مراجعه کنید کمک بگیرید، قطعاً به نفع خود شما و مردم خواهد بود آزمایشگاه‌ها آنی آزما در این زمینه کنار شما خواهد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.