افراد واکسینه شده نیز می‌توانند ناقل کرونا باشند

افراد واکسینه شده نیز می‌توانند ناقل کرونا باشند

تصوری که مردم دارند این است که فکر می‌کنند واکسیناسیون کرونا همانند سایر عوامل بیماری‌زا‌یی است که در گذشته تا به امروز وجود داشته و به کمک واکسن کنترل شده‌اند. اما آنچه باعث می‌شود واکسیناسیون همچنان نتواند بدن انسان‌ها را نسبت به کرونا مصون کند مسأله جهش‌های ژنتیکی پی‌درپی و تغییر فرم ویروس از بدن یک فرد به بدن دیگری است. بنابراین حتی اگر شما واکسیناسیون کرونا را انجام داده باشید باز هم ممکن است ناقل کرونا باشید. به این معنا که ویروس وارد بدن شما خواهد شد اما ممکن است قدرت بیماری‌زایی نداشته و می‌تواند به بدن افراد دیگر منتقل شود.

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد افرادی که واکسینه شده‌اند نیز می‌توانند نوع دلتا کووید-۱۹ را منتقل کنند. به گزارش پایگاه اینترنتی مجله فورچون، این مطالعه موفقیت‌آمیز که در مجله پزشکی Lancet Infectious Diseases منتشر شده است، نشان می دهد افرادی که دو دز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، همچنان می‌توانند این عفونت را به اعضای واکسینه شده یا واکسینه نشده خانواده خود و سایر افراد منتقل کنند. تجزیه و تحلیل یک ساله ۶۲۱ نفر در انگلیس، قدرت نوع دلتا ویروس کرونا را حتی در کشورهایی که نرخ واکسیناسیون بالایی دارند، تایید کرده است.

داده های این مطالعه نشان می دهد که ۲۵ درصد از افراد واکسینه شده می توانند در یک خانه و از طریق اعضای خانواده به این بیماری مبتلا شوند و این میزان در افراد واکسینه نشده ۳۸ درصد است. اما خبر خوب این است افرادی که واکسینه شده بودند، نسبت به افرادی که واکسن کرونا نزده بودند، سریعتر بهبود می یابند و کمتر احتمال دارد که به نوع شدید این بیماری مبتلا یا در بیمارستان بستری شوند.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

راه های انتقال کرونا

به گزارش پایگاه اینترنتی بی‌بی‌سی نیوز، محققان متوجه شدند که افراد واکسینه شده حتی اگر علائم کمی داشته باشند یا هیچ علامتی نداشته باشند، باز هم می توانند این ویروس را به راحتی منتقل کنند، زیرا حتی اگر این افراد سریعتر از افراد واکسینه نشده از این بیماری رهایی یابند اما به اندازه افراد واکسینه نشده حامل بار ویروسی هستند. نویسندگان این مطالعه هشدار دادند افرادی که واکسن کرونا نزده اند، برای پیشگیری از ابتلا به نوع دلتا این ویروس نباید به افراد واکسینه شده اطراف خود اعتماد کنند. در حالی که واکسن‌ها در پیشگیری از ابتلا به وضعیت شدید کرونا و مرگ و میر ناشی از این بیماری بسیار عالی عمل می‌کنند، اما برای پیشگیری از ابتلا به این عفونت فرموله نشده‌اند.

همچنین، چند مطالعه نشان داد که کارایی این واکسن ها با گذشت زمان کاهش می یابد. از دیگر نکات برجسته این مطالعه که از سپتامبر ۲۰۲۰ تا سپتامبر ۲۰۲۱ در ۴۴۰ خانواده انگلیسی انجام شد، این بود که افراد کاملاً واکسینه شده همچنان در معرض خطر ابتلا به نوع دلتا ویروس کرونا هستند، اگرچه این خطر برای آنها در مقایسه با افراد واکسینه نشده بسیار کمتر است.

دکتر «آجیت لالوانی»، رییس بخش بیماری‌های عفونی در کالج امپریال لندن در انگلیس، گفت: یافته‌های ما نشان می‌دهد که واکسیناسیون به تنهایی برای جلوگیری از آلوده شدن افراد به نوع دلتا و انتشار آن در محیط‌های خانگی کافی نیست. وی افزود: مشاهده انتقال مداوم ویروس کرونا میان افراد واکسینه شده، ایجاب می کند که افراد واکسینه نشده برای محافظت از خود در برابر ابتلا به عفونت و کووید-۱۹ شدید، واکسینه شوند، به خصوص که افراد در طول ماه های زمستان بیشتر اوقات خود را در محیط های بسته و در مجاورت یکدیگر سپری می کنند.

تزریق واکسن تقویتی

این محقق ادامه داد که آسیب پذیری نسبت به ابتلا به این عفونت ظرف چند ماه پس از تزریق دوم افزایش می‌یابد و از مردم خواست در اسرع وقت نسبت به تزریق واکسن تقویتی اقدام کنند. دکتر «آنیکا سینگانایگام» از دیگر نویسندگان این مطالعه که وی نیز متخصص بیماری‌های عفونی در امپریال کالج لندن است، افزود: یافته‌های ما بینش‌های مهمی را در مورد تأثیر واکسیناسیون در مواجهه با انواع جدید کرونا به ویژه نوع دلتا ارائه می‌دهد. گونه دلتا کرونا همچنان عامل شمار بالای موارد ابتلا به کووید در سراسر جهان به ویژه در کشورهایی است که میزان واکسیناسیون بالایی دارند. این کارشناس خواستار ادامه رعایت پروتکل های بهداشت عمومی از جمله استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و آزمایش کرونا به منظور کاهش انتقال این ویروس شد.

تزریق واکسن تقویتی

در روزهای ابتدای بیماری به پزشک مراجعه کنید

کسی که علامت دار می شود، باید در روزهای اول به پزشک مراجعه کند؛ برخی بعد از ۱۲ روز که بدحال می شوند، می آیند که در این زمان کاری از دست ما بر نمی آید. هر فرد آلوده به جای اینکه دنبال سی تی اسکن، تست و سرم باشد (که این ها درمان نیست)، باید هر روز اکسیژن خونش را اندازه بگیرد که ۹۴ به بالا خوب است و اگر سطح اکسیژن خون شریانی به ۹۳ و پایین تر برسد، درد سنگین قفسه سینه و تنفس تند داشته باشد، علائم خطر است و باید حتما تحت درمان قرار بگیرد.

متاسفانه در لحظه تابلوی کرونا عوض می شود و ممکن است امروز موردی نباشد و فرد دو روز بعد بدحال شود و این اتفاق در ویروس کرونا می افتد که مسئله مهم، پایش روز به روز و حتی ساعت به ساعت بیماران است. عوارض کرونا بسیار پیچیده است و بعضا بیمار با حال عمومی خوب ترخیص می شود و بعد از دو سه روز ممکن است فوق العاده بدحال، راهی آی سی یو و حتی فوت شود. در ۲۱ روز ابتدای بیماری به ویژه در بیماران قلبی، مُسن، دیابتی و دارای نقص ایمنی فوق العاده خطر زیاد است و بعد از این مدت خطرات انگشت شمار خواهد بود اما صفر نمی شود و می تواند برخی از علائم تا دو ماه ادامه داشته باشد.

واکسن کرونا برای مبتلایان

مبتلایان چهار تا شش هفته بعد از بهبودی از بیماری می توانند واکسن کرونا تزریق کنند البته این موضوع بستگی به استفاده از داروی خاصی در دوران بیماری نیز دارد و ممکن است تا سه ماه تعویق واکسیناسیون را داشته باشیم. فرد مبتلا به ویروس کرونا بعد از ۱۰ روز از بهبودی علائم، دیگر ناقل نیست. فردی که تب، درد قفسه سینه و تنگی نفس نداشته باشد، با گذشت ۱۰ روز از این زمان دیگر ناقل نیست اما ممکن است تستش مثبت باشد؛ هرچند دادن تست بعد از بیماری ضروری نیست.

داروهای خاصی برای درمان کرونا استفاده می شود که در زمان بستری داروی تزریقی و در ترخیص داروی خوراکی اما درباره واکسن، آسپرین موثر نیست و کسی که از قبل مصرف داشته، باید ادامه بدهد و در بقیه افراد، به عنوان اقدام پیشگیرانه توصیه نشده است. افرد دارای بیماری زمینه ای و کسانی که سابقه لخته خون را دارند، در بیماری کرونا اقدامات مختلفی برایشان انجام می شود و در زمان بستری و ترخیص براساس ریسک فاکتورها به تعداد روزهای متفاوت نیاز به مصرف دارو دارند. بین سه تا چهار هفته بعد از دریافت دوز دوم واکسن، تقریبا ایمنی قابل قبول است و در برخی افراد به دلیل سیستم ایمنی بدن ممکن است این مسئله کمتر باشد که کیت های تشخیصی در این زمینه در دسترس نیست.

واکسن کرونا برای مبتلایان

نقش سیگار در ابتلاء به کرونا و درمان آن

دود سیگار حاوی هیدروکربن آروماتیک چندحلقه‌ای (PAH) است. این هیدروکربن‌ها قادرند به گیرنده‌های هیدروکربنی آریل (AHRs) متصل شده آن‌ها را فعال کنند. محققان علت بالقوه ابتلای کمتر افراد سیگاری به کرونا را دریافتند این در حالی است که طبق گزارشات، مصرف سیگار بر شدت بیماری می‌افزاید. به گزارش مدیکال اکسپرس، محققان دو دارو با اثر مشابه دود سیگار یافته‌اند که با اتصال به گروهی از سلول‌های گیرنده‌ در پستانداران مانع تولید “آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین” (“ACE۲”) می‌شود. فرآیندی که به نظر می‌رسد توانایی ورود ویروس سارس-کوو-۲ به سلول را کاهش می‌دهد. این یافته‌ها در مجله‌ی “Scientific Reports” در تاریخ ۱۷ اوت منتشر شده است.

تناقضاتی میان مصرف سیگار و ابتلا به کرونا وجود دارد. مصرف سیگار باعث شدت یافتن بیماری کرونا می‌شود اما در عین حال گزارش‌ها حاکی از ابتلای کمتر افراد سیگاری به ویروس است. کیجی تانیموتو” (Keiji Tanimoto) از موسسه تحقیقات بیولوژی و پزشکی دانشگاه هیروشیما و نویسنده این مقاله با تاکید بر این موضوع که سیگار کشیدن باعث افزایش شدت بیماری می‌شود، گفت: مکانیسمی که ما یافته‌ایم ارزش انجام تحقیقات بیشتر را به عنوان ابزاری بالقوه برای مبارزه با ویروس سارس-کوو-۲ دارد. دود سیگار حاوی هیدروکربن آروماتیک چندحلقه‌ای (PAH) است. این هیدروکربن‌ها قادرند به گیرنده‌های هیدروکربنی آریل (AHRs) متصل شده آن‌ها را فعال کنند.

نقش سیگار در ابتلاء به کرونا

گیرنده‌ها ساختارهایی بر روی سطح یا داخل سلول‌

گیرنده‌ها ساختارهایی بر روی سطح یا داخل سلول‌ هستند که برای اتصال و دریافت ماده‌ای خاص شکل گرفته‌اند. گیرنده‌های هیدروکربنی آریل نوعی گیرنده درون سلولی و به نوعی فاکتور رونویسی هستند. فاکتور رونویسی باعث فعال شدن فرایند رونویسی و ساخته شدن آران‌ای و دی‌ان‌آ می‌شود. محققان با علم بر ارتباط میان هیدروکربن آروماتیک چندحلقه‌ای و گیرنده‌های هیدروکربنی آریل می‌خواستند تاثیر داروهایی که باعث فعال شدن گیرنده‌های هیدروکربنی آریل می‌شوند را بر بیان ژن کنترل کننده “ACE۲” دریابند.

گیرنده‌ی پروتئینی “ACE۲” که بر روی بسیاری از سلول‌ها قرار دارد به عنوان دروازه‌ای برای ویروس سارس-کوو-۲ عمل می‌کند و ویروس با اتصال به این گیرنده قادر به ورود به سلول است. ابتدا محققان سلول‌های مختلفی را برای درک میزان بیان ژن “ACE۲” مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که سلول‌های دهان، ریه و کبد بیشترین میزان بیان ژن “ACE۲” را دارند. این سلول‌ها به مدت ۲۴ ساعت در معرض دوزهای مختلفی از عصاره دود سیگار قرار داده شدند و پس از آن میزان بیان ژن “CYP۱A۱” در آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

دود سیگار باعث افزایش بیان ژن “CYP۱A۱” در ریه و کبد شده بود. افزایش این ژن باعث کاهش تولید گیرنده “ACE۲” می‌شود. محققان برای درک بهتر علت رخ دادن این پدیده با دود سیگار به توالی‌یابی آران‌ای پرداختند تا به طور کامل‌تر آن چه در فرآیند بیان ژن رخ می‌دهد را بررسی کنند. آن‌ها دریافتند که این ماده باعث افزایش بیان برخی از ژن‌های موثر در فرآیندهای کلیدی درون سلول‌ها می‌شود.

مشاهده بهتر این مکانیسم

برای مشاهده بهتر این مکانیسم که طی آن گیرنده‌های هیدروکربنی آریل بر بیان ژن “ACE۲” اثر می‌گذارند محققان به بررسی اثرات دو داروی فعال کننده گیرنده‌های هیدروکربنی آریل در سلول‌های کبد پرداختند. دو داروی “FICZ” که از آمینو اسید تریپتوفان مشتق می‌شود و امپرازول که به طور گسترده برای درمان رفلاکس معده و زخم معده مورد استفاده قرار می‌گیرد قادرند با فعال کردن گیرنده‌های هیدروکربنی آریل بیان ژن “ACE۲” را کاهش داده و از ورود ویروس سارس-کوو-۲ به سلول جلوگیری کنند. محققان براساس این یافته‌های آزمایشگاهی اکنون در حال انجام آزمایشات پیش‌بالینی و بالینی بر روی این داروها به عنوان درمان جدید ضد کرونا هستند.

ریزش مو را نیز به علائم کرونا اضافه کنید

افرادی که به بیماری کرونا مبتلا می شوند، علایم متنوعی را نشان می دهند. ریزش مو بعد از ابتلا به کووید 19 بین بیماران بسیار زیاد گزارش شده است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری کشور امریکا (CDC) ریزش مو را از اثرات احتمالی بلند مدت بیماری کرونا می داند که هم اکنون تحت تحقیق و مطالعه می باشد. همه ما به طور طبیعی و روزانه، موها را از دست می دهیم. در واقع از دست دادن 50 تا 100 نخ مو در روز برای هر فرد امری طبیعی و معمول است.

با این حال گاهی اوقات موهایی که از دست داده ایم، با موی جدید جایگزین نمی شوند که این منجر به کم شدن مو و تاسی سر می شود. به این حالت، ریزش مو گفته می شود. اغلب ما تصور می کنیم که ریزش مو فقط مربوط به سر است. با این حال ریزش مو می تواند در سایر نقاط بدن نیز رخ دهد. اصطلاح پزشکی برای ریزش مو، آلوپسی می باشد.

بیشتر گزارشات از ریزش مو بعد از کرونا در مطالعات موردی دیده شده است. به همین دلیل مشخص نیست که درصد شیوع ریزش مو در جمعیت های بزرگتر بیماران کووید19 چقدر است. یک مطالعه در ماه نوامبر سال 2020، علایم بعدی کووید 19 را در گروه کوچکی با 63 نفر شرکت کننده مورد تحقیق قرار داد که نتیجه نشان داد از بین 58 نفر که در فرایند آنالیز شرکت کردند، 14 نفر (معادل 1/24درصد) دچار ریزش مو بودند. در این مطالعه، متوسط زمان از شروع علایم کرونا تا ریزش مو حدود 58 روز بود. از بین 14 نفر، ریزش مو بعد از کرونا در 5 نفر برطرف شد. با این حال 9 نفر دیگر در زمانی که مورد مصاحبه قرار گرفتند، هنوز دچار ریزش مو بودند.

نمونه گیری در منزل

آزمایش کرونا در منزل

آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا امروز احتیاج بوده به وجود آمد و ما تمام تلاش و دقت خود را به کار گرفته ایم برای اینکه شما را در مسیر سلامتی یاری کنیم . فرصتی مناسب است اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش در منزل خود را انجام دهید همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند ، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند. لازم به ذکر است تمامی پرسنل نمونه گیر از آزمایشگاه های مرجع ارسال خواهند شد و آنی آزما صرفا نقش معرفی بیماران به آزمایشگاه ها را دارا می باشد.

سخن پایانی

همانگونه که گفته شد استفاده از واکسن کرونا تنها بدن انسان را در برابر سویه‌های مختلف این ویروس قوی‌تر می‌کند. در نتیجه کسانی که واکسیناسیون را انجام داده‌اند در صورت ابتلای مجدد به کرونا، علائم بسیار خفیف‌تری را نشان می‌دهند. برخی از افراد بعد از واکسیناسیون ناقل بیماری می‌شوند یعنی ویروس در بدن آن‌ها هیچ عارضه‌ای ایجاد نخواهد کرد. در هر صورت افرادی که واکسن زده‌اند باید همچنان از ماسک استفاده کنند تا اگر ناقل ویروس بودند دیگران را مورد حمله قرار ندهند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.