آزمایش ادرار و نحوه نمونه گیری صحیح

آزمایش ادرار

متناسب با بیماری که در بدن شما رخ می دهد، متخصص انواع تست هایی را توصیه می کند که بیمار در اسرع وقت انجام دهد. در مورد افراد مبتلا و یا مشکوک به بیماری های کلیوی، یکی از تست هایی که انجام می شود، آزمایش ادرار است. این آزمایش بسیار متداول بوده و به دلیل اینکه نمونه گیری ان ساده است، معمولا ترجیح متخصصین، بر انجام آزمایش ادرار است. اما به خاطر داشته باشید که هر اندازه نمونه گیری برای آزمایش ادرار اصولی تر باشد، دقت کار بالا رفته و نتیجه آزمایش قابل اعتمادتر خواهد بود. با توجه به اهمیت این موضوع، آزمایشگاه شبانه روی آنی آزما مقاله را در اختیار شما قرار داده و تمامی جزئیات لازم در مورد نمونه گیری آزمایش ادرار را توضیح داده است. کافی است قبل از تست حتما این مقاله را به دقت مطالعه کنید تا نیازی به انجام مجدد به دلیل خطا در کار نباشد.

متناسب با بیماری که در بدن شما رخ می دهد، متخصص انواع تست هایی را توصیه می کند که بیمار در اسرع وقت انجام دهد. در مورد افراد مبتلا و یا مشکوک به بیماری های کلیوی، یکی از تست هایی که انجام می شود، آزمایش ادرار است. این آزمایش بسیار متداول بوده و به دلیل اینکه نمونه گیری ان ساده است، معمولا ترجیح متخصصین، بر انجام آزمایش ادرار است. اما به خاطر داشته باشید که هر اندازه نمونه گیری برای آزمایش ادرار اصولی تر باشد، دقت کار بالا رفته و نتیجه آزمایش قابل اعتمادتر خواهد بود. با توجه به اهمیت این موضوع، آزمایشگاه شبانه روی آنی آزما مقاله را در اختیار شما قرار داده و تمامی جزئیات لازم در مورد نمونه گیری آزمایش ادرار را توضیح داده است. کافی است قبل از تست حتما این مقاله را به دقت مطالعه کنید تا نیازی به انجام مجدد آزمایش ادرار به دلیل خطا در کار نباشد.

آموزش ادرار ، معمولا زمانی که به پزشک مراجعه می کنید در میان تست هایی که درخواست می کند آزمایش ادرار نیز می نویسد دلیل هم واضح است زیرا یکی از مهم ترین تست هایی می باشد که در ارزیابی سلامت بدن بخصوص کلیه ها و مجاری ادراری اهمیت دارد .اما عدم دقت در نمونه گیری درست ، باعث اشتباه در ارزیابی و تشخیص سلامتی فرد یا بیماری می شود ، پس شناخت و آشنایی با روش های صحیح نمونه گیری کمک بزرگی به تشخیص صحیح می کند .

نکاتی که بیمار باید قبل از آزمایش ادرار رعایت کند :

  • نمونه گیری صبح انجام شود.
  • چنانچه بیمار قبل از این آزمایش خوراکی هایی مثل لبو، شاتوت ، گوجه فرنگی ، هویج ؛ و… مصرف نماید تغییر رنگ ادرار محتمل است .
  • از ایستادن زیاد و انجام فعالیت های سنگین و ورزش خودداری کنید باعث افزایش کاتابولیسم پروتئین و پدیده پروتئینوری می شود.
  • خانم ها بهتر است در زمان پریودی آزمایش ادرار انجام ندهند زیرا حضور خون در ادرار به منزله دفع خون از مجاری ادراری تلقی می شود .
  • چنانچه آزمایش کشت ادرار دارید در صورت استفاده از داروهای آنتی بیوتیک باید حداقل 72 ساعت پس از اتمام دارو برای آزمایش ادرار اقدام نمایید .

نکات قبل از آزمایش‌ادرار

روش صحیح نمونه گیری :

یکی از نمونه های ساده از نظر تهیه و با ارزش از نظر ارزیابی سلامتی بدن خصوصا سیستم داخلی و کلیه ها ومجاری ادرار ، نمونه ادرار است.

نمونه گیری بزرگسالان :

اصولا نمونه وسط ادرار برای آزمایش مناسب تر است زیرا ابتدای ادرار آلوده به فلور طبیعی مجرای ادرار است لازم است بیمار قبل از نمونه گیری ابتدا مجاری ادرار را با آب شسته و خشک نماید تا آلودگی به حداقل برسد .

نمونه گیری نوزادان :

کیسه ادرار بر حسب دختر یا پسر بودن به بیمار داده می شود تا کیسه را به مجاری ادرار بیمار چسبانده و پس از جمع آوری نمنوه ، کیسه را به آزمایشگاه تحویل دهد . حتما قبل از وصل کردن کیسه ادرار به بدن نوزاد ، مجرای ادرار نوزاد با آب شسته و خشک شود سپس کیسه با دقت وصل شود.

تفسیر آزمایش‌ادرار

تفسیر آزمایش ادرار :

مواری که در تفسیر نتایج آزمایش کمک می کند

  • اگر میزان WBC ( گلبول های سفید ) زیاد باشد و همچنین باکتری نیز Many  یا Moderate  باشد می توان پی برد که دچار عفونت هستید و باید منتظر جواب کشت ادرار باشید که در اکثر مواقع جواب کشت ادرار نیز مثبت است و با مراجعه به پزشک ، پزشک برای شما تجویز آنتی بیوتیک می کند و پس از اتمام دارو مجدد آزمایش می دهید تا معلوم شود آیا آنتی بیوتیک مورد نظر تاثیر خود را گذاشته و شما بهبود پیدا کردید یا خیر.
  • دیده شدن خون در ادرار معمولا زمانی که میزان RBC ( گلبول های قرمز ) زیاد باشد که می تواند نشان دهنده ی مشکل یا بیماری باشد که باید به پزشک مراجعه کنید. اما مقدار کم خون در ادرار گاها طبیعی می باشد و جای نگرانی نیست .
  • قند ادرار مثبت باشد : سطوح بالای قند خون در افراد دیابتی مخصوصا کسانی که کنترل نکرده اند دیده می شود . زمانی که ادرار وارد کلیه می شود تصفیه می گردد و میزان قندی که در ادرار می باشد باز جذب می شود  اما وقتی میزان قند بالا می رود مقدار قند در کلیه ها بیش از حد است که بتواند جذب شود و به همین دلیل از راه ادرار دفع می گردد.

یک دیدگاه در آزمایش ادرار و نحوه نمونه گیری صحیح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.