انجام آزمایش ادرار را جدی بگیرید

آزمایش ادرار

برخی از افراد تصور می کنند که انجام آزمایش ادرار تنها برای افرادی است که به بیماری های کلیوی و عارضه های مرتبط با آن مبتلا هستند. اما لازم است بدانید که انجام به موقع این آزمایش می تواند از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری نماید. برای مثال ممکن است بعد از انجام آزمایش ادرار متخصص متوجه شود کلیه های شما کمی شن ساز است. قطعا درمان در این مرحله بسیار ساده تر از زمانی خواهد بود که شده باشید. در همین راستا لازم است از اهمیت این قبیل تست ها بیشتر اطلاع داشته باشید. در این مقاله سعی بر این داریم نحوه انجام آزمایش ادرار و علائمی که نشان دهنده بروز بیماری است را شرح دهیم. شما حتی از طریق رنگ، بو و میزان سوزش مجاری ادراری متوجه خواهید شد که تغییرات نامساعدی در بدن در حال رخ دادن است که زنگ خطر شروع بیماری خواهد بود.

انجام آزمایش ادرار یکی از انواع آزمایش هایی است که مورد تجویز متداول و رایج پزشکان قرار می گیرد. درواقع از این آزمایش کاربردی می توان به عنوان ساده ترین و در عین حال کارآمد ترین آزمایشی یاد کرد که قادر به بررسی میزان سلامتی اعضای مختلفی از بدن می باشد.

از جمله نکات با اهمیت در مورد این نوع آزمایش کاربردی، این است که فرایند آن بهای تمام شده بسیار نازلی دارد. در حقیقت هزینه های انجام آزمایش ادرار به گونه ای است که تمام اقشار جامعه قادر به پرداخت آن می باشند.

چگونگی انجام آزمایش ادرار

انجام آزمایش ادرار از فرایندی به مراتب سهل و ساده برخوردار است که بر خلاف انواع آزمایش های دیگر کوچکترین مشکلی را برای افراد به وجود نمی آورد.
همانطور که از عنوان آزمایش ادرار مشخص است، بنا بر تشخیص پزشکان ادرار افراد از نظر پارامتر های مختلفی مورد بررسی قرار می گیرد.

روش انجام آزمایش ادرار

مطلوب ترین زمانی که بهتر است نمونه ادرار توسط افراد گرفته شود، هنگام صبح است. زیرا ادرار افراد در ساعت های ابتدایی روز از اسمولالیته ای بالا و سطح PH پایینی برخوردار می باشد. اگر ادرار دارای شرایط مذکور باشد، به طور حتم دقیق ترین نتیجه ممکن را خواهد داشت.

اگر متقاضی انجام این آزمایش کاربردی هستید و پزشک معالج تان آن را تجویز کرده است، در ابتدا باید به آزمایشگاه معتبری در این زمینه مراجعه کنید.
با مراجعه به آزمایشگاه، متصدی آزمایشگاه ظرف کوچک مخصوصی را به شما خواهد داد که بایستی آن را با ادرار خود پر کنید.

توجه داشته باشید که به هنگام پر کردن ظرف مربوطه بخش اولیه و انتهایی ادرار را نریزید، چرا که آزمایش روی این بخش های ادرار از دقت کمتری برخوردار است و ممکن است نتیجه انجام آزمایش ادرار را دچار اختلال کند.

لازم به ذکر است که تنها چند میلی از ادرار کافیست تا از جهات مختلفی مورد بررسی قرار بگیرد.

درانجام آزمایش ادرار چه مواردی مورد بررسی قرار می گیرد؟

در آزمایش ادرار نیز همانند هر آزمایش دیگری نمونه آزمایشی از نظر پارامتر های گوناگونی مورد بررسی قرار می گیرد .

تفسیر انجام آزمایش ادرار

از جمله مهم ترین پارامترهای مدنظر در آزمایش ادرار که نتیجه این فرایند آزمایشگاهی به آن ها بستگی دارد، عبارت هستند از:

1- رنگ ادرار :

این مورد را می توان به عنوان مهم ترین پارامتر مورد بررسی در آزمایش ادرار معرفی کرد. رنگ نمونه ادرار هر کسی ممکن است دارای طیف های مختلفی اعم از زرد روشن، زرد تیره، نارنجی، بی رنگ، کم رنگ، کهربایی، قرمز، قهوه ای و صورتی کم رنگ باشد.

هر کدام از طیف رنگ های ذکر شده نشان دهنده ی عامل مشخصی در مورد وضعیت سلامت بدن افراد است. لازم به ذکر است بگوییم ادراری که دارای رنگ های زرد کم رنگ و یا زرد پر رنگ می باشد، یک نمونه ادرار طبیعی است. پس در صورت مشاهده رنگ هایی غیر از زرد کم رنگ و پر رنگ در آزمایش ادرار به طور حتم مشکلی در سلامت فرد وجود دارد. برای مثال رنگ قهوه ای ادرار نشان دهنده بیماری های کبدی مختلف می باشد.

2- شفافیت ادرار :

ادرار سالم، ادراری است که دارای شفافیت بالا باشد. به صورتی که ادرار غیر شفاف می تواند عامل نشان دهنده امراض و مشکلات مختلفی در آزمایش ادرار باشد.
شفاف نبودن ادرار به صورت های مختلفی مانند تمییز نبودن، مه آلود بودن، کدر بودن و غیره است.

لازم به ذکر است که بعضاً ادرار افراد سالم نیز ممکن است شفاف نباشد، زیرا مصرف برخی از مواد غذایی مثل انواع چربی ها، فسفات و … موجب بر شفاف نبودن موقت ادرار می شوند.

3- بو ادرار :

بو از دیگر عامل های نشان دهنده بیماری های مختلفی است که تاثیر بسزایی در نتیجه نهایی آزمایش ادرار دارد.

نمونه گیری آزمایش ادرار

از جمله بیماری ها و اختلالاتی که از طریق تعیین بوی نمونه ادرار افراد مشخص می گردد عبارت می باشند از دیابت، عفونت های مجاری ادراری، چرک های موجود در ادرار، بیماری فنیل کتون، نارسایی های کبدی و …

4- وزن ادرار :

وزن ادرار طبیعی همواره بین اعداد ۰۰۵/۱ و ۰۳/۱ می باشد. اگر وزن نمونه ادرار آزمایش شده کمتر و یا بیشتر از اعداد مذکور باشد ممکن است فرد دچار اختلالات و امراض گوناگونی مثل بیماری های مربوط به کلیه، دیابت و غیره باشد.

5- PH :

برخی از بیماری ها هستند که اگر پزشک میزان PH فرد بیمار را بداند می تواند با ارائه تجویزی مطلوب در راستای بهبود بیمار، سطح PH فرد را در تغییر دهد. چرا که تغییر آن در روند پیشرفت بسیاری از بیماری ها تاثیر دارد.

6- پروتئین :

براساس تحقیقاتی که پزشکان انجام داده اند، میزان پروتئین موجود در ادرار هر فرد سالم، دارای مقدار مشخصی می باشد که اگر پروتئین موجود در نمونه ادرار از مقدار مشخص شده کمتر و یا بیشتر باشد به طور حتم فرد دارای نوعی اختلال در بدن خود است.

انجام آزمایش ادرار آنلاین

گفتنی است که در آزمایش ادرار پارامتر های مختلف دیگری همچون میزان گلوکز، کریستال، کست های ادراری، کتون و باکتری موجود در نمونه های آزمایشی بررسی می شوند تا نهایتاً جامع ترین و دقیق ترین نتیجه ها ارائه گردد.

اختلالات و بیماری هایی که آزمایش ادرار قادر به تشخیص آن ها می باشد

با این که مراحل تشکیل دهنده فرایند انجام آزمایش ادرار همانند دیگر آزمایش ها سخت و پیچیده نیست اما قدرت تشخیص آن به مراتب بالا و کاملاً قابل استناد می باشد.
از این رو پزشکان مختلفی که دارای تخصص های گوناگونی هستند، همواره از نتایج آزمایش ادرار بهره مند می شوند و برای ارائه تجویزی درست از آن استفاده می کنند.
نوع ادرار هر فردی همواره نشان دهنده عوامل بسیار زیادی در اعضای داخلی افراد است.

از این رو آزمایش ادرار قابلیت ارائه اطلاعات بسیار مفیدی را دارد که نشان دهنده انواع امراض می باشد. در انتهای متن برخی از بیماری ها و اختلالاتی که آزمایش ادرار قادر به تشخیص دقیق آن ها می باشد، آورده ایم.

تشخیص بیماری توسط انجام آزمایش ادرار

نام بیماری های قابل تشخیص با انجام آزمایش ادرار :

1- کم آبی بدن
2- تومور کلیه
3- سنگ کلیه
4- انواع آنفولانزا
5- دیابت
6- بارداری
7- اختلالات کلیوی
8- انواع عفونت های دستگاه ادراری
9- انواع اختلالات مربوط به کبد
10- بیماری هپاتیت A
11- التهابات موجود در فیلتر های کلیه
12- اختلال گلومرونفریت
13- آسیب های اندام مختلفی همچون مثانه و شکم ناشی از ضربات وارده از محیط خارجی
14- بزرگی پروستات
15- سرطان مثانه

و موارد بسیار زیاد دیگر.

4 دیدگاه در انجام آزمایش ادرار را جدی بگیرید

  1. reza gholami می‌گوید:

    در ابتدا تشکر میکنم از سایت خوبتون
    یه سوال داشتم آیا شما آزمایش ژنتیک هم انجام می دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.