آیا بین چاقی و شدت ابتلا به کرونا ارتباطی وجود دارد؟

ارتباط چاقی و ابتلا به نوع شدید ویروس کرونا

از زمانی که ویروس کرونا در کل دنیا شیوع پیدا کرده است، دغدغه ذهنی همه مردم این است که چگونه می توانند از شر این ویروس راحت شوند. تا زمانی که واکسن تولید و توزیع شود، لازم است حتما مراقبت های لازم در بین مردم انجام شود تا تعداد مبتلایان و در نتیجه آمار مرگ و میر کاهش یابد. اما یکی از مواردی که بارها درمورد آن سوال شده است، ارتباط بین چاقی و شدت ابتلا به کرونا است. متخصصین سعی می کنند این بیماری را از همه جوانب مورد بررسی قرار دهند و اطلاعات اخیر بیانگر این موضوع است که چاقی، ریسک ابتلا به کرونا را افزایش می دهد. حتما این سوال برای شما پیش می آید که دلیل آن چیست؟ ادامه مقاله را با دقت مطالعه نمایید.

امروزه ویروس کرونا یکی از درگیری همه روزه و دغدغه های کل دنیا تبدیل شده است به طوری که تقریبا یک عضو جدایی نپذیر در همه مسائل ما تبدیل شده است. ویروس کرونا از سال 2019 تا به امروز متاسفانه کشته های زیادی را بر جای گذاشته است. به دلیل آنکه مدت زمان کمی از شیوع کرونا می‌گذرد، رفتار ویروس برای محققان و دانشمندان هنوز کامل مشخص نشده است.

از این رو، متخصصان هر روز ابعاد جدیدی از عملکرد ویروس و نیز افراد آسیب پذیر در مقابل آن را معرفی می‌کنند. دانشمندان امیدوار هستند با ایجاد آگاهی عمومی، تا زمان کشف واکسن موثر برای کرونا بتوانند شیوع ویروس در جامعه را کنترل و مدیریت کنند. با گسترس مطالعه ها در سراسر دنیا یکی از عوامل ابتلا به کرونا نوع شدید ، چاقی مطرح شده است.

ارتباط چاقی و ابتلا به نوع شدید ویروس کرونا

چاقی و ویروس کرونا

داده های سال 2019 مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های ایالات متحده (CDC) گزارش کرده است که تعداد افزاینده ای از آمریکایی ها دچار چاقی هستند و بیماری چاقی یک ریسک فاکتور به ابتلا به COVID_19 محسوب می شود.داده های نقشه های شیوع چاقی بزرگسالان CDC در سال 2019 نشان می دهد که 35٪ افراد یا بیشتر بزرگسالان ، طبق داده های گزارش شده از نظر وزن و قد ، در دوازده ایالت چاق دسته بندی می شوند.

این ایالت ها آلاباما ، آرکانزاس ، ایندیانا ، کانزاس ، کنتاکی ، لوئیزیانا ، میشیگان ، می سی سی پی ، اوکلاهما ، کارولینای جنوبی ، تنسی و ویرجینیا غربی هستند. CDC نقشه ها را در 17 سپتامبر 2020 منتشر کرد.در مقابل ، نقشه های چاقی 2018 CDC دارای 9 ایالت بود که 35٪ یا بیشتر بزرگسالان چاقی داشتند. در حالی که نقشه های سال 2017 فقط شش ایالت را نشان می داد! داده های این نقشه یک نظرسنجی انجام داده است که این نظر سنجی از طریق تلفن توسط CDC و ادارات بهداشت ایالتی انجام شد.

در واقع چاقی یک بیماری پیچیده است که در آن رفتار ، محیط ، اجتماع ، داروها ، ژن ها و سایر بیماری ها نقش دارند. چاقی یکی از نگرانی های جدی بهداشت عمومی است زیرا خطر فشار خون بالا ، دیابت نوع 2 ، بیماری قلبی ، چندین سرطان ، بیماری کبد چرب غیرالکلی ، افسردگی و اضطراب را افزایش می دهد و با سندرم متابولیک در ارتباط است.نقشه های چاقی CDC ، درصد بزرگسالان مبتلا به چاقی را در هر سال براساس داده های مربوط به قد و وزن گزارش می دهند.

ارتباط چاقی و ابتلا به نوع شدید ویروس کرونا

چگونگی تاثیر چاقی بر سیستم ایمنی و ویروس کرونا

اگر چه چاقی در ابتلا به ویروس کرونا تاثیر چندانی نداره ولی احتمال ابتلا افراد چاق به نوع شدید ویروس کرونا بیشتر است. وضعیت تغذیه‌ای می‌تواند فرایند‌های دفاعی بدن در برابر ارگانیسم‌های خارجی تحت تاثیر قرار می‌دهد. به طوری که عدم تعادل بین دریافت و مصرف انرژی که منجر به چاقی می‌شود، ممکن پاسخ‌های ایمنی ذاتی و اختصاصی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

شیوع عفونت در افراد چاق نسبت به افراد لاغر بالاتر است ضمن این که پاسخ آنتی بادی به آنتی ژن‌ها در افراد دارای اضافه وزن پایین‌تر می‌باشد. لپتین ممکن نقش مهمی را در ارتباط بین وضعیت تغذیه‌ای و عملکرد سلول‌های T ایفا کند. کمبود لپتین ممکن در مطالعات حیوانی با کاهش ظرفیت فاگوسیتوز، لنفوپنی، کاهش تعداد سلول‌های NK و لنفوسیت‌ها و نیز کاهش فعالیت فعالیت سیتوکسیک سلول‌های ایمنی ارتباط داشت.

در ضمن مطالعات انسانی چاقی با تأخیر در پاسخ حساسیت پوستی، پاسخ غیر نرمال تکثیر لنفوسیت‌ها به میتوژن به باکتری‌ها همراه بود. چاقی پاسخ ایمنی را کاهش می‌دهد، اما مکانیسم‌های دخیل در این فرایند کاملاً مشخص نشده‌اند. به طوری که چاقی با تغییراتی در ایمنی ارتباط دارد. چندین فاکتور مانند تغذیه، متابولیک، اندوکرین به نظر می‌رسد در این تغییرات درگیر شوند. شواهد بسیاری وجود دارد که چاقی چندین عملکرد دفاع ایمنی را تغییر می‌دهد و متعاقب آن خطر عفونت، دیابت و پیشرفت سرطان را افزایش می‌دهد. بنابراین تحقیقات بیشتر در این زمینه می‌تواند به پیش بینی افراد مستعد چاقی کمک کند ضمن این که استرتژی‌های پیشگیری کننده و درمان‌های دارویی چاقی را گسترش دهد.

با وجود این که علت افزایش احتمال به نوع شدید ویروس کرونا در افراد چاق مشخص نشده است، با این حال احتمال می رود که اضافه وزن و چاقی در افراد باعث افزایش خطر برخی بیماری‌ ها مانند بیماری‌ های قلبی و دیابت می‌شود همین بیماری‌های زمینه‌ ای نیز خطر ابتلا به کرونای شدید و جان باختن را افزایش می ‌دهد. این بدان معناست که چاقی به صورت غیر مستقیم با ایجاد بیماری‌های زمینه ای می‌تواند خطر ابتلا به کرونای شدید را در افراد افزایش دهد.

BMI و ویروس کرونا

همان طور که در بالا اشاره کردیم ویروس کرونا و چاقی در ارتباط هستند. همچنین آن چه قابل توجه است از داده های وزن و قد برای تعیین شاخص توده بدن (BMI) ، اندازه گیری چربی بدن استفاده می شود. BMI به پزشکان مراقبت های بهداشتی کمک می کند تا تشخیص دهند که آیا فردی کم وزن ، دارای وزن سالم ، دارای اضافه وزن یا چاقی است. BMI 18.5 تا 24.9 وزن طبیعی در نظر گرفته می شود. BMI 25 تا 29.9 اضافه وزن در نظر گرفته می شود ، در حالی که BMI 30 یا بیشتر چاق محسوب می شود.

علاوه بر مکان ، نقشه های چاقی درصد بزرگسالان مبتلا به چاقی را از نظر تحصیلات ، سن و نژاد و قومیت تجزیه می کنند. طبق نقشه سال 2019 ، میزان چاقی با آموزش بیشتر کاهش یافت. بزرگسالان فاقد مدرک دبیرستان یا معادل آن بیشترین میزان چاقی گزارش شده از خود (2/36 درصد) و پس از آنها فارغ التحصیلان دبیرستان (3/34 درصد) ، بزرگسالان دارای برخی از کالج ها (8/32 درصد) و فارغ التحصیلان کالج (25.0 درصد) هستند.

طبق نقشه سال 2019 ، نیمی از بزرگسالان میانسال به چاقی مبتلا بودند. بزرگسالان 18 تا 24 ساله کمترین میزان چاقی گزارش شده از خود (9/18 درصد) در مقایسه با بزرگسالان 45 تا 54 سال که بالاترین شیوع (6/37 درصد) را داشتند.داده های ترکیبی از نقشه های چاقی CDC 2017-2019 اختلاف نژادی و قومی را نشان می دهد.

فقط در 6 ایالت 35٪ یا بیشتر بزرگسالان سفید پوست گزارشگر چاقی بودند. در مقایسه ، 15 ایالت دارای همان نسبت بزرگسالان اسپانیایی تبار گزارش دهنده چاقی و 34 ایالت دارای همان نسبت بزرگسالان سیاهپوست گزارش دهنده چاقی بودند.طبق نقشه چاقی که در سال 2019 منتشر شده است و نقشه چاقی را در نظر گرفته است، هشدار می دهد که چاقی می تواند خطر بیماری شدید ، بستری شدن در بیمارستان و حتی مرگ را افزایش دهد!

تاثیر چاقی و ابتلا به ویروس کرونا بر برخی از گروه های اقلیت نژادی و قومی

چاقی به طور نامتناسبی بر برخی از گروه های اقلیت نژادی و قومی تأثیر می گذارد که همچنین در معرض خطر بیشتری از ابتلا به COVID-19 قرار دارند ، از جمله سیاه پوستان و اسپانیایی ها. با این حال ، گروه های اقلیت نژادی و قومی در طول تاریخ از فرصت های مناسبی برای سلامت اقتصادی ، جسمی و عاطفی برخوردار نبودند و این نابرابری ها خطر بیماری و مرگ ناشی از COVID-19 را افزایش داده است.

بسیاری از همین عوامل در افزایش سطح چاقی در برخی از گروه های اقلیت نژادی و قومی نقش دارند.برای کاهش میزان چاقی برای همه ، ایالت ها و جوامع باید یافتن غذاهای سالم با قیمت مناسب ، دسترسی به مناطق مناسب را برای ورزش افراد فراهم نمود. همچنین خواب کافی و یافتن راه های سالم برای کنار آمدن با استرس را توصیه می شود.سازمان CDC همچنین خاطرنشان كرد: “اگر چه تغییرات گسترده برای بسیاری از کشور ها و شهر ها بسیار سخت می باشد ولی همه افراد می توانند با انجام گام های کوچک در سبک زندگی خود مانند خودداری از پر خوری، کاهش استرس، انجام ورزش در خانه و غیره گام ها و تغییرات بزرگی را درحفظ سلامت خود اعمال کنند.

همان طور که در بالا اشاره شد احتمال ابتلا به نوع شدید ویروس کرونا در افراد چاق بیشتر می باشد. BMI مخفف (Body Mass Index) است و به معنای شاخص توده بدنی است. این شاخص در واقع، یک معیار غربالگری است که به کمک آن می‌توان میزان اضافه وزن یا کاهش وزن یا محدوده وزنی ایده‌آل را مشخص کرد. در واقع، این شاخص (یا ایندکس) به ما کمک می‌کند تا با استفاده از چند فاکتور ساده مانند (قد یا جنسیت) محدوده وزنی خود را مشخص کنیم و متوجه شویم که وزنمان از مقدار نرمال چقدر زیاد یا چقدر کمتر است.

روش محاسبه BMI به صورت زیر می باشد:

BMI = وزن (kg) ÷ قد( m) / 2

ارتباط چاقی و ابتلا به نوع شدید ویروس کرونا

کاهش وزن و مقابله با چاقی راهی برای مقابله با ویروس کرونا

اگر چه احتمال ابتلا افراد به ویروس کرونا با سایر افراد یکسان است ولی احتمال ابتلای افراد چاق به نوع شدید این بیماری و احتمال نیاز به بستری شدن بسیار بالاتر می باشد‌. همچنین می دانیم چاقی باعث تضعیف سیستم ایمنی افراد می شود. ولی ان چه که در این مسئله مد نظر است این است که افراد می توانند با کاهش وزن از ابتلا به نوع شدید این ویردس کرونا پیشگیری عمل آوردند. سازمان جهانی بهداشت در این رابطه چند مورد ذکر کرده است که در ادامه به این موارد می پردازیم:

از پرخوری و تند خوری بپرهیزید

همه ما می دانیم پرخوری باعث چاقی و در نتیجه ابتلا شدید به ویروس کرونا می باشد ولی علاوه بر پر خوری ، تند خوری نیز می تواند باعث افزایش وزن در افراد محسوب شود. تند خوری همچنین باعث چاقی افراد در قسمت های شکم و پهلو می باشد.

از استرس خود بکاهید

جامعه امروزی همان طور که با ویروس کرونا در آمیخته شده، استرس نیز عضو جدایی ناپذیر در زندگی ما محسوب می شود ولی با این وجود با تمرین چند مهارت می توان استرس خود را کنترل کرد. استرس باعث پرخوری ، افزایش میل به تنقلات، تند خوری، بی اشتهایی عصبی و در ادامه باعث گرسنگی بیش از حد در نتیجه پرخوری شود. کاهش استرس در واقع در نهایت از چاقی پیشگیری می کند.

در خانه ورزش کنید

اگر چه ویروس کرونا باعث اجبار افراد به قرنطینه و خانه نشینی شده است ولی هرگز نباید ورزش را فراموش کرد. ورزش یک راه کار جدایی ناپذیر برای حفظ وزن متعادل می باشد. اگر حتی این روزها در خانه به سر می برید با یک اپلیکیشن می توانید نیز ورزش کنید. همچنین قدم زدن روزانه در یک فضای آزاد با حفظ فاصله اجتماعی کمک شایانی در کاهش وزن، کاهش استرس داشته باشد.

از خوردن تنقلات مضر بپرهیزید

اگر چه ماندن در خانه برای مقابله با ویروس کرونا این روزها بهترین گزینه باشد ولی به خاطر داشته باشید که این ماندن در خانه هرگز نباید شما را به خوردن تنقلات و خوردنی های مضر سوق دهد. برای مقابله با هوس خوردن تنقلات بهتر است میوه ها ، آجیل را امتحان کنید. خوردن یک عدد موز روزانه شما را از هوس خوردن تنقلات رها می کند.

ارتباط چاقی و ابتلا به نوع شدید ویروس کرونا

مواد غذایی پر فیبر مصرف کنید

با گسترش ویروس کرونا همه افراد به فکر افزایش سیستم ایمنی هستند ولی داشتن یک رژیم غذایی پرفیبر و حاوی میوه ها، سبزیجات علاوه بر تقویت سیستم ایمنی کمک شایانی در حفظ وزن متعادل دارد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله روش های تقویت سیستم ایمنی مراجعه فرمایید.)

از مصرف بیش از حد شکر و شیرینی بپرهیزید

شکر و شیرینی یکی از موارد کاهش سیستم ایمنی و در نهایت افزایش ابتلا به نوع شدید ویروس کرونا می باشد. مصرف شکر می‌تواند موجب شود که گلبول‌ های سفید خون به کمای موقت بروند. زمانی که مقدار زیادی شکر به شکل یک نوشیدنی بزرگ شیرین یا شکلات می‌خورید، شما موقتا موجب تضعیف قدرت سیستم ایمنی خود برای واکنش در برابر مشکلات می‌شوید. این تاثیر برای ساعت‌ها ادامه می‌یابد و بنابراین اگر طی یک روز چند بار مواد شیرین بخورید، سیستم ایمنی بدن به‌طور مداوم در وضعیت نامساعد قرار خواهد گرفت.

ارتباط چاقی و ابتلا به نوع شدید ویروس کرونا

اگر شما نیز مایل به انجام آزمایش کرونا در منزل می باشید و به دنبال انجام آزمایش در منزل و یا کار خود هستید، انجام آزمایش های آنلاین در شرایط اکنون بهترین گزینه و انتخاب برای نمونه گیری و انجام آزمایش ها بی دغدغه می باشد. تمامی مراحل آزمایش در آزمایشگاه آنی آزما از پذیرش تا نمونه گیری و جواب دهی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می پذیرد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.