تاثیر میزان روی (zn) بر عوارض کرونا

تاثیر میزان روی (zn) بر عوارض کرونا

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

روی (zn) یک ماده معدنی ضروری است که در واکنش های بسیاری در بدن انسان نقش داشته و کمبود آن باعث عوارض جدی می گردد. ویروس کووید ۱۹ ، عضو جدیدی از خانواده کرونا ویروس ها ، ویروس بسیار پیچیده می باشد که به سرعت در حال جهش و شیوع می باشد. به طوری که بشر را در قرن ۲۱ بسیار شوکه کرده است. برخی نشانه های بیماری مانند تب، احتقان بینی، علائم گوارشی، سردرد، احساس خستگی و بی حالی و حتی از دست دادن حس بویایی و چشایی علائم رایج در عفونت های ویروسی هستند.

روی (zn) برای فعالیت بیش از صد آنزیم مختلف در بدن انسان مورد نیاز است. وجود روی برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی در مبارزه با باکتریها و ویروس های مهاجم به بدن، ساخت پروتئین ها و ماده ژنتیکی در سلول ها (DNA)، ترمیم زخم ها و تقسیم سلولی ضروریست. روی همچنین ماده ای الزامی برای رشد و نمو جنین در زمان حاملگی، رشد و نمو کودک و رسیدن فرد به بلوغ جنسی می باشد. روی برای عملکرد صحیح سیستم بویایی و چشایی نیز مورد نیاز است.

روی (zn) یک عنصر اساسی برای حفظ انواع فرآیند‌های بیولوژیکی است و تغییر سطح آن باعث افزایش حساسیت به عفونت و افزایش پاسخ التهابی می‌شود. سطح روی و استفاده از مکمل‌های آن ممکن است ابزار‌های مفیدی برای مقابله با بحران COVID-۱۹ باشد. بدن انسان برای حفظ عملکردهای بیولوژیکی خود به روی نیاز دارد. این عنصر که دارای اثر ضد التهابی است، در فعالیت‌های ضد ویروسی اثر مستقیم دارد. روی به صورت طبیعی در برخی از غذاها و همچنین بعضی از مکمل‌های غذایی موجود است.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

نقش روی (zn) در تقویت سیستم ایمنی بدن

همان طور که در بالا اشاره شد روی (zn) یکی از عنصر های ضروری در سیستم ایمنی می باشد اما به وضعیت این روزها و گسترش ویروس کووید ۱۹ ، اهمیت آن دو چندان شده است. روی، ماده معدنی است که در بسیاری از عملکردهای مهم بدن نقش موثر دارد. روی، باعث تقویت سیستم ایمنی، بهبود زخم ها و رشد طبیعی بدن می شود. کمبود روی، در کشورهای در حال توسعه شایع است. اما در کشورهای توسعه یافته، به دلیل اینکه افراد رژیم غذایی متعادلی را دنبال می کنند، کمبود این ماده شیوع چندانی ندارد.

روی (zn) از تولید و بلوغ گلبول های سفید که مهمترین عوامل سیستم ایمنی بدن هستند ، حمایت می کند. انواع مختلفی از گلبولهای سفید وجود دارند که برخی از آنها با تولید آنتی بادی ها ، پاتوژن ها را گرفته و از بین می برند و سیستم ایمنی بدن را پس از عفونت به حالت عادی برمی گردانند. روی به تنظیم التهاب نیز کمک می کند. در حالی که پاسخ التهابی برای مقابله با عفونت ضروری است ، تولید بیش از حد سیتوکین های التهابی در اوایل عفونت مسئول برخی از بدترین علائم کووید-19 می باشد. در این بررسی ها شواهدی وجود دارند که نشان می دهند روی ممکن است اثرات ضد التهابی در ذات الریه داشته باشد و باعث کاهش آسیب به بافت ریه می شود.

چگونگی اثر روی (zn) در کاهش عوارض کرونا

پیش از این اثرات استفاده از مکمل های روی (zn) در درمان و بهبودی سریع انواع سرماخوردگی ثابت شده است. علت این مسئله نقش بسیار مهم این عنصر در دفاع بدن علیه انواع عوامل بیگانه می باشد. تحقیقات حاکی از آن است که استفاده از قرص روی، طول دوره سرماخوردگی را حتی تا 50 درصد کاهش می دهد و در کودکان، تعداد دفعات ابتلا به عفونت های دستگاه تنفس فوقانی را کمتر می کند. روی در از بین بردن عفونت ها و بهبود زخم ها موثر است. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا در صورتی که در رژیم غذایی شما، روی به اندازه کافی موجود باشد، همچنان به استفاده از مکمل روی نیازی هست یا نه.

چگونگی اثر روی (zn) در کاهش عوارض کرونا

روی (zn) دارای اثر ضد التهابی است و در فعالیت‌های ضد ویروسی تاثیر مستقیمی دارد. در نتیجه کمبود روی ممکن است هر دو پاسخ ایمنی ذاتی و اختصاصی را کاهش دهد. تحقیقات اخیر اثر مکمل روی را برای جلوگیری از تکثیر SARS-CoV-۲ در آزمایشگاه بررسی کردند.

در این مطالعه، که در مجله Nutrients منتشر شده است، محققان داده‌های ۲۴۹ بزرگسال بستری در واحد COVID-۱۹ بیمارستان را از ۹ مارس تا ۱ آوریل ۲۰۲۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. تقریباً ۲۳ ٪ از شرکت کنندگان در هنگام ورود به مطالعه سطح روی سرمی کمی داشتند. شرکت کنندگان با سطح روی پایین احتمالاً COVID-۱۹ شدید و افزایش سطح مارکر‌های التهابی همانند اینترلوکین ۶ و پروتئین واکنش پذیر C را تجربه کردند.

برای شرکت کنندگان با سطح روی (zn) کافی زمان بهبودی تقریباً سه برابر کمتر از کسانی بود که سطح سرمی کمی داشتند. در افراد با سطح روی پایین میزان مرگ و میر به طور قابل توجهی بیشتر (۲۱ ٪) از افراد دارای سطح کافی روی بود (۵%). این مطالعه پس از تنظیم تفاوت در سن، جنس، بیماری‌های زمینه‌ای و شدت بیماری شرکت کنندگان نشان داد که میزان مرگ و میر با هر واحد افزایش روی سرم تا ۶% درصد کاهش قابل توجهی دارد.

علائم کمبود روی (zn)

وقتی کمبود زینک دارید، بدن شما نمی‌تواند سلول‌های جدید و سالم تولید کند و منجر به علائمی می‌شود. به طور کلی، مشخص شد که داشتن سطح زینک پلاسما کمتر از ۵۰ میکروگرم در دسی لیتر در هنگام پذیرش با ۲/۳ برابر افزایش خطر مرگ بیشتر در بیمارستان در مقایسه با سطح روی پلاسما ۵۰ میکروگرم در دسی لیتر یا بالاتر همراه است.

بدن انسان برای فعال کردن لنفوسیت های T (سلول های T) به روی نیاز دارد. این ماده معدنی به بدن در کنترل و تنظیم پاسخ های ایمنی و حمله به سلول های آلوده کمک می کند. کمبود روی می تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن شما را به شدت مختل کند. در ادامه علائم مرتبط با کمبود روی اشاره می کنیم:

  • کاهش وزن بدون دلیل
  • زخم‌هایی که خوب نمی‌شوند
  • عدم هوشیاری
  • کاهش حس بویایی و چشایی
  • اسهال
  • از دست دادن اشتها
  • زخم‌های باز روی پوست

نیاز روزانه افراد به روی (zn) به چه صورت است؟

روی (zn) به طور طبیعی در بسیاری از غذاهای مختلف یافت می شود. برخی از بهترین منابع زینک، لوبیا، گوشت حیوانات، آجیل، ماهی و سایر غذاهای دریایی، غلات سبوس دار و محصولات لبنی است. این ماده معدنی به برخی از غلات صبحانه و سایر غذاهای غنی شده نیز اضافه می شود. همچنین به صورت مکمل به صورت کپسول و قرص در دسترس است. نیاز روزانه افراد به روی به صورت زیر است:

  • کودکان ۱-۸ ساله (۳-۵ میلی گرم)
  • پسران ۹-۱۳ ساله (۸ میلی گرم)
  • مردان بالای ۱۴ سال (۱۱ میلی گرم)
  • زنان بالای ۸ سال (۸ میلی گرم)

به زنان بین ۱۴ تا ۱۸ سال توصیه می شود که مصرف زینک را به ۹ میلی گرم در روز افزایش دهند.

زنان باردار و شیرده بسته به سن ممکن است به زینک بیشتر، یعنی حدود ۱۱-۱۳ میلی گرم در روز نیاز داشته باشند.

نیاز روزانه افراد به روی (zn)

آیا برای پیشگیری از ابتلا و کاهش عوارض کرونا باید مکمل های روی (zn) استفاده کنیم؟

استفاده خودسر از مکمل های روی (zn) و یا هر مکمل دیگری هرگز توصیه نمی شود. به طوری که برخلاف تصور عموم، استفاده از مکمل ها و یتامین ها به صورت خود سر ممکن است عوارضی در برداشته باشد. از طرفی مصرف و نیاز روزانه روی در افراد مختلف می باشد . همچنین بهتر است برای جلوگیری از تحریک معده، روی به همراه غذا مصرف شود. روی را می توان بدن استفاده از مکمل ها و به صورت طبیعی از مواد غذایی مانند گوشت قرمز، مرغ، صدف خوراکی، سریال صبحانه غنی شده، غلات کامل، حبوبات و آجیل، سرشار از ماده آن هستند، دریافت کنید.

مکمل‌های روی (zn) می‌ توانند معده و دهان را تحریک کنند. آبنبات ‌های مکیدنی حاوی زینک می‌توانند حس بویایی و چشایی شما را برای چند روز تغییر دهند. در صورت مصرف طولانی مدت، ممکن است سطح مس در بدن کاهش یابد. اسپری‌های زینک با کاهش بویایی همراه هستند که ممکن است دائمی باشد. زینک ممکن است با برخی از داروها مانند قرص‌های جلوگیری از بارداری و برخی آنتی‌بیوتیک‌ها تداخل داشته باشد. همچنین می‌تواند با سایر مکمل‌ها مانند کلسیم، منیزیم، مس و آهن واکنش برقرار کند.

افرادی که به روی (zn) آلرژی دارند و یا مبتلا به ایدز یا هموکروماتوز (ازدیاد آهن در خون) هستند نباید مکمل‌های زینک را بدون مشاوره قبلی با پزشک خودمصرف کنند. زینک زیاد می‌تواند باعث تب، سرفه، حالت تهوع، کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن، عدم تعادل مواد معدنی، تغییرات کلسترول و سایر موارد شود. در زنان باردار، دوزهای بالا ممکن است به جنین آسیب برساند. اگر روزانه دارو یا مکمل مصرف می‌کنید با پزشکتان در مورد مصرف زینک مشورت کنید.

قبل از هر اقدامی آزمایش روی (zn) را انجام دهید

انجام آزمایش روی (zn) به شما و پزشکتان کمک می کند تا میزان احتیاجتان را به این عنصر بسنجید. و با توجه به آن مکمل ها را دریافت کنید یا نه. روی یک ماده معدنی اصلی کمیاب می باشد که بعد از آهن بیشترین میزان را در بدن داراست. غلظت‏ های پایین روی در ادرار و سرم ممکن است به دلیل فقدان روی در مواد غذایی یا از دست دادن از طریق ترشحات در بیماران با سوختگی رایج و بیماران با آسیب در دستگاه گوارش ایجاد شود. تست روی در آزمایشگاه بیوشیمی انجام می شود. برای انجام این تست توصیه می شود ترجیحا ناشتا باشید و ۲۴ یاعت قبل از مکمل ها استفاده نکنید. مقادیر نرمال این عنصر به شرح زیر است:

مقادیر نرمال

سرم : 70 – 120 μg/dL

گلبول های قرمز : 10 – 16 μg/dL

ادرار : 150 – 1200 μg/day

تقویت روی (zn) بر اثر داروهای ضد ویروسی کرونا

تقویت روی (zn) بر اثر داروهای ضد ویروسی کرونا

محققان دریافتند مکمل‌های حاوی روی (zn) موجب تشدید اثرگذاری دو نوع دارو بر بیماری سارس از خانواده کرونا به نام SARS-CoV-2 می‌شوند. به نقل از پایگاه خبری ساینس‌دیلی، در پژوهش محققان آمریکایی مشخص شد سه داروی مهارکننده مسیر سلولی NF-κB موسوم به ammonium pyrrolidine dithiocarbamate (PDTC)، Triclabendazole و Emetin قابلیت مهار گیرنده‌های ACE۲ را دارند. این گیرنده‌ها در بدن انسان به وفور یافت می‌شوند و توسط پروتئین تاجدار ویروس کرونا برای ورود به سلول ‌ها مورد استفاده قرار می ‌گیرند.

محققان با آزمایش این داروها روی سلول‌های کشت شده دریافتند سه داروی مذکور قابلیت مهار گیرنده‌های ACE2 را دارند. همچنین دریافتند استفاده از این داروها در کنار عنصر روی موجب افزایش میزان اثرگذاری این داروها می‌شود و مکمل روی هیچ‌گونه آثار سمی روی سلول‌ها ندارد. گوشت قرمز و ماکیان، حبوبات، سبزیجات، آجیل، غلات کامل، شیر و لبنیات و شکلات تلخ حاوی مقادیر بالای روی هستند.

ارتباط داروی کلروکین و روی (zn)

کلروکین ، که برخی از افراد به عنوان یک گزینه درمانی در اوایل این بیماری همه گیر پیشنهاد کردند ، جذب روی (zn) توسط سلول ها را افزایش می دهد که این امر ممکن است زمینه ساز اثرات مثبت آن باشد. یک مطالعه در سال 2020 نشان داد که وقتی پزشکان بیماران را با روی و هیدروکسی کلروکین درمان می کردند ، بیماران بیشتری را مرخص کردند و تعداد کمتری از افراد در اثر کرونا در گذشتند.

با این حال ، مقاله ای که نشان داد هیدروکسی کلروکین یا کلروکین می تواند بیماری کووید-19 را درمان کند حرفش را پس گرفته است. آخرین توصیه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) ، در مورد استفاده از هر یک از این داروها هشدار داد زیرا خطر عوارض جانبی شدید وجود دارد.

نمونه گیری در منزل

اگر قصد انجام آزمایش روی، تست کرونا و یا آزمایش دیگری را دارید، انجام نمونه گیری در منزل یک روش بسیار ساده و کاربردی در شرایط فعلی می باشد. انجام نمونه گیری در منزل یا محل کار یک روش آسان برای انجام تست های ضروری می باشد. با شیوع شدیدتر کرونا و پاندمی‌ شدن این ویروس ، نیاز به قرنطینه و ماندن در خانه هر روز بیشتر احساس می شود.

اما گاهی اوقات با وجود ضرورت قرنطینه به نظر می رسد افراد برای رفع نیاز های اساسی نیاز به خارج شدن از خانه و قرنطینه دارند برای مثال برای انجام آزمایش ها. اما با کمی تدبیر می توان به آسان ترین روش نمونه گیری در محل کار یا منزل و آزمایش کرونا در منزل را انجام داد بدون آن که هیچ نیازی به مراجعه حضوری به آزمایشگاه و مراکز درمانی باشد.

هدف آنی آزما آسان نمودن مسیر تشخیص و در نهایت کمک به پرسه درمان می باشد. شما می توانید از صفحه اول پذیرش ، آزمایشگاهی که مایل هستید آزمایش شما انجام شود را نیز انتخاب کنید. با این ترتیب نمونه گیری در محل مد نظر شما انجام می شود و در سریع ترین زمان به آزمایشگاه مورد تایید شما انتقال می یابد. همچنین جواب دهی در اسرع وقت بر سایت به صورت آنلاین قرار می گیرد. توجه داشته باشید که جواب آزمایش شما به صورت خصوصی فقط با رمز کاربری شما امکان پذیر است و فقط خودتان قادر به مشاهده نتیجه آزمایشتان می باشید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.