تاثیر تغذیه در اثر بخشی واکسن کرونا

تاثیر تغذیه در اثر بخشی واکسن کرونا

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

اثر بخشی واکسن کرونا در همه افراد یکسان نیست بلکه عوامل مختلفی از جمله نوع تغذیه و میزان مواد مغذی خون می تواند در میزان اثر بخشی واکسن کرونا تاثیر بگذارد. کرونا واژه‌ای که این روزها زیاد از گوشه و کنار می‌شنوید و احتمالا از ترس آن حتی جرات بیرون رفتن از خانه را ندارید. بیماری همه‌گیری که به صورت تصاعدی، افراد را مبتلا می‌کند و حتی برخی از آنها را به کام مرگ می‌کشاند.

برخلاف ظاهر ترسناکش، درصد مرگ و میر در بیماران مبتلا به کرونا بسیار پایین و چیزی در حدود دو درصد است. اما اینکه چرا این ویروس تبدیل به یک کابوس شده، میزان بالای شیوع آن است. کرونا ویروس‌ خانواده‌ی بزرگی از ویروس‌ها هستند که از سرماخوردگی معمولی تا بیماری‌های شدیدتری مثل سارس و مرس (نوعی آنفولانزا) را شامل می‌شوند. این ویروس‌ که برای اولین بار در سال ۱۹۶۵ کشف شد،

آزمایش ایدز در منزل

به طور طبیعی در میان پستانداران و پرندگان وجود دارد. آخرین نوع این ویروس، یعنی همان ویروسی که در حال حاضر به شدت در حال انتشار است، برای اولین بار سر و کله‌اش در ووهان چین پیدا شد. مقایسه‌ی این ویروس با ویروس‌های دیگر نشان داد که منبع اصلی این بیماری به احتمال زیاد از خفاش است. هنگام تزریق واکسن کرونا افراد نباید گرسنه باشند بلکه پیش از تزریق باید وعده غذایی مناسب مصرف کننند.

متاسفانه برای درمان کرونا، داروی خاصی وجود ندارد. بنابراین بهترین راه درمان، پیشگیری است. هرچند که اخیرا واکسن کرونا به ایران وارد شده، اما هنوز همه واکسن‌ها ایمنی لازم در برابر نسخه‌های جهش‌یافته این ویروس را ایجاد نمی‌کنند. ویروس کرونا از خانواده ویروسهایی است که موجب بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا تا سارس می شوند.

علائم این بیماری بسیار شبیه به آنفولانزا یا سرماخوردگی معمولی است که با تب بالا، سرفه، سردرد و تنگی نفس همراه می‌باشد. هرچند در موارد شدیدتر منجر به مشکلات تنفسی و مرگ نیز خواهد شد. درست است که شیوع این بیماری بالاست و ممکن است هر فردی را آلوده کند، اما سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در ابتلا به این بیماری دارد. یک فرد با سیستم ایمنی قوی این خطر را همانند یک سرماخوردگی معمولی رد می‌کند. اما افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، در خطر ابتلای بیشتری هستند.

آسیب پذیرترین گروه‌ها عبارتند از: گروه‌های سنی بالای ۷۰ سال گروه‌های سنی زیر ۲ سال افراد دیابتی مبتلایان به مشکلات ریوی مبتلایان به مشکلات کلیوی افرادی که به هر دلیلی کورتون مصرف می‌کنند زنان باردار زنان شیرده بیماران مبتلا به ایدز و یا هر بیماری دیگری که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند. متاسفانه تاکنون دارویی برای درمان کرونا ساخته نشده و تنها راه ایمنی از این بیماری، دریافت واکسن است. سیستم ایمنی بدن را با ورزش و تغذیه‌ی مناسب تقویت کنید.

آسیب پذیرترین گروه‌ گرونا

این روزها براساس برنامه زمان بندی گروه های سنی اقدام به تزریق واکسن کرونا می کنند و یکی از شایع ترین سوال آنها تاثیر نوع تغذیه در اثر بخشی واکسن کرونا است.

تاثیر نوع تغذیه در اثر بخشی واکسن کرونا

درباره اینکه آیا هنگام تزریق واکسن کرونا، نوع تغذیه به تاثیر گذاری واکسن کمک می کند یا خیر نیاز مند مطالعه است که با توجه به اینکه زمان کمی از آغاز تزریق واکسن می گذرد مطالعات محدودی در این زمینه انجام شده است. با توجه به تشابه کرونا با بسیاری از بیماری ها از جمله آنفلوانزا، دانشمندان یکسری تحقیقات و مطالعات انجام شده درباره دیگر واکسن ها را به کرونا نیز بسط داده اند.

آزمایش های انجام شده درباره تغذیه بر روی اثربخشی واکسن کرونا گویای این است که بعد از تزریق واکسن سطح آنتی بادی در همه افراد به یک میزان بالا نمی رود و در واقع، اثر بخشی واکسن در همه افراد یکسان نیست و به عواملی نظیر نوع تغذیه افراد و میزان مغذی خون بستگی دارد. مواد مغذی موجود در بدن انسان روی سیستم ایمنی تاثیر گذاشته و سیستم ایمنی نیز به دنبال تزریق واکسن کرونا، آنتی بادی زیادی ترشح می کند که این آنتی بادی مانع ابتلا فرد به کرونا می شود.

افراد چاق و دارای اضافه وزن بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند و شدت بیماری در آنها بیشتر است حتی در صورت تزریق واکسن کرونا بدن آنها آنتی بادی کمتری تولید می کند. رابطه مستقیمی بین نوع تغذیه و سیستم ایمنی بدن وجود دارد. سیستم ایمنی مجموعه‌ای از سلول‌ها و اجزایی است که باعث حفاظت بدن در برابر بیماری‌ها شده و در صورت بروز بیماری باعث بهبودی و سلامتی می‌شود. وظیفه‌ی اصلی سیستم ایمنی تخریب باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها می‌باشد.

نقش دیگر سیستم ایمنی از بین بردن سلول‌های آسیب دیده و یا غیرنرمال است. تغذیه‌ی سالم می‌تواند مقاومت بدن را بالا ببرد و ما را در مقابل بسیاری از بیماری‌ها محافظت کند. مواد معدنی و ویتامین‌هایی همچون ویتامین C ،D، زینک و سلنیوم موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند. ویتامین D به طور طبیعی در نور خورشید وجود دارد و به صورت رایگان می‌توانید آن را دریافت کنید. عقیده بر این است که ویتامین C باعث افزایش تولید گلبول‌های سفید خون (که کلید مبارزه با عفونت در بدن است) می‌شوند.

ویتامین C در این مواد غذایی به میزان فراوان وجود دارد: گریپ‌فروت پرتقال نارنگی لیمو شیرین لیمو ترش فلفل دلمه‌ای انواع کلم آویشن جعفری کیوی آناناس نکته‌ی مهم دیگر این است که در مصرف کربوهیدرات (قند) باید اصل تعادل رعایت شود چرا که دریافت کم و یا زیاد کربوهیدرات، هر دو باعث اختلال در فعالیت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

همچنین به یاد داشته باشید که منابع غذایی امگا ۳ (مثل روغن سویا، روغن کانولا، ماهی و …) نیز باعث افزایش سطح ایمنی می‌شوند و خاصیت ضدالتهابی دارند. ویتامین‌های A ،D ،E ،B ،C، عناصر روی و سلنیوم در فعالیت و تنظیم سیستم ایمنی نقش دارند، بنابراین مصرف آنها و یا مکمل‌های این ویتامین‌ها برای تقویت سیستم ایمنی ضروری است

تاثیر ویتامین ها در اثر بخشی واکسن کرونا

یکی از مهمترین فاکتورهایی که توسط کارشناسان نیز تایید شده میزان ویتامین «دی» موجود در بدن افراد است یعنی پس از تزریق واکسن کرونا، آنتی بادی کمتری در بدن افرادی که سطح ویتامین «دی» کمی دارند تولید می شود. همچنین این قبیل افراد هنگام ابتلا به این ویروس شدت بیماری شان بیشتر از دیگر افراد بوده و نیاز بیشتر به بستری در بخش «آی.سی.یو» و مراقبت های ویژه دارند.

تاثیر ویتامین ها در اثر بخشی واکسن کرونا

ویتامین D

پزشکان از شهروندان خواسته اند پیش از تزریق واکسن کرونا، سطوح ویتامین «دی» بدن را چک کنند و سطح بالای ۵۰ قابل قبول برای سلامت انسان است. با توجه به شیوع بالای کمبود ویتامین D در جامعه، نیاز هست افراد بالای ۱۲ سال ماهانه یک پرل ۵۰ هزار واحدی مکمل ویتامین D، طبق پروتکل وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مصرف نماید. کودکان ۲ تا ۱۲ ساله نیز هر دو ماه یک عدد مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند. از مصرف خودسرانه سایر مکمل‌های غذایی خودداری شود.

ویتامین سی

میزان ویتامین «سی» بدن هم باید مناسب باشد چراکه مطالعات نشان داده افرادی که ویتامین «سی» بدن شان در حد نُرمال است پس از تزریق واکسن، میزان آنتی بادی تولید شده در بدن آنها مطلوب بوده و حالت پیشگیرانه می تواند داشته باشد. دریافت کافی منابع غذایی غنی از ویتامینC در بیماران مبتلا به کرونا توصیه می شود.در صورت عدم دریافت منابع غذایی توصیه به دریافت مکمل دوز یک گرم روزانه در ترکیب با ویتامین E به اندازه ۱۰۰۰ واحد بین المللی در تقویت سیستم ایمنی کاآمد است

ویتامین E

ویتامین E نیز مانند ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که به بدن کمک می‌کند تا از عفونت‌ها جلوگیری کند. ویتامین E یکی از ریزمغذی‌هایی است که در سیستم ایمنی نقش دارد. بادام، بادام زمینی، فندق و تخمه آفتابگردان سرشار از ویتامین E هستند همچنین اسفناج و کلم بروکلی منبعی برای این ویتامین محسوب می‌شوند.

ویتامین E برای حدود ۲۰۰ واکنش بیوشیمیایی بدن لازم است. از این رو برای عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار حائز اهمیت است همچنین مصرف غذاهای سرشار از ویتامین B۶ شامل موز، سینه مرغ کم‌چرب، ماهی‌های آب سرد مانند تن ماهی، سیب زمینی پخته شده و نخود نیز در کنار ویتامین E توصیه می‌شود. روغن‌های گیاهی نیز غنی از ویتامین E هستند. بعد از بهبود افراد مبتلا به کووید-۱۹ در صورت داشتن ضعف و برای تقویت قوای جسمانی به مدت دو هفته روزانه قرص ۱۰۰ میلی گرم مصرف شود.

منیزیم

برخی مطالعات اخیر گویای ارتباط منیزیم دریافتی وعفونت‌های ویروسی است و بر این اساس توصیه می‌شود دریافت منیزیم از منابع غذایی آن از قبیل دانه‌ها، مغزها، حبوبات و غلات کامل به مقدار کافی در برنامه غذایی بیماران لحاظ شود.

تاثیر آهن در اثر بخشی واکسن کرونا

دریافت مقادیر کافی آهن از منابع غذایی غنی از آن در برنامه غذایی بیماران در نظر گرفته شود و درصورت بروز علائم کمبود آهن ارزیابی‌های بالینی و پاراکلینیکی انجام شود و بر اساس نتایج آن اقدام درمانی مناسب صورت گیرد.

آهن

تاثیر روی در اثر بخشی واکسن کرونا

روی (zn) یک ماده معدنی ضروری است که در واکنش های بسیاری در بدن انسان نقش داشته و کمبود آن باعث عوارض جدی می گردد. روی نیز بر سیستم ایمنی بدن تاثیر مثبت بالایی می گذارد و افراد در صورت مصرف اندک غلات، حبوبات و گوشت در وعده غذایی، پیش از تزریق واکسن کرونا آزمایش داده و در صورت محرز شدن کمبود «روی» در بدن زیر نظر پزشک اقدام به مصرف مکمل هایی برای بالا بردن میزان «روی» بدن کنند.

همان طور که در بالا اشاره شد روی (zn) یکی از عنصر های ضروری در سیستم ایمنی می باشد اما به وضعیت این روزها و گسترش ویروس کووید ۱۹ ، اهمیت آن دو چندان شده است. روی، ماده معدنی است که در بسیاری از عملکردهای مهم بدن نقش موثر دارد. روی، باعث تقویت سیستم ایمنی، بهبود زخم ها و رشد طبیعی بدن می شود. کمبود روی، در کشورهای در حال توسعه شایع است. اما در کشورهای توسعه یافته، به دلیل اینکه افراد رژیم غذایی متعادلی را دنبال می کنند، کمبود این ماده شیوع چندانی ندارد.

روی (zn) از تولید و بلوغ گلبول های سفید که مهمترین عوامل سیستم ایمنی بدن هستند ، حمایت می کند. انواع مختلفی از گلبولهای سفید وجود دارند که برخی از آنها با تولید آنتی بادی ها ، پاتوژن ها را گرفته و از بین می برند و سیستم ایمنی بدن را پس از عفونت به حالت عادی برمی گردانند.

روی به تنظیم التهاب نیز کمک می کند. در حالی که پاسخ التهابی برای مقابله با عفونت ضروری است ، تولید بیش از حد سیتوکین های التهابی در اوایل عفونت مسئول برخی از بدترین علائم کووید-19 می باشد. در این بررسی ها شواهدی وجود دارند که نشان می دهند روی ممکن است اثرات ضد التهابی در ذات الریه داشته باشد و باعث کاهش آسیب به بافت ریه می شود.

آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا در منزل

آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا برای بررسی میزان ایمنی که پس از تزریق واکسن کرونا ایجاد می شود، و همچنین برای بررسی اثربخشی تزریق واکسن کرونا استفاده می شود. هرکسی که واکسن کرونا را دریافت کرده باشد ممکن است از خود بپرسد که چقدر این واکسن در برابر ویروس کرونا از او محافظت می‌کند.

آیا آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا و پاسخ سیستم ایمنی بدن را اندازه گیری می کند؟ بله آزمایشاتی وجود دارد که بتواند برخی از اطلاعات مربوط به پاسخ ایمنی بدن افراد و میزان اثربخشی واکسن کرونا را ارائه دهد. به عنوان مثال آزمایشات آزمایشگاهی می تواند سطح ایمونوگلوبولین جی (IgG) ، متداول ترین نوع آنتی بادی محافظت کننده در برابر عفونت را در خون فرد تشخیص دهد.

آزمایش آنتی بادی دیگر آزمایشی است که می‌تواند آنتی بادی های پروتئین نوکلئوکپسید را تشخیص دهد که فقط به عنوان پاسخ به عفونت در بدن تولید می‌شوند. اما آزمایش آنتی بادی نوع آنتی بادی های مرتبط با میزان اثربخشی واکسن کرونا را تشخیص نمی‌دهد و به شما نمی گوید سیستم ایمنی بدن شما چگونه به واکسن پاسخ می دهد.

آزمایش اثر بخشی تزریق واکسن کرونا یکی از خدماتی است که توسط آزمایشگاه آنلاین آنی آزما ارائه می شود. امروزه با توجه به شرایط خاصی که پیش آمده است و لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه خانگی، بسیاری از فعالیت هایی که در گذشته به صورت حضوری انجام می گرفت، امروزه به صورت غیر حضوری و از طریق اینترنت قابل انجام است.

نمونه گیری در منزل

انجام آزمایش خون مثل تست کرونا در منزل نیز یکی از این فعالیت ها می باشد. با توجه به آلودگی گسترده ای که در فضای بیرون و به خصوص بیمارستان ها و مراکز درمانی مثل آزمایشگاه وجود دارد، خود این مراکز می توانند به عنوان کانون انتقال کرونا به افراد محسوب شوند.

اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش اثر بخشی تزریق واکسن کرونا را انجام دهید همکاران ما پس از ثبت درخواست شمابه صورت آزمایش در منزل یا محل کار و … می آیند ، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.