گونه دلتا ویروس کرونا خطرناک تر از آن چیزی است که فکرش را می کنید

گونه دلتا ویروس کرونا خطرناک تر از آن چیزی است که فکرش را می کنید

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت بر این باورند که قابلیت سرایت‌پذیری ۶۰ درصد بیشتر گونه دلتا ویروس کرونا نسبت به ویروس اولیه کرونا و ظرفیت این سویه برای ایجاد جهش‌های بیشتر، در حال حاضر وضعیت همه‌گیری را به مرحله خطرناکی رسانده است. تدروس آدهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت هشدار داد هم زمان با وخامت شرایط شیوع بیماری با گونه‌های قابل انتقال‌تر همچون دلتا که به سرعت در حال تبدیل شدن به گونه غالب در بسیاری از کشورها است، اکنون در دوره بسیار خطرناکی از همه‌گیری قرار داریم.

آدهانوم با اشاره به اینکه در حال حاضر نیز برخی واکسن‌ها به اشتراک گذاشته می‌شوند، گفت: این فقط یک قطره است و گونه‌های جدید بی‌شمارند.

نمونه گیری در منزل

به گزارش تارنمای سازمان ملل، گونه دلتا ویروس کرونا که برای نخستین بار در هند شناسایی شد، با قابلیت سرایت‌پذیری ۶۰ برابر بیشتر نسبت به ویروس اصلی کرونا، در حال حاضر در ۹۸ کشور جهان ثبت شده است. همچنین ظرفیت این گونه برای ایجاد جهش‌های جدید بسیار نگران کننده است. رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت: دلتا خطرناک است و به تکامل و جهش خود ادامه می‌دهد، بنابراین ارزیابی مداوم و ارائه پاسخ بهداشتی دقیق از ملزومات است. آدهانوم با بیان اینکه «هیچ کشوری هنوز از خطر در امان نیست» افزود: در کشورهایی با پوشش واکسیناسیون اندک، صحنه‌ها از بیمارستان‌های مملو از بیمار دوباره مشاهده خواهد شد.

سومیا سوامیناتان دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت نیز گفت، با وجود گونه‌های مسری تر ویروس کرونا، دریافت دوز دوم واکسن در زمان مشخص شده از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا این برنامه کامل واکسیناسیون است که در بیشترین مصونیت و ایمنی را ایجاد می‌کند. ماریا ون کِرخوو متخصص اپیدمیولوژیک که تیم مقابله با کرونای سازمان جهانی بهداشت را هدایت می‌کند نیز با اشاره به اینکه ویروس از زمان ظهور، در حال تکامل و جهش است، گفت: گونه‌های نگران کننده ای که هم اکنون ردیابی می‌کنیم، چهار مورد آلفا، بتا، گاما و دلتا هستند. این سویه‌ها دارای جهش‌های بیشتر خواهند بود.

چگونه در برابر گونه دلتا ویروس کرونا و سایر گونه های جدید ویروس کرونا مقابله کنیم؟

تدروس آدهانوم همچنین تاکید کرد که اساسا دو روش وجود دارد که کشورها می‌توانند با اجرای آن‌ها، در برابر ظهور گونه‌های جدید و گونه دلتا ویروس کرونا مقابله کنند. نخست، حفظ تدابیر اجتماعی و بهداشتی عمومی مانند شناسایی سریع موارد، انجام آزمایش‌های دقیق، نظارت شدید بر انتقال بیماری، قرنطینه، مراقبت‌های بالینی، استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، تهویه مناسب مکان‌های سر پوشیده و پرهیز از حضور در مکان‌های شلوغ. و روش دوم، توزیع عادلانه تجهیزات محافظتی، اکسیژن، آزمایش‌های تشخیصی، شیوه‌های درمانی، دارو و واکسن‌ها میان کشورها.

آزمایش دلتا ویروس کرونا

به نوشته تارنمای سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت از رهبران کشورهای جهان خواسته است که تا پایان ماه سپتامبر سال جاری (اوایل مهر ماه) ۱۰ درصد جمعیت خود و در سال آینده میلادی، ۷۰ درصد جمعیت خود را در برابر بیماری کووید-۱۹ واکسینه کنند. به عقیده آدهانوم، واکسیناسیون بهترین راه برای جلوگیری از همه‌گیری، نجات جان‌ها، بهبودی اقتصاد جهانی و همچنین جلوگیری از ظهور سایر انواع خطرناک ویروس مثل دلتا ویروس کرونا است.

رئیس سازمان جهانی بهداشت با تاکید بر اینکه مسئله توزیع واکسن در عین چالش‌برانگیز بودن، تضمینی برای پایان دادن به این مرحله دشوار همه‌گیری است، گفت: تا کنون سه میلیارد دوز واکسن توزیع شده و در اختیار جمع محدودی از کشورها قرار گرفته که آن‌ها می‌توانند به اشتراک گذاشتن واکسن‌ها را تضمین کنند، تولید را افزایش دهند و منابع لازم برای خرید را تامین کنند. آدهانوم با اشاره به اینکه در حال حاضر نیز برخی واکسن‌ها به اشتراک گذاشته می‌شوند، گفت: این فقط یک قطره است و گونه‌های جدید بی‌شمارند.

با افزایش شمار مبتلایان به گونه دلتا از ویروس کرونا در اروپا پس از ۱۰ هفته روند کاهشی، سازمان جهانی بهداشت روز پنج شنبه هشدار داد تا پایان ماه آگوست سال جاری میلادی (اوایل شهریور ماه)، دلتا به گونه غالب در قاره سبز تبدیل خواهد شد.

نحوه درمان و علائم گونه دلتا ویروس کرونا

تاکنون درمان اختصاصی برای درمان ویروس کرونا یافت نشده و بنابر آخرین یافته های علمی و پزشکی برای نوع گونه دلتا ویروس کرونا نیز درمان خاصی وجود نداشته و تفاوتی با نوع دیگر ویروس ندارد و همان داروهایی که برای انواع ویروس کرونا وجود دارد برای درمان نوع دلتا نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

طبق گزارشاتی که از این نوع بیماری دریافت شده علائم نوع گونه دلتا ویروس کرونا نسبت به گذشته کمی شدیدتر است و هنوز گزارشات کافی مبنی بر شدیدتر بودن علائم وجود ندارد. برای شدیدتر بودن علائم احتیاج به مطالعات بیشتری از سوی پزشکان و محققان است و می توان ادعا کرد که نوع دلتا هنوز اثبات شده نیست.

تمام موجودات و تمامی سلول‌ها، ویروس‌ها، میکروب‌ها و … همواره در حال جهش هستند و این رنگ عوض کردن صرفا مختص کرونا نیست و دامنه وسیعی را در حوزه ویروس‌ها در بر می‌گیرد. بنابراین جهش یافتن ویروس کرونا خیلی عجیب نیست و مدام در حال تغییر و جهش است، اما در این خصوص که بازی کرونا چه زمانی تمام خواهد شد و چه زمان به نقطه پایان نزدیک می‌شویم باید گفت برای پایان پاندمی تسریع در واکسیناسیون نیاز است و هرچقدر افراد بیشتری در برابر این ویروس واکسینه شوند فرصت جهش برای ویروس کرونا کاهش یافته و علاوه بر اینکه با جهش های جدیدی مواجه نخواهیم شد، نقطه اتمامی برای این پاندمی شکل خواهد گرفت.

در گذشته نیز برای اینکه مردم مجاب به انجام واکسیناسیون برای مقابله با پاندمی‌ها شوند، مشکلات فراوانی وجود داشت و امروز نیز در شرایط کرونایی، تاریخ در حال تکرار شدن است و هستند افرادی که هنوز از واکسن ترس دارند و این در حالی است که افراد از دوران کودکی واکسن‌های متعددی را تزریق می کنند و اینکه امروز عده‌ای دچار تردید برای دریافت واکسن کووید ۱۹ هستند برای محققین و پزشکان جای تامل دارد.

نحوه درمان و علائم گونه دلتا ویروس کرونا

آیا واکسن های موجود بر نوع گونه دلتا ویروس کرونا نیز اثر می کند؟

واکسن بر تمامی گونه های جهش‌ یافته ویروس کرونا تاثیر دارد و تاکنون اطلاعاتی در خصوص عدم تاثیر واکسن بر نوع گونه دلتا ویروس کرونا بدست نیامده است. در مجموع ثابت شده است که واکسن بر روی انواع جهش‌ها حتی نوع دلتا موثر است چرا که قطعه‌ای که برای واکسن انتخاب می‌شود معمولا اپیتوپ‌های زیادی را در بر می‌گیرد و صرفا یک نوع آنتی بادی تولید نمی‌شود.

اپیتوپ‌ها در واقع مولکول‌هایی هستند که سیستم ایمنی بدن را برای پاسخ دادن تحریک می‌کنند و در یک واکسن انواع اپیتوپ‌ها استفاده شده و بدیهی است که بر روی نوع دلتا نیز اثربخش است، گرچه این احتمال وجود خواهد داشت که در نوع واکسنی که تزریق می‌شود، میزان اثربخشی متفاوت باشد، اما در مجموع، واکسن بر روی انواع ویروس جهش یافته اثرگذار است چرا که تزریق واکسن کرونا عامل مهمی در کاهش مرگ‌ومیرهای ناشی از ابتلا به ویروس کروناست.

بواسطه علم بیوانفورماتیک می توان جهش های ویروس را پیش بینی کرد و خیلی از شرکت‌های تولیدی واکسن همواره به فکر آپدیت کردن واکسن هستند و این آمادگی را دارند چنانچه جهشی اتفاق افتاد که نتوان آن را کنترل کرد سریعا واکسن را متناسب با نوع جهش آپدیت کنند و تاکنون اکثر واکسن‌ها بر روی انواع جهش‌ها اثربخش بوده اند.

گونه دلتا ویروس کرونا کدام گروهای سنی را بیشتر درگیر می کند؟

در گونه دلتا ویروس کرونا، هر فرد بیمار می تواند ویروس کرونا را به هشت تا ۱۲ نفر منتقل و آن ها را بیمار کند و قدرت سرایت پذیری آن سه برابر است. قدرت انتقال گونه یوهان ویروس کرونا به ازای هر یک بیمار دو تا پنج نفر و در گونه انگلیسی به ازای هر فرد بیمار تا هشت نفر بوده است. اما در گونه دلتا ویروس کرونا، هر فرد بیمار می تواند ویروس کرونا را به هشت تا ۱۲ نفر منتقل و آن ها را بیمار کند و قدرت سرایت پذیری آن سه برابر است. علائمی که در ویروس دلتا مشاهده می شود شدیدتر و قدرت مرگ و میر آن نسبت به گونه های انگلیسی و یوهان بیشتر است.

تا زمانی که ۹۰ تا ۹۵ درصد جامعه واکسن را دریافت نکرده باشند، از نظر ما ایمنی ایجاد نشده و حتی این افراد نباید ماسک ها را کنار بگذارند و در تجمعات شرکت کنند. در حال حاضر هیچ واکسنی به صورت ۱۰۰ درصد قدرت ایمنی را در افراد ایجاد نمی کند مگر اینکه ۱۰۰ درصد جامعه واکسن را دریافت کرده باشند و از سوی دیگر در تعدادی از افراد با وجود اینکه واکسن کرونا را دریافت کرده اند مشاهده شده که به علت سهل انگاری دوباره بعد از گذشت دو تا سه هفته بعد از تزریق به کرونا مبتلا شده اند و از آنجایی که آنتی بادی و آنتی ژن با یکدیگر در بدن آن ها وارد شده حال این افراد نیز بدتر شده است.

مهم ترین راه جلوگیری از ابتلا به دلتا ویروس (کرونای هندی) جلوگیری از حضور در تجمعات و دورهمی ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است. گونه یوهان بیشتر افراد مسن، گونه انگلیسی افراد مسن و جوانان اما گونه دلتا، کودکان، جوانان و میانسالان را درگیر می کند. در حقیقت گونه دلتا بسیار جهش یافته و همه گروه های سنی را درگیر می کند.

آیا تزریق واکسن به کودکان برای جلوگیری از ابتلا به گونه دلتا ویروس کرونا ضروری است؟

اگر کودکی به گونه دلتا ویروس کرونا مبتلا شد ۱۰ تا ۱۴ روز طول می کشد دوره نقاهت وی پایان یابد و علایم کرونا در کودکان همان علایم در بزرگسالان است. برای واکسیناسیون کودکان علیه کرونا فعلا نیازی نیست و آنها آخرین گروه سنی برای تزریق واکسن خواهند بود. در حال حاضر تزریق واکسن کرونا برای کودکان حتی در کشورهای مختلف در دستور کار نیست و اولویت با سالمندان، مشاغل پرخطر، گروه های آسیب پذیر و پرخطر آغاز شده و هدف رسیدن به مصونیت جمعی در برابر این بیماری بوده و واکسیناسیون کودکان نیز در گام های بعدی مبارزه با بحران شیوع کرونا است.

واکسن به کودکان برای جلوگیری از ابتلا به گونه دلتا ویروس کرونا

کودکان معمولا کرونای خفیف یا بدون علامت را تجربه می‌کنند در حالی که بزرگسالان نوع شدید این بیماری که توسط گونه دلتا ویروس کرونا ایجاد می شود را تجربه می‌کنند، به همین دلیل افراد مسن و بزرگسالان در اولویت دریافت واکسن قرار دارند. اگر کودکی به کرونا مبتلا شد ۱۰ تا ۱۴ روز طول می کشد دوره نقاهت وی پایان یابد و علایم کرونا در کودکان همان علایم در بزرگسالان است، در واقع سردرد، بدن‌ درد، ضعف و بی‌حالی، تهوع و استفراغ، اسهال، درد شکم، تنگی نفس و سرفه از علائمی است که می‌تواند نشان‌دهنده کرونا باشد.

هر چه شدت کرونا در اثر سویه هایی مثل گونه دلتا ویروس کرونا در بدن کودک بیشتر شود، علایم نیز شدیدتر خواهد بود و ممکن است کودک علایمی مانند بدن درد و اسهال داشته باشد و در شرایط بدتر دچار تب و سرفه های خشک شود که باعث کاهش سطح هوشیاری شده و باید تحت مراقبت های ویژه قرار گیرد. در حال حاضر وضعیت کرونا روند افزایشی دارد و اگر مردم به توصیه های بهداشتی کم توجهی کنند، با شیوع کرونای جهش یافته هندی (دلتا) وارد موج پنجم می شویم، درخواست داریم که پروتکل های بهداشتی را حتی با وجود تزریق واکسن کرونا به طور کامل رعایت کنند.

تحقیقات دانشمندان انگلیسی نشان می دهد از میان کودکان مبتلا به گونه دلتا ویروس کرونا که علائم بیماری داشتند، ۵۵ درصد از بی حالی و ضعف رنج می‌برند. همچنین ۵۳ درصد این کودکان از سردرد شکایت داشته و بیش از ۵۰ درصد آن‌ها نیز علائم تب را نشان می‌دهند. گلودرد با ۳۸ درصد، بی اشتهایی (که منجر به بی میلی از خوردن وعده‌های غذایی می‌شود) ۳۵ درصد، مشکلات مختلف پوستی شامل خارش، التهاب، جوش و غیره با ۱۵ درصد و اسهال با ۱۳ درصد از جمله شایع‌ترین علائم کرونا در کودکان مبتلا بوده است.

به گفته این محققان، نباید در انجام تست کووید ۱۹ از کودکان عجله کنیم بلکه باید با شناسایی کودکان دارای علائم، اقدام به جداسازی آن‌ها از سایر کودکان و قرنطینه خانگی آن‌ها کنیم. در بسیاری از موارد کودکان تنها یکی از علائم را از خود بروز می‌دهند و باید نسبت به شناسایی صحیح آن، خانواده‌ها اهتمام لازم را داشته باشند.

نمونه گیری در منزل

تست کرونا در منزل و محل کار با هدف تشخیص آسان طراحی شده است. به طوری که برای انجام آن دیگر لازم به خارج شدن از منزل برای مراجعه به یک آزمایشگاه نمی باشد. همچنین نمونه گیری در محل دارای مزیت های فراوان همچون عدم اتلاف وقت در میر رفت و آمد و انتظار برای پذیرش، نمونه گیری، جوابدهی ، کاهش هزینه های رفت و آمد، دوری از ترافیک ، عدم وجود آلودگی هوا و آلودگی های صوتی و غیره می باشد. یکی دیگر از مزیت های مهم تست در محل ، کاهش احتمال ابتلا به کرونا می باشد.

آزمایش خون در منزل به منظور آسان تر کردن انجام تست ها و درنهایت تشخیص انجام می گیرد. با شیوع شدیدتر کرونا و پاندمی‌ شدن این ویروس ، نیاز به قرنطینه و ماندن در خانه هر روز بیشتر احساس می شود. اما گاهی اوقات با وجود ضرورت قرنطینه به نظر می رسد افراد برای رفع نیاز های اساسی نیاز به خارج شدن از خانه و قرنطینه دارند برای مثال برای انجام آزمایش ها. اما با کمی تدبیر می توان به آسان ترین روش تست کرونا در منزل و محل کار را انجام داد بدون آن که هیچ نیازی به مراجعه حضوری به آزمایشگاه و مراکز درمانی باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.