عامل لخته شدن خون در بیماری کرونا

عامل لخته شدن خون در بیماری کرونا

خون حاوی پروتئین‌های بسیاری است که در صورت لزوم به لخته شدن خون در بیماری کرونا کمک می‌کند. یکی از پروتئین‌ها، “عامل فون ویلبراند”(Von Willebrand factor‎) نام دارد. گفتنی است این پروتئین به لخته شدن خون کمک می‌کند. در ماه های قبل در یک مطالعه مشخص شده بود که لخته شدن خون یکی از دلایل جدی مرگ افراد در بیماری کرونا است. با این حال دلیل این امر تاکنون نامشخص بوده است.

برای درک ارتباط بین لخته‌های خون و کووید-۱۹ و در کل درک این موضوع که چرا لخته شدن خون رخ می‌دهد دانشمندان “کالج سلطنتی جراحان در ایرلند”(RCSI) نمونه‌های خون گرفته شده از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بومونت(Beaumont Hospital) در دوبلین را تجزیه و تحلیل کردند. خون حاوی پروتئین‌های بسیاری است که در صورت لزوم به لخته شدن خون کمک می‌کنند.

آزمایش ایدز در منزل

یکی از پروتئین‌ها، “عامل فون ویلبراند”(Von Willebrand factor‎) نام دارد. گفتنی است این پروتئین به لخته شدن خون کمک می‌کند. از سویی دیگری آنزیمی موسوم به “ADAMTS۱۳” پروتئین بزرگتر به نام عامل فون ویلبراند را پردازش می‌کند. این آنزیم به منظور تعامل بهتر با پلاکت‌ها، عامل فون ویلبراند را به قطعات کوچک‌تر تقسیم می‌کند.

با پردازش عامل فون ویلبراند به این روش، این آنزیم مانع از ایجاد لخته شدن خون در گردش طبیعی خون می‌شود. محققان پس از بررسی‌ها دریافتند که آنزیم ADAMTS۱۳ و عامل فون ویلبراند هر دو در افراد مبتلا به بیماری کرونا شدید، به شدت مختل می‌شوند.

در این مطالعه محققان با بررسی گروه افراد بیمار با گروه افراد کنترل شده دریافتند افراد مبتلا به بیماری کرونا دارای مقدار زیادی مولکول لخته کننده عامل فون ویلبراند و سطح پایین ضد لخته خون ADAMTS۱۳ بودند. علاوه بر این محققان مشاهده کردند رخ دادن برخی تغییرات در پروتئین‌ها سبب کاهش آنزیم ADAMTS۱۳ شده است. دکتر “جامی اوسالیوان”(Jamie O’Sullivan) استاد کالج سلطنتی جراحان ایرلند در انتهای مطالعه گفت: نتایج این مطالعه سبب شد تا بینشی از مکانسیمی که سبب لخته شدن خون در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ می‌شود، به دست آوریم که این موضوع برای توسعه درمان‌های موثرتر بسیار مفید است.

کرونا ویروس (Corona Viruses) ها خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که در سال ۱۹۶۰ کشف شده‌اند و می‌توانند عاملی برای سرماخوردگی باشند در واقع این ویروس‌ها منجر به بروز بیماری‌هایی از خانواده سرماخوردگی در انسان و حیوانات می‌شوند.

از خصوصیات شکل ظاهری آن‌ها می‌توان به زوائد تاج مانند آن بر روی سطوح دیواره ویروس‌ها اشاره کرد. برخی از کرونا ویروس‌ها، دستگاه تنفسی را مورد هدف قرار می‌دهند و برخی دیگر نیز به معده و روده حمله می‌کنند. نشانه‌های بیماری کرونا در ریه در اکثر افراد به صورت سرماخوردگی عادی و نوعی سرماخوردگی ترشح‌آور به نام پنومونیا نمایان می‌شود. در این دسته ۴ نوع کرونا ویروس کشف شده است:

HCoV-229E HCoV-OC43 HCoV-NL63 که در سال ۲۰۰۴ کشف شده است. HCoV-HKUI که در سال ۲۰۰۵ در هنگ‌کنگ کشف شده است. این ۴ نوع ویروس مذکور در بزرگسالان و کودکان با حمله به سیستم تنفسی، ایجاد بیماری می‌کنند. انواع دیگری از این ویروس‌ها هستند که فرد را شدیدا بیمار می‌کنند از جمله سارس، مرس و بیماری کرونا یا همان ویروس کرونای جدید.

منشا تمام این ویروس‌ها حیوانات بودند مثلا نخستین بار ویروس سارس در خفاش مشاهده شد و بعد در گربه‌های ولگرد نهایتا به انسان رسید. ویروس مرس هم از شتر به انسان رسید. نوع نهایی آن طبق تحقیقات پژوهشگران، مورچه‌خوار است البته جانوران دیگری هم ممکن است در شیوع نقشی داشته باشند.

واکسن کرونا و لخته شدن خون

همه آنچه که باید در مورد واکسن کرونا و لخته شدن خون بدانید

به طور معمول، انواع واکسن کرونا به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر روی پروتئین اسپایک که ویروس های کرونا را منحصر به فرد می کند، تاثیر می گذارند. پس از تزریق واکسن، سیستم ایمنی بدن می تواند به سرعت بیماری کرونا را تشخیص دهد و در صورت حمله، توانایی تکثیر ویروس را مختل می کند و از انتشار آن به سایر قسمت های سیستم ایمنی بدن پیشگیری می کند.

واکسن از ورود ویروس به سلول ها، تکثیر آنها و بیمار شدن افراد جلوگیری می کند. کوواکس (COVAX) یا تسهیلات دسترسی جهانی به واکسن (Vaccine Global Access Facility) ابتکاری برای سرعت بخشیدن به توسعه، تولید و دسترسی عادلانه کشورهای جهان به واکسن از طریق تسهیل مراحل آزمایش، درمان و تولید واکسن کووید ۱۹ است.

امیدواری‌های فراوانی وجود دارد که استفاده از واکسن کرونا تا پایان فصل بهار در کلیه کشورها آغاز شده باشد. به همین منظور سازمان جهانی بهداشت برنامه‌ریزی کرده است تا با راه اندازی و تشویق پروژه کوواکس تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی ۲ میلیارد دوز واکسن کرونا را در کشورهای عضو که بیشتر آن‌ها از کشورهای درحال توسعه و فقیر هستند، توزیع کند. بیش از ۱۸۰ کشور به «کوواکس» یا برنامه جهانی تامین واکسن کووید ۱۹ برای همه کشورها پیوسته اند تا از طریق یک ساختار جمعی و مشترک با آپارتاید و احتکار واکسن از سوی برخی کشورها مقابله کنند.

کارشناسان همچنان توصیه می کنند که افراد باید واکسن کرونا را بزنند، زیرا لخته شدن خون جزو عوارض بسیار نادر تزریق واکسن است. کارشناسان همچنان می گویند لخته شدن خون ناشی از واکسن کرونا یک اتفاق نادر است. تاکنون، از هر 1 میلیون واکسینه شده، لخته شدن خون در حدود 5 نفر دیده شده است.

این میزان در بین افراد مبتلا به بیماری کرونا حدود 39 نفر در میلیون است. والدین یک زن 18 ساله از نوادا می گویند که او پس از تجربه تشنج در این ماه به آرامی بهبود می یابد. خانواده وی می گویند این نوجوان، اما بورکی، سه عمل جراحی مغز مربوط به لخته شدن خون انجام داده است. وی حدوداً یک هفته پس از دریافت واکسن کرونا جانسون و جانسون احساس بیماری کرد.

بوركی در میان جوان ترین شش زنی است كه مراكز كنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) از آن استفاده كرد زیرا هفته گذشته این واكسن را متوقف كرد. این آژانس می گوید از 7/5 میلیون دوز داده شده، نیمی از دوازده زن 18 تا 48 ساله دچار یک نوع نادر لخته شدن خون می شوند. لخته شدن خون نادر می توانند در مغز یا شکم ظاهر شوند، همراه با سطح پلاکت خون پایین که لخته شدن خون را تحت تأثیر قرار می دهد.

در جلسه توجیهی تیم پاسخ کووید 19 کاخ سفید در تاریخ 19 آوریل، راشل والنسکی ، مدیر CDC گفت که دانشمندان در حال بررسی چند مورد دیگر هستند تا ببینند آیا با هم ارتباط دارند یا خیر. در همین حال، توقف تزریق واکسن جانسون و جانسون در هفته دوم قرار دارد. برخی از کارشناسان نگرانند که یک مکث طولانی باعث از بین رفتن اعتقاد عمومی به واکسن کرونا شود.

دکتر ویلیام شفنر، متخصص بیماری های عفونی در دانشگاه وندربیلت در نشویل ، و مشاور و عضو غیر رای دهنده در کمیته مشورتی CDC برای اقدامات ایمن سازی (ACIP) ، می گوید این مکث اثبات سیستم است. “در ایالات متحده ، ما بهترین سیستم نظارت بر ایمنی واکسن کرونا در جهان را داریم.” “این کار مثل برداشتن یک سوزن در انبار کاه است،

این پدیده بسیار غیر معمول … از هر 1 میلیون دوز توزیع شده، یک بار اتفاق می افتد. “این موارد به سرعت شناسایی، تجزیه و تحلیل شد، و جلسه اضطراری ACIP وجود داشت. کمیته در حالی که اطلاعات بیشتری را جمع آوری می کنند، توقف موقت تزریق را انجام می دهد. ” “هیچ دارویی یا واکسنی وجود ندارد که بدون عارضه جانبی نادر باشد.”

لخته شدن خون

دارویی مؤثر اما گران‌ قیمت دیگری برای بیماری کرونا کشف شد

دقیقاً یک سال پس از کشف یک داروی استروئیدی که در کاهش مرگ و میر افراد مبتلا به بیماری کرونا در مرحله حاد مؤثر بود، اکنون پژوهشگران می‌گویند که داروی نجات‌بخش دیگری را برای این بیماری پیدا کرده‌اند به گزارش یورونیوز، این داروی گران‌قیمت که با تزریق داخل وریدی به بیمار داده می‌شود نه از راه کم کردن واکنش التهابی بدن، بلکه با وارد کردن پادتن‌های قوی برای خنثی کردن ویروس عمل می‌کند. قیمت این دارو بین هزار تا ۲ هزار پوند اعلام شده است.

به گزارش شبکه بی‌بی‌سی نتایج حاصل از «آزمایش ارزیابی تصادفی درمان بیماری کرونا » یا «ریکاوری» در بریتانیا نشان داده است که این دارو از هر سه نفر بیمار در مرحله شدید ابتلا به کرونا در بیمارستان، به یک نفر برای بهبودی کمک می‌کند. همچنین به گفته کارشناسان، از هر ۱۰۰ بیمار تحت درمان با این دارو، شش نفر از مرگ نجات می‌یابند. این دارو تنها به کسانی داده می‌شود که در بدن‌ خودشان پادتن ویروس ساخته نشده است.

کیمبرلی فیدرستون، ۳۷ ساله که در جریان آزمایش این دارو تحت درمان با آن قرار گرفته، به بی‌بی‌سی گفت: «من خوشحالم از این که بستری شدنم به دلیل بیماری کرونا با آزمایش این دارو و ادامه مطالعه آن همزمان شد و توانستم این دارو را که انقلابی در این زمینه به وجود آورده، دریافت کنم. خوشحالم که با مشارکتم در موفقیت این درمان نقشی داشتم.»

این دارو که از پادتن‌های هم‌تیره و توسط شرکت داروسازی «ریجنران» ساخته شده، به ویروس متصل می‌شود و نمی‌گذارد که ویروس سلول‌ها را آلوده کرده و دی‌ان‌ای خود ار همانندسازی کند. پادتن‌های هم‌تیره، پادتن‌هایی هستند که از سلول‌های ایمنی همسان در بدن ساخته می‌شوند. آزمایش در این زمینه که روی حدود هزار بیمار در بیمارستانی در بریتانیا انجام شد نشان داد که این دارو سبب کاهش خطر مرگ، کاهش طول مدت بستری در بیمارستان به میزان متوسط ۴ چهار روز و کاهش نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی می‌شود.

سر مارین لندری، یکی از پژوهشگران در این مطالعه به بی‌بی‌سی گفت: «ما با دادن ترکیبی از دو پادتن به بیماران با تزریق داخل وریدی، در واقع احتمال مرگ آنها را تا یک پنجم کاهش می‌دهیم.» وی افزود: «ما دریافتیم که می‌توانیم برای بیمارانی که بدون دارو احتمال مرگ آنها یک به سه است، از درمانی ضد ویروسی، در این مورد با استفاده از پادتن استفاده كنیم و این خطر را برای آنها كاهش دهیم.»

دانشمندان این درمان را علاوه بر داروی ضد التهابی استروئیدی دگزامتازون انجام دادند که خود خطر مرگ را تا یک سوم برای بیماران حاد کوویدی کاهش می‌دهد. پژوهشگر دیگر این مطالعه به نام سر پیتر هوربای اظهار داشت: «در مورد این که آیا روش درمانی با پادتن رویکرد علمی درستی است یا نه، تردیدهای زیادی وجود داشته و برخی از مطالعات نشان داده بودند که این روش هیچ فایده‌ای ندارد.»

واکنش‌های آلرژیک و آنافیلاکسی بعد از تزریق واکسن کرونا

واکنش‌های آلرژیک و آنافیلاکسی بعد از تزریق، به ندرت رخ می دهد، اما ممکن است کهیر یا نوع دیگری بثورات پوستی، تورم و علائم تنفسی ایجاد شود. یک واکنش آلرژیک شدید می‌تواند منجر به آنافیلاکسی شود و ازجمله علائم دیگر فشارخون پایین، حالت تهوع و دشواری در تنفس ایجاد کند. آنافیلاکسی یک اثر جانبی بسیار نادر واکسیناسیون است. طبق گزارش CDC، حدود ۲-۵ نفر در هر میلیون، یا کمتر از ۰.۰۰۱ درصد افراد واکسینه شده در ایالات‌متحده آنافیلاکسی را تجربه کرده‌اند.

واکنش‌های آلرژیک و آنافیلاکسی بعد از تزریق واکسن کرونا

واکنش‌های آلرژیک به واکسن‌های mRNA از اهمیت خاصی برخوردار است، زیرا این نوع واکسن حاوی ماده شیمیایی به نام پلی‌اتیلن گلیکول (PEG) هستند که قبلاً هرگز در واکسن کرونا استفاده نشده است. PEG در بسیاری از داروها وجود دارد که گهگاه باعث آنافیلاکسی می‌شود. در این واکسن‌ها، مولکول mRNA را پوشانده و از نفوذ به سلول‌ها پشتیبانی می‌کند.

داده‌ها حاکی از آن است که خطر آنافیلاکسی در نتیجه واکسن کرونا بسیار پایین است و یک منبع معتبر در مورد واکنش‌های آلرژیک به واکسن‌های mRNA کووید خاطرنشان کرد که بیشتر افرادی که پس‌ از تزریق آنافیلاکسی را تجربه کردند، سابقه آلرژی و واکنش شدید و خاص داشتند.CDC همچنین توصیه می‌کند که هر کسی که به یک دوز واکسن واکنش آلرژیک داشته باشد، دوز دوم همان نوع واکسن را دریافت نکند.

نمونه گیری در منزل

آزمایش اثر بخشی تزریق واکسن کرونا یکی از خدماتی است که توسط آزمایشگاه آنلاین آنی آزما ارائه می شود. امروزه با توجه به شرایط خاصی که پیش آمده است و لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه خانگی، بسیاری از فعالیت هایی که در گذشته به صورت حضوری انجام می گرفت، امروزه به صورت غیر حضوری و از طریق اینترنت قابل انجام است.

انجام آزمایش خون مثل تست کرونا در منزل نیز یکی از این فعالیت ها می باشد. با توجه به آلودگی گسترده ای که در فضای بیرون و به خصوص بیمارستان ها و مراکز درمانی مثل آزمایشگاه وجود دارد، خود این مراکز می توانند به عنوان کانون انتقال کرونا به افراد محسوب شوند.

اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش اثر بخشی تزریق واکسن کرونا را انجام دهید همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند ، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری در منزل می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.