بیماری “قارچ سیاه” و خطری که برای افراد مبتلا به کرونا دارد

خطر بیماری قارچ سیاه برای افراد مبتلا به کرونا

عامل بیماری “قارچ سیاه” یک قارچ تحت عنوان موکورمایکوزیس است و علت نام‌گذاری آن این است که در مخاط بینی باعث تغییر رنگ و آسیب بافت می‌شود که در نهایت منجر به ایجاد رنگ سیاه در مخاط بینی و سینوس‌ها می‌شود. بیماری قارچ سیاه بیماری جدیدی نیست، و از سال‌های بسیار دور وجود داشته است. این قارچ معمولا درون خاک و توده‌های پوسیده گیاهان و بافت مرده برخی از حیوانات وجود دارد و از طریق استنشاق (تنفس) و یا تماس پوستی در مواقعی که پوست آسیب دیده باشد، انتقال می‌یابد؛ اما بیشترین راه انتقال از طریق تنفس است.

این قارچ همواره در محیط زندگی انسان وجود دارد اما اگر سیستم ایمنی بدن انسان سالم باشد می‌تواند از ایجاد بیماری توسط این قارچ در بدن جلوگیری کند؛ یعنی علی‌رغم اینکه این قارچ از طریق تنفس وارد بدن می‌شود اما در انسان‌هایی با سیستم ایمنی سالم بیماری به وجود نمی‌آید. بیماری قارچ سیاه یک عفونت فرصت طلب در بین بیمارانی است که به هر علت دچار نقص سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

آزمایش چکاپ مردان

بروز قارچ سیاه به دنبال ابتلا به کرونا شایع نبوده است. این در حالی است که در سال‌های گذشته (پیش از بروز ویروس کووید 19 در جهان) در بیماران مبتلا به دیابت ابتلا به قارچ ‌سیاه مشاهده می‌شده است. خوشبختانه دارو و درمان قارچ سیاه در کشور وجود دارد و اگر به موقع شناسایی شود امکان بهبودی مبتلایان وجود دارد.

بیماری قارچ سیاه صرفا در بیمارانی که به هر علت دچار تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شوند رویت می‌شود. نکته ای که باید بدانید این است که عفونت قارچ سیاه قابلیت سرایت از انسان به انسان را ندارد و شایع ترین راه انتقال استنشاق هاگ‌های قارچ است که در خاک یا گیاهان در حال پوسیدگی قرار دارد و راه دوم انتقال از طریق تماس پوستی با قارچ است.

از سوی دیگر افرادی که در طولانی مدت از داروهای استروئیدی و کورتون‌ها استفاده می‌کنند نیز در معرض خطر ابتلا به عفونت قارچ سیاه قرار دارند. در حال حاضر یکی از داروهایی که در فرم‌های شدید ویروس کووید ۱۹ مورد استفاده قرار می‌گیرد، کورتون‌ها هستند تا با استفاده از آنها از التهاب و طوفان سیتوکینی که در بدن رخ می‌دهد جلوگیری کنند؛ تجویز دُوز بالای کورتون باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

در افرادی که بیماری دیابت دارند و به علت ابتلا به فرم شدید کووید 19 تحت درمان با کورتون قرار می‌گیرند بیشتر از سایر بیماران مستعد ابتلا به عفونت با قارچ سیاه هستند. همچنین مبتلایان به HIV، معتادین تزریقی و کسانی که دچار سوختگی شدید شدند نیز در خطر ابتلا به قارچ سیاه قرار دارند.

علاوه بر شیوع بسیار بالای کرونا در کشور هند باید بدانیم جمعیت زیادی از آنها از سوء تغذیه هم رنج می‌برند و کسانی که به قارچ سیاه مبتلا شدند آنهایی بودند که مبتلا به دیابت بودند و در عین حال دچار کرونا هم شدند و تحت درمان با استروئید و کورتون‌ها قرار گرفتند و علاوه بر آن اکثر این‌ افراد دچار سوء تغذیه هم بودند.

بیماری قارچ سیاه بیشتر در چه افرادی دیده می شود؟

بیماری قارچ سیاه بیشتر در بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده دیده می‌شود. بیماری دیابت به دلایل مختلف می‌تواند سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود. از دیگر افرادی که در معرض خطر قارچ سیاه قرار دارند افراد مبتلا به سرطان یا بیماری‌های بدخیمی هستند که در آنها هم سیستم ایمنی بدن تضعیف شده است‌.

بیماری قارچ

افرادی که تحت پیوند مغز استخوان یا پیوند عضو قرار می‌گیرند نیز در معرض خطر ابتلا به قارچ سیاه هستند زیرا در بیمارانی پیوندی برای پیشگیری از دفع عضو پیوند شده (از سوی بدن فرد گیرنده پیوند)، داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی تجویز می‌گردد، به همین دلیل این افراد مستعد ابتلا به عفونت‌های فرصت طلب برای بروز عفونت‌هایی از جمله قارچ سیاه هستند. بنابراین بیماری عفونت با قارچ سیاه صرفا در بیمارانی که به هر علت دچار تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شوند رویت می‌شود.

از سوی دیگر افرادی که دچار سوء تغذیه شدید هستند و کسانی که طولانی مدت از داروهای استروئیدی و کورتون‌ها استفاده می‌کنند نیز در معرض خطر ابتلا به عفونت قارچ سیاه قرار دارند. در حال حاضر یکی از داروهایی که در فرم‌های شدید کووید ۱۹ مورد استفاده قرار می‌گیرد، کورتون‌ها هستند تا با استفاده از آنها از التهاب و طوفان سیتوکینی که در بدن رخ می‌دهد جلوگیری کنند؛ تجویز دُوز بالای کورتون باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

در افرادی که بیماری دیابت دارند و به علت ابتلا به فرم شدید کووید 19 تحت درمان با کورتون قرار می‌گیرند بیشتر از سایر بیماران مستعد ابتلا به عفونت با قارچ سیاه هستند. همچنین مبتلایان به بیماری ایدز یا HIV، معتادین تزریقی و کسانی که دچار سوختگی شدید شدند نیز در خطر ابتلا به قارچ سیاه قرار دارند.

این قارچ قرار نیست برای همه افراد سبب بیماری شود و تنها کسانی را هدف قرار می‌دهد که سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشند. همچنین گروه دیگری که ممکن است به بیماری مبتلا شوند کسانی هستند که در اثر حوادث طبیعی نظیر طوفان، زلزله و یا سیل و یا حوادث ساخته دست بشر نظیر جنگ و یا انفجار دچار آسیب شدید پوست و بافت نرم بدن می‌شوند.

در اثر آسیب به لایه محافظتی پوست، هاگ‌های قارچ به بافت آسیب دیده نفوذ می‌کند و امکان ابتلا به فرم پوستی بیماری فراهم می‌شود. قارچ سیاه بیشتر سبب درگیری در مخاط بینی، سینوس‌ها، کره چشم، ریه‌ها و مغز می‌شود. اگر فردی دچار عفونت قارچ سیاه شود باید داروی ضد قارچ قوی به صورت تزریق داخل رگ دریافت کند و همچنین بافت‌های مرده و سیاه شده توسط جراح از بدن خارج شود.

توضیحات کلی در مورد ویروس کووید ۱۹

ویروس کووید ۱۹ عضو جدید از خانواده کرونا ویروس ها می باشد که پیش از این دو ویروس دیگر از این خانواده به نام های سارس و مرس شیوع یافته است و باعث بیماری های تنفی در بسیاری افراد شده است. این خانواده همچنین به یکی از عاملین سرماخوردگی های ویروسی در علوم پزشکی معروف هستند. اما ویروس کووید ۱۹ که به تازگی در دنیا پاندمی شده است عامل بیماری خطرناک تنفسی، تنگی نفس ، تب، سردرد، احساس خستگی و در موارد شدیدتر اغما و کما و حتی مرگ افراد می باشد.

ویروس کووید ۱۹

علائم و نشانه های مشترک ویروس کووید 19 با سایر بیماری های تنفسی از جمله آنفولانزای فصلی همپوشانی دارد. تب ، سرفه و خستگی در این بیماری رایج است. CDC درصد علائم و نشانه های مشاهده شده در بیماران مبتلا به ویروس کووید 19 را به این صورت تأیید کرده است.

  • تب (83-99٪)
  • سرفه (59-82٪)
  • خستگی (44-70)
  • از دست دادن اشتها (آنورکسیا) (40-84٪)
  • تنگی نفس (31-40)
  • تولید خلط (28-33)
  • درد وناراحتی عضلانی (میالژی) (11-35٪)

نکته مهم این است که بسیاری از مبتلایان به عفونت فعلی ممکن است بدون علائم (بدون علامت) باقی بمانند یا فقط علائم خفیفی ایجاد کنند و می تواند ویروس را به دیگران منتقل کند. آزمایش هر دو بیمار علامت دار و همچنین افراد با قرار گرفتن در معرض بیماران شناخته شده یا بسیار محتمل برای کاهش فرصت های انتقال لازم است.

انواع آزمایشات برای تشخیص ویروس کووید 19

انواع آزمایشات تشخیصی برای بررسی احتمال وجود ویروس کووید 19 عبارتند از:

تست مولکولی برای تشخیص ویروس کووید 19

آزمایشات مولکولی می توانند ویروس کووید 19 را شناسایی کنند

برای تأیید تشخیص ویروس کووید 19، آزمایش برای بررسی حضور ویروس ضروری است. این کار با استفاده از تکنیک های آزمایش مولکولی انجام می شود که می تواند ماده ژنتیکی ویروس (RNA) را از نمونه هایی مانند خلط یا حلق و یا بینی جدا کند. در حالی که ترشحات تنفسی به احتمال زیاد حاوی ویروس هستند ، ممکن است در سطح کافی برای تشخیص وجود نداشته باشد. نمونه خون معمولاً حاوی SARS-CoV-2 در گردش نیست ، بنابراین نمونه های جمع آوری شده توسط سواب معمولاً برای آزمایش مولکولی مورد استفاده قرار می گیرند.

به عنوان یک ویروس واقعاً جدید ، آزمایشات مختلف برای شناسایی خاص ویروس کووید 19 به سرعت لازم بود. متداول ترین نوع آزمایش مولکولی برای ویروس کووید 19 از تکنیکی بنام RT-PCR (واکنش زنجیره ای پلیمراز رونویسی معکوس) استفاده می کند. این روش می تواند میلیون ها بار مقدار کمی از مواد ژنتیکی را تقویت کند و این امکان را می دهد تا شناسایی شود. تکنیک های مرتبط شامل روشی به نام تقویت ایزوترمال است.

آزمایشگاه ها و شرکت های مختلف اکنون آزمایش مولکولی را برای ویروس کووید 19 ارائه می دهند. اکثر آزمایش ها نیاز به تجزیه و تحلیل در آزمایشگاه دارند ، هرچند که تعداد معدودی می توانند در نزدیکی بیمار (آزمایش “نقطه مراقبت”) توسط پرسنل آموزش دیده انجام شوند.

در بعضی موارد ، نتایج آزمایش ممکن است چند ساعت یا چند روز طول بکشد تا نمونه منتقل شود ، RNA جدا شده و تقویت شود و نتیجه آزمایش به دست آید. آزمایش نقاط مراقبت ممکن است سریع تر انجام شود ، اما به طور معمول می تواند فقط یک یا چند نمونه بیمار را همزمان انجام دهد. داده ها در چگونگی مقایسه روش های مختلف برای حساسیت محدود است، بنابراین همه روش ها ممکن است به طور مساوی تشخیص ندهند.

متأسفانه محدودیت در توانایی به دست آوردن آزمایش مولکولی در هنگام نیاز همچنان یک چالش است. موانع هم کمبودهای معرف آزمایشگاهی را شامل می شوند (زیرا تولید کنندگان می کوشند تا تقاضا را ادامه دهند) و هم محدودیت هایی در سایر لوازم مانند سواب و وسایل مورد نیاز برای انتقال سواب به آزمایشگاه وجود دارد.

تست مولکولی برای تشخیص ویروس کووید 19

تست واکسن کرونا در کوتاه ترین زمان

تست واکسن کرونا برای بررسی میزان ایمنی که پس از تزریق واکسن کرونا ایجاد می شود، و همچنین برای بررسی اثربخشی تزریق واکسن کرونا استفاده می شود. هرکسی که واکسن کرونا را دریافت کرده باشد ممکن است از خود بپرسد که چقدر این واکسن در برابر ویروس کرونا از او محافظت می‌کند. آیا تست واکسن کرونا پاسخ سیستم ایمنی بدن را اندازه گیری می کند؟ بله آزمایشاتی وجود دارد که بتواند برخی از اطلاعات مربوط به پاسخ ایمنی بدن افراد و میزان اثربخشی واکسن کرونا را ارائه دهد.

به عنوان مثال آزمایشات آزمایشگاهی می تواند سطح ایمونوگلوبولین جی (IgG) ، متداول ترین نوع آنتی بادی محافظت کننده در برابر عفونت را در خون فرد تشخیص دهد. آزمایش آنتی بادی دیگر آزمایشی است که می‌تواند آنتی بادی های پروتئین نوکلئوکپسید را تشخیص دهد که فقط به عنوان پاسخ به عفونت در بدن تولید می‌شوند. اما آزمایش آنتی بادی نوع آنتی بادی های مرتبط با میزان اثربخشی واکسن کرونا را تشخیص نمی‌دهد و به شما نمی گوید سیستم ایمنی بدن شما چگونه به واکسن پاسخ می دهد.

توصیه ما به مبتلایان دیابت و سایر گروه‌های در معرض خطر قارچ سیاه این است که در محل‌های پر گرد و غبار نظیر اماکنی که در حال تخریب ساختمانی و ساخت و ساز هستند تردد نکنند تا مبادا هاگ‌های قارچ از طریق تنفس وارد بدنشان شود و اگر مجبور به حضور در چنین مکان‌هایی هستند از ماسک استفاده کنند. در مواردی که احتمال ابتلای پوستی وجود دارد نیز به افراد در معرض خطر توصیه می‌کنیم از کارهای ساختمانی، باغبانی، خاکبرداری، نظافت و جاروب خودداری کنند و اگر ناگزیر به انجام این فعالیت‌ها هستند از وسایل حفاظت فردی مناسب استفاده کنند.

نمونه گیری در منزل

اهمیت آزمایش در منزل در شرایط دشوار امروزی بیش از قبل نمایان می شود جایی که به دلیل وجود بیماری خطرناکی مثل کرونا به افراد توصیه می شود در خانه خود بمانند تا از گزند آسیب این بیماری در امان بمانند. همچنین اغلب پزشکان برای تعیین نوع بیماری مراجعین یا بررسی روند بهبود آنان انجام آزمایش های مختلف مانند تست واکسن کرونا، آزمایش خون، آزمایش ادرا و مدفوع و… را تجویز می کنند.

همچنین بسیاری از افراد میانسال یا مسن، برای چکاپ دوره ای وضعیت بدنی خود و پیشگیری از شرایط حاد و خطرناک، به صورت دوره ای به پزشک و آزمایشگاه مراجعه نموده و وضعیت سلامتی خود را بررسی می کنند. اما ممکن است در برخی موارد مراجعه به آزمایشگاه برای افراد امکان پذیر نباشد یا به شرایط ویژه ای که به دلیل وجود ویروس کرونا در جامعه حکم فرما شده، ترجیح بدهند در خانه مانده و قرنطینه خانگی را رعایت نمایند.

با توجه به اینکه سلامتی افراد همواره در اولویت قرار دارد، آزمایشگاه آنی آزما با ارائه خدماتی مانند آزمایش در منزل و آزمایش کرونا در منزل آماده خدمت رسانی بیشتر به شما عزیزان می باشد تا هیچ فردی آزمایشات خود را به هیچ دلیلی به تعویق نیاندازد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.