رابطه بین استرس و ابتلا به کرونا را جدی بیگرید

رابطه بین استرس و ابتلا به کرونا را جدی بیگرید

در طول تاریخ بدترین ویروسی که به جامعه انسانی لطمه ‌زده است، ویروس کرونا است. متأسفانه این ویروس باعث شده انسان‌ها از زندگی اجتماعی خود دور شده و مجبور باشند در خانه خود قرنطینه شوند. این مسأله بر روی آموزش و شرایط کاری مردم به شدت تأثیر گذاشته است. کافی است چند ماه اول شیوع کرونا را به خاطر بیاورید تا متوجه شوید چه اندازه ترس و استرس در بین مردم افزایش یافته بود. رابطه بین استرس و میزان ابتلا به کرونا موضوعی است که توسط متخصصان در دنیا مورد بررسی قرار گرفته است. به نظر شما آیا ترس و اضطراب می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری کرونا را در فرد افزایش دهد؟ ما در این مقاله قصد داریم رابطه بین میزان استرس و احتمال ابتلا به بیماری کرونا را مورد بررسی قرار دهیم. بنابراین اکیداً توصیه می‌کنیم حتماً این مقاله را با دقت مطالعه نمایید.

نمونه گیری در منزل

تأثیر استرس بر سیستم ایمنی بدن

متأسفانه در دنیای امروز افراد زیادی به استرس و اضطراب مبتلا هستند. این ناهنجاری روحی بازه سنی مشخص ندارد. گاهی اوقات ما کودکی را مشاهده می‌کنیم که دچار ترس بسیار زیاد از تاریکی و یا استرس ناشی از جدایی والدین می‌شود و گاهی اوقات با افراد میان‌سال و یا حتی پیر مواجه هستیم که به دلایل مختلف، استرس زیادی را در طول زندگی تجربه می‌کنند. تحقیقات نشان داده است که استرس باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود و در نتیجه شرایط برای ابتلا به بیماری‌های مختلف فراهم خواهد شد. برای درک بهتر این موضوع اجازه دهید با روند کاری سیستم ایمنی بدن بیشتر آشنا شویم.

سیستم ایمنی بدن، انسان را در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت می‌کند. این سیستم از انواع گلبول‌های سفید تشکیل شده است که مهمترین آن‌ها لنفوسیت‌ها هستند. هر اندازه تعداد گلبول‌های سفید در بدن انسان بیشتر باشد، قوای ایمنی تقویت شده و احتمال ابتلا به عوامل بیماری‌زا کمتر می‌شود. فرض کنیم که یک عامل بیماری‌زا وارد بدن شده است. برخی از لنفوسیت‌ها پادتن تولید می‌کنند که به مواد مضر چسبیده و آن‌ها را به دام می‌اندازد. در این شرایط گلبول‌های سفید به راحتی می‌تواند آن عامل اضافی و خارجی را نابود کند.

تأثیر استرس بر سیستم ایمنی بدن

تأثیر استرس بر عملکرد سلول‌های ایمنی

اکنون با توجه به اینکه کارایی سیستم ایمنی بدن را شناختید، بهتر است به بررسی تأثیر استرس بر عملکرد سلول‌های ایمنی بپردازیم. زمانی که فرد استرس می‌گیرد، این ناهنجاری روحی باعث انکوباسیون شدن گلبول‌های سفید به مدت چند روز می‌گردد. در چنین شرایطی قدرت بدن برای مبارزه با عفونت بسیار پایین خواهد آمد. به طور کلی هر اندازه سرعت تکثیر سلول‌های ایمنی بیشتر باشد، قدرت دفاعی بدن در برابر عوامل خارجی بیشتر می‌گردد. بنابراین استرس تأثیر منفی بر روی سرعت تکثیر سلول‌های ایمنی بدن گذاشته و از همین طریق قدرت دفاعی بدن نیز کم می‌شود. بنابراین اکنون رابطه بین استرس و میزان ابتلا به کرونا برای شما آشکار شد.

چه عواملی باعث افزایش استرس می‌ شوند؟

با توجه به آنچه که در این مقاله گفته شد، نمی‌توان از تأثیر استرس بر میزان ابتلا به کرونا غافل شد. طبق تحقیقات انجام گرفته افرادی که در طول روز استرس و اضطراب زیادی را تجربه می‌کنند، بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به انواع سویه‌های کورونا قرار دارند. در واقع تفاوتی نمی‌کند که موضوع بحث ما کدام یک از بیماری‌ها است.

در هر صورت اگر شما بتوانید آرامش روانی خود را حفظ کنید، نه تنها از ابتلا به بیماری‌های مختلف در امان خواهید بود بلکه حتی اگر به سرطان هم مبتلا باشید، خیلی زودتر از کسانی که استرس زیادی دارند درمان خواهید شد. بنابراین با توجه به تأثیر استرس و اضطراب بر ابتلا به کرونا، لازم است بدانید که چه عواملی میزان استرس افراد را بیشتر می‌کنند:

– استرس کاری

متأسفانه در کشور ما ایران در چند سال اخیر شرایط اقتصادی اصلاً مساعد نیست. مردان در طول روز استرس زیادی را برای تأمین مخارج زندگی تجربه می‌کنند و همین موضوع باعث شده است که آمار ابتلا به سکته‌های قلبی در بین مردان افزایش یابد. قطعاً در چنین شرایطی افراد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری‌های مختلف قرار می‌گیرند.

– استرس تحصیلی

واقعیت تلخ این است که نوجوانان در دوران دبیرستان استرس زیادی را به خاطر کنکور تجربه می‌کنند. این مسأله کاملاً طبیعی است اما باید این واقعیت را بیان کنیم که خانواده‌ها به این اضطراب، دامن‌ زده و باعث می‌شوند که فرزندان آن‌ها هر روز ضعیف‌تر شوند. این موضوع نه تنها قدرت یادگیری دانش‌آموزان را پایین می‌آورد بلکه باعث می‌شود بدن آن‌ها هر روز ضعیف‌تر شده و احتمال ابتلا به بیماری‌ها بیشتر گردد. در ایام کرونا که سلامت نوجوانان در زمان کنکور اهمیت زیادی دارد، با توجه به رابطه استرس و ابتلا به کرونا، سعی کنید فرزندان خود را در شرایط روحی بسیار آرامی نگه دارید.

استرس تحصیلی

– استرس ناشی از ترس ابتلا

از زمانی که ویروس کرونا در دنیا شیوع پیدا کرده و با توجه به تأثیری که بر سلامت انسان‌ها می‌گذارد، ترسی به سراغ تمامی مردم دنیا آمده است که این ترس هر روز استرس آن‌ها را بیشتر می‌کند. متخصصان علم روانشناسی معتقد هستند که ناهنجاری‌های روحی همانند یک زنجیر بهم متصل بوده و ابتلا به یک ناهنجاری شرایط را برای بروز سایر مشکلات روحی فراهم می‌کند. بنابراین اگر ترس از ابتلا به کرونا به سراغ شما بیاید، همین موضوع احتمال درگیر شدن شما با این ویروس را بالا می‌برد چون ترس و به دنبال آن استرس، قوای ایمنی بدن شما را کاهش خواهد داد.

راهکار‌های کاهش استرس برای جلوگیری از ابتلا به کرونا

در این مقاله توضیح داده شد که استرس چه اندازه می‌تواند شما را در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار دهد. در واقع رابطه بین استرس و میزان ابتلا به کرونا یک رابطه مستقیم است. کسانی که در زندگی خود شرایط روحی مساعدی ندارند و هر روز با حجم زیادی از استرس روبرو می‌شوند، به احتمال بیشتری نسبت به دیگران در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار دارند. اکنون به این سؤال پاسخ دهیم چگونه می‌توانیم استرس و اضطراب خود را مدیریت کنیم تا نه تنها از نظر روانی سالم باشیم بلکه بدن خود را نسبت به انواع عوامل بیماری‌زا به خصوص کرونا مصون نگه داریم:

استراحت کافی

حتماً در طول روز استراحت کافی داشته باشید حتی اگر مشغله کاری شما زیاد است. فراموش نکنید کار زیاد به مرور زمان شما را ضعیف می‌کند به حدی که شاید مجبور شوید برای مدت طولانی دست از کار بکشید. بنابراین به اندازه کافی بخوابید و حتی برنامه‌های مربوط به ریلکسیشن را در زمان استراحت خود لحاظ کنید.

ورزش کردن

ورزش کردن مهم‌ترین تأثیر را بر کاهش استرس داشته و باعث افزایش شادابی و تقویت روحیه شما خواهد شد. بنابراین پیشنهاد ما بر این است که یک برنامه ورزشی هفتگی داشته باشید. حتی اگر می‌توانید در طول هفته چند روز به پیاده‌روی بپردازید. همین موضوع کم‌ کم باعث می‌شود که شما شراط روحی بهتر و مساعدت‌تری به دست بیاورد.

تغذیه

تغذیه نیز می‌تواند کنترل‌کننده استرس و اضطراب باشد. مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۳، چای سبز و دمنوش‌هایی که باعث آرامش می‌شوند از جمله عواملی هستند که باعث می‌شوند شما به آرامش روانی خاص خود رسیده است و خستگی روزانه شما را رفع خواهند کرد.

تغذیه

واقعیت را بپذیرید

به جای اینکه ترس از ابتلا به کرونا را در وجود خود نهادینه کنید، واقعیت را بپذیرید. فرار کردن باعث می‌شود که مغز شما مقاومت کرده و این ترس بیشتر گردد. بپذیرید که کرونا در جامعه حضور داشته و تنها با مراقبت اصولی از خود می‌توانید آن را از خود دور کنید. بنابراین با این کار متوجه خواهید شد که دیگر ترسی از این ویروس نخواهید داشت.

دوری از عواملی استرس آور

در نهایت باید بگوییم که با توجه به رابطه بین استرس و احتمال ابتلا به کرونا، باید از عواملی که شما را بیشتر درگیر استرس می‌کنند دوری کنید. برای مثال با افراد مضطرب معاشرت نداشته باشید؛ از تنش‌های کاری دوری کرده و تا جایی که امکان دارد خود را در شرایط کاملاً آرام قرار دهید.

نمونه گیری در منزل

سخن پایانی

در صورتی که علائم ویروس کرونا را مشاهده کردید سریعاً با آزمایشگاه‌هایی که تست کرونا در منزل را انجام می‌دهند تماس گرفته و مورد را با آن‌ها در میان بگذارید. آزمایشگاه آنلاین آنی آزما در خدمت شما خواهد بود تا شما عزیزان بدون هیچگونه نگرانی و بدون نیاز به مراجعه حضوری بتوانید آزمایش کرونا در منزل را انجام داده و در صورتی که نتیجه مثبت شد قرنطینه را شروع کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.