بیماران سرطانی باید همیشه تحت درمان باشند تا بیماری آنها کنترل شده و بتوانند از شر این عارضه صعبالعلاج خلاص شوند و به زندگی خود ادامه دهند. اما متأسفانه آنچه درمان بیماران سرطانی را با محدودیت جدی مواجه کرده است شیوع بیماری کرونا در کشور بوده که باعث شد تمامی بیمارستانها به این ویروس آلوده شوند. به همین دلیل لازم است توصیه هایی برای بیماران سرطانی در دوران کرونا داشته باشیم تا از یک سو بتوانند به راحتی به درمان خود ادامه داده و از سوی دیگر دچار بیماری کرونا نشوند چرا که قطعاً اگر این دسته از افراد در دام کووید ۱۹ بیافتند آسیبهای جدی را شاهد خواهند بود که حتی با مرگ آنها به اتمام میرسد.
پیام های بهداشتی برای بیماران سرطانی در دوران کرونا
اگر تحقیقات پزشکی در زمینه ابتلا به کووید ۱۹ را با دقت مطالعه کرده باشید متوجه شدهاید که طبق نظر متخصصان شدت ابتلا به کرونا در بین افراد متفاوت بوده و در این میان قدرت دفاعی بدن تعیینکننده میزان عوارض ناشی از ابتلا به این ویروس خواهد بود. بنابراین این مسأله کاملاً طبیعی است که افراد سرطانی عارضههای شدیدتری از کرونا را نشان دهند.
این افراد از یک سو به دلیل ابتلا به سرطان دچار ضعف در سیستم ایمنی بدن شده و از سوی دیگر شیمی درمانی و مصرف برخی از داروها، قدرت ایمنی بدن آنها را پایین آورده است. هر دو فاکتور دست به دست هم میدهند تا افراد سرطانی بیشتر از دیگران در معرض خطر کرونا قرار داشته باشند.
برای این دسته از افراد توصیههایی را خواهیم داشت که کمک میکند به راحتی بتوانند به درمان بیماری خود ادامه دهند بدون اینکه دچار مشکلاتی در سلامت خود شوند:
– در خانه بمانید
با توجه به اینکه بیماران سرطانی داروهای تضعیفکننده سیستم ایمنی بدن مصرف میکنند بنابراین تا جایی که امکان دارد باید در خانه مانده و حتی فاصله خود را با اعضای خانواده نیز رعایت کنند. شاید اعضای خانواده ناقل باشند و همین مسأله باعث میشود که افراد سرطانی به شدت درگیر بیماری کرونا گردند.
– تغذیه سالم و درست برای بیماران سرطانی در دوران کرونا
درست است که به دلیل ابتلا به سرطان مجبور هستید داروهای تضعیفکننده سیستم ایمنی را مصرف نمایید ولی باید با تغذیه سالم و درست، قوای بدن خود را افزایش دهید. برای مثال بیماران سرطانی باید بیشتر از دیگران روزانه میوه و سبزیجات تازه مصرف کنند.
– وسایل خود را با الکل ضدعفونی کنید
در صورتی که در خانه خود فردی مبتلا به سرطان دارید زمانی که از بیرون به داخل خانه وارد میشوید، تمامی وسایل و لباسهای خود را در جایی دور از افراد سرطانی قرار داد و وسایل همانند گوشی تلفن همراه، دستگیرهها و حتی سوئیچ خودرو را با الکل ضدعفونی کنید.
– در مطب در فضای باز به انتظار بنشینید
زمانی که قرار است به مطب پزشک بروید تا معاینات لازم انجام میگیرد اگر محیط مطب شلوغ بود شما باید در فضای باز به انتظار بنشینید. از طرف دیگر در کنار استفاده از ماست، حتماً از شیلدهای حفاظتی بر روی صورت خود استفاده کرده و دستکشهای یکبار مصرف به دست کنید تا نیازی به استفاده از الکل نباشد.
– تست کرونا در منزل برای بیماران سرطانی در دوران کرونا
اگر کوچکترین علائمی شبیه به تب، سرفه، بدن درد و سردرد و یا حتی اسهال و استفراغ را رؤیت کردید سریعاً باید تست کرونا در منزل را انجام دهید چون ممکن است این علائم، ناشی از کرونا بوده و چون شرایط شما بسیار حاد و خاص است، پس قبل از اینکه بیماری در بدن شما پیش روی کند باید از طریق انجام آزمایش کرونا در منزل ابتدا از وجود این ویروس در بدن مطمئن شده و سپس درمان را تحت نظر متخصص آغاز نمایید.
برای انجام آزمایش کرونا در منزل میتوانید با آزمایشگاه شبانه روزی آنی آزما تماس گرفته و موقعیت جغرافیایی خود را اعلام نمایید تا کارشناسان در اولین فرصت به منزل شما مراجعه کنند.
– استفاده از کاورهای یکبار مصرف
زمانی که برای شیمی درمانی اقدام میکنید باید از کاورهای یکبار مصرف بر روی صندلی و تخت استفاده شده و از طرف دیگر شما باید زمان برگشت به خانه نیز تمام لباسهای خود را عوض کنید؛ بشویید و به حمام بروید چرا که کوچکترین آلودگی برای مبتلایان به سرطان در دوران کرونا بسیار خطرناک خواهد بود.
– از وسیله نقلیه شخصی و یا آژانس استفاده کنید
برای حضور در اماکن عمومی، ترجیحا از وسایل نقلیه عمومی استفاده نکنید چون جمعیت در این اماکن بسیار زیاد است. از وسیله نقلیه شخصی و یا آژانس استفاده کرده و از طرف دیگر زمانی که به ادارهجات و اماکن شلوغ میروید سوار آسانسور نشوید به خصوص اگر بلافاصله بعد از باز شدن آسانسور چند نفر از آن پیاده میشوند.
– مصرف داروها را دستکاری نکنید
متأسفانه برخی از بیماران سرطانی برای اینکه خود را از ابتلا به کرونا در امان نگه دارند مصرف برخی از داروها را دستکاری میکنند بدون اینکه به متخصص خود اطلاع دهند. این کار لطمه بزرگی را به بدن وارد کرده و شرایط را برای پیشروی بیماری سرطان فراهم خواهد کرد. بنابراین اگر به کرونا مبتلا شدهاید حتماً به متخصص خود این موضوع را اطلاع دهید تا اگر صلاح میداند بعضی از داروها را برای شما تغییر دهد.
– کاهش رفت و آمد بیماران سرطانی در دوران کرونا با دوستان و آشنایان
بهترین توصیه های مراقبتی برای افراد سرطانی در دوران کرونا، کاهش رفت و آمد با دوستان و آشنایان است. درست است که این دسته از افراد به معاشرت بیشتری نیاز دارند تا روحیه خود را از دست ندهند ولی منوط بر اینکه این افراد ناقل ویروس کرونا نباشند که از نظر ظاهری نمیتوان چنین چیزی را تشخیص داد. علاپس بهتر است به ارتباط دورادور بسنده کنیم تا ایام تلخ کرونا سپری شده و بتوانیم به شرایط عادی زندگی برگردیم.
سخن پایانی برای بیماران سرطانی در دوران کرونا
متأسفانه افراد سرطانی در دوران کرونا شرایط سختتری را تجربه خواهند کرد. از یک سو باید مراقب سلامت خود باشند که به کرونا دچار نشوند و از سوی دیگر برای سپری کردن برخی از مراحل درمان باید به مراکز درمانی مراجعه کنند. بنابراین توصیه های مراقبتی برای افراد سرطانی در ایام کرونا اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد که در روند درمان آنها خللی به وجود نیامده و از شر این ویروس در امان بمانند.
در آخر لازم میدانیم این نکته را به مبتلایان به سرطان متذکر شویم که نباید تحت هیچ شرایطی درمان بیماری را کنار بگذارند. اگر پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده و تغذیه سالمی داشته باشند قطعاً بدون اینکه آسیبی از ویروس کرونا ببیند میتوانند درمان سرطان را با موفقیت پیش ببرند. بنابراین این توصیهها را جدی بگیرید تا سلامت خود را حفظ کنید.