آزمایش کووید 19 و اهمیت آن

آزمایش کووید 19 و اهمیت آن

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

آزمایش کووید 19 انواع مختلفی دارد. از این آزمایشات می توان برای تشخیص عفونت فعال یا تشخیص عفونت یا ایمن شدن بدن استفاده کرد. از آنجا که افراد مبتلا به کووید 19 می توانند ویروس را به دیگران منتقل کنند، شناسایی افراد مبتلا به عفونت فعال برای کاهش شیوع بیماری مهم است.

در افرادی که علائم دارند، آزمایش همچنین می تواند تعیین کند که این علائم توسط کووید 19، ویروس تنفسی متفاوت یا بیماری دیگر ایجاد شده است. شناسایی زودهنگام کووید 19 در افرادی که نیاز به درمان دارند می تواند به موثرترین شکل درمان کمک کند. کووید 19 بیماری است که در اثر عفونت با ویروس کرونا ایجاد می شود که به SARS-CoV-2 معروف است.

آزمایش هورمونی زنانه

این ویروس بین افراد منتقل می شود و از زمان کشف اولیه آن در چین در اواخر سال 2019 به سرعت در حال شیوع است. به دلیل شیوع کووید 19 در سراسر جهان، سازمان بهداشت جهانی در مارس سال 2020 اعلام کرد که این بیماری یک وضعیت همه گیر جهانی است. اثرات ویروس کووید 19 بر سلامتی می تواند بسیار متفاوت باشد. برخی از افراد آلوده به ویروس بدون علامت هستند و ممکن است احساس بیماری نکنند. دیگر افراد علائم خفیف یا اثرات شدید و بالقوه تهدید کننده زندگی دارند. آزمایش کووید 19 برای عفونت فعال می تواند برای تشخیص ، غربالگری یا نظارت استفاده شود:

تشخیص کووید 19 در افرادی است که علائم بیماری را نشان داده اند.

غربالگری افرادی که علائمی نشان نداده اند. برای کووید 19، غربالگری اغلب برای افرادی انجام می شود که از نزدیک با شخصی که آزمایش مثبت داشته است، در تماس بوده اند.

مانیتورینگ یک روش پیگیری برای تعیین اینکه آیا فردی که قبلاً با کووید 19 تشخیص داده شده بود همچنان به آزمایش مثبت ادامه می دهد یا خیر.

نقش دیگر آزمایش کووید 19، جستجوی علائم عفونت قبلی با SARS-CoV-2 یا ایمن سازی قبلی است. این امر به عنوان آزمایش سرولوژی یا آنتی بادی شناخته می شود. از این نوع آزمایش می توان برای اهداف تحقیقاتی استفاده کرد تا تخمین بزند که چه میزان از جمعیت تحت تأثیر SARS-CoV-2 قرار گرفته اند.

آزمایش سرولوژی همچنین ممکن است هنگامی که فردی دارای مشکلات سلامتی است که می تواند مربوط به عفونت قبلی کووید 19 باشد اما قبلا آزمایش نشده یا آزمایش مثبت نداشته است، استفاده شود. اگرچه آنتی بادی ها به دفاع ایمنی در برابر کووید 19 کمک می کنند، اما آزمایش مثبت آنتی بادی اثبات نمی کند که شخص مصونیت دارد.

چه کسانی باید آزمایش کووید 19 را انجام دهد؟

نوع آزمایش و شرایط فرد بر این موضوع که چه افرادی که باید آزمایش کووید 19 را انجام دهند تأثیر دارد. آزمایش تشخیصی برای عفونت فعال در افرادی که علائمی مطابق با کووید 19 دارند، قابل توجیه است.

آزمایشات غربالگری در افراد بدون علامت می تواند در زمینه های مختلف انجام شود. این آزمایشات معمولاً در مواردی توصیه می شود که فردی در تماس نزدیک با شخصی باشد که به کووید 19 مبتلا شده است یا در شرایطی قرار دارد که احتمال خطر قرار گرفتن در معرض ویروس مانند یک اجتماع بزرگ اجتماعی را دارد. آزمایشات غربالگری ممکن است در شرایط دیگری مانند موارد زیر استفاده شود:

برای ساکنان و کارگران در محیط زندگی مشترک، به خصوص اگر برخی از افراد در معرض بیماری شدید با کووید 19 باشند. نمونه هایی از این محیط های بالقوه پر خطر شامل خانه های سالمندان، مراکز اصلاح و تربیت و پناهگاه های بی خانمان است.

برای همه افراد بستری در بیمارستان، به خصوص اگر انتقال قابل توجهی از SARS-CoV-2 در جامعه وجود داشته باشد.
برای بیماران قبل از جراحی یا سایر اقدامات پزشکی.

برای بیمارانی که داروهایی تجویز می شوند که می توانند سیستم ایمنی بدن آنها را سرکوب کنند.

برای کارمندان یا دانش آموزانی که اغلب در ارتباط نزدیک هستند تا موارد بدون علامت را به عنوان بخشی از برنامه های بهداشتی برای کاهش انتقال ویروس کشف کنند.

نظارت بر بیماران همچنین می تواند آزمایشاتی را برای عفونت فعال به کار گیرد. توجه به این نکته حائز اهمیت است که نتیجه مثبت در یک آزمایش تکراری همیشه به معنای مسری بودن فرد نیست و به همین ترتیب، نتیجه آزمایش منفی پیگیری، همیشه به این معنی نیست که فرد دیگر مسری نیست.

رهنمودهای روشنی برای افرادی که باید آزمایش عفونت گذشته را انجام دهند وجود ندارد. بسیاری از آزمایشات سرولوژی به عنوان بخشی از مطالعات اپیدمیولوژیک در مورد تعداد افراد مبتلا به عفونت قبلی انجام می شود. همچنین ممکن است آزمایش آنتی بادی در بیمارانی که نگرانی های سلامتی دارند و ممکن است عوارض دیررس کووید 19 باشد، مناسب باشد.

با وجود همه این انواع آزمایشات، به ویژه آزمایشات مربوط به عفونت های فعال، منابع موجود عامل مهمی در تعیین اینکه چه کسی باید آزمایش شود، می باشد. اگر ظرفیت آزمایش محدود باشد، مقامات بهداشت عمومی و ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی ممکن است دستورالعمل هایی را برای اولویت بندی استفاده از آزمایشات در بیماران خاص یا شرایط تعیین کنند.

صحبت با پزشک بهترین راه برای تعیین اینکه آیا شما باید آزمایش ویروس کرونا را انجام دهید یا خیر، و در این صورت، کدام آزمایش برای شرایط شما مناسب است. در صورت داشتن علائم کووید 19 بسیار مهم است که به سرعت با پزشک خود صحبت کنید.

گرفتن نتایج آزمایش کووید 19

نحوه دریافت نتایج آزمایش کووید 19 و مدت زمان دریافت آنها بر اساس نوع آزمایش متفاوت است:

در تست هایی که به تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی نیاز دارند، معمولاً در طی چند روز کاری نتایج قابل دستیابی است، اگرچه برخی از این آزمایشات با سرعت بیشتری انجام می شوند. نتایج به طور معمول توسط مطب پزشک ارائه می شود یا به صورت الکترونیکی و یا از طریق پست ارسال می شود.

تست های نقطه مراقبت برای تجزیه و تحلیل سریع بدون ارسال نمونه به آزمایشگاه طراحی شده اند. برای این آزمایشات، نتایج اغلب در چند دقیقه یا چند ساعت در دسترس هستند. نتایج ممکن است توسط یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی تحویل داده شود یا مستقیماً برای شما به صورت الکترونیکی یا از طریق پست ارسال شود.

بسیاری از آزمایشات در خانه اجازه می دهد تا نمونه شما بلافاصله پس از گرفتن نمونه آزمایش مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. نتایج را خودتان می بینید و به طور معمول در کمتر از یک ساعت در دسترس هستند.

تقاضای زیاد برای آزمایش ممکن است بر زمان مورد نیاز برای دریافت برخی از نتایج آزمایش کووید 19 تأثیر بگذارد. کاهش در دسترس بودن آزمایش و ظرفیت آزمایشگاهی فشرده ممکن است در تجزیه و تحلیل نمونه های آزمایش تأخیر ایجاد کند.

چه کسانی باید آزمایش کووید 19 را انجام دهد؟

انواع آزمایش کووید 19

آزمایش کووید 19ویروس به طور عمده به دو دسته PCR و الایزا تقسیم می شود. بر خلاف تصور عموم این دو آزمایش با هم تفاوت و کاربرد متفاوت دارند. سوالی که بسیار در ارتباط با آزمایش های کرونا بسیار پرسیده می شود این است که کدام یک از آزمایشات کرونا بهتر است و یا کدام یک از آن ها درست نتیجه می دهد؟ در پاسخ باید بگوییم هر کدام از آزمایشات کرونا کاربرد متفاوتی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم:

آزمایش کووید 19، PCR

آزمایش PCR قابل اعتماد ترین آزمایشی می باشد که در حال حاضر برای تشخیص کرونا مورد استفاده قرار می گیرد. نتیجه مثبت این آزمایش به معنی وجود ویروس است، در واقع این تست ماده ژنتیکی ویروس را مورد بررسی قرار می¬ دهد همچنین وجود ویروس فعال در بدن را نشان می دهد ولی توجه داشته باشید نتیجه منفی آن ممکن است ۴۰ درصد خطا داشته باشد.

این همان آزمایشی است که از طریق یک سواب که مایه مخاطی را از ته گلو یا دماغ نمونه می گیرد و به آزمایشگاه منتقل می کند تا آزمایش انجام شود. اگر چه تست PCR. هزینه بالاتری نسبت به تست های سرولوژی و الایزا دارد ولی توجه داشته باشید که میزان خطای تشخیصی این تست نسبت به الایزا کمتر می باشد.

جهت انجام تست PCR در منزل می توانید وارد صفحه اصلی شوید و در آن جا به آسانی پذیرش خود را بدون نیاز به حضور در منزل انجام دهید. همکاران ما در اولین فرصت با شما در این رابطه تماس می گیرند و زمان مناسب را برای نمونه گیری در منزل را تعیین می کنند. همچنین توجه داشته باشید که نتیجه تست PCR در منزل نیز به صورت آنلاین و بدون نیاز به حضور در صفحه آنی آزما قرار داده می شود. جواب دهی بسیار سریع و در کم ترین زمان ممکن انجام می شود.

آزمایش کووید 19، PCR

آزمایش الایزا در آزمایش کووید 19

آزمایش الایزا یکی دیگر از آزمایش کووید 19 به شمار می رود. آزمایش الایزا یک روش مرسوم در آزمایشگاه است که در آن آنتی ژن یا آنتی بادی مورد نظر مورد بررسی قرار می گیرد. وقتی یک عامل بیگانه اعم از ویروس، باکتری ، قارچ و غیره وارد بدن می شود. سیستم ایمنی بدن علیه آن پروتئین های موسوم آنتی بادی یا ایمونوگلوبین تولید می کند که آن ها با ماده بیگانه مانند کلید و قفل با هم جور می شوند. در واقع برای هر نوع ماده ای بر روی عامل بیگانه یا ساختار های درون آن یک نوع آنتی بادی خاص تولید می شود.

به هریک از این اجزای عامل بیگانه که علیه آن آنتی بادی خاص تولید می شود آنتی ژن گفته می شود. در واقع آنتی ژن یک جز از عامل بیگانه است که علیه آن آنتی بادی تولید می شود. عمل تشخیص و آزمایشگاه با بهره گیری از این اطلاعات ما را در شناسایی عامل بیگانه در سرم افراد کمک می کند. به این صورت که می گوییم اگر عامل بیگانه وارد بدن شود در قریب به همه افراد علیه آن آنتی بادی تولید می شود. بنابراین ما با شناسایی این آنتی بادی یا آنتی ژن می توانیم به وجود آن عامل بیگانه و در نهایت بیماری پی ببریم.

همان طور که در بالا اشاره شد با انجام آزمایش کووید 19 می توان تشخیص و پیگیری درمان را انجام داد. ولی نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که آزمایش الایزا بیشتر برای پیگیری درمان و بررسی وضعیت فرد مبتلا که آیا ناقل است یا نه؟ کاربرد دارد. برای روشن تر شدن این موضوع باید بگوییم ویروس از زمانی که وارد بدن می شود تا زمانی که تکثیر می یابد فرد را مبتلا به این بیماری می دانیم ولی آنتی بادی در فرد پس از گذشت چند روز تولید می شود.

بنابراین اگر ما در آن بازه زمانی که ویروس وارد بدن فرد شده است ولی آنتی بادی تولید نشده یا ویروس کافی برای این که ما آنتی ژن را بتوانیم در سرم شناسایی کنیم ، اقدام به انجام آزمایش الایزا کنیم ؛ به طور کاذب جواب تست منفی می شود در حالی که فرد مبتلا به ویروس کرونا می باشد.

آزمایش الایزا در آزمایش کووید 19

بنابراین تست الایزا به طور کلی برای موارد زیر کاربرد دارد:

افرادی که مبتلا به کرونا ویروس هستند و تحت درمانند و پزشک معالج از روند بهبودی می خواهد آگاه شود.

در افرادی که مبتلا بوده اند ولی بهبود یافته اند ولی باید از لحاظ ناقل بودن بررسی شوند.

در افرادی که قبلا به این بیماری مبتلا بوده اند و قصد دارند بررسی کنند که آیا بیماری که طی کرده اند کووید ۱۹ بود؟ (توجه داشته باشید که متاسفانه ایمنی حاصل از این بیماری بسیار محدود می باشد و تنها چند روز فرد مبتلا نسبت به ابتلا مجدد ایمن می باشد )

در بررسی افراد که واکسینه شده اند که آیا ایمنی کافی علیه بیماری کرونا ویروس دریافت کرده اند یا نه.( در صورت کشف واکسن کرونا)

تست الایزا در آزمایش کووید 19 ویروس به دو صورت شناسایی آنتی بادی و آنتی ژن مورد استفاده می شود. که در ادامه به توضیح هر یک می پردازیم:

تست آنتی بادی الایزا

آزمایش آنتی بادی الایزا یکی از آزمایش کووید 19می باشد که این روز ها کاربرد دارد. اگر شما یا اطرافیانتان این آزمایش را انجام داده باشند و نگاهی به برگه آزمایش کرده باشید با دو اصطلاح IgG و IgM مواجه شده اید.

به طور کلی اگر فردی در آزمایش کووید 19IgM مثبت و IgG منفی داشته باشد در حال حاضر و اخیرا مبتلا می باشد و اگر IgM مثبت و IgG مثبت داشته باشد یعنی فرد مبتلا به کووید ۱۹ می باشد ولی از ابتلای فرد چند روز گذشته در حالی که هنوز فرد دارای عفونت فعال می باشد. و همچنین اگر IgM منفی ولی IgGمثبت داشته باشد یعنی فرد قبلا مبتلا به کووید ۱۹ بوده است ولی بهبود یافته است. و در آخر اگر IgM و IgG هر دو منفی باشد یعنی فرد احتمالا به کووید ۱۹ مبتلا نمی باشد.

نمونه گیری در منزل

تست آنتی ژن الایزا

در بین آزمایش کووید 19، آزمایش آنتی ژن الایزا افرادی را که در حال حاضر مبتلا به ویروس کرونا هستند شناسایی می‌کند. تست آنتی‌ژن می‌تواند به عنوان یک تست فوری جهت تشخیص عفونت‌ های فعال استفاده شود. در ابتدا تست آنتی ژن برای تشخیص بیماری استفاده نخواهد شد، اما می‌توان آن را برای غربالگری افراد جهت شناسایی کسانی که نیاز به تست ‌های دقیق‌تر دارند به کار برد. تست‌ های آنتی ژن می‌توانند ویروس‌ ها را در ترشحات بینی و حلق شناسایی نمایند. در تست آنتی ژن، نمونه ترشحات از جهت پروتئین‌هایی از ویروس بررسی و آنالیز می‌شوند.

با توجه به اینکه سلامتی افراد همواره در اولویت قرار دارد، آزمایشگاه آنی آزما با ارائه خدماتی مانندانواع  آزمایش در منزل بخصوص آزمایش کرونا در منزل آماده خدمت رسانی بیشتر به شما عزیزان می باشد تا هیچ فردی آزمایشات خود را به هیچ دلیلی به تعویق نیاندازد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.