آزمایش های اولیه که برای بارداری باید انجام شود

آزمایش های بارداری : آزمایش های اولیه

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

زمانی که زوجین تصمیم می گیرند بچه دار شوند، لازم است آزمایشاتی را انجام دهند که تحت عنوان آزمایش های اولیه بارداری و یا آزمایشات پیش از بارداری شناخته شده اند. هدف از انجام این تست ها، سلامت جسمی مادر و همچنین نبود بیماری توارثی در والدین است ک هبه نسل بعد منتقل می شوند. لذا اگر چه چنین تست هایی بیشتر در خانم ها انجام می شود اما آقایان نیز لازم است در صورت وجود بیماری های ژنتیکی در خانواده خود، آزمایشاتی را انجام دهند تا پزشک مطمئن شود این بیماری به فرزند منتقل می شود یا خیر. خوشبختانه از انجایی که در سال های اخیر اطلاع رسانی بهتر در این زمینه انجام گرفته است، عمدتا افراد از اهمیت این تست ها اگاه هستند اما در این مقاله سعی دارید مطالب کلی و مهم را بیان کنیم.

آزمایش های بارداری که به صورت آزمایش های اولیه انجام می شوند، با عنوان آزمایش های پیش از بارداری نیز شناخته می شوند. هنگامی که یک زن تصمیم به داشتن یک کودک می گیرد، او و پدر آینده نگر بچه باید با پزشک متخصص زنان و زایمان یا یک ماما مشورت کنند. بر اساس تاریخچه خانوادگی و پزشکی والدین بیولوژیکی ، آزمایش های بارداری ممکن است برای اطمینان از سالم بودن هرچه بیشتر بارداری توصیه شود.

این آزمایشات شامل آزمایش ژنتیکی برای برخی بیماری ها و اختلالات ارثی برای درک خطر ابتلا فرزند با یکی از این موارد و آزمایش هایی برای تشخیص هرگونه عفونت یا شرایطی که ممکن است در مادر وجود داشته باشد که باعث می شود جنین خود را در معرض خطر قرار دهد.

زوجینی که قصد بارداری دارند اما در بارور شدن مشکل دارند، می توانند در مورد آزمایشات انجام شده در ارزیابی میزان باروری هر یک از زوجین اطلاعات کسب کنند.

آزمایش های بارداری : آزمایش های اولیه

آزمایش ژنتیکی بیماری های ارثی در آزمایش های بارداری

آزمایش ژنتیکی بیماری های ارثی در آزمایش های بارداری را در زیر بخوانید:

بررسی اجمالی

یکی از موارد آزمایش های پیش از بارداری، انجام آزمایش های ژنتیکی می باشد. آزمایش ژنتیکی یکی از مهم ترین آزمایش های بارداری می باشد که همه والدین قبل از بارداری باید اطلاعات کافی در مورد آن ها داشته باشند. صدها بیماری وجود دارد که به تغییرات در کد ژنتیکی ما مربوط می شود ، اما بیشتر آنها بسیار نادر هستند. جهش یا تغییر در ژن های خاص ممکن است از ایجاد پروتئین های حیاتی جلوگیری کند یا باعث ایجاد تغییر در پروتئین های تولید شده آنها شود.

این تغییرات می تواند بر نحوه عملکرد بدن و ایجاد بیماری های خاص تأثیر بگذارد. برخی جهش های مرتبط با این بیماری مغلوب هستند و برخی دیگر غالب هستند. برخی از با کروموزوم X یا کروموزوم های جنسی و با کروموزوم X یا Y که جنسیت ما را تعیین می کند ، ارتباط دارند و فقط در مردان یافت می شوند. برخی جهش ها در خانواده های خاصی پدید آمده و منتقل شده است ، و برخی در افراد دارای تبار قومی مشخص شیوع بیشتری دارند.

آزمایش ژنتیک در آزمایش های بارداری یک انتخاب شخصی است. در صورت تمایل به دانستن اینکه آیا آنها حامل هستند یا خیر ، آزمایش خون برای برخی از بیماریهای ژنتیکی شایع تر ممکن است قبل از بارداری روی مادر و شریک زندگی وی انجام شود. بسیاری اوقات ، آزمایش ژنتیکی ابتدا بر روی زن انجام می شود و فقط در صورتی که زن حامل باشد ، روی شریک زندگی او انجام می شود. زوجین باید با یک مشاور ژنتیک در مورد قومیت و سابقه پزشکی خانواده خود صحبت کنند تا مشخص شود کدام آزمایشات برای کمک به آنها در تصمیم گیری آگاهانه مناسب تر است.

بیماری های ژنتیکی می توانند در شرایطی اتفاق بیفتند که والدین هر دو ژن غیر طبیعی داشته باشند و فرزندشان دو نسخه از ژن غیر طبیعی را از پدر و مادر خود به ارث برده باشد. موارد زیر تست هایی است که ممکن است برای ارزیابی خطر بیماری های ارثی برای مادر و شریک زندگی وی ارائه شود.

آزمایش های بارداری : آزمایش های اولیه

اختلالات هموگلوبین برای آزمایش های بارداری

هموگلوبین پروتئینی است که به اکسیژن چسبیده و آن را در سلول های بدن آزاد می کند. هموگلوبین موجود در کلیه گلبول های قرمز (RBCs) اکسیژن و دی اکسید کربن موجود در بدن را منتقل می کند و آن را به سلول ها و بافت ها آزاد می کند. هر فرد ژن هایی دارد که هموگلوبین تولید می کنند و این ژن ها را از والدین خود به ارث می برد.

بعضی از افراد ژن های غیر طبیعی ارث می برند که می تواند باعث اختلالات هموگلوبین شود. در بیماری هایی به نام تالاسمی ، هموگلوبین طبیعی کافی برای تأمین اکسیژن کافی بدن تولید نمی شود. وراثت یک یا چند ژن تالاسمی از یک یا هر دو والدین می تواند باعث کم خونی خفیف تا شدید و تولید RBC های کوچکتر شود. در نتیجه انجام آزمایش های بارداری و آزمایش ژنتیک در پیشگیری از ابتلای نوزاد به این بیماری کمک می نماید.

در بیماری هایی به نام هموگلوبینوپاتی ، ژن های هموگلوبین باعث ایجاد هموگلوبین غیر طبیعی می شوند که ممکن است مانند هموگلوبین معمولی عملکرد نداشته باشد. معمولاً دو ژن غیر طبیعی ، یکی از والدین وجود دارد تا بیماری ایجاد کند. بهترین نمونه شناخته شده بیماری سلول داسی ، هموگلوبینوپاتی جدی است که باعث کم خونی ، حساسیت به عفونت و آسیب اعضای بدن در نوزادان مبتلا می شود.

حامل بیماری سلول داسی (کسانی که فقط یک ژن هموگلوبین داسی را به ارث برده اند) به این بیماری مبتلا نمی شوند اما می توانند ژن غیر طبیعی خود را به فرزندان خود منتقل کنند. اگر ناقل این بیماری فرزندی با حامل دیگر داشته باشد ، فرزند آنها در معرض خطر ارث بردن ژن سلول داسی از هر والدین و ابتلا به این بیماری است. در نتیجه یکی از آزمایش های پیش از بارداری انجام آزمایش ژنتیکی مرتبط با هموگلوبین می باشد.

اگر زن یا شریک زندگی وی سابقه قوی خانوادگی تالاسمی یا هموگلوبینوپاتی داشته باشد یا از قومی باشد که شیوع یکی از بیماری ها را افزایش می دهد ، ممکن است او و شریک زندگی خود بخواهند قبل از بارداری با یک مشاور ژنتیک در مورد آزمایش ژنتیک و آزمایش های بارداری صحبت کنند. به عنوان مثال ، بیماری سلول داسی بیشتر در افراد دارای ژن آفریقایی شایع است. تالاسمی ها بیشتر در افراد مدیترانه ، آفریقایی یا آسیایی تبار رایج است.

آزمایش های بارداری : آزمایش های اولیه

آزمایش حامل فیبروز کیستیک برای آزمایش های بارداری

حتی هنگامی که هیچ سابقه خانوادگی از این اختلال وجود ندارد ، کالج زنان و زایمان آمریکایی (ACOG) توصیه می کند که همه زوجینی که قصد بارداری دارند یا اولین مراجعه خود را برای انجام آزمایش های بارداری را انجام می دهند، یک آزمایش غربالگری حامل برای فیبروز کیستیک (CF) انجام دهند. آزمایش فیبروز کیستیک در حال حاضر همچنین برای همه نوزادان توصیه می شود ، و همه بیمارستان ها یک آزمایش فیبروز کیستیک در صفحه غربالگری نوزادان خود هستند . آزمایشگاه ها از آزمایش جهش ژن فیبروز کیستیک در آزمایش های بارداری برای بررسی 23 یا جهش های بیشتر ژن فیبروز کیستیک معمول استفاده می کنند.

افرادی که دارای جهش در ژن فیبروز کیستیک در خانواده خود هستند باید به طور ویژه برای بررسی این جهش آزمایش شوند.فیبروز کیستیک نوعی اختلال ژنتیکی مغلوب است که به دلیل جهش در یک ژن خاص ایجاد می شود. اگر شخصی ژن تغییر یافته را از والدین دریافت کند و یک ژن طبیعی از والدین دیگر داشته باشد ، وی حامل فیبروز کیستیک خواهد بود. حامل ها علائمی ندارند و بیمار نیستند ، اما ممکن است نسخه غیر طبیعی ژن را به فرزندان خود منتقل کنند. حدود 1000 جهش مختلف ژن فیبروز کیستیک شناسایی شده است ، اما تنها تعداد معدودی از آنها شایع است.

اگر والدین هر دو حامل باشند و هر دو ژن تغییر یافته را به فرزند خود منتقل كنند (امری كه نسبتاً نادر است) ، در آن صورت كودك مبتلا به فیبروز کیستیک خواهد شد. مبتلایان به این اختلال مخاطی ضخیم و چسبنده در ریه ها و لوزالمعده دارند. این امر می تواند منجر به عفونت های مكرر تنفسی ، انسداد لوزالمعده و مجاری كبد و اختلال در هضم پروتئین شود. اکثر مردان مبتلا به فیبروز کیستیک نیز به ناباروری مبتلا می شوند. اکثر مبتلایان به فیبروز کیستیک علائم تنفسی و لوزالمعده را خیلی زود نشان می دهند ، اگرچه شدت علائم حتی در افرادی که دقیقاً دارای جهش هستند از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

زوجینی که قصد بارداری دارند می توانند در مورد این آزمایش و سایر آزمایش های بارداری با ارائه دهنده خدمات درمانی و مشاور ژنتیک صحبت کنند. یک مشاور ژنتیک می تواند اطلاعات دیگری را در اختیار شما قرار دهد و در تصمیم گیری آگاهانه در مورد خطر تولد فرزند متولد شده با فیبروز کیستیک ، کمک کند. اگر والدین هر دو حامل باشند ، زن باردار می تواند آمنیوسنتز یا نمونه برداری از ویل کوریونی داشته باشد تا به تشخیص یا رد فیبروز کیستیک در جنین در آزمایش های پیش از بارداری کمک کند.

آزمایش های بارداری : آزمایش های اولیه

سایر آزمایش های بارداری

موارد زیر دیگر تست های آزمایش های بارداری هستند که ممکن است هنگام تصمیم گیری برای بارداری یا در آزمایش های پیش از بارداری به مادر توصیه شود:

آزمایش ایمنی برای بررسی سرخچه (سرخک آلمانی)

از دیگر آزمایش های بارداری انجام تست روبلا می باشد. سرخچه در اثر ویروسی ایجاد می شود که از فردی به فرد دیگر به وسیله سرفه یا عطسه منتقل می شود. هر گونه تماس با ترشحات بینی یا گلو فرد آلوده می تواند ویروس را گسترش دهد. زنانی که یا به عفونت سرخچه مبتلا شده اند یا واکسیناسیون دریافت کرده اند ، آنتی بادی را در خون خود دارند که معمولاً بار دیگر از ابتلا به این عفونت جلوگیری می کند. این آنتی بادی همچنین نوزاد متولد نشده را در برابر ویروس محافظت می کند. این حفاظت از مصونیت نامیده می شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایش روبلا می توانید به مقاله آزمایش تورچ در دوران بارداری مراجعه فرمایید.)

عفونت سرخچه در دوران کودکی معمولاً باعث علائم خفیفی می شود. اما اگر یک زن در 3 ماه اول بارداری خود به سرخچه آلوده شود و ایمنی به ویروس نداشته باشد ، کودک در معرض نقص جدی هنگام تولد قرار دارد.

تمام زنانی که می خواهند آزمایش های بارداری را انجام دهند یا کسانی که برای اولین بار باردار هستند باید آزمایش شوند تا ببینند آیا این مصونیت را دارند. نمونه خون آزمایش می شود تا ببینند مقدار کافی آنتی بادی در خون وجود دارد تا از زن باردار و جنین محافظت کند. اگر زنی آنتی بادی کافی نداشته باشد و در حال حاضر باردار باشد ، ممکن است واکسیناسیون سرخچه به او داده شود. او باید حداقل 28 روز قبل از بارداری نسبت به واکسیناسیون اقدام کند.

واکسن سرخچه نوعی ویروس زنده تضعیف شده است و نباید به زنی که در حال حاضر باردار است ، داده شود. اگر یک زن باردار آنتی بادی کافی برای محافظت از خود و نوزاد خود نداشته باشد ، به پزشک معالج خود توصیه می کند از تماس با هرکسی که علائم سرخجه در تمام مدت بارداری خود دارد ، خودداری کند. او باید در مورد بهترین زمان برای واکسیناسیون پس از تولد نوزاد با پزشک معالج خود مشورت کند و از طریق واکسیناسیون سرخچه را دریافت کند تا کودک بعدی وی محافظت شود.

آزمایش های بارداری : آزمایش های اولیه

تست پاپ اسمیر و آزمایش HPV

آزمایش پاپ اسمیر برای غربالگری دهانه رحم خانم ها (ورودی رحم) یکی دیگر از آزمایش های بارداری می باشد که برای بررسی احتمال ابتلا به سرطان ، تغییرات پیش از سرطان ، التهاب و برخی بیماری های مقاربتی استفاده می شود. آزمایش HPV انواع پرخطر ویروس پاپیلومای انسانی را تشخیص می دهد و این باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم در خانم ها می شود. چندین سازمان بهداشت حرفه ای موارد زیر را توصیه می کنند:

  • غربالگری با تست های پاپ اسمیر باید زودتر از 21 سالگی شروع نشود.
  • زنان بین 21 تا 30 سال باید هر 3 سال یکبار آزمایش پاپ اسمیر انجام دهند.
  • زنان بین 30 تا 65 سال باید هر 5 سال یکبار آزمایش پاپ اسمیر و آزمایش HPV انجام دهند (مطلوب). تست پاپ اسمیر به تنهایی هر 3 سال یکبار نیز قابل قبول است.

در بیشتر موارد ، اگر یک زن تست HPV منفی و یا تست پاپ اسمیر نرمال را در فاصله زمانی توصیه شده داشته باشد ، هنگام بارداری به آزمایش نیاز نخواهد داشت. اگر از آخرین زمان توصیه شده از آخرین تست سرطان دهانه رحم بیشتر باشد یا سؤالی در مورد وضعیت دهانه رحم وجود داشته باشد ، پزشک متخصص بهداشت ممکن است غربالگری قبل از برداشت یا در ابتدای بارداری را پیشنهاد کند.

تشخیص زود هنگام انواع پرخطر HPV ، سلولهای غیر طبیعی دهانه رحم و عفونت و درمان زود هنگام در صورت لزوم بهترین فرصت را برای جلوگیری از پیشرفت هرگونه مشکل و تأثیر بالقوه بر سلامتی نوزاد و موفقیت بارداری فراهم می کند.

اگر شما نیز تمایل دارید که آزمایش های بارداری و آزمایش های پیش از بارداری را در منزل خود و بدون مراجعه حضوری و در معرض آلودگی قرار گرفتن انجام دهید، می توانید به سایت آنی آزما مراجعه کرده و پس از پر کردن فرم پذیرش، نسبت به انجام آزمایش در منزل با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی اقدام خواهد شد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.