سویه اومیکرون از مصونیت واکسن‌های کرونا فرار می‌کند

سویه اومیکرون از مصونیت واکسن‌های کرونا فرار می‌کند

خوشبختانه چند ماهی است که در کشور ما ایران عملیات واکسیناسیون آغاز شده و حتی دانش‌آموزان نیز تحت درمان قرار گرفته‌اند. اما اگر فکر می‌کنید که واکسن زدن شما را از شر سویه‌های کرونا در ‌امان نگه می‌دارد، باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید. تحقیقات پزشکی نشان داده است که تأثیر واکسن کرونا بر روی گونه‌های مختلف، متفاوت بوده و در نتیجه نمی‌توان با قطعیت درمورد مصون بودن بدن نسبت به این ویروس تصمیم گرفت. برای مثال آیا شما می‌دانید که ویروس امیکرون از مصونیت واکسن کرونا فرار می‌کند و واکسن بر روی آن تأثیر ندارد؟ بد نیست ادامه مقاله را مطالعه کنید تا اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.

نتایج اولیه یک مطالعه نشان داد واکسن‌های کووید-۱۹ و عفونت قبلی کرونا می‌توانند محافظت «قوی‌تر از پایه» را در برابر سویه اومیکرون ارائه دهند اما نمونه‌های آزمایشی این سویه قابلیت «قابل توجه» آن را برای فرار از مصونیت ناشی از عفونت قبلی و حتی سومین دز واکسن‌ کرونا را نشان می‌دهد. وانگ که رییس سابق ویروس‌شناسی پزشکی و نایب رییس میکروبیولوژی و ایمونولوژی پزشکی انجمن پزشکی چین است، با نتایج این مطالعه با احتیاط برخورد می کند.

آزمایش چکاپ زنان

نتایج اولین مطالعات در زمینه گونه اومیکرون کووید-۱۹

به گزارش سایت دیلی، این مطالعه که در مجله Emerging Microbes & Infection منتشر شده است، یکی از اولین مطالعات در زمینه گونه اومیکرون کووید-۱۹ است که نشان می‌دهد، افرادی که قبلاً به کووید-۱۹ مبتلا شده اند و افرادی که واکسینه شده‌اند، دفاعی «قوی‌تر از پایه» در برابر این نوع جدید نگرانی خواهند داشت.

با این حال، نمونه‌های آزمایشگاهی اومیکرون که در این تحقیق جدید مورد بررسی قرار گرفت، توانایی بالقوه فوق العاده زیاد سویه اومیکرون را برای فرار از مصونیت ناشی از عفونت قبلی کرونا یا واکسیناسیون کووید-۱۹، نسبت به همه انواع دیگر کووید-۱۹ نشان می دهد. «یوچون وانگ»، نویسنده این مطالعه و محقق ارشد مؤسسه ملی کنترل غذا و دارو در چین، در گزارشی درباره این مطالعه بسیار اولیه، می‌گوید نتایج آنها از یافته‌های اخیر در آفریقای جنوبی حمایت می کند که نشان می‌دهد سویه اومیکرون به راحتی از سیستم ایمنی بدن فرار می‌کند.

وانگ می‌گوید: متوجه شدیم که تعداد زیادی جهش در سویه اومیکرون باعث ایجاد تغییرات قابل‌توجه در مصونیت نسبت به ابتلا در افرادی می شود که قبلاً کووید گرفته اند. با این حال، میانگین سطح مصونیت این افراد در برابر آلودگی به سویه اومیکرون هنوز بالاتر از سطح پایه است که نشان می‌دهد هنوز برخی از اثرات محافظتی در برابر اومیکرون در این افراد قابل مشاهده است.

سویه اومیکرون ممکن است حتی بهتر از ایمنی بگریزد

وانگ که رییس سابق ویروس‌شناسی پزشکی و نایب رییس میکروبیولوژی و ایمونولوژی پزشکی انجمن پزشکی چین است، با نتایج این مطالعه با احتیاط برخورد می کند. وی می‌گوید از آنجایی که محافظت آنتی‌بادی – به شکل عفونت یا واکسیناسیون قبلی – به تدریج در یک دوره ۶ ماهه کاهش می‌یابد، سویه اومیکرون ممکن است حتی بهتر از ایمنی بگریزد. به علاوه، در مقاله این محققان پیش‌بینی شده است، در حالی که «استراتژی افزایش دز سوم می‌تواند به طور قابل توجهی سطح ایمنی بدن را تقویت کند»، اما پیشگیری از آلودگی به سویه اومیکرون ممکن است به مخاطره افتد.

این تیم متخصص متشکل از ۱۱ دانشمند، ۲۸ نمونه سرم بیماران در حال بهبودی از سویه اصلی SARS-CoV-۲ را بررسی کردند. آنها این نمونه ها را روی نمونه‌های اومیکرون در شرایط آزمایشگاهی و همچنین چهار سویه دیگر که توسط سازمان بهداشت جهانی علامت‌گذاری شده‌اند (مانند دلتا) آزمایش کردند. وانگ گفت: نتایج این مطالعه فرار سویه اومیکرون از ایمنی تقویت شده را تایید می کند. این موضوع زنگ خطر را برای جهان به صدا در می‌آورد و پیامدهای مهمی برای برنامه‌ریزی بهداشت عمومی و توسعه استراتژی‌های منطبق دارد.

اکنون، محققان می گویند برای درک بهتر اومیکرون، لازم است تحقیقات بیشتری نه تنها در شرایط آزمایشگاهی بلکه در جهان واقعی صورت گیرد و به طور خاص، این موضوع مورد بررسی قرار گیرد که آیا سویه اومیکرون می تواند از مصونیت ایجاد شده توسط واکسن فرار کند و باعث بیماری و مرگ شدیدتر شود یا خیر.

واکسن برای سویه اومیکرون

بررسی تاثیر واکسن فایزر بر بیماران مبتلا به سویه اومیکرون

دو دُز واکسن فایزر می تواند تا ۷۰ درصد در افراد در برابر بستری شدن در بیمارستان مصونیت ایجاد کرده و از افراد تا ۳۳ درصد در برابر خطر ابتلا به عفونت محافظت کند. نتایج یک بررسی نشان می دهد:‌ واکسن فایزر در موج شیوع سویه اُمیکرون می تواند از بستری شدن در بیمارستان جلوگیری کند. بررسی انجام شده روی اثربخشی واکسن فایزر نشان داد: طی هفته های اخیر تزریق دو دُز از این واکسن توانسته تا ۷۰ درصد از بستری شدن بیماران در آفریقای جنوبی که با افزایش قابل توجه موارد ابتلا به سویه اومیکرون مواجه است، جلوگیری کند.

در این بررسی تست مثبت ۲۱۱ هزار بیمار در فاصله ۱۵ نوامبر تا هفت دسامبر مورد استفاده قرار گرفت که حدود ۷۸ هزار مورد آن به سویه اُمیکرون نسبت داده شده است. هرچند ابتلای قطعی به سویه اُمیکرون در این ۷۸ هزار مورد تست مثبت تایید نشده و به این معنی است که بر اساس این مطالعه نمی توان به یافته‌های قطعی دست یافت. محققان آفریقای جنوبی تاکنون حدود ۵۵۰ توالی اُمیکرون را تایید کرده‌اند که این سویه ۷۸ درصد توالی‌ها از ماه نوامبر را تشکیل می‌دهد و بیشتر از سویه غالب قبلی موسوم به دلتا است.

هشدار آفریقای جنوبی درباره سویه اومیکرون

اواخر ماه گذشته آفریقای جنوبی درباره سویه اُمیکرون هشدار داد و اعلام کرد این سویه می تواند باعث افزایش مجدد موارد ابتلا در جهان شود. در نتیجه این هشدار، محدودیت های سفر در جنوب آفریقا اعمال شد. تعداد مبتلایان روزانه در آفریقای جنوبی طی روزهای اخیر به حدود ۲۰ هزار مورد افزایش یافته است. به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اساس تجزیه و تحلیل انجام گرفته مشخص شد که دو دُز واکسن فایزر می تواند تا ۷۰ درصد در افراد در برابر بستری شدن در بیمارستان مصونیت ایجاد کرده و از افراد تا ۳۳ درصد در برابر خطر ابتلا به عفونت محافظت کند. این درحالیست که اثربخشی این واکسن در پیشگیری از سویه دلتا ۸۰ درصد و در جلوگیری از وخامت حال بیمار بالای ۹۰ درصد بوده است.

نتایج آزمایش واکسن فایزر در کودکان ۲ تا ۵ ساله ناامید کننده است

در آزمایش‌های مربوط به واکسن کودکان، سه میکروگرم دُز واکسن مورد استفاده قرار گرفت که معادل حدود یک دهم دُز مورد استفاده در واکسن‌های بزرگسالان است. نتایج بدست آمده از آزمایش واکسن کروناویروس فایزر در کودکان دو تا پنج ساله ناامید کننده بوده است. شرکت فایزر اعلام کرد: دو دُز واکسن کرونا اطفال نتوانست واکنش ایمنی کافی را در کودکان دو تا پنج ساله ایجاد کند. نتایج بدست آمده از این بررسی نگرانی هایی را برای والدینی به همراه دارد که امیدوار بودند فرزندانشان در اسرع وقت در برابر کروناویروس جدید واکسینه شوند.

در آزمایش‌های مربوط به واکسن کودکان، سه میکروگرم دُز واکسن مورد استفاده قرار گرفت که معادل حدود یک دهم دُز مورد استفاده در واکسن‌های بزرگسالان است. در حالیکه دو دُز سه میکروگرمی واکنش ایمنی خوبی در نوزادان و کودکان شش ماه تا دو سال ایجاد کرد – مشابه آنچه در افراد ۱۶ تا ۲۵ ساله دیده می شود – در گروه سنی دو تا پنج سال نتوانست اثربخشی مشابهی داشته باشد. شرکت فایزر اعلام کرده است که دُز سوم آزمایش خواهد شد تا مشخص شود آیا واکنش ایمنی قوی‌تری ایجاد می‌شود یا خیر، اما هیچ برنامه‌ای برای آزمایش هر مقدار واکسن بالاتر از سه میکروگرم ترتیب داده نشده است.

ودکان کمتر از پنج سال دُز سوم را دو ماه پس از دریافت دُز دوم دریافت خواهند کرد. به گزارش هلث دی نیوز، مدیران شرکت فایزر می گویند: هدف، شناخت پتانسیل مصونیت سازی دُز سوم است و در حال حاضر در حال مطالعه سه میکروگرم هستیم.

واکسن فایزر در کودکان ۲ تا ۵ ساله

آیا سویه اومیکرون کلید پایان همه‌گیری خواهد بود؟

واکسن‌ها در برابر سویه جدید کارایی دارند. نماینده سازمان بهداشت جهانی ادعا می‌کند، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد اثربخشی واکسن‌ها هنگام مبارزه با سویه جدید کاهش می‌یابد. این سازمان می‌گوید: بیشتر مواردی که تاکنون مورد بررسی قرار گرفته‌اند شدید نیستند البته با احتیاط اضافه می‌کند هنوز اطلاعات زیادی در مورد سویه جدید وجود ندارد. وزارت بهداشت بوتسوانا روز سه‌شنبه اعلام کرد که نزدیک به ۸۰ درصد موارد ابتلا به نوع اُمیکرون در این کشور بدون علامت بوده است. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید: در حال حاضر بیش از ۴۰ جهش مختلف شناسایی شده است اما برخی جهش‌های ویروس نشان‌دهنده افزایش خطر انتقال سریع‌تر است.

پروفسور نیل فرگوسن، متخصص بیماری‌های عفونی گفت: ممکن است مدتی طول بکشد تا درک کنیم که اُمیکرون می‌تواند به چه میزان کشنده باشد؛ این زمان ممکن است پایان ماه باشد. وی تصریح کرد: آنچه دریافتیم این است که آلفا شدیدتر از سویه قبلی بوده و دلتا دوباره شدیدتر از سویه قبل خود شده است، بنابراین روند مشاهده شده شدت بیشتر و نه شدت کمتر است.

نوع سویه اومیکرون کووید-۱۹ کشنده‌تر از سایر گونه‌ها

پل کلی از عالی رتبه‌ترین مقام‌های پزشکی استرالیا گفت: هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که نوع اُمیکرون کووید-۱۹ کشنده‌تر از سایر گونه‌ها باشد و در واقع ممکن است برعکس باشد. کلی افزود: «از بیش از ۳۰۰ موردی که اکنون در بسیاری از کشورها تشخیص داده شده است همه به بیماری بسیار خفیف مبتلا بودند و یا هیچ علامتی نداشته‌اند.» وی تاکید کرد: بسیاری از صدها عفونت اُمیکرون که در سراسر جهان ظاهر می‌شود در افراد واکسینه شده است. با این حال، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد واکسن‌های کووید-۱۹ موجود در برابر آخرین نوع نگران‌کننده کارایی ندارند.

کلی خاطرنشان کرد: «بسیاری از موارد ابتلا که در بسیاری از کشورهای جهان و مسافران جنوب آفریقا تشخیص داده شده‌اند، افراد واکسینه‌شده بودند اما بیماری شدیدی نداشته‌اند. بنابراین باید منتظر بمانیم و اطلاعات بیشتری جمع‌آوری کنیم.» اظهارات مدیر واکسن‌سازی مدرنا در ابتدای هفته در مورد کاهش قابل‌توجه اثربخشی واکسن علیه اُمیکرون باعث سقوط بازارهای سهام شد و بسیاری از کشورها ازجمله بریتانیا اقدامات جدید سختی را ارائه کردند. با این حال، روز سه‌شنبه، اوگور شاهین، یکی از بنیان‌گذاران بیوان‌تک گفت: که خیلی نگران اُمیکرون نیست. وی می‌گوید: نگران نیستم و انتظار داشتیم چنین سویه‌ای ظاهر شود. تنها چیزی که در حال حاضر من را نگران می‌کند این است که برخی از افراد هنوز واکسینه نشده‌اند.

آیا دوز تقویت‌کننده سپری در برابر اومیکرون است؟

سازمان بهداشت جهانی (WHO) به شواهد اولیه در مورد افزایش خطر ابتلا به عفونت مجدد با اُمیکرون، آخرین سویه ویروس کرونا که در ۲۶ نوامبر آن را یک نوع نگران‌کننده (VOC) نامید در مقایسه با سایر VOC ها استناد کرد. با این حال اظهار کرد که در حال حاضر اطلاعات پیرامون آن محدود است و در روزها یا هفته‌های آینده به روزرسانی خواهد شد. مرکز برنامه تحقیقاتی ایدز در آفریقای جنوبی (CAPRISA) خاطرنشان کرد که بر اساس مقایسه این سویه با VOC های گذشته، بستری شدن در بیمارستان و بیماری شدید ممکن است بعید باشد زیرا این مورد به سازگاری سلول‌های تی حافظه سیستم ایمنی و نه آنتی‌بادی‌های موجود بستگی دارد.

موسسه ملی بیماری‌های واگیر آفریقای جنوبی اعلام کرد: افرادی که آزمایش کرونای آنان با نوع اُمیکرون مثبت شده‌ است، هیچ علامت غیرعادی نشان نداده‌اند. شواهد ارائه شده توسط پزشکان این منطقه حاکی از علائمی ازجمله خستگی مفرط، سرفه خشک، تب، درد عضلانی و تعریق شبانه در مبتلایان است. نگرانی‌های مربوط به عفونت مجدد سوالاتی را در مورد کاهش ایمنی در برابر کووید-۱۹ چه از طریق عفونت طبیعی یا واکسیناسیون ایجاد کرده است.

دوز تقویت‌کننده سپری در برابر سویه اُمیکرون

آزمایش کاهش ایمنی

در حال حاضر معیاری که برای آزمایش کاهش ایمنی استفاده می‌شود آزمایش آنتی‌بادی است و نتایج مطالعات متعددی که هنوز توسط همتایان مورد بررسی قرار نگرفته‌اند، کاهش آنتی‌بادی‌ها پس از حدود پنج ماه از تزریق دوز دوم را نشان داده‌اند و محققان اظهار کردند که این کاهش ایمنی باعث ایجاد عفونت‌های جدید خواهد شد اما ایمونولوژیست‌ها نسبت به واکنش بیش از حد به مفهوم کاهش ایمنی هشدار داده‌اند چون هنوز مشخص نیست که سلول‌های بی و تی حافظه ما (سلول‌های حافظه که ذخیره اصلی بدن ما برای جلوگیری از بیماری شدید یا مرگ محسوب می‌شوند) با چه سرعتی پس از واکسیناسیون کووید-۱۹محو می‌شوند.

شایان‌ذکر است، طول عمر این سلول‌ها بر اساس ویروس تغییر می‌کند. به‌عنوان مثال، واکسن سرخک محافظت مادام‌العمر را به همراه دارد در حالی که برای محافظت در برابر ویروس آنفلوآنزا، ایمن‌سازی منظم لازم است. اکنون تحقیقاتی در حال انجام است تا مشخص کند آیا نوع اُمیکرون می‌تواند از مصونیت ایجاد شده توسط واکسن‌های کووید-۱۹ عبور کند یا خیر البته تولیدکنندگان پیشرو واکسن مانند مدرنا و فایزر اعلام کردند که در صورت نیاز، کار بر روی واکسن‌های مخصوص اُمیکرون را آغاز خواهند کرد.

نمونه گیری در منزل

آزمایش کووید 19 در منزل و بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه انجام دهید!

با افزایش آمار مبتلایان اگر چه نیاز به انجام آزمایش کرونا در منزل نیز افزایش یافته است ولی به همان میزلن نگرانی در مورد ابتلا در آزمایشگاه یا مراکز درمانی نیز بیشتر شده است. طبق اعلام مراکز پرهطر مشخص شده است آزمایشگاه ها، رادیولوژی ها و به طور کلی مراکز درمانی به علت نراجعه بالای افراد مبتلا برای درمان و یا افراد مشکوک برای تشخیص ، از جمله مراکز پر خطر محسوب می شوند. بنابراین اگر تنها دارای علائم مشکوک به کووید ۱۹ هستید و به احتمال به آن مبتلا نباشید ولی ممکن است در این اماکن به این بیماری مبتلا شوید!

اگر نگران حضور در آزمایشگاه ها و انجام تست کرونا هستید و یا دیگر از صرف هزینه های بالا ، اتلاف وقت در صف های طولانی خسته شده اید و به دنبال یک روش ساده در منزل برای تشخیص هستید باید بگوییم که شما با یک روش ساده و بی دغدغه می توانید در منزل ابتلا به کووید ۱۹ را تشخیص دهید. انجام نمونه گیری در منزل یا محل کار به این صورت می باشد که تنها کافیست وارد صفحه نخست آنی آزما شوید و پذیرش خود را به صورت آنلاین انجام دهید. همکاران آنی آزما پس از آن با شما جهت تعیین زمان دقیق نمونه گیری باش ما تماس خواهند گرفت. سپس در اسرع وقت نمونه گیری شما در منزل یا محل کار انجام می شود. سپس جوابدهی در سریع ترین زمان به صورت آنلاین در سایت قرار می گیرد.

سخن پایانی

اکنون با مطالعه این مقاله بهتر درک خواهید کرد که چرا سویه امیکرون از مصونیت واکسن‌های کرونا‌ ایمن بوده و ممکن است واکسن بر روی آن تأثیر نداشته باشد. بنابراین در یک نتیجه‌گیری کلی کسانی که واکسن زده‌اند نباید گمان نکنند به هیچگونه از سوی‌های کرونا مبتلا نمی‌شوند. احتمال ورود سویه‌های جدید در بدن انسان و بروز بیماری زیاد است اما ممکن است خطر مرگ ما را تهدید نمی‌کند. بنابراین عاقلانه‌ترین کار این است که ما همچنان به روند قدیمی آن یعنی رعایت پروتکل‌های بهداشتی ادامه دهید تا زمانی که در کل دنیا این ویروس ریشه‌کن گردد. در این صورت با خیال راحت می‌توانید به زندگی عادی قبل از کرونا برگردید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.