میزان آسیب اومیکرون در ریه خفیف‌تر از نوع دلتا می باشد

میزان آسیب اومیکرون در ریه خفیف‌تر از نوع دلتا می باشد

اگر اخبار مربوط به ستاد کرونا در کشور را دنبال کنید متوجه خواهید شد که تقریباً چند هفته است ویروس امیکرون در تمام دنیا معرفی شده و نمونه‌هایی نیز در ایران شناسایی شده است. قطعاً این موضوع برای همه مردم مفید و مهم است که ویروس کرونا تا چه اندازه می‌تواند ریه‌ها را درگیر کند. متأسفانه بدترین آسیبی که ویروس کرونا وارد می‌کند، عفونت ریوی است که به سرعت گسترش یافته و کنترل آن سخت است. از سوی دیگر آسیبی گه به ریه‌ها وارد می‌کند همیشه ماندگار خواهد بود. در این مقاله برای شما توضیح خواهیم داد میزان آسیب ‌امیکرون به ریه‌ها چه اندازه بوده و تا چقدر می‌تواند عفونت را در تمام بدن گسترش دهد.

مزیت رشد قابل توجه اومیکرون

موارد ابتلا به اومیکرون در هر ۳۶ تا ۷۲ ساعت ۲ برابر می‌شود که این امر نشان می‌دهد این سویه جدید از «مزیت رشد قابل توجهی» نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب بوده، برخوردار است. به این ترتیب انتظار می‌رود که اومیکرون به زودی از دلتا سبقت بگیرد و به گونه غالب در جهان تبدیل شود. محققان دانشگاه هنگ‌کنگ دریافتند گونه اومیکرون ویروس کرونا در مقایسه با گونه دلتا با سرعت بیشتری مسیر تنفسی انسان را آلوده می‌کند؛ اما شدت آلودگی ریه توسط آن بسیار کمتر از گونه دلتا است. در این تحقیقات محققان توانستند گونه اومیکرون را در یک مدل تحقیقاتی از ریه و مسیرهای تنفسی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند و عملکرد آن را با گونه اصلی ویروس کرونا و گونه دلتا مقایسه کنند.

بر اساس این تحقیقات گونه اومیکرون ۷۰ برابر سریع‌تر از گونه دلتا کرونا و گونه اصلی ویروس SARS-CoV-۲ نایژه انسان را آلوده و در آن تولید مثل می‌کند و به همین علت در مقایسه با گونه‌های دیگر، سرعت انتقال بالاتری دارد. با وجود این میزان آلودگی ویروسی ریه توسط این گونه بسیار کمتر از گونه اصلی ویروس کرونا است که می‌تواند شاخصی برای شدت کمتر بیماری باشد البته توجه به این موضوع ضروری است که شدت بیماری تنها بر اساس میزان تولید مثل ویروس ارزیابی نمی‌شود، بلکه واکنش ایمنی بدن نسبت به عفونت نیز عامل مهمی است.

نمونه گیری در منزل

شیوع سریع اومیکرون و افزایش موارد بیماری شدید و مرگ و میر

همچنین باید توجه داشت که یک گونه ویروس با قابلیت بیماری‌زایی کم که قابلیت انتقال بالایی دارد، می‌تواند از طریق شیوع سریع موجب افزایش موارد بیماری شدید و مرگ و میر ناشی از آن شود. علاوه بر این تحقیقات اخیر نشان می‌دهد گونه اومیکرون تا حدی توانایی فرار از ایمنی ناشی از واکسیناسیون را دارد. در نتیجه به اعتقاد محققان این گونه از ویروس بسیار خطرناک است. گزارش کامل این تحقیقات در دست ارزیابی علمی برای انتشار در نشریات است.

محققان آفریقای جنوبی گونه‌ای جدید از ویروس کرونا را شناسایی کردند که با عنوان B.۱.۱.۵۲۹ شناخته می‌شود و دارای جهش‌های چندگانه است. سازمان جهانی بهداشت این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نام‌گذاری کرده است.

این نهاد بین المللی در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد: موارد ابتلا به سویه اومیکرون در هر ۳۶ تا ۷۲ ساعت ۲ برابر می‌شود که این امر نشان می‌دهد این سویه جدید از «مزیت رشد قابل توجهی» نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب بوده، برخوردار است. به این ترتیب انتظار می‌رود که اومیکرون به زودی از دلتا سبقت بگیرد و به گونه غالب در جهان تبدیل شود. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰ مشاهده سویه اومیکرون کرونا در ایران را تایید کرد.

شیوع سریع اومیکرون

کرونا چه تاثیری بر قدرت باروری مردان می‌گذارد؟

محققان همچنین «شواهد قوی» پیدا کردند که نشان می‌داد بیماری کووید۱۹ نمی‌تواند پس از بهبودی فرد، از طریق رابطه جنسی به فرد مقابل او منتقل شود. تحقیقات در بلژیک درباره کیفیت اسپرم‌ها در بیماران مبتلا به کووید۱۹ نشان داد که عفونت به ویروس کرونا می‌تواند حتی برای هفته‌ها پس از بهبودی نیز بر قدرت باروری مردان تأثیر بگذارد. پژوهشگران در این تحقیق که نتایج آن روز دوشنبه منتشر شد، نمونه‌های اسپرم ۱۲۰ مرد ساکن بلژیک با میانگین سنی ۳۵ سال را که به تازگی از بیماری کووید۱۹ بهبود یافته بودند، در دوره‌های زمانی مختلف جمع‌آوری و مطالعه کردند. تحققیات نشان داد که «یک ماه پس از بهبودی» و رفع علائم ابتلا به کووید۱۹، توانایی حرکت اسپرم‌ها در این افراد به میزان ۶۰ درصد و تعداد اسپرم‌ها نیز به میزان ۳۵ درصد کم شده بود.

با افزایش زمان بهبودی، کیفیت اسپرم بهبود می‌یابد

با این وجود ادامه تحقیقات نشان داد که با افزایش زمان بهبودی، کیفیت اسپرم آنها نیز بهبود می‌یابد. بگونه‌ای که بررسی نمونه‌ اسپرم‌ این بیماران بین یک تا دو ماه پس از بهبودی، نشان داد که تنها ۳۷ درصد از قدرت حرکت اسپرم‌ها و به میزان ۲۹ درصد از تعداد اسپرم‌ها کاهش یافته است. نمونه‌های گرفته شده از این مردان «پس از گذشت دوماه» نیز تا حدودی بهبود در وضعیت اسپرم‌ها را نشان داد بگونه‌ای که در نمونه گیری آخر، قدرت حرکت اسپرم‌ها تنها ۲۸ درصد و تعداد آنها در واحد نمونه‌گیری نیز تنها ۶ درصد کاهش نشان می‌داد. محققان همچنین «شواهد قوی» پیدا کردند که نشان می‌داد بیماری کووید۱۹ نمی‌تواند پس از بهبودی فرد، از طریق رابطه جنسی به فرد مقابل او منتقل شود.

محققان تاکید کردند که برای اعلام اینکه آیا کووید۱۹ می‌تواند در بلندمدت تأثیری بر باروری داشته باشد یا خیر، به کار بیشتری نیاز است. آنها با این وجود به زوج‌هایی که تمایل به بارداری دارند، هشدار دادند که «کیفیت اسپرم پس از عفونت کووید۱۹ می‌تواند کمتر از حد مطلوب باشد».

چگونه کووید۱۹ بر کیفیت اسپرم‌ها تاثیر می‌گذارد؟

پژوهشگران زمان بازگشت تعداد و کیفیت اسپرم‌ها به وضعیت نرمال را دست‌کم سه ماه اعلام کردند؛ با این وجود تاکید کردند که مطالعات بیشتری برای تایید این مساله و اینکه آیا آسیب دائمی به برخی مردان وارد خواهد شد یا خیر، در جریان است. دیگر اینکه مطالعات نشان داد میزان آسیبی که به کیفیت و تعداد اسپرم‌های مبتلایان به کووید۱۹ مشاهده شده، در میان کسانی که بطور خفیف مبتلا شده‌اند یا دچار بیماری حاد شده و در بیمارستان بستری شده‌اند، به یک اندازه بوده و «هیچ تفاوتی» دیده نشده است. پیش از این نیز تاثیر منفی آلودگی به برخی ویروس‌ها بر قدرت باروری مشاهده شده بود؛ از جمله در مبتلایان به آنفولانزا، تب و دمای بالای بدن عامل تخریب اسپرم‌ها هستند.

اما در مورد بیماری کووید۱۹ هنوز محققان ارتباطی میان وجود یا شدت تب و کیفیت اسپرم پیدا نکردند؛ در عوض آنها معتقدند که وجود این مشکل در باروری مردانِ مبتلا، با پاسخ ایمنی بدن به این ویروس مرتبط است. به گفته محققان آزمایش‌ها نشان داده است که غلظت بالای آنتی‌بادی‌های ویژه کووید۱۹ در سرم خون بیماران، به شدت با افت عملکرد اسپرم مرتبط بوده که نشان‌دهنده وجود یک «علت ایمونولوژیک» به جای تب، برای ایجاد اختلال موقت در عملکرد اسپرم‌ها است.

تاثیر کرونا بر قدرت باروری مردان

سازمان جهانی بهداشت: دُز تقویتی، سپر دفاعی در برابر اومیکرون است

سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه اعلام کرد که شواهد گردآوری شده حاکی است که انتقال اومیکرون هر ۱.۵ تا ۳ روز دو برابر می شود. «هانس کلاگ» مدیر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت ضمن درخواست از مردم اروپا برای دریافت دُز تقویتی واکسن، گفت که این تنها روش مهم تدافعی در برابر سویه اومیکرون است. وی در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با «ولفگانگ موکشتاین» وزیر بهداشت اتریش هشدار داد که ابتلا به کووید –۱۹ در حال حاضر ۴۰ درصد بیش از مدت زمان مشابه سال گذشته است. تا این لحظه اومیکرون در دستکم ۳۸ کشور عضو در این منطقه شناسایی شده است.

وی گفت شواهد اولیه نشان می دهد که دُز تقویتی واکسن در زمینه مقابله با اومیکرون ضروری است. وی تاکید کرد که این گونه در حال حاضر در انگلیس، دانمارک و پرتغال به گونه غالبی تبدیل شده و موارد ابتلا از ۱.۵ تا ۳ روز دو برابر شده و ممکن است طی چند هفته آینده گونه غالب در سراسر این منطقه شود. وی افزود: حجم گسترده موارد ابتلای جدید به کرونا می تواند به بستری شدن بیشتر بیماران و اختلال در سیستم های بهداشتی و سایر خدمات حیاتی منجر شود. این مساله متاسفانه همین حالا هم به بستری شدن و مرگ بیماران منتهی شده است.

خودداری از شرکت در گردهمایی تعطیلات کریسمس

این هشدار در حالی صادر شد که تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از مردم سراسر جهان خواست از شرکت در گردهمایی تعطیلات کریسمس خودداری کنند. وی همچنین هشدار داد که لغو یکه مراسم، بهتر از تعطیلی یک زندگی است. براساس آمار سازمان ملل، بیش از ۲.۶ میلیون مورد ابتلا به کووید – ۱۹ در هفته های منتهی به ۱۳ دسامبر (۲۲ آذر) در سراسر ۵۱ کشور از جمله منطقه اروپایی سازمان جهانی بهداشت گزارش شده که بالاترین میزان در بین هر منطقه برای دوازدهمین هفته متوالی است. بیش از ۲۶ هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند و مجموع جان باختگان این منطقه به بیش از ۱.۶ میلیون نفر رسیده است.

براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری اروپا، تازه ترین گونه نگران کننده کرونا در ۶۴ کشور سراسر جهان از جمله اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا شناسایی شده است. تا ۱۶ دسامبر (۲۵ آذر)، انگلیس بالاترین آمار ابتلا به اومیکرون در اروپا را با ۴ هزار و ۷۷۳ مورد گزارش داد. پس از آن دانمارک با ۲۶۷ مورد، آلمان با ۲۳۷ مورد، نروژ با ۱۷۹ مورد و هلند با ۱۴۹ مورد در رده های بعدی قرار دارند.

سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه اعلام کرد که شواهد گردآوری شده حاکی است که انتقال اومیکرون هر ۱.۵ تا ۳ روز دو برابر می شود. همچنین به نظر می رسد که این سویه در برابر واکسن ها مقاوم تر است، به طوری که افرادی که کاملا واکسینه شده یا از بیماری بهبود یافته اند نیز ممکن است به اومیکرون مبتلا شوند یا دوباره مبتلا شوند. این سازمان همچنین تاکید کرد که هنوز خیلی زود است درمورد ملایم تر بودن سویه اومیکرون نسبت به گونه دلتا نتیجه گیری شود.

۵ اشتباه رایج درباره کرونا

مصرف دمنوش و ادویه ها اعم از دارچین، زنجبیل و غیره مانند سایر داروها حد و اندازه مشخص دارد و زیاده روی در مصرف دمنوش ها می تواند باعث آسیب به معده و دستگاه گوارش شود. با شیوع بیماری کرونا در کشور، توصیه های مختلفی درباره رژیم غذایی، نوشیدن برخی دمنوش ها، انجام سی تی اسکن سریع و… مطرح شد که برخی از آنها نه تنها مبنای کارشناسی و تخصصی نداشتند، بلکه ممکن بود به بیماران آسیب هم برساند.

اشتباه رایج درباره کرونا

بر اساس اعلام دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، پنج اشتباه رایج در مورد کرونا در ادامه مطرح می شود:

۱- آیا به محض اطلاع از مثبت شدن تست کرونا باید اقدام به گرفتن سی تی اسکن ریه کنیم؟

باید توجه کرد که در چهار الی پنج روز اول ابتلا به ویروس، هنوز به ریه آسیب نرسیده است. در نتیجه سی تی اسکن، ریه ها را سالم نشان می دهد و اطمینان کاذب به شما می دهد. بنابراین زمان مناسب برای انجام سی تی اسکن پنج روز بعد از شروع علائم، آن هم با صلاح دید پزشک است.

۲- آیا استفاده از داروهای آنتی بیوتیک نظیر آزیترومایسین و داکسی سایکلین در روزهای اول بیماری کرونا سودمند است؟

خیر. این داروها بر ویروس ها بی تاثیر هستند و نباید برای درمان کرونا استفاده شوند.

۳- آیا تست منفی با وجود داشتن علائم سرماخوردگی دلیل بر عدم ابتلا به بیماری کرونا است؟

تست منفی در بیماری کرونا دلیل بر عدم ابتلا به بیماری نیست. بنابراین رعایت نکات بهداشتی ضروری است.

۴- آیا انجام تست آنتی بادی بعد از بهبودی از بیماری، میتواند نشان دهد که در برابر بیماری ایمن هستیم؟

انجام تست بعد از بهبودی وقتی خود فرد می داند که کرونا داشته است، حرف بیشتری برای زدن ندارد.

۵- آیا در بیماری کرونا زیاده‌روی در نوشیدن دمنوش ها عارضه ای دارد؟

بله مصرف دمنوش و ادویه ها اعم از دارچین، زنجبیل و غیره مانند سایر داروها حد و اندازه مشخص دارد و زیاده روی در مصرف دمنوش ها می تواند باعث آسیب به معده و دستگاه گوارش شود.

نمونه گیری در منزل

نمونه گیری در منزل

پیشرفت روز افزون اینترنت از سویی و از سوی دیگر افزایش مشکلات ترافیک، کرونا، هزینه های رفت و آمد باعث آن شده است که بسیاری از افراد برای انجام آزمایشات خود به نمونه گیری در منزل روی آورند. زندگی پر مشغله امروزه گاهی اوقات باعث آن می شود که ما کارهای مانند آزمایش دادن که ضامن سلامتی ماست را متاسفانه به تعویق بیندازیم ؛ مسئله ای که تاخیر در آن به قیمت از دست دادن سلامتیتان تمام شود!

نمونه گیری در منزل روش کم هزینه ، سریع ، آسان و دقیق است که شما این امکان را می دهد که بدون دردسر تمام آزمایش هایتان را انجام دهید. اگر مشغله کاری زیادی دارد یا اینکه نگران ابتلا به کووید ۱۹ هستید و از طی کردن مسیرهای پرترافیک و آلودگی هوا هراس دارید ، آزمایش در منزل بهترین گزینه برای شماست.

یکی از تست های مرسوم که این روزها با نمونه گیری در منزل انجام می شود، تست کرونا می باشد. آزمایش کرونا با روش های مختلف و برای اهداف مختلف انجام می شود برای مثال برای تشخیص کووید ۱۹، پیگیری درمان کامل و بهبودی، بررسی وضعیت ایمنی علیه کرونا و غیره. علاوه بر آزمایش کرونا در منزل شما می توانید تست آنتی بادی کرونا و یا تست الایزا را برای بررسی میزان ایمنی که پس از تزریق واکسن کرونا ایجاد می شود، و همچنین برای بررسی اثربخشی تزریق واکسن کرونا استفاده می شود. آنتی‌بادی‌ها نوعی پروتئین هستند که پس از آلوده شدن بدن به یک عامل بیماری‌زا یا بعد از دریافت واکسن، توسط سیستم ایمنی بدن تولید می‌شوند.

سخن پایانی

همانگونه که می‌دانید هنوز کیت تشخیص برای ابتلا به امیکرون در کشور وجود ندارد. بنابراین تا زمانی که پزشکان ایرانی به ما اطمینان دهند که می‌توانند با دقت بالا ابتلا یا عدم ابتلا به این ویروس را تشخیص دهند، باید نیست مراقبت از خود تعهد بیشتری داشته باشیم. هر گونه علامتی که شبیه به کرونا یا سرماخوردگی باشد را جدی گرفته و مبنی را بر این بگذارید که به امیکرون مبتلا شده‌اید. به هر حال حتی اگر علائم آن خفیف باشد باز هم می‌تواند از طریق عفونت، کل بدن را درگیر کند. بنابراین با مراقبت اصولی از خود، جان خود و اطرافیان را حفظ کنیم.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.