علائم جدید کرونا (سکسکه، سر گیجه، قرمزی لب ها)

علائم جدید کرونا (سکسکه، سر گیجه، قرمزی لب ها)

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

اگر اخبار کرونا را دنبال می کنید حتما هر چند روز یک بار شاهد علائم جدید کرونا شده اید. ویروس کووید ۱۹ از عضو جدید خانواده کرونا ویروس ها می باشد که انسان را آلوده کرده است. ویروس کرونا تاکنون بیش از یک میلیون انسان را بر روی کره زمین به کام مرگ کشانده است. با شروع فصل پاییز در نیمکره شمالی مقامات سازمان جهانی بهداشت برآورد کرده اند در صورتی که دولت‌ها نتوانند شدت شیوع کووید ۱۹ در جامعه را کنترل کنند، باید شاهد افزایش تلخ شمار جان باختگان باشیم. از آنجا که هنوز زمان دقیقی برای توزیع نسخه اولیه واکسن کرونا به بازار تعیین نشده است.

اقدامات پیشگیرانه فردی همانند شستن مرتب دست ‌ها با آب و صابون، استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی ابتدایی ‌ترین و در عین حال مهمترین اقداماتی است که عموم مردم باید نسبت به انجام آن ‌ها اهتمام لازم را داشته باشند.

علائم جدید کرونا در گاهی موارد برای یک ویروس عجیب هستند به طوری که کم تر ویروس دیگری علائم مشابهی می توان یافت. علاوه بر علائم معمول کرونا مانند تنگی نفس، علائم گوارشی ، تب ، سرفه ، سر درد ، آبریزش بینی، کیپ شدن بینی ، از دست دادن حس بویایی و چشایی و غیره غیره که در بسیاری از افراد متداول است علائم جدید کرونا وجود دارد که کم تر مرسوم هستند.

آزمایش هورمونی زنانه

علت ظهور علائم جدید کرونا چیست؟

شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که علت این علائم جدید کرونا چیست و یا علت تفاوت این ویروس و شیوع بالای آن در بین جمعیت ها چیست؟ در پاسخ این سوال باید بگوییم که ویروس کووید ۱۹ بسیار دچار جهش می شود. به این گونه که ماده ژنوم این ویروس که حاوی تمامی اطلاعات بیماری زائی آن می باشد در هر همانند سازی دچار تغییر و اشتباهاتی می شود. این اشتباهات گاهی باعث از بین رفتن ویروس و گاهی باعث ایجاد تغییری در ویروس می شود که در نهایت علائم جدیدی را به وجود می آورد‌. علت سخت شدن تولید واکسن کرونا، داروی مناسب درمانی برای این ویروس نیز به همین دلیل می باشد به طوری که گاهی تغییرات این ویروس آن قدر شدید می باشد که ویروس به وجود آمده را می توان یک سویه جدید از این بیماری تصور کرد.

سکسکه؛ از علائم جدید کرونا

از جمله علائم جدید کرونا، سکسه می باشد‌. نتایج گزارشی که اخیرا در ژورنال پزشکی اورژانس آمریکا منتشر شده، نشان می ‌دهد که سکسکه‌ های مداوم می‌ تواند نشانه‌ ای از ابتلا به کووید ۱۹ باشد به طوری که تحقیقات نشان داده است که فرد مبتلا به کرونا برای چندین روز متوالی دچار سکسکه می شود. سکسکه عبارت‌ است‌ از انقباضات‌ ناخودآگاه‌ و مکرر عضله‌ دیافراگم‌ . همچنین توجه باید داشت که سکسکه‌ یک‌ علامت یا علائم می باشد و نه‌ یک‌ بیماری‌. در ایجاد سکسکه‌ دیافراگم‌ عضله‌ بزرگ‌ و نازکی‌ که‌ قفسه‌ سینه‌ را از شکم‌ جدا می‌سازد و عصب‌ فرنیک‌ (عصبی‌ که‌ دیافراگم‌ را به‌ مغز وصل‌ می‌کند) نقش‌ دارند. تقریباً همه‌ ممکن‌ است‌ دچار سکسکه‌ شوند، حتی‌ جنینی‌ که‌ در رحم‌ مادر است‌!

گاهی ممکن است سکسکه در علائم جدید کرونا اهمیت پیدا کند به طوری که اگر سکسکه توانایی شما در غذا خوردن، نفس کشیدن و یا خوابیدن را مختل کرده و به مدت طولانی و بیش از ۴۸ ساعت ادامه دارد، بایدسریعا با پزشک خود تماس بگیرید. برای مثال به گزارش نشریه فوربس، پزشکان به دنبال مراجعه مردی ۶۲ ساله به بیمارستان با تجربه ۴ روزه سکسکه مداوم و همزمان، مثبت بودن نتیجه تست کرونا در او (بدون هیچ علامت دیگری)، هشدار دادند که این علامت می‌ تواند نشانه‌ ای از ابتلا به ویروس کرونا باشد.

اگر چه سکسکه از جمله علائم جدید کرونا می باشد ولی می توان به جرات گفت همه ما برای چندین بار در زندگی سکسکه را بب هیچوعلت خاصی تجربه کردیم. تحریک‌ اعصابی‌ که‌ عضلات‌ تنفسی‌، خصوصاً دیافراگم‌، را تحریک‌ می‌کنند. علت‌ سکسکه‌ کوتاه‌ مدت‌ معمولاً ناشناخته‌ است‌ اما علت سکسه در بیماری کووید ۱۹ چیست؟ علت سکسکه در علائم جدید کرونا هنوز شناخته شده نیست ولی احتمالا علت آن ، تحریک اعصاب عضلات تنفسی توسط ویروس کووید ۱۹ می باشد.

سکسکه

هماچوری ؛ علائم جدید کرونا

یکی‌ دیگر از علائم جدید کرونا هماچوری می باشد. هماچوری به معنای وجود خون در ادرار می باشد. علت وجود خون در ادار در بیشتر موارد عفونت مجاری ادراری و کلیه و سنگ های کلیه می باشد. اما اخیر این علامت در بیماران مبتلا به کرونا مشاهده است که احتمال داده می شود از علائم همین بیماری باشد. هماچوری گروس منجر به صورتی، قرمز و یا کولا مانند شدن رنگ ادرار می شود.

هماچوری در علائم جدید کرونا به دلیل حضور گلبول های قرمز در ادرار رخ می دهد. مقدار اندکی از خون می تواند باعث قرمز شدن ادرار شود. در این حالت معمولا فرد دچار درد نمی شود مگر اینکه لخته های خونی دفع کند. ادرار خونی معمولا بدون علائم و نشانه خاصی اتفاق می افتد. اما گاهی دفع خون کم می باشد به طوری که شما متوجه تغییر رنگ در ادرار نمی شوید که در این حالت تنها راه تشخیص آزمایش U/A می باشد. در آزمایش ,U/A ادرار از لحاظ ماکروسکوپی و میکروسکوپی بررسی می شود. (برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چرا خون در ادرار دیده می شود؟ و مقاله آزمایش ادرار و نحوی نمونه گیری آن مراجعه فرمایید)

آیا سرگیجه نیز ممکن است از علائم جدید کرونا باشد؟

همان طور که در بالا نیز اشاره شد سرگیجه ممکم است از علائم جدید کرونا به شمار برود به طوری که یک بررسی نشان می دهد که نیمی از مبتلایان که در یک بیمارستان مورد بررسی قرار داشتند دچار سرگیجه (dizzinese) بودند. سرگیجه به حالت احساس چرخش اطراف به چشم فرد می باشد که معمولا این حالت در افراد در هنگامی که سر پا می باشد اتفاق می افتد.

سر گیجه که اخیرا در علائم جدید کرونا بررسی شده است در بسیاری از بیماری ها و حتی درحالت عادی ممکن در فرد به علت احساس ضعف و افت قند خون بروز یابد ولی در ویروس کووید ۱۹ این حالت شدیدتر، با مدت زمان بیشتر و به طور مکرر رخ می دهد و درمان های متداول رفع نمی شود البته نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این علامت معمولا در کنار سایر علائم متداول کووید ۱۹ مانند تب، سرفه، سردرد، احساس خستگی و کوفتگی و غیره بروز پیدا می کند. بنابراین اگر دچار چنین علائمی شدید حتما با پزشک معالج خود تماس بگیرید.

در صورت اطمینان از آن که سرگیجه شما از علائم جدید کرونا می باشد اگر دچار سرگیجه های شدید می شوید، دراز بکشید و چشمان خود را ببنید. البته توجه داشته باشید که از حرکت های سریع در این مواقع خودداری کنید و سعی کنید به آرامی بنشید و یا تکان بخورید زیرا که حرکت های سریع در هنگام سرگیجه ممکن است منجر به اختلال در مجاری دایره ای و ایجاد سرگیجه شدید تر می شود. همچنین اگر چه انجام برخی از اقدامات اولیه مانند دراز کشیدن، مصرف مقدار کافی مایعات، تنظیم نگه داشتن قند خون با افزایش وعده های غذایی (تعداد وعده ها بیشتر ولی کاهش حجم هر وعده غذایی) و غیره باعث رفع کامل سرگیجه در کرونا نمی شود ولی از شدت یافتن آن نیز پیشگیری می کند.

سرگیجه

قرمزی لب ها در علائم جدید کرونا

قرمزی لب ها نیز یکی دیگر از علائم جدید کرونا و علامت عجیب آن می باشد. برخی از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ گزارش‌هایی از احساس درد در لب‌ها داشته و شاهد خشکی و پوسته پوسته شدن این عضو صورت خود بوده‌اند. علاوه بر درد و پوسته پوسته شدن لب‌ها، ویروس کرونا حتی ممکن است سبب ایجاد زخم‌هایی در داخل دهان فرد شود. بیماران حتی بروز کهیر در بدن خود را نیز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا گزارش کرده‌اند که همین امر باعث متورم شدن لب‌ها می‌شود؛ در این شرایط باید بررسی کرد که فرد بیمار در تنفس مشکلی نداشته باشد، زیرا این شرایط، مستلزم مراقبت فوری پزشکی است.

شاید قرمزی لب ها که در علائم جدید گرونا وجود دارد عجیب به نظر برسد ولی علت آن ممکن است واکنش های ایمنی متعدد و شدید در بدن باشد. به طوری که این ویروس می‌ تواند سبب واکنش‌ های ایمنی متعددی شود، بنابراین جای تعجب ندارد که پوست را نیز درگیر کند. مسئله این است که کووید ۱۹ می‌ تواند باعث ایجاد طیف گسترده‌ ای از علائم و نشانه‌ های پوستی کرونا شود که در تشخیص این علائم روی پوست ‌های مختلف تاخیر صورت گرفته است.

اختلالات شنوایی در علائم جدید کرونا

اختلال شنوایی و کم شنوایی یکی دیگر از علائم جدید کرونا می باشد که مورد بررسی قرار گرفته است اما هنوز بروز آن در کووید ۱۹ به طور قطعی مشخص نشده است. مطالعات نشان می دهند که چندین عفونت ویروسی ممکن است سبب آسیب به سیستم شنوایی و در نتیجه کم شنوایی شوند.کم شنوایی ناشی از عفونت های ویروسی ممکن است مادرزادی یا اکتسابی، یکطرفه یا دوطرفه باشد و شدت آن نیز می تواند خفیف، شدید یا عمیق باشد. پاتوفیزیولوژی آسیب ویروس ها به سیستم شنوایی با یکدیگر متفاوت است.

شواهد حاصل از مطالعات اخیر در مورد اختلال شنوایی در علائم جدید کرونا نشان می دهد که کووید-19 ممکن است سبب آسیب به ارگان های گوش داخلی شود؛ اما گفته می شود که این ویروس در تعداد کمی از بیماران مستقیما” سبب بروز وزوز می شود؛ وزوز در بیماران مبتلا به کووید-19 اغلب ناشی از استرس و افسردگی مربوط به شرایط قرنطینه و ترس از ابتلا به بیماری است. به عنوان مثال یک مطالعه بر روی جمعیت زیاد نشان داد که افراد دچار اختلال اضطرابی، حدود 7 برابر بیشتر مستعد ابتلا به وزوز شدید و مزمن هستند.

البته نتایج مطالعات نشان می دهد که عفونت Covid-19 بر سلول های مویی حلزون اثر منفی دارد و همچنین فقدان علائم اصلی آلودگی به این ویروس (علائم تنفسی) لزوما” به معنای عملکرد سالم و هنجار حلزون گوش داخلی نیست. (آستانه های تون خالص در فرکانس های بالا و دامنه TEOAE در بیماران به طور قابل توجهی بدتر بود. آسیب به سلول های مویی خارجی با کاهش دامنه TEOAE در بیماران در مقایسه با گروه کنترل تایید می گردد).

اختلالات شنوایی

اختلالات خواب در علائم جدید کرونا

شاید از دیگر علائم جدید کرونا بتوان به اختلال خواب و بی خوابی در شب اشاره کرد ولی بسیاری از مطالعات نشان داده است که اختلال خواب در این دوران ممکن است به علت استرس از این بیماری باشد نه به علت علائم صرفا فیزوپاتولوژی آن. اما نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که کمبود خواب و یا خواب با کفیت پایین باعث کاهش سیستم ایمنی بدن می شود. بنابراین برای رفع این عارضه و داشتن خواب با کیفیت باید استرس خود را کنترل کنید.

اگر برای خواب خوب مشکلاتی دارید با انجام برخی اقدامات آرامش دهنده نظیر مدیتیشن، گوش دادن به یک موسیقی ملایم و یا مطالعه قبل خواب، خودتان را برای یک خواب خوب آماده کنید. خوردن شام سبک هم به خواب بهتر کمک می‌کند. از مصرف کافئین و مشروبات الکلی در شب پرهیز نمائید. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله راه های کاهش استرس مراجعه فرمایید)

نمونه گیری در منزل

این روز ها با افزایش شیوع کرونا ، آنفولانزا اعمال قرنطینه با شدت بیشتری انجام می شود ولی اعمالی مانند مانند انجام آزمایش و خدمات تشخیصی بیش از قبل ضروریت یافته است. اما همان طور که می دانیم خارج شدن از قرنطینه احتمال ابتلا به کووید ۱۹ و شیوع آن را افزایش می دهد. به طوری که برای مراجعه حضوری به یک آزمایشگاه ما باید علاوه بر گذر از محل های پرتجمع ، برای مدت طولانی در صف های انتظار پذیریش، نمونه گیری، جوابدهی بمانیم. آزمایشگاه ها به علت مراجعه افراد با احتمال بالا مبتلا به انواع بیماری عفونی اغلب به عنوان مراکز پر خطر از نظر انتقال بیماری های مسری دسته بندی می شوند. بهترین راه حل برای این مسئله نمونه گیری در منزل می باشد.

شما می توانید بدون آن که در آزمایشگاه حضور یابید پذیرش آزمایش خون در منزل، آزمایش کرونا در منزل یا هر آزمایش دیگری را به صورت آنلاین از صفحه اصلی آنی آزما انجام دهید. همچنین نمونه گیری در منزل یا محل کار شما در اسرع وقت انجام می شود. جوابدهی نیز به صورت آنلاین می باشد. بنابراین بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه شما می توانید تمامی مراحل آزمایش خود را به صورت آنلاین و در منزل انجام دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.