آیا احتمال ابتلای مجدد به کرونا در بهبود یافتگان وجود دارد؟

آیا احتمال ابتلای مجدد به کرونا در بهبود یافتگان وجود دارد؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

ابتلای مجدد به کرونا در افرادی که به تازگی به آن مبتلا شده اند و بهبود یافته اند یکی از مسائلی است این روز ها مورد بررسی و تحقیقات قرار گرفته است. که باید قبل از پرداختن به این موضوع و پاسخ به آن در مورد خود ویروس کووید ۱۹ توضیحاتی بدهیم. ویروس کووید ۱۹ عضو جدید خانواده کرونا ویروس ها می باشد. ویروس ها به چند دسته پاتوژن حیوانی، انسانی، باکتریایی ، گیاهی و غیره تقسیم بندی می شوند ولی آن چه که در مبحث ویروس پزشکی مد نظر است ویروس هایی می باشد که در انسان باعث ایجاد بیماری یا در حیوان ایجاد بیماری می کنند و باعث انتقال بیماری در انسان می شوند که به این نوع ویروس ها زئونوز گفته می شود.

ویروس ها به طور کلی انگل های درون سلولی هستند که هیچ کدام توانایی تکثیر در خارج از سلول میزبان را ندارند. همچنین در خارج از سلول تنها برای مدت کوتاهی توانایی زنده ماندن را دارند.

احتمال ابتلای مجدد به کرونا در افراد بهبود یافته وجود دارد یا نه

برای این که بدانیم احتمال ابتلای مجدد به کرونا در افراد بهبود یافته وجود دارد یا نه، باید بدانیم که ویروس کووید ۱۹ بسیار جهش پذیر است که این جهش های بی وقفه باعث به وجود آمدن سویه های مختلف از ویروس کووید ۱۹ شده است. سویه های مختلف با آن که از نوع ویروس کووید ۱۹ هستند ولی باعث بیماری ها با علائم مختلف می شوند. برای مثال سویه ای از این ویروس باعث علائم گوارشی و یک سویه دیگر از این ویروس باعث بیماری مانند سرما خوردگی شدید می شود ولی در بین این این انواع ، سویه ای که باعث درگیری ریه می شود بسیار خطرناک تر می باشد.

آیا احتمال ابتلای مجدد به کرونا در بهبود یافتگان وجود دارد؟

آیا ابتلا به یک نوع سویه از احتمال ابتلای مجدد به کرونا با سویه دیگر محافظت می کند؟

اگر شما یا یکی از اطرافیانتان به این بیماری مبتلا شده باشید تصور کنید احتمال ابتلای مجدد به کرونا را ندارید ولی باید بگوییم متاسفانه ایمنی که در بدن ما علیه یک سویه به وجود می آید موقتی می باشد و برای چند هفته تا چند ماه تنها باعث ایمنی در آن سنوع سویه می شود. برای مثال اگر شما به کووید ۱۹ با علائم گوارشی مبتلا شده باشید علیه این ویروس در بدن ما پادتن یا آنتی بادی تولید می شود.

سیستم ایمنی ما این ویروس را شناسایی می کند و علیه آن تخصص می یابد. این تخصص باعث ماندگار شدن سلول های خاطره در برخورد بعدی این ویروس می شود به طوری که برای مدتی اگر فرد با این ویروس مواجه شد بدن با سرعت و شدت بیشتری شروع به تولید آنتی بادی می کند که این پروتئین ها دارای میل پیوندی بالاتری هستند بنابراین بدن کارآمدتر از با اول به مقابله این ویروس می پردازد.

احتمال ابتلای به کرونا در یک فرد بهبود یافته در چند روز تا چند هفته پس از بهبودی به همان سویه وجود ندارد که علت آن را در بالا شرح دادیم. به طوری که وجود آنتی بادی های مترشحه از سلول های خاطره مانع اتصال و عمل ویروس می شود ولی متاسفانه سطح IgG پس از تنها چند روز به شدت کاهش می یابد به طوری که به نظر می رسد فرد قبلا به این بیماری مبتلا نبوده است! بر خلاف بسیاری از بیماری های عفونی دیگر که ابتلای یک بار به آن بیماری باعث مقاومت مدام العمر بدن به آن می شود ولی در مورد این ویروس ،احتمال ابتلای مجدد به کرونا همچنان وجود دارد!

کاهش سیستم ایمنی بدن ممکن است احتمال ابتلای مجدد به کرونا را با شدت بیشتر در شما افزایش می دهد:

احتمال ابتلا مجدد به کرونا با شدت بیماری شدیدتر در افرادی که دچار ضعف ایمنی شده اند بیشتر از سایر افراد می باشد. اگر تا به حال به وضعیت بدنی خود بعد از یک سرما خوردگی یا آنفولانزا توجه داشته باشید متوجه می شوید بعد از یک بیماری بدنتان به شدت دچار ضعف و ناتوانی می شود که علت آن تلاش و تمرکز بدن مقابله به ان عفونت می باشد. در مقابله با یک عفونت سیستم ایمنی به گونه ای طراحی پروتئین ها و موادی را برای شناسایی و از بین بردن عفونت تولید می کند. عطف سیستم ایمنی بدن به سمت تولید این مواد باعث ضعف در توانایی کلی بدن می شود. نکته قابل توجه در ابتلا به کووید ۱۹ این است که اشتها فرد بسیار کاهش می یابد که باعث می شود فرد کمتر به دریافت غذا علاقه نشان دهد.

آیا احتمال ابتلای مجدد به کرونا در بهبود یافتگان وجود دارد؟

همچنین کاهش حس بویایی و چشایی نیز ممکن است در این مورد نقش داشته باشد. البته توجه داشته باشید که ممکن است شما دچار از دست دادن حس بویایی یا چشایی نشوید ولی بیماری کووید ۱۹ مبتلا شوید بنابراین نشانه های اعلائم شده به عنوان علائم بیماری کووید ۱۹ ممکن است در هر فردی و سویه ای متفاوت باشد به طوری که فردی دچار از دست دادن حس بویایی و چشایی به همراه سردرد، تب، آبریزش بینی و غیره شود ولی دچار تنگی نفس نشود.( جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله از دست دادن حس بویایی و چشایی و درمان آن مراجعه فرمایید.)

چند توصیه برای افراد بهبود یافته با احتمال ابتلای مجدد به کرونا

همان طور که در بالا اشاره شد احتمال ابتلای مجدد به کرونا در افراد بهبود یافته بر خلاف تصور عموم وجود دارد بنابراین به این افراد توصیه می شود برای مقابله و پیشگیری از ابتلای مجدد به کرونا همچنان اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند. در ادامه این مطلب اقداماتی که افراد بهبود یافته باید پس از ابتلا انجام دهند را اشاره می کنیم:

هرگز بدون ماسک از خانه خارج نشوید

برای پیشگیری از ابتلای مجدد به کرونا پس از بهبودی نیز همچنان باید ماسک بزنید. همچنین توجه فرمایید حتی در دوران ابتلا به کووید ۱۹ نیاز است شما برای پیشگیری سایر اعضای خانوادتان، نزدیکان و سایر افراد از ابتلا به کرونا نیاز است ماسک بزنید و با آن توجه داشته باشید که ماسک زدن سایر افراد در پیشگیری از ابتلا به تنهایی کار آمد نبوده بلکه سایر افراد نیز ماسک بزنند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله انواع ماسک ها مراجعه فرمایید)

آیا احتمال ابتلای مجدد به کرونا در بهبود یافتگان وجود دارد؟

آزمایش مجدد کرونا را انجام دهید

اگر آزمایش PCR کرونا را انجام داده اید و تست شما مثبت گزارش شده است متوجه می شویم به این بیماری مبتلا هستید ولی برای آن که از بهبودی کامل خود و از عدم انتقال به سایر افراد مطمئن شوید نیاز است تست کرونا الایزا را انجام دهید. گزارش جواب تست کرونا شما به صورت IgM منفی و IgG مثبت نشان دهنده ابتلای قبلی شما به این ویروس می باشد و نشان می دهد برای مدت کوتاهی ممکن است به آن سویه از ویروس مبتلا نشوید.

همچنین این جواب آزمایش شما نشانگر این است که به طور کامل بهبود یافته اید و بیماریتان را به فرد دیگر انتقال نمی دهید ولی توجه داشته باشید که این موارد به هیچ وجه ثابت نمی کند که هر گوگه اقدام پیشگیری را رها نکنید و در مراکز عمومی بدون ماسک و سایر اقدامات حضور یابید. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله انواع تست کرونا مراجعه فرمایید.)

برای پیشگیری از ابتلای مجدد به کرونا توصیه می شود که انجام هر گونه آزمایش اعم از تست کرونا، آزمایش خون ، آزمایشات چکاپ و غیره را در منزل انجام دهید. انجام نمونه گیری در منزل آنی آزما آسان، سریع، با کمترین هزینه می باشد. به طوری که شما با انجام آن می توانید پذیریش ، جوابدهی خود را به صورت آنلاین انجام دهید و از شر صف های طولانی برای پذیرش، نمونه گیری، جوابدهی خلاص شوید.

شستن دست ها

شستن و ضد عفونی کردن دست هایتان علاوه بر از ابتلای مجدد به کرونا پیشگیری می کند بلکه از انتفال آن به سایر افراد و مکان ها جلوگیری می کند.

از دورهمی ها و مهمانی در این روزها خودداری کنید

اگر چه شما پس از بهبودی کامل ، بیماری کووید ۱۹ انتقال نمی دهید ولی احتمال ابتلای مجدد به کرونا در شما همچنان وجود دارد. تحقیقات نشان داده است که دورهمی ها ، مهمانی، مراکز عمومی ،اسانسور ها ، آزمایشگاه ها، مراکز درمانی و غیره از جمله محل هایی هستند که احتمال ابتلا به کرونا در آن ها بیشتر از سایر مکان ها می باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ۹ مکان پر خطر که احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در آن ها بیشتر از سایر محل هاست و راه های مقابله با آن ها مراجعه فرمایید)

فاصله اجتماعی خود را از سایر افراد حفظ کنید

برای پیشگیری از ابتلای مجدد به کرونا توصیه می شود که فاصله اجتماعی خود را با سایر افراد رعایت کنید. این فاصله بین یک الی دو متر توصیه شده است. بنابراین برای حفظ جان خود و سایر افراد خانوادتان توصیه می شود در محل های پرازدحام مانند آزمایشگاه ها، مراکز درمانی ، پاساژ ها و سایر اماکن که امکان حفظ فاصله امکان ندارد، حضور پیدا نکنید.

آیا احتمال ابتلای مجدد به کرونا در بهبود یافتگان وجود دارد؟

سیستم ایمنی خود را تقویت کنید

همان طور که در بالا اشاره شد احتمال ابتلای مجدد به کرونا در فرد بهبود یافته لا شدت بیشتر به علت کاهش سیستم ایمنی بیشتر است. بنابراین باید سیستم ایمنی خود را حتی پس از بهبودی نیز تقویت کنید. مصرف مکمل ها، مواد غذایی با ارزش غذایی بالا، خودداری از مصرف فست فود ها، سس، کالباس، سوسیس ها و غیره می تواند در انجام این عمل به شما کمک کنند. البته ذکر این نکته بسیار مهم است که مصرف مکمل ها نیز باید به طور متعادل و با برنامه انجام شود در غیر این صورت مصرف بیش از حد آن ها می تواند باعث عوارض شود.( جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با کرونا مراجعه فرمایید)

استرس خود را کنترل کنید

تجربه مبتلا شدن به این بیماری و احتمال ابتلا مجدد به کرونا شاید برای شما بسیار استرس زا باشد. ولی باید در نظر داشته باشید که استرس علاوه بر آن که در این پروسه کمک کننده نمی باشد بلکه تحقیقات بسیاری ثابت کرده است که استرس باعث کاهش سیستم ایمنی بدن و افزایش احتمال ابتلا به کرونا در افراد شود. بنابراین باید توجه داشته باشید که مراقب سلامت روان خود در کنار سلامت جسم شوید که این دو در ارتباط با هم می باشند. دوری از اخبار نگران کننده، کتاب خواندن، مدیتیشن، راز و نیاز کردن، حمام آب ولرم و کار هایی از این قبیل می تواند باعث کاهش استرس شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله کاهش استرس ناشی از کرونا مراجعه فرمایید)

افزایش احتمال ابتلای مجدد به کرونا در افراد سالمند

احتمال ابتلای مجدد به کرونا در افراد سالمند به علت ضعف سیستم ایمنی بیشتر از سایر افراد می باشد بنابرای باید از ابتلای این افراد بیش از سایر افراد پیشگیری کرد. سیستم ایمنی ما با افزایش سن کاهش می یابد به طوری که احتمال ابتلا به انواع عفونت در افراد سالمند بیشتر از سایر افراد می باشد. همچنین توجه داشته باشید که این جمله که بگوییم” کرونا در سالمندان شیوع بیشتری دارد” یا “سالمندان بیشتر کرونا مبتلا می شوند” اشتباه است. کووید ۱۹ ممکن است سالمندان را هم، مانند سایرین گرفتار کند. سالمندان بیشتر از بقیه در معرض سرایت ویروس کرونا نیستند.

آیا احتمال ابتلای مجدد به کرونا در بهبود یافتگان وجود دارد؟

در واقع در افراد سالخورده، خطر بروز عفونت شدید بیشتر است و به همین دلیل، رعایت دقیق ‌تر نکات بهداشتی اهمیت زیادی دارد. افراد سالخورده ‌ای که دچار بیماری‌ های جدی زمینه‌ ای هستند، بیش از سایر سالمندان در معرض خطر بروز علائم شدید عفونت کرونا قرار دارند. و این نکته قابل تامل است که برخی از بیماری هایی زمینه ای ممکن است خطرات و عوارض ناشی از بیماری کرونا را افزایش دهد. ( جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله کرونا در سالمندان و راهکار های مقابله و پیشگیری از آن مراجعه فرمایید)

آیا احتمال ابتلای مجدد به کرونا در بهبود یافتگان وجود دارد؟

آزمایش تست های کرونا در کنزل

اگر در خود یا نزدیکانتان متوجه علائم مشکوک به کرونا شدید و قصد انجام آزمایش و تست های کرونا دارید، می توانید به راحتی با انجام نمونه گیری در منزل علاوه بر تشخیص سریع و آسان، از حضور در آزمایشگاه ها و افزایش خطر ابتلا به بیماری های مسری مانند بیماری آنفولانزا، کووید ۱۹ پیشگیری به عمل آورید. امروزه با افزایش جمعیت و ازدحام مردم احتمال انتقال بیماری های مسری بیش از گذشته شده است. اگر شما نیز تا به حال تجربه انجام تست در آزمایشگاه ها را داشته باشید، به طور حتم با مشکلات صف های طولانی پذیرش ، نمونه گیری، و در نهایت جوابدهی و انتظار برای آن ها شده اید اما شما به راحتی می توانید  تست کرونا در منزل و هر آزمایش خون در منزل را بدون نیاز به حضور در این مراکز را تجربه کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.