آیا واکسن کرونا در دوران بارداری بی خطر است؟

آیا واکسن کرونا در دوران بارداری بی خطر است؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

واکسن کرونا در دوران بارداری

واکسن کرونا این روزها به یک مسئله مهم و حیاتی تبدیل شده است به طوری که اغلب کشورها در تلاش هستند که واکسن کرونا را خود تولید کنند و یا وارد کننده این واکسن از کشورهای دیگر باشند. ویروس کووید ۱۹ که تبدیل به پاندمی شده است به نظر می رسد قبل از سال ۲۰۱۹ در انسان توانایی پاتوژنی( بیماری زائی) نداشته است ولی با انتقال آن چندین گونه و جهش های مختلف توانایی بیماری زائی در انسان را به دست آورده است. بارداری دوران حساس و حایز اهمیتی می باشد که کوچک ترین غفلت در آن ممکن است مشکلات بزرگی را در آینده در پی داشته باشد. با ادامه مقاله واکسن کرونا در دوران بارداری همراه ما باشید.

هر واکسن کرونا که تولید و وارد بازار می شود باید از هر لحاظی بررسی و گزارش شود. واکسن ها انواع مختلفی دارند که شامل واکسن های زنده (بسیار نادر)، زنده ضعیف شده ، کشته شده یا غیر فعال شده، نوترکیب می باشد. برخی واکسن ها توانایی عبور از جفت و باعث مشکلاتی برای جنین می شود. به این صورت که از میان انواع واکسن‌ ها، زنان باردار نباید واکسن‌ های ویروس زنده مانند واکسن سرخک، اوریون، سرخجه و آبله ‌مرغان را تزریق کنند، زیرا این واکسن‌ها می‌تواند خطراتی را برای جنین به وجود بیاورد. اما تزریق واکسن‌های حاصل از ویروس کشته ‌شده مانند واکسن آنفلوانزا و واکسن توام کزاز، دیفتری در دوران بارداری بی ‌خطر است.

آزمایش ایدز در منزل

واکسن کرونا در دوران بارداری

برای تولید واکسن کرونا مانند هر واکسن دیگری امکان استفاده از انواع روش تولید واکسن وجود دارد. با گسترش ویروس کووید ۱۹ و ضرورت پیشگیری از آن در جهان بسیاری از کشورها را وادار به تولید واکسن کرده است. مهندسی تولید واکسن در هر کشوری و حتی شرکت های مختلف با هم متفاوت می باشد. به طوری که برخی از کشورها از روش واکسن زنده ضعیف شده برای واکسن کووید ۱۹ استفاده کرده اند و برخی از روش نوترکیب و یا استفاده از ژنوم RNA ویروسی بهره برده اند. زنان باردار در دوران شیوع ویروس کووید ۱۹ به دلیل شرایط خاصی که دارند، یکی از گروه های در معرض خطر محسوب می شوند که باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند.

آن چه که در مورد واکسن کرونا در دوران بارداری و بی خطر بودن آن برای تزریق در دوران بارداری مد نظر است نوع واکسن کووید ۱۹ می باشد. به طوری واکسن کووید ۱۹ که با روش زنده ضعیف شده تولید شده باشد ممکن است تزریق آن احتمال خطر ناشی از ویروس را افزایش دهد ولی در واکسن کووید ۱۹ که روش آن تزریق RNA به عنوان پیام رسان در داخل یک حامل یا کریر می باشد احتمال آن که خطری سلامت جنین را تهدید کند بسیار کم تر می باشد.

البته تزریق واکسن کرونا در دوران بارداری یک مسئله پیچیده می باشد که علت آن جدید بودن و جهش های مختلف این ویروس می باشد. از آنجایی که مطالعات صورت گرفته روی واکسن های فعلی کرونا در آزمایش های بالینی روی زنان باردار انجام نشده و از این رو، اطلاعات زیادی از چگونگی تأثیر یا حتی واکنش این زنان به واکسن در دست نیست و این کار باید با نهایت دقت انجام شود. در زنان باردار ابتدا باید تصمیم گرفت که آیا تزریق واکسن برای آن فرد کار درستی است یا خیر. اگرچه خطر ابتلا به کرونای شدید در زنان باردار خیلی بالا نیست اما خانم های باردار در صورت ابتلا به کرونا بیشتر در بخش مراقبت های ویژه بستری شده و مجبور به استفاده از دستگاه ونتیلاتور می شود.

واکسن کرونا در دوران بارداری

انتخاب بین عوارض احتمالی واکسن کرونا در دوران بارداری و ابتلا به آن عوارض بیشتر و قطعی!

در بین واکسیناسیون و تزریق واکسن کرونا در جهان ، در حال حاضر زنان باردار نیز وجود داشته اند که بسیاری از آنان کادر درمان بوده اند. درست است که تاکنون واکسن کووید ۱۹ به طور آزمایشی روی زنان باردار تست نشده اما به نظر می رسد واکسن هایی که بر پایه mRNA تولید می شوند، برای زنان باردار خطری ندارند. همچنین به گفته محققان، واکسن های mRNA به سرعت تجزیه شده و کاهش می یابند. این واکسن ها ویروس زنده نیستند و وارد هسته سلول ها نشده و در نتیجه DNA را تغییر نمی دهند. تا جایی که تحقیقات نشان می دهد، واکسن قدرت کافی برای رسیدن به جفت را ندارد و به همین دلیل قابل جذب شدن از طریق جفت نیست بنابراین خطری را متوجه زنان باردار و جنین آنها نمی کند.

انواع واکسن کرونا در جهان

واکسن کرونا فازیر ساخت کشور آمریکا می باشد که شرکت دارویی فازیر آن را طراحی و مورد آزمایش قرار داده است و اخیرا اعلام کرده است که این واکسن تا بیش از ۹۰ درصد انسان را در مقابل ویروس کرونا ایمن می‌ کند. شرکت فایزر برای ساخت این واکسن آزمایش‌های گسترده ‌ای در شش کشور روی چهل هزار نفر انجام داده است. این یک واکسن mRNA شامل snippet کوچکی از ژنوم ویروس است. تا بحال بجز فایزر کسی از mRNA استفاده نکرده است و دو واکسن آمریکایی دیگر Novavax و Sanofi-GSK از پروتئین سطح جداری ویروس استفاده می کنند. کمپانی‌ های AstraZeneca یا همان واکسن آکسفورد و Johnson & Johnson نیز از ژنوم ویروس استفاده می ‌کنند، ولی از ویروس سرما خوردگی به عنوان vector حامل ژنوم کرونا استفاده کرده‌ اند.

واکسن کرونا ایرانی از نوع مرسوم و سنتی می باشد به این صورت که ویروس کووید ۱۹ را با روش هایی ضعیف می کنند و بیماری زائی آن را از بین می برند. واکسن Inactivated شرکت شفافارمد بعنوان اولین واکسن ایرانی کووید۱۹ با دریافت کد اخلاق عملا وارد فاز مطالعه بالینی شده است.

واکسن های وابسته به Vector، بیان کرد: به جای تزریق مستقیم پروتئین S، این واکسن از یک ویروس کمتر بی ضرر است، همانند آدنوویروس سرماخوردگی به عنوان حمال استفاده می‌ کند. ژن پروتئین S را روی آدنوویروس سوار کرده و تزریق می‌ کنند. البته آدنوویروس پیش از تزریق از کار انداخته می‌ شود تا در بدن تکثیر نشود و فقط آنتی ‌بادی علیه پروتئین Spike ساخته می شود.

انواع واکسن کرونا در جهان

نقش RNA در واکسن کرونا فازیر چیست؟

در بین انواع مختلف واکسن کرونا ، واکسن فایرز از روش وارد کردن RNA ویروس کووید ۱۹ در داخل ویروس سرماخوردگی به عنوان حامل با کریر استفاده کرده است. اما سوالی که ممکن است برای شما پیش آمده باشد RNA چیست و چرا از آن به عنوان واکسن استفاده شده است؟ در پاسخ به این سوالات می توان گفت تمامی موجودات برای تولید پروتئین ها عملکردی و ساختاری ، تولید مثل ، همانند سازی و به طور کلی بقا و ادامه نسل نیاز به یک منبع ذخیره شده اطلاعات دارند که به آن ماده ژنتیک گفته می شود. ویروس ها به دو دسته DNA دار و یا RNA دار تقسیم می شوند که هیچ ویروسی توانایی داشتن هر دو با هم ندارد.

در واکسن کرونا از RNA به عنوان یک انتقال دهنده اطلاعات ویروس کووید ۱۹ استفاده شده است. ویروس کووید ۱۹ عضو خانواده کرونا ویروس ها می باشد که ماده ژنتیک آن RNA می باشد. ویروس ها انگل های دورن سلولی هستند که توانایی رشد در خارج از سلول میزبان را ندارند. به همین دلیل دانشمندان به جای استفاده از واژه سلول زنده برای ویروس ، نام ذره به آن به کار می برند. ویروس کووید ۱۹ پس از ورود به درون سلول ، با استفاده از اطلاعاتی که در درون RNA خود دارد و ریبوزوم سلول میزبان (اندامک تولید کننده پروتئین با استفاده از RNA) پروتئین های ویروسی را تولید می کند.

دانشمندان تولید کننده واکسن کرونا نوع RNA در واقع واکسنی را طراحی کرده اند که در آن RNA کووید ۱۹ را وارد پوشش یک ویروس سرماخوردگی کرده اند. بلد از تزریق واکسن این ویروس طراحی شده وارد سلول می شود و RNA آن در سیتوزل سلول های ما شروع به تولید پروتئین های ویروسی می کند ولی تمامی پروتئین های آن که منجر به تولید یک ویروس کووید ۱۹ در بدن ما شود. سیستم ایمنی بدن ما علیه این پروتئین های ساخته شده شروع به تولید آنتی بادی می کند. آنتی بادی های تولید شده علیه این پروتئین ها ابتدا از نوع IgM می باشد ولی با گذشت مدتی مقدار کمی IgG نیز تولید می شود که به مدت طولانی تری در سرم ما باقی می ماند.

در دوز دوم (بوستر) واکسن کرونا که بعد از گذشت چند هفته تزریق انجام می شود دوباره به همین ترتیب ویروس طراحی شده که حاوی RNA کووید ۱۹ با پوشش سرماخوردگی می باشد تزریق می شود. در این مرحله در سیستم ایمنی برخورد ثانویه اتفاق می افتد و با شدت و مقدار بیشتری IgG تولید و وارد جریان خون می کند. نوع ایموگلوبین G که تولید می شود در سرم نسبت به IgM ماندگارتر و دارای میل پیوندی بیشتری می باشد. به این ترتیب بدن به تولید آنتی بادی علیه کووید ۱۹ وادار می شود و نسبت به این ویروس ایمن و مصونیت پیدا می کند بدون آن که با خود ویروس کووید ۱۹ و عوارض جانبی آن فرد مواجه شده باشد.

واکسن کرونا mRNA به عنوان واکسن آینده تعبیر می‌شود، چون تکنولوژی کاملا نوینی دارد که کمی قبل از این پاندمی ابداع شده بود، این تکنولوژی مبتنی بر ذرات ریز RNA پیامبر از ژنوم کروناویروس جدید است. این mRNA حاوی دستور ساخت پروتئین Spike یعنی همان پروتئین جداریست که ویروس برای ورود به سلول استفاده می‌کند. در انسان بطور طبیعی پس از ورود ویروس کرونا، آنتی‌بادی علیه این پروتئین ساخته می‌شود، بنابراین واکسن حاوی mRNA که داخل مولکول Lipid قرار گرفته، در بدن آنتی بادی پیشگیرانه می‌سازد.

نقش RNA در واکسن کرونا فازیر

علت ارجحیت واکسن کرونا mRNA به انواع دیگر آن چیست؟

همان طور که در بالا اشاره شد واکسن ویروس کرونا در جهان در حال ساخت با روش های مختلف است که روش تولید واکسن کووید ۱۹ یک روش بسیار جدید و نوین می باشد. علاوه بر تولید این روش با استفاده از mRNA ویروسی ، از روش زنده ضعیف شده نیز واکسن ساخته می شود. اما ساخت واکسن mRNA نسبت به انواع دیگر آن به چند دلیل ارجحیت یافته است که در ادامه به آن می پردازیم:

واکسن های زنده ضعیف شده برای کووید ۱۹ شاید خطرناک باشند که علت آن جهش های متعدد در این ویروس می باشد. اما در وا‌کسن mRNA به علت آن که تنها قسمتی از ژنوم ویروس وارد بدن می شود و ویروسی در کار نیست برای بدن نیز خطرناک نیست.

واکسن کرونا mRNA مستقیما تولید سلول های کشنده طبیعی (NK Cell) را تحریک می کند. سلول های کشنده طبیعی ، از جمله سلول های سیستم ایمنی هستند که در عفونت های ویروسی ، تومور ها، سرطان ها بسیار حایز اهمیت هستند به این صورت که این سلول ها توانایی آن را دارند که سلول های آلوده را شناسایی و با استفاده از امکاناتی که دارند سلول را بکشند.

واکسن‌های mRNA در لوله‌ها و ظروف آزمایشگاهی تولید می‌شوند و نه در محیط کشت‌های سلولی، لذا به سرعت قابل تولید هستند. کشت ویروس ها بر خلاف باکتری ها بسیار سخت می باشد که علت آن لزوم وجود سلول زنده برای ویروس می باشد در حالی که برای کشت باکتری ها نیاز به آن نیست. بنابراین واکسن mRNA کرونا به علت ان که نیاز به محیط کشت ندارد بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

خطر واکسن mRNA نسبت به واکسن های دیگر مانند واکسن زنده ضعیف شده به خصوص در زنان باردار و افراد دچار نقص ایمنی دارای عوارض بسیار کمتری می باشد.

آزمایش در منزل

با گسترش ویروس کرونا ، آنفولانزا، افزایش هزینه های رفت و آمد، آلودگی هوا، آلودگی های صوتی، افزایش مشغله های زندگی و غیره انجام حضوری آزمایش خون و دیگر آزمایشات مانند تست کرونا در آزمایشگاه ها سخت شده است به طوری که ممکن است از انجام آن ها پشیمان شوید ولی باید گفت که انجام آزمایش چکاپ ، آزمایش کرونا و دیگر تست های تشخیصی بسیار مهم و حیاتی هستند که ممکن است منجر به تشخیص به موقع یک بیماری و کمک به درمان سریع آن شود.

با توجه به شرایط کنونی انجام تست ها در منزل بخصوص آزمایش کرونا در منزل و نمونه گیری در منزل شما می توانید به راحتی و بدون دردسر آزمایش خود را انجام دهید بدون آن که نیاز باشد برای هیچ کدام از مراحل آزمایشاتان به آزمایشگاه مراجعه فرمایید. آنی آزما با توجه به این نیاز به وجود آمده است تا مسیر تشخیص را آسان کند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.