آیا واکسن کروناویروس اجباری است؟

آیا واکسن کرونا اجباری است؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

با شیوع کووید ۱۹ و در پی آن تولید و توزیع واکسن کروناویروس سوالات متعددی برای بسیاری از مردم ایجاد شده است. یکی از این سوالات در ارتباط با اجباری یا اختیاری بودن تزریق واکسن کووید ۱۹ می باشد. همچنین سوالاتی از قبیل این که هزینه تزریق واکسن کووید ۱۹ چقدر خواهد بود واین که آیا این واکسن برای همه تزریق خواهد شد یا نه؟ ویروس کووید ۱۹ عضو جدیدی از خانواده کرونا ویروس ها می باشد که به تازگی بیماری زایی آن در انسان مشخص شده است. جهش های متعدد در همانندسازی این ویروس را مستعد ایجاد تغییراتی در فنوتیپ و تولید سویه های جدیدی کرده است.

برای پاسخ به سوالات فوق باید بگوییم، تزریق واکسن کرونا هیچ اجباری وجود ندارد و هرکسی که بخواهد می ‌تواند داوطلبانه واکسینه شود و اجباری در کار نیست. هزینه تزریق آن کاملا رایگان است. همچنین اولویت بندی واکسیناسیون طبق سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا بوده و در فاز اول، کادر بهداشت و درمان و گروهی از سالمندان، معلولان و جانبازان که در مراکز نگهداری می‌شوند واکسینه خواهند شد. به طوری که تا پایان سال ۹۹، گروه آسیب پذیر فاز یک که حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند برای کرونا واکسینه می‌ شوند.

آزمایش هورمونی زنانه

چرا برخی از افراد از تزریق واکسن کروناویروس اجتناب می کنند؟

در مورد این مسئله که چرا برخی از افراد از تزریق واکسن کروناویروس اجتناب می کنند این است که برخی شایعه های در این مورد را پذیرفته اند. برای مثال یکی از این شایعه ها در مورد عقیم شدن با تزریق این واکسن می باشد که البته پایه و اساس علمی ندارد. اگر چه عقیم شدن یکی از عوارض واکسن کووید ۱۹ نمی باشد ولی این عارضه یکی از نشانه های ویروس کووید ۱۹ می باشد به طوری که این ویروس با از بین بردن سلول ‌های بیضه که مسئولیت تولید اسپرم تازه را دارند، باعث عقیم شدن آقایان شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله شایعه عقیم شدن پس از تزریق ویروس کووید ۱۹ مراجعه فرمایید)

همچنین برخی از فضا های مجازی با هدف جذب مخاطب شروع به اطلاعات غلط در ارتباط با ویروس کووید ۱۹ و واکسن کرونا کرده است که باعث وحشت و استرس مردم شده است که در برخی موارد باعث عدم تصمیم های درست آن ها شده است. برخی معتقدند واکسن‌های خارجی بخشی از فرایند کنترل مردم جهان بر اساس مکانیسم‌های پیچیده بیوتکنولوژیک است و زدن این واکسن را تحریم کرده‌اند، اما در مقابل برخی دیگر اعتقاد دارند که واکسن‌ های کمترشناخته شده، از جمله واکسن‌ ایرانی، اثربخشی قابل توجهی ندارند و در مقابل ویروس‌های جهش یافته، مقاومتی ایجاد نمی‌ کنند.

فرهنگ سازی برنامه واکسیناسیون

همچنین آنچه که در مورد واکسن کرونا مورد توجه می باشد این است که در حالی که در ابتدای همه گیری کرونا بدبینی بسیاری نسبت به عمدی بودن شیوع آن و سپس بدگمانی نسبت به تزریق واکسن وجود داشت، حال نظرسنجی‌ های در آمریکا نشان می دهد تعداد بیشتری از مردم این کشور تمایل به تزریق واکسن پیدا کرده‌اند. برنامه واکسیناسیون و خروج تدریجی از بحران این ویروس نیازمند فرهنگ سازی و اطمینان دادن به مردم برای اثر بخشی مناسب و عوارض بسیار نادر و خفیف واکسن کووید ۱۹ می باشد.

در تحقیقات صورت گرفته همچنین مشخص شده که ساکنان مناطق روستایی بدبینی بیشتری به واکسن کرونا در مقایسه با شهرنشیان دارند، اما به طور کلی افزایش تعداد افرادی که خوش بینی بیشتری به تزریق واکسن کووید ۱۹ دارند، این امیدواری را ایجاد خواهد کرد که شاید برنامه های واکسیناسیون سراسری با چالش کمتری روبرو شود، اگرچه همچنان بزرگترین چالش دولت ها در مسیر واکسیناسیون سراسری وجود گروه‌های مخالف با این روند است.

فرهنگ سازی برنامه واکسیناسیون

هزینه تزریق واکسن کروناویروس چقدر است؟

هزینه تزریق واکسن کرونا برای دولت خارجی بین ۲.۱۹ تا ۴۴ دلار متغییر خواهد بود و این بسته به نوع کشور، فرق می‌ کند اما قیمت واکسن کووید ۱۹ روسی چیزی در حدود کمتر از ۱۰ دلار است که البته هزینه تزریق واکسن برای همه افراد کشور رایگان می باشد. واکسن‌ هایی که به کوواکس می‌آیند با توجه به این که که به کدام کشور تخصیص یابد قیمتش تعیین می‌ شود. ذکر این نکته حایز اهمیت است هزینه که برای تزریق واکسن برای هر فرد توسط دولت پرداخته می شود بسیار هزینه نا چیزی در مقابل ضرر های اقتصادی ویروس کووید ۱۹ در یک سال اخیر بوده است. بنابراین صرف چنین هزینه هایی بسیار معقول به نظر می رسد.

چگونه از امن بودن واکسن کروناویروس مطمئن شویم؟

برخلاف شایعاتی کخ در مورد واکسن کروناویروس وجود دارد که هیچ کدام پایه و اساس علمی ندارد، باید به این نکته توجه داشته باشیم که هر واکسنی که در دنیا طراحی و توزیع می شود قبل از آن در طی چندین مرحله مورد آزمایش قرار می گیرد. این آزمایش ها از نظر امن بودن و اثر بخشی آن بر روی نمونه های حیوانی و سپس انسانی مورد بررسی قرار می گیرد. در واقع واکسنی که شرکت یا نهاد بهداشتی تولید می نماید، باید از یک سری پروتکل های تعیین شده پیروی کند. این پروتکل ها برای افزایش ایمنی و همچنین عدم بروز مشکل در افراد واکسینه شده، طراحی شده است. اگر بخواهیم به صورت خلاصه این پروتکل ها را توضیح دهیم، به صورت زیر می باشد:

آزمایش پیش بالینی واکسن کروناویروس

دانشمندان از راه های مختلفی برای ساخت واکسن کروناویروس استفاده می کنند. به صورت کلی این واکسن از هر راهی که ساخته شده باشد، باید در ابتدا بر روی حیواناتی نظیر موش یا میمون آزمایش شود تا ببینند واکنش ایمنی ایجاد می کند یا خیر و این حیوانات را در برابر ابتلا به بیماری ایمن می کند یا خیر. همچنین عوارض خود واکسن و آسیب های احتمالی آن نیز روی این حیوانات بررسی می شود. اگر واکسن ایمنی لازم را در حیوانات ایجاد کرد، و خطر و عوارض شدیدی نیز برای حیوان به همراه نداشت، وارد مرحله بعدی می شود.

فاز اول آزمایش ایمنی واکسن کروناویروس

پس از بررسی های حیوانی، دانشمندان واکسن کروناویروس را روی تعداد کمی از انسان ها آزمایش می کنند تا ایمنی و دوز آن را بسنجند و تحریک سیستم ایمنی توسط واکسن به تایید برسد. به دلیل تفاوت هایی که بین سیستم ایمنی حیوانات و انسان وجود دارد، کارایی واکسن در حیوانات و همچنین عدم ایجاد عوارض جدی توسط واکسن در حیوانات، به این معنی نیست که این واکسن در انسان ها نیز تاثیر مشابهی خواهد داشت. به همین دلیل در این مرحله واکسن ساخته شده باید بر روی تعداد کم و مشخصی از انسان ها نیز آزمایش شود.

فاز دوم آزمایش جامع واکسن کروناویروس

در این مرحله دانشمندان واکسن کروناویروس را بر روی تعداد زیاد تری و روی صدها نفر در گروه های جداگانه، مثلا کودکان و افراد مسن، آزمایش می کنند تا ببینند عملکرد آن متفاوت است یا خیر. این آزمایش بیشتر ایمنی و توانایی واکسن در تحریک سیستم ایمنی را می سنجد. در ماه ژوئن، اداره کل غذا و داروی آمریکا اظهار داشت واکسن ویروس کرونا باید دست کم از 50% از کسانی که واکسن زده اند محافظت کند تا موثر تلقی شود.

آزمایش پیش بالینی واکسن کرونا

طریقه توزیع واکسن کرونا در ایران به چه صورت است؟

اخیرا چندین هزار نسخه از واکسن کرونا روسی وارد کشور شده است و کشورمان هدف دارد همه افراد را به ترتیب بیشترین اولویت واکسینه کند. گروه اولی که دریافت کننده هستند پرسنل آی سی یو و همچنین پرسنلی که به طور مستقیم با بیماران مبتلا به کووید سر و کار دارند، خواهند بود که در همین هفته واکسیناسیون آنها شروع خواهد شد و بعد به ترتیب گروه‌ های سالمندان و بیمارانی که به دلیل نیاز و ویژگی‌ های بیماریشان باید حتما در پروتکشن اصلی قرار بگیرند و بعد از آن گروه های دیگر که واکسن را دریافت کنند.

همچنین آن گروهی که تاکنون آلوده نشده‌ و بیمار نشده ‌اند، آن ها گروه اولی هستند که دریافت کننده این واکسن خواهند بود و بعد بقیه کادر درمان، سالمندان و همین ترتیب که پیش برویم بیماران خاص و افرادی که به دلیل بیماری زمینه ‌ای که دارند امکان ابتلایشان به کرونا بیشتر است و در نهایت همه جمعیت را بتوانیم واکسنیه کنیم.

علت عدم دریافت تعداد انبوه تر واکسن کروناویروس چیست؟

همان طور که می دانیم کشورمان اقدام به دریافت واکسن کرونا روسی کرده است. این واکسن از نوع واکسن های نسل جدید می باشد و با دانش علوم جدید طراحی، بررسی و در نهایت به تولید انبوه رسیده است. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله میزان اثربخشی واکسن کرونا روسی مراجعه فرمایید) یکی از سوالاتی که ممکن است برای بسیاری از افراد در ارتباط با واکسن کووید ۱۹ ایجاد شده باشد این است که چرا به تعداد انبوه واکسن وارد کشور نشده است تا همه افراد به طور همزمان واکسینه شوند؟

در پاسخ به این سوال در ارتباط با واکسن کروناویروس می توان گفت که مشکل اصلی در حمل و نقل این واکسن و محدود بودن حجم و گنجایش تولید شرکت تولید کننده روسی می باشد. همچنین مسائلی دیگر مانند احتیاط در تاریخ مصرف این واکسن ها، محدودیت وجود نیروی کادر درمان برای تزریق ‌واکسن، محدودیت مکانی برای نگهداری آن ها، و همچنین در نهایت این که ایران قدر حال ساخت و بررسی بیشتر واکسن وطنی می باشد که با وارد کردن واکسن روسی کووید ۱۹ هدف دارد زمان خلا میان توزیع واکسن ایرانی با واکسن روسی پر کند.

مشکل حمل و نقل واکسن کووید ۱۹ روسی

یکی مشکلاتی که در خرید انبوه واکسن کروناویروس روسی وجود دارد در ارتباط با مسئله حمل و نقل این واکسن است. به دلیل شرایط خاصی که برای حمل و نقل این واکسن وجود دارد، یعنی دمای منفی ۱۸، منفی ۲۰ درجه باید حتما یک مرحله تمام زنجیره تامین را یعنی از کارخانه تا فرودگاه مسکو و از آنجا تا فرودگاه امام در تهران و انبار را انجام داده شود و لجستیک نیز چک شود. همچنین توجه داشته باشید که بعضی واکسن‌ها مانند واکسن فایزر و بایو‌ان ‌تک (که البته هدف ویژه این کمپین نبوده) لازم است در هنگام انتقال در دمای منفی 70درجه سانتی ‌گراد نگهداری شوند.

مشکل حمل و نقل واکسن کووید ۱۹ روسی

علت عدم درخواست واکسن کروناویروس فایزر چیست؟

یکی دیگر از سوالات بسیاری از مردم علت عدم درخواست واکسن کروناویروس فایزر می باشد که در پاسخ می تواند گفت واکسن فایزر و بایو‌ان ‌تک (که البته هدف ویژه این کمپین نبوده) لازم است در هنگام انتقال در دمای منفی 70درجه سانتی ‌گراد نگهداری شوند که به این نکته باید توجه کنیم که زنجیره سرد، فقط انتقال از مبدا به فرودگاه مقصد نیست بلکه زنجیره سرد کل مسیر تلقیح واکسن به گروه هدف تا یک شهر و روستای دورافتاده را شامل می ‌شود. که البته قطعا واکسن‌ های تایید شده با دمای نگهداری بالاتر و شرایط زنجیره سرد سهل‌ تر و در دسترس، مزیت نسبی دارند.

آیا تزریق واکسن کروناویروس به معنای خروج از اپیدمی اشت؟

تزریق واکسن کرونا به منزله خروج از اپیدمی نیست و باید همچنان پروتکل‌ها را رعایت کنیم که شامل اصول سه گانه بهداشتی شامل حفظ فاصله‌گذاری فیزیکی به میزان یک و نیم تا دو متر، شست ‌وشوی مرتب دست‌ ها و استفاده از ماسک و همچنین پرهیز از حضور در تجمعات، مهم‌ترین اصول پیشگیری از ابتلا به بیماری هستند. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که روند واکسیناسیون و توزیع واکسن در کشور و در کل دنیا یک روند طولانی می باشد که باید با صبر و رعایت اقدامات پیشگیری همچنان ادامه یابد.

نمونه گیری در منزل

آیا بعد از زدن واکسن کووید ۱۹ هم می‌ توان ناقل ویروس بود؟

برای پاسخ به این سوال می توان گفت که تاکنون ارزیابی واکسن‌ کروناویروس بر اساس قابلیت آن ها در جلوگیری از سرایت نبوده است هرچند اخیرا چنین ارزیابی ‌ای، به عنوان هدف ثانوی برای بسیاری از این واکسن‌ها شروع شده است. در عوض اثربخشی این واکسن‌ ها بر اساس تواناییشان در جلوگیری از بروز علائم ارزیابی شده است. همچنین به علت جدید بودن واکسن توصیه می شود حتی پس از واکسیناسیون پروتکل های بهداشتی به طور کامل رعایت شود. و همان طور که در بالا اشاره شد این است که روند واکسیناسیون و توزیع واکسن در کشور و در کل دنیا یک روند طولانی می باشد که باید با صبر و رعایت اقدامات پیشگیری همچنان ادامه یابد.

با همه گیر شدن ویروس کووید ۱۹ و قطعی نشدن واکسن کووید ۱۹ هنوز بهترین رویکرد در مقابل آن پیشگیری و ادامه قرنطینه ها می باشد. ولی در این میان همچنان نیاز به انجام آزمایش ها ، تشخیص و در نهایت درمان بیش از پیش به نظر می رسد. آنی آزما برای حل این مشکل به وجود امده است و هدف آن آسان نمودن مراحل تشخیص و درمان می باشد. به این صورت که شما می توانید با انجام پذیرش ، نمونه گیری در منزل و جوابدهی غیرحضوری با رعایت شرایط قرنطینه و اقدامات پیشگیرانه ، به آسانی، در کمترین زمان، و سریع آزمایش کرونا در منزل و دیگر آزمایشات خود را انجام دهید. و به این صورت در زمان، هزینه های خود صرفه جویی کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.