احتماً این موضوع برای شما نیز جالب بوده است که افراد مختلف در مقابله با سویههای متنوع کرونا واکنشهای متفاوتی نشان میدهند. بعضی از افراد تنها با علائمی شبیه تب و سردرد جزئی، این بیماری را پشت سر میگذارند اما برخی دیگر دچار شرایط حاد شده و حتی نیاز است در بیمارستان بستری شوند. حتی گروههای سنی مختلف نیز واکنشهای متنوعی را نسبت به کووید ۱۹ نشان داده است. در ادامه مقاله ابتلای نوزادان به کرونا همراه ما باشید.
ابتلای نوزادان به کرونا
از زمان شیوع بیماری، متخصصان معتقد هستند کودکان قویترین گروه سنی شناخته شدهاند. اما متأسفانه در چند ماه اخیر آمار حاکی از ابتلای نوزادان به کرونا نیز بوده است. در ابتدای شیوع کرونا متخصصان معتقد بودند که نوزادان و کودکان درگیر این ویروس نمیشوند اما با گذر زمان و معرفی سویههای مختلف، شاهد ابتلای نوزادان به کرونا نیز بودهایم. در این مقاله میخواهیم درمورد علت این اتفاق و شیوع بیماری در بین کودکان و نوزادان صحبت خواهیم کرد.
کدام یک از افراد جامعه نسبت به کرونا قویتر هستند؟
قبل از هر چیز اجازه دهید مقایسهای بین گروههای سنی از نظر میزان مقاومت به ویروس کرونا داشته باشیم. حتماً به خوبی میدانید که از نظر پزشکان در تمام دنیا، سالمندان حساسترین گروه سنی شناخته شدهاند. با افزایش سن و کاهش قوای ایمنی بدن، حتی خفیفترین عامل بیماریزا نیز میتواند شرایط حادی را برای افراد به وجود بیاورد. اگر در بین اعضای خانواده خود فردی سالمند داشته باشد قطعاً این موضوع را به خوبی درک خواهید کرد. به طور کلی میزان مقاومت بدن به ویروس کرونا براساس میزان قدرت سیستم ایمنی بدن تعیین میگردد. با توجه به آنچه که گفته شد این مسأله کاملاً طبیعی است که کودکان و نوزادان کمتر در معرض ابتلا به کرونا قرار بگیرند زیرا ابتلای نوزادان به کرونا در این سن، قدرت دفاعی بدن بسیار بالاست و به همین دلیل است که کمتر در معرض عفونتهای ویروسی قرار میگیرند.
آیا کودکان ناقل کرونا می شوند؟
زمانی که درمورد مقاومت بدن در برابر بیماریهای عفونی به خصوص کرونا صحبت میکنیم، این ذهنیت برای مردم به وجود میآید که عدم ابتلا به معنی عدم انتقال نیز هست. اما باید بگوییم که متأسفانه این چنین نبوده و شاید بدن شما نیز به کرونا مقاوم باشد اما به معنی ناقل نبودن نیست. به همین خاطر متخصصان اکیداً توصیه دارند در خانوادهها، کودکان نزدیک سالمندان نشوند. شاید ویروس کرونا در بدن کودک وجود داشته ولی چون سیستم ایمنی او قوی است علائم بیماری را نشان نمیدهد. اما کرونا به راحتی در بدن افراد ضعیف عفونتهای حاد ایجاد میکند. بنابراین نزدیک شدن یک نوزاد ناقل به یک سالمند باعث میشود عواقب جدی برای فرد سالمند رخ بدهد.
آیا کودکان نیز به کرونا مبتلا می شوند؟
دومین تصور غلط در بین مردم جامعه این است که وقتی درمورد قوای سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان صحبت میکنیم به معنی عدم ابتلای آنها یا عدم ابتلای نوزادان به کرونا به این ویروس است. این باور نیز کاملاً غلط است. آمار و ارقام نشان میدهد که در تمام دنیا برخی از کودکان به این ویروس مبتلا شدهاند. حتی از زمانی که سویه امیکرون به دنیا معرفی شد آمار ابتلا به کرونا در بین کودکان و نوزادان نیز افزایش یافته و علائمی همانند اسهال و استفراغ را برای آنها به همراه داشته است.
بنابراین همین موضوع نیز مجدداً یک نگرانی به جامعه بشریت وارد خواهد کرد. متأسفانه ویروس کرونا یک ویروس بسیار پیچیده است و با اطلاعات در دسترس نمیتوانیم با قاطعیت درمورد آن صحبت کنیم. هنوز مشخص نیست که دقیقاً چه عواملی بر روی میزان مقاومت بدن برای پیشگیری از ابتلا به کرونا تأثیر میگذارند.
برای مثال حتماً برای شما جالب خواهد بود اگر بگوییم برخی از متخصصان به مقاومت ژنتیکی نیز اشاره کردهاند. در هر صورت به همین خاطر است که ابتلا به کرونا در بین کودکان نیز دیده شده است. با توجه به آنچه که گفته شد، والدین باید نسبت به مراقبت از فرزندان خود نیز توجه بیشتری داشته باشند.
آیا در ابتلای نوزادان به کرونا دچار شرایط حاد می شوند؟
در این مقاله توضیح دادیم که کودکان و نوزادان قویترین سیستم ایمنی بدن را دارند و به عنوان گروه سنی مقاوم نسبت به سویههای مختلف کرونا شناخته شدهاند. بنابراین اگر این دسته از افراد دچار آلودگی کرونا گردند، شرایط برای آنها حاد نمیشود مگر در موارد نادر که کودک دچار بیماریهای زمینهای بوده و یا اینکه بیماری به شدت در بدن او پیشروی کرده باشد. در غیر این صورت طبق آمار و تحقیقات، مشکلات حاد تنفسی برای کودکان رخ نمیدهد. البته لازم است این مطلب را به عنوان یک نکته امیدوارکننده بیان نماییم که خوشبختانه تاکنون مورد خطرناکی برای کودکان گزارش نشده و حتی خطرناکترین سویهها نیز نتوانستهاند کودکان نوزادان و حتی نوجوانان را دچار درگیریهای شدید نمایند.
برای افزایش قوای ایمنی کودکان باید چه کار کنیم؟
اگر شما نیز از آن دسته افراد بودید که فکر میکردید کودکان و نوزادان مطلقا در دام کرونا گرفتار نمیشوند اکنون به خوبی متوجه شدید که این ذهنیت غلط بوده و ممکن است در این سنین نیز آلودگی کووید ۱۹ رخ دهد. بنباراین باید به تقویت سیستم ایمنی کودکان خود بیشتر توجه کنید:
– کودکان باید بازی و سرگرمی داشته باشند
متأسفانه از زمان شیوع کرونا و اعمال قرنطینه، کودکان دچار شرایط روحی نامناسب شده و به دلیل اینکه نمیتوانند به پارک و محیطهای باز بروند و بازی کنند فشار روحی بر روی آنها هر روز شدیدتر میشود. همین موضوع باعث عصبی شدن آنها نیز گشته است. تمام این عوامل دست به دست هم میدهند تا سیستم ایمنی بدن کودک ضعیفتر شود. پیشنهاد ما به والدین است که برای تفریح کودکان وقت بگذارند و آنها را در ایام هفته به خارج از شهر و محیطهای خلوت ببرند تا بتوانند بازی کرده و انرژی خود را تخلیه کنند. همین بازی باعث شادابی آنها میشود و در نتیجه سیستم ایمنی بدن آنها قویتر خواهد شد.
– به فرزندان خود آموزش دهید که از مواد غذایی گیاهی بیشتر استفاده کنند
میوه و سبزیجات تازه را در رژیم غذایی آنها قرار داده و حتی از آب میوههای طبیعی همانند آب هویج، آب پرتقال و آب سیب برای آنها استفاده کنید.
– مصرف ویتأمین دی برای کودکان و نوزادان نیز الزامی است
حتی در نبود کرونا طبق نظر متخصصان، نوزادان تا یک بازه زمانی باید از قطره ویتأمین دی استفاده کنند. شاید همین عامل باعث شده که نوزادان نسبت به کرونا مقاومت بیشتری داشته باشند. اما اگر سن کودک شما از مصرف قطره ویتأمین دی گذشته است، از یک متخصص سؤال کرده و در صورت تأیید، از قرص ویتأمین دی مخصوص کودکان استفاده نمایید.
– نوزادان و کودکان باید خواب کافی داشته باشند
خواب مهمترین فاکتور برای سلامت جسم و روح افراد است. بنابراین شرایط را برای استراحت کافی کودکان خود فراهم کنید. اجازه ندهید آنها در تمام طول روز مشغول تماشای فیلم و یا بازی کردن باشند. از آنها بخواهید که کمی استراحت داشته و برای این منظور شرایط خانه را در سکوت قرار دهید تا بهتر بتوانند استراحت کنند.
سخن پایانی
در این مقاله متوجه شدید که ابتلای کودکان به کرونا امری غیرممکن نیست. به هر حال ممکن است علائم این ویروس در بدن نوزادان و کودکان نیز رؤیت گردد. در صورت نیاز به انجام تست کرونا در منزل میتوانید با آزمایشگاه شبانه روزی آنی آزما تماس بگیرید و بدون اینکه فرزند خود را به آزمایشگاه ببرید این تست و انواع تست ها و آزمایش در منزل را در خانه انجام دهید.