چگونه خودمان را در برابر امیکرون ایمن کنیم؟

واریانت جدید کرونا Omicron

پس از فراگیری همگانی ویروس کرونا شاهد ظهور سویه های مختلف آن بودیم. این ویروس به انتقال سریع و بالا مشهور است. با گذشت زمان و واکسیناسیون از شدت بیماری کاسته شد. اما همچنان سویه های جدید به سرعت شیوع پیدا می کنند. Omicron نسخه بسیار قابل انتقال کووید 19 می باشد. این سویه که در اواخر سال 2021 ظاهر شد، سریعتر از هر نوع قبلی گسترش می یابد. چندین زیرمتغیر نیز از این سویه وجود دارند. هرچند این ویروس انتقال سریعی دارد، اما به نظر می رسد کمتر باعث مرگ و میر می شود. بیایید بهتر ویروس امیکرون را بشناسیم.

ویروس Omicron
معرفی سویه جدید کرونا

ویروس Omicron

در مورد زیرمجموعه های این سویه چه می دانیم؟

هنگامی که یک ویروس به طور گسترده در گردش است و باعث عفونت های متعدد می شود، احتمال جهش آن نیز افزایش می یابد. چندین نسخه ژنتیکی متمایز از ویروس Omicron وجود دارند. رایج ترین نوع فرعی در ابتدا معروف به BA.1 بود. پس از آن نوع BA.2 به طور فزاینده ای در سراسر جهان شیوع و گسترش یافت. ویروس به گسترش و تحولات خود ادامه داد. اکنون سویه BA.5 به عنوان زیرمتغیر غالب در سطح جهانی شناخته می شود. این نوع از امیکرون مسری ترین متغیر به حساب می آید. هرچه ویروس انتشار بیشتری داشته باشد، فرصت بروز جهش نیز افزایش می یابد. انواع مختلف این سویه به ما یادآور می شود که همه گیری کووید 19 هنوز به پایان نرسیده است.

  • با توجه به افزایش شدت سرایت آیا این نوع کرونا از سایر انواع کووید شدیدتر است؟

خوشبختانه علائم امیکرون شدیدتر از سایرین نمی باشد. خطر بستری شدن در بیمارستان برای این سویه در مقایسه با دلتا کاهش یافته است. اما WHO هشدار می دهد، نباید Omicron را به عنوان خفیف در نظر گرفت.

سویه کرونا
معرفی جدیدترین سویه کرونا

سویه کرونا

نشانه های امیکرون چیست؟

برخی علائم این سویه نسبت به داده های اولیه تفاوت دارند. به عنوان مثال Omicron ممکن است کمتر از انواع قبلی باعث از دست دادن چشایی و بویایی شود. طبق آمار به دست آمده از افراد مبتلا به این سویه، بیماران اغلب علائم زیر را تجربه می کنند:

  • درد و خارش گلو
  • سرفه خشک
  • احتقان بینی
  • درد عضلانی نظیر کمردرد

البته همه این علائم در ویروس کرونای اصلی و دلتا نیز وجود داشت. به طور کلی می توان بیان کرد که علائم Omicron و دلتا شباهت های زیادی دارند. اکثر مردم به ویژه افراد واکسینه شده، با ابتلا به امیکرون حالاتی شبیه به سرماخوردگی معمولی را مشاهده می کنند. کسانی که دوزهای بوستر واکسن را دریافت کرده اند به مراتب تب و خستگی کمتری را حین ابتلا تجربه خواهند کرد. به علاوه با توجه به شدت سرایت امیکرون جدید، افراد همچنان مستعد عفونت مجدد می باشند. بنابراین عفونت و ابتلای قبلی به ویژه پس از 90 روز، دیگر تضمینی برای ایمنی ایجاد نمی کند.

واکسن ها چقدر در برابر عفونت سویه Omicron اثرگذار هستند؟

بر اساس مطالعات صورت گرفته، واکسیناسیون کامل به همراه بوستر، در کوتاه مدت محافظت قوی را در برابر امیکرون و سایر متغیرها ایجاد می کند. با این حال دو دوز واکسن بدون بوستر محافظت کمتری را ارائه می دهد. هرچند که دو دوز واکسن همچنان در کاهش شدت بیماری نقش دارد. اما این حقیقت را نمی توان کتمان کرد که واکسن ها در برابر سایر واریانت ها عملکرد بهتری داشته اند. بنابراین اکثر کشورها بر دریافت دوز بوستر بسیار تاکید کردند. طبق تحقیقات در بریتانیا، افراد پس از دریافت دوز بوستر، 75% ایمنی در برابر عفونت امیکرون ba5 را به دست آوردند. اگرچه این تاثیر به مرور زمان کاهش یافته و ممکن است ایمنی به دست آمده در برابر امیکرون از بین برود. همچنین افراد واکسینه شده ای که تجربه کووید را داشته اند، از آنتی بادی های قدرتمندی برخوردار بودند. بنابراین واکسیناسیون هنوز هم یک دفاع خوب می باشد.

در زمان ابتلا به Omicron چه مراقبت هایی باید انجام دهیم؟

در صورتی که به این بیماری مبتلا شدید، پیش از هر اقدامی باید به پزشک مراجعه کنید. علائم بیماری ممکن است مدتی همراه شما باشند. از این رو با برخی اقدامات خانگی می توانید این علائم را کنترل کنید.

  • برای کاهش درجه حرارت بالا و تب ناشی از ویروس امیکرون، حتما باید استراحت کنید. همچنین مایعات فراوانی بنوشید. این مسئله برای جلوگیری از کم آبی بدن ضروری است. مصرف مایعات باید در حدی باشد که رنگ ادرار شما زرد روشن و شفاف شود.
  • اگر سرفه دارید، توصیه می کنیم از خوابیدن به پشت خودداری کنید. در عوض به پهلو دراز بکشید. یا اینکه به صورت عمود بنشینید. مصرف عسل برای درمان سرفه نیز پیشنهاد می شود. فراموش نکنید خوردن عسل برای نوزادان زیر 12 ماه ممنوع است.
  • در صورت احساس تنگی نفس ابتدا با پزشک مشورت کنید. همچنین گرمایش اتاق را کم کرده و شانه هایتان را شل کنید.
سویه امیکرون
راهکارهای خانگی درمان کرونا

راهکارهای خانگی درمان کرونا

چگونه از خود و خانواده خود در مقابل ویروس Omicron محافظت کنیم؟

مهم ترین کاری که شما برای محافظت از خودتان می توانید انجام دهید، کاهش خطر قرار گرفتن در معرض ویروس است. از جمله راهکارهایی که به شما در حفاظت از خود و عزیزانتان کمک می کنند را در ادامه بخوانید:

  • همواره در مکان های شلوغ و اماکن بسته ماسک داشته باشید. از ماسکی استفاده کنید که بینی و دهان شما را کاملا پوشش دهد. هنگام گذاشتن و برداشتن آن نیز از تمیز بودن دست های خود مطمئن شوید.
  • دستورالعمل های حفاظتی مطرح شده برای امیکرون با سایر انواع کرونا چندان تفاوتی ندارند. بنابراین رعایت فاصله حداقل یک متری را فراموش نکنید.
  • جهت تهویه بهتر خانه، پنجره ها را باز کنید.
  • شستن مرتب دست ها تاثیر به سزایی در کاهش ابتلا دارند. پس از آن غافل نشوید.
  • حتما واکسن بزنید. پزشکان بهترین راه محافظتی در مقابل این ویروس و انواع واریانت های آن را دریافت دوز تقویت کننده می دانند. دوز بوستر پاسخ ایمنی شما را تقویت می کند. بدین ترتیب احتمال ابتلا کمتر، درمان امیکرون آسانتر و شدت علائم بیماری در صورت ابتلا تخفیف می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.