تست آلرژی دارای چند نوع بوده و با چه هدفی انجام می شود؟

آلرژی به مواد غذایی

به کمک تست آلرژی می توان آلرژن هایی همچون کپک، شوره حیوانات خانگی، نیش زنبور، کره بادام زمینی و غیره را شناسایی کرد. تست های آلرژی دارای انواع مختلفی هستند. هر یک از این تست ها، بخش های مختلفی از آلرژی را بررسی می کنند. برای مثال جهت بررسی آلرژی های پوستی، باید تست مربوطه را انجام دهید. در ادامه به توضیح این موارد خواهیم پرداخت.

تست آلرژی به چه معنا است؟

با انجام آزمایش آلرژی می توانید بفهمید که سیستم ایمنی بدن شما به چه موادی واکنش بیش از حد نشان می دهد. به این مواد، آلرژن یا همان مواد حساسیت زا می گویند. در صورتی که بدن شما به ماده خاصی واکنش غیر معمول نشان دهد، یعنی شما دارای آلرژی هستید. برخی از افراد به موادی که در طبیعت وجود دارند، حساس هستند. از جمله این مواد می توان به کپک، شوره حیوانات خانگی و گرده اشاره کرد. برخی دیگر نیز به نیش زنبور یا لاتکس حساسیت نشان می دهند. افرادی نیز دارای آلرژی های غذایی هستند. این افراد با خوردن مواد غذایی خاصی واکنش نشان می دهند. معمول ترین مواد غذایی حساسیت زا عبارتند از: شیر، سویا و بادام زمینی.

چرا باید آزمایش های آلرژی را انجام دهیم؟

در صورتی که علائم مربوط به حساسیتی را دارید که باعث آزار شما می شوند، باید تست آلرژی انجام دهید. این تست برای افرادی که مبتلا به آسم هستند نیز لازم است. به کمک این تست می توانید به وجود محرک های آلرژی که باعث بدتر شدن آسم می شوند، پی ببرید. یکی از دیگر از دلایل انجام این تست، داشتن یک واکنش آلرژیک شدید به نام آنافیلاکسی است. این مشکل خطرات بسیاری برای سلامت فرد دارد. آنافیلاکسی می تواند منجر به تورم یا کهیر، مشکلات تنفسی، افت شدید فشار خون و غیره شود. متخصصین به کمک آزمایش آلرژی و سابقه سلامتی شما می توانند متوجه دلیل این واکنش شدید شوند. هزینه تست آلرژی بسته به نوع آن متفاوت است. افرادی که دارای این واکنش یا احتمال وجود آن باشند، باید یک سرنگ اتوماتیک اپی نفرین همراه خود حمل می کنند.

تست آلرژی
قرار دادن آلرژن ها روی پوست

تست آلرژی

چگونه متوجه شویم که آیا ما به آزمایش آلرژی نیاز داریم یا خیر؟

حساسیت به آلرژن هایی در هوا همچون گرد و غبار، باعث گسترش رینیت آلرژیک یا تب یونجه می شود. از جمله علائم این واکنش آلرژیک می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سردرد
  • خارش چشم و ریزش اشک
  • گرفتگی بینی، عطسه یا آبریزش بینی
  • تنگی نفس، خس خس سینه یا سرفه مزمن
  • گلو درد

علائم آلرژی های غذایی معمولا 30 دقیقه بعد از هضم غذا بروز می کنند. البته ممکن است این بازه تا 2 ساعت نیز طول بکشد. در صورت داشتن علائم مربوطه باید نسبت به انجام تست آلرژی تنفسی اقدام کنید. علائم آلرژی غذایی عبارتند از:

  • علائم پوستی همچون کهیر، ورم کردن صورت، لب ها یا زبان، خارش کلی بدن.
  • علائم تنفسی مانند سرفه، خس خس، تنگی نفس، سینه یا گلو
  • نشانه های GI مانند حالت تهوع و استفراغ، درد شکمی و انقباض، اسهال و استفراغ
  • علائم قلبی عروقی همچون رنگ پریدگی پوست، نبض ضعیف، سرگیجه یا سبکی سر.

افرادی که به لاتکس، عطرها یا فلزاتی چون نیکل حساسیت دارند، دچار درماتیت تماسی می شوند. بدین معنا که به محض لمس مواد ذکر شده، پوست آنها واکنش هایی نشان می دهد. علائم این نوع حساسیت عبارتند از:

  • حس سوزش بر روی پوست یا ایجاد تاول
  • کهیر و ورم
  • خارش و التهاب پوستی

در صورت داشتن این علائم، حتما باید تست آلرژی مربوطه را زیر نظر متخصص انجام دهید.

تست های آلرژی دارای چند نوع هستند؟

روش های مختلفی برای انجام آزمایش آلرژی وجود دارند. انتخاب شیوه مناسب شما، بستگی به نظر متخصص و علائم بدنتان دارد. این تست ها عبارتند از:

انواع تست های آلرژی
تست خون، دارای خطای بالا

انواع تست های آلرژی

  • تست خراش پوستی:

در این شیوه به کمک یک سوزن نازک، پوست ساعد یا پشت شما را خراش می دهند. این عمل به همراه 10 الی 50 ماده مختلف حساسیت زا صورت می گیرد. همچنین ممکن است ابتدا چند قطره از مواد آلرژن احتمالی را بر روی پوست شما ریخته و سپس آن را خراش دهند. این خراش باعث نفوذ مواد به پوست می شود. واکنش هایی همچون قرمزی پوست، 15 دقیقه بعد از تماس این مواد با پوست بروز می کنند. این تست آلرژی پوستی برای شناسایی آلرژی های هوایی، غذایی و پنی سیلین مناسب است.

  • تست داخلی پوست:

در صورتی که نتایج تست قبل منفی بوده یا قابل بررسی نباشند، باید تست داخلی پوست را انجام دهید. در این تست مقداری از آلرژن ها به لایه های بیرونی پوست تزریق می شوند. به کمک این تست می توان به وجود آلرژی های هوایی، دارویی و نیش حشرات پی برد.

  • تست پچ:

این تست دلیل درماتیت های تماسی را مشخص می کند. طی این تست قطراتی از یک آلرژن روی پوست دست قرار گرفته و سپس آن ناحیه را با بانداژ می پوشانند. همچنین ممکن است از همان ابتدا بانداژی که دارای آلرژن می باشد را روی پوست قرار دهند. سپس باید 48 الی 96 ساعت بعد از این عمل، جهت بررسی واکنش های پوستی به پزشک مراجعه کنید.

  • تست خون (IgE):

طی این تست آلرژی، نمونه ای از خون شما به آزمایشگاه ارسال می شود. در آزمایشگاه مقداری از آلرژن ها به خون افزوده شده و سپس سطح آنتی بادی های IgE درون آن را اندازه گیری می کنند. آزمایش های خون احتمال خطای بالاتری دارند.

  • تست های چالشی:

این تست ها تنها تحت نظارت مستقیم افراد متخصص صورت می گیرند. در این فرآیند، افرادی که مشکوک به آلرژی غذایی یا دارویی هستند، مقداری از آلرژن ها را می بلعند. نظارت پزشکی در این تست ضروری است. در صورت بروز آنافیلاکسی، پزشک سریعا سرنگ اپی نفرین را به شما تزریق می کند.

آلرژی تنفسی
آلرژن های هوایی، شامل گرد و غبار

آلرژی تنفسی

جمع بندی

تست آلرژی اهمیت بالایی در حفظ سلامت فرد دارد. گاهی ندانستن آلرژی ها، می تواند باعث بروز حملات واکنشی شدید در فرد شود. با آگاهی از این حساسیت ها می توانید از آلرژن ها دوری کرده و اقدامات لازم را در صورت تماس انجام دهید. آنی آزما به شما کمک می کند تا بتوانید در منزل، انواع تست های آلرژی را تحت نظارت برترین متخصصین، انجام دهید. هزینه این تست ها مقرون به صرفه بوده و توسط بهترین آزمایشگاه های هر شهر صورت می گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.