تشخیص سرطان پروستات چگونه انجام می شود؟

تشخیص سرطان پروستات

سرطان پروستات بعد از سرطان ریه شایع ترین سرطان در مردان است که هر ساله تعداد زیادی از مردان را با خود درگیر کرده و زندگی افراد مختلف را با چالش های متفاوتی روبرو می کند. اگر تشخیص سرطان پروستات به موقع و به درستی انجام نگیرد، می تواند سلامتی فرد بیمار را به خطر انداخته یا زندگی او را تهدید کند.
در این مقاله قصد داریم تا به بررسی این بیماری پرداخته و علائم و مشکلاتی که این بیماری می تواند منجر به اتفاق افتادن آن ها شود را بررسی کنیم. سپس به بررسی مشکلات ناشی از این بیماری و بیماری های مشابه پرداخته و در انتها نیز روش تشخیص سرطان پروستات را مطالعه کنیم. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.

سرطان پروستات چیست؟

پروستات غده ای گردو شکل و کوچک است که نقش مهمی در دستگاه تولید مثل مردان ایفا می کند. عمده سرطان های پروستات روند رشد آرامی دارند و در ابتدا علائمی از خود بروز نمی دهند، همین مسئله تشخیص سرطان پروستات را در مراحل ابتدایی، به امری سخت تبدیل می کند. سرطان پروستات در صورت گسترش، می تواند به نواحی لگن و غیره سرایت کرده و سختی شرایط را برای بیماران دو چندان کند. این سرطان در ایران نیز بعد از سرطان ریه، اولین سرطان شایع در مردان بوده و غالبا افراد بالای 50 سال را به خود درگیر می کند.

علائم سرطان پروستات

ممکن است در برخی موارد، بیماران هیچگونه علائم و ناراحتی خاصی از خود بروز نداده و متوجه ایراد در سیستم ادرار یا حتی باقی بخش های بدن خود نشوند. اصلی ترین علائم سرطان پروستات علائم انسدادی هستند که به عنوان اولین زنگ خطر، باید مراقب آن ها باشیم. تکرر ادرار، حبس شدن ادرار، اختلال در آغاز ادرار، خارج شدن ادرار به صورت قطره قطره و برخی دیگر، از این دست علائم به شمار می روند. وجود خون در ادرار و درد در هنگام انزال نیز از جمله علائم دیگر این بیماری هستند.
زمانی که با هر یک از این مشکلات روبرو شدیم، باید نسبت به آزمایش اقدام کرده و تشخیص سرطان پروستات را به متخصصین مجرب در این زمینه بسپاریم تا در صورت وجود مشکل، هر چه زود تر برای درمان آن اقدام کنیم.

تشخیص به موقع سرطان
انواع آزمایش ها جهت تشخیص سرطان پروستات

تشخیص به موقع سرطان

تشخیص سرطان پروستات

تشخیص‌زود هنگام و به موقع بیماری، تاثیر مثبت زیادی در روند درمان داشته و احتمال موفقیت در جنگ با سرطان را تا دو برابر افزایش خواهد داد. آزمایش هایی مانند آزمایش خون، آزمایش فیزیکی، تصویر برداری و غربالگری می توانند در تشخیص سرطان پروستات موثر واقع شوند. ابتدایی ترین مرحله، آزمایش فیزیکی است که توسط دکتر ها و متخصصین انجام می شود. در این روش دکتر با بررسی پروستات، وجود برآمدگی های غیر طبیعی را بررسی می کند. در صورت وجود مشکل و یا شک بر انگیز بودن شرایط بیمار، دکتر آزمایش های بیشتری را برای بیمار خود تجویز می کند. مراحل بعدی به ترتیب آزمایش خون PSA و بیوپسی یا نمونه برداری است که در صورت واضح نبودن نتایج در آزمایشات ابتدایی، می توان با استفاده از آنها به تشخیص درست بیماری، کمک کرد.

علائم سرطان پروستات
عوامل موثر در ابتلا به سرطان پروستات

علائم سرطان پروستات

زنگ خطر های سرطان پروستات

چه عواملی می توانند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند؟ نکاتی که می توانند به ما در مسیر تشخیص سرطان پروستات و پیشگیری از آن کمک کنند، چه نکاتی هستند؟
فاکتور هایی هستند که وجود آن ها در زندگی افراد، ریسک ابتلا به این بیماری را به شیوه های مختلف افزایش می دهد. فاکتور هایی که به مطالعه برخی از آن ها می پردازیم.

  • وراثت: اگر فردی از میان آشنایان خونی و نزدیکان درجه یک شما، مبتلا به سرطان پروستات شده باشد، احتمال ابتلای شما به این بیماری افزایش خواهد یافت. همچنین وجود ژن سرطان سینه در شجره نامه افراد، شانس آن ها برای مبتلا شدن به این بیماری را تشدید می کند.
  • افزایش سن: ریسک مبتلا شدن به این بیماری با افزایش سن، بالا می رود. عموما محدوده خطر سرطان پروستات، بالای 50 سال بوده و ابتلا به این بیماری در افراد جوان تر به ندرت مشاهده می شود.
  • علائم دیگر: چاقی، رژیم غذایی نامناسب، عدم رعایت بهداشت فردی، استعلام دخانیات، وازکتومی و غیره نیز از عوامل موثر در این بیماری می باشند، که می توانند تشخیص سرطان پروستات شما را به یک کابوس طولانی بدل سازند.
پیشگیری از سرطان پروستات
تاثیر سن افراد در احتمال ابتلا به سرطان

پیشگیری از سرطان پروستات

عوامل پیشگیری کننده از سرطان پروستات

چه رفتارهایی می تواند از ابتلای شما به این بیماری پیشگیری کرده و یا در بدترین حالت، احتمال ابتلای شما به سرطان پروستات را به حداقلی ترین حالت ممکن برساند؟
تغییر رژیم غذایی یکی از موثرترین روش ها در پیشگیری از ابتلای به این بیماری است. عموم افرادی که تشخیص سرطان پروستات در آن ها مثبت بوده، از رژیم غذایی سالمی پیروی نمی کرده اند. تناسب اندام نیز امری مهم و حیاتی در پیشگیری از سرطان به شمار می رود و می تواند کمک شایانی برای ما در سنین پیری باشد. همچنین چکاپ مرتب و برنامه ریزی شده بعد از 50 سالگی، می تواند ما را در بهتر شدن شرایط زندگی، همراهی کند.

دلایل ابتلا به سرطان پروستات
اهمیت مراجعه مرتب به متخصصین بعد از پنجاه سالگی

دلایل ابتلا به سرطان پروستات

عواقب و مصائب سرطان پروستات

ابتلا به انواع سرطان، علاوه بر مشکلات عمومی و به خطر انداختن سلامت جان فرد بیمار، می تواند باعث بروز مشکلات مضاعفی شود که مانند نمکی بر زخم این افراد پاشیده خواهد شد. مشکلات جانبی سرطان پروستات می تواند مربوط به گسترش این بیماری باشد. افراد مبتلا به این نوع سرطان، بیشتر از سایر افراد در معرض بروز سرطان در استخوان لگن و نواحی مربوطه هستند. مشکلات ادراری نیز می توانند به سبب این بیماری یا حتی دارو های آن برای افراد به وجود بیاید. بسیاری از بیماران نیز گزارش هایی مبنی بر مشکلات نعوذ را به متخصصین اعلام کرده اند.
تنها راه پیشگیری از بروز این عوارض، تشخیص سرطان پروستات در زمان درست و قبل از پیشروی بیماری است. اینگونه می توانیم در جهت حفظ سلامتی و افزایش طول عمر خود، قدمی مثبت برداشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.