هشدار برای بیماران قلبی؛ کرونا در کمین است!

ارتباط کرونا با سلامت قلب

آیا می دانید که کرونا ویروس چگونه بر قلب شما تأثیر می گذارد؟

ارتباط کرونا با سلامت قلب، یکی از مهم ترین مسائلی است که چند سال اخیر با آن مواجه بوده ایم. بیایید باهمدیگر در این مطلب به این موضوع بپردازیم.

برایتان توضیح می ‌دهیم که چگونه کرونا می‌تواند بر قلب و سیستم گردش خون شما تأثیر بگذارد و اگر علائمی مانند ضربان قلب سریع یا تپش قلب را تجربه کردید، چه باید بکنید؛ اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که بیماران قلبی نزدیک خود دارید یا افراد سالمند با شما زندگی می کنند، بدون شک، این بحث برایتان مفید خواهد بود.

اگرچه کرونا در ابتدا به عنوان یک بیماری تنفسی تصور می شد، اما اکنون می دانیم که در موارد شدید، حتی می تواند سایر اندام ها و سیستم های بدن را تحت تاثیر قرار دهد. عفونت و نحوه پاسخ بدن شما به آن می تواند به قلب، ریه ها، کلیه ها، مغز، کبد و سیستم گوارشی و همچنین سایر سیستم های بدن شما آسیب برساند.

در حالی که امروزه همه ما بیش از هر زمان دیگری در مورد چگونگی تأثیر کرونا بر بدن اطلاعاتی داریم، هنوز چیزهای زیادی وجود دارد که باید درک کنیم و البته تحقیقات بیشتری در حال انجام است.

کرونا چگونه بر قلب و سیستم گردش خون شما تأثیر می گذارد؟

بیماری همه گیر کووید-19 می تواند بر قلب و گردش خون شما از مسیرهای مختلفی تأثیر بگذارد؛ از جمله تندی ضربان قلب و تپش قلب، لخته شدن خون، آسیب قلبی به دلیل کمبود اکسیژن و مواد مغذی، التهاب عضله و پوشش داخلی قلب، یا سندرم تاکوتسوبو (سندرم قلب شکسته) (Takotsubo syndrome).

تصور می‌ شود بسیاری از علائمی که افراد ممکن است در مواجه با این ویروس تجربه کنند، آسیب‌ به سلول‌های اندوتلیال (سلول‌هایی که همه رگ‌های خونی بدن ما را پوشانده‌اند) باشد.

همه قسمت‌های بدن برای کارکرد صحیح به یک منبع خون سالم نیاز دارند، بنابراین، آسیب به رگ‌های خونی می‌تواند باعث لخته شدن غیرطبیعی خون، نشت از رگ‌های خونی و کاهش جریان خون در سراسر بدن شود، این علائم می‌توانند منجر به طیف وسیعی از بیماری‌ها شوند.

این ویروس حتی می‌تواند باعث ایجاد عوارض قلبی و اختلال گردش خون در افرادی شود که بیماری قلبی ندارند. پس می بینیم که همه افراد در معرض بیماری ها و نارسایی های قلبی هستند که می تواند در اثر ابتلا به کرونا ویروس اتفاق بیوفتد.

ارتباط کرونا با سلامت قلب
ارتباط کرونا با سلامت قلب

بیشتر بخوانید:  نوار قلبی در منزل؛ خدمتی نوین از آنی آزما

ضربان قلب سریع یا تپش قلب، بعد از ابتلا به کرونا

کووید 19 می تواند باعث شود که ضربان قلب شما در پاسخ به تب یا التهاب، سریع تر یا نامنظم شود، زیرا قلب برای پمپاژ خون بیشتر در اطراف بدن، برای مبارزه با عفونت، سخت تر کار می کند.

همچنین تغییرات در ضربان قلب می تواند به دلایل دیگری مانند کم آبی بدن، اضطراب، مصرف برخی داروها و همچنین سایر شرایط سلامتی رخ دهد.

تپش قلب به خودی خود معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست، اما اگر در مورد آن نگران هستید، یا اگر تپش قلب تان طولانی است، بهبود نمی یابد یا شدیدتر نمی شود، یا اگر سابقه بیماری قلبی دارید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

محققان هنوز به دنبال این هستند که چرا افراد ممکن است پس از ابتلا به کووید تغییراتی در ضربان قلب خود داشته باشند، اما تصور می‌شود که علتش ممکن است به دلیل حضور ویروس و پاسخ خودکار ایمنی بر سیستم عصبی باشد.

خدمات آنی آزما برای نوار قلب در منزل

لخته شدن خون

یکی دیگر از خطراتی که افراد را در ابتلا به کرونا تهدید می کند، لخته شدن خون است. افرادی که به بیماری شدید کووید-19 مبتلا می شوند، بیشتر در معرض خطر لخته شدن خون هستند. احتملاً این به دلیل آسیب به رگ های خونی است که مستقیماً توسط ویروس، ایجاد شده یا می تواند در نتیجه پاسخ ایمنی بدن به عفونت باشد. بسته به جایی که لخته ها در بدن شما هستند، می توانند باعث مشکلات جدی مانند ترومبوز عمقی وریدی، لخته شدن در رگ های خونی در ریه (آمبولی ریه)، حمله قلبی یا سکته شوند.

کمبود اکسیژن و مواد مغذی باعث آسیب قلبی می شود

به علاوه، کووید-19 می تواند باعث ایجاد تب و التهاب شود، که فشار مضاعفی بر قلب وارد می کند، زیرا بدن در حال مبارزه با عفونت است. این وضعیت همچنین می تواند باعث تند شدن یا نامنظم شدن ضربان قلب شود.

اگر عفونت کووید به اندازه‌ای شدید باشد که به ریه‌ها آسیب برساند، می‌تواند میزان اکسیژنی را که به قلب می‌رسد کاهش دهد. از آنجایی که ویروس و پاسخ ایمنی به آن می‌تواند به سلول‌هایی که رگ‌های خونی را می‌پوشانند نیز آسیب برساند، این امر مچنین می‌تواند باعث ایجاد لخته در رگ‌های خونی ریه‌ها شده و اکسیژن رسانی و مواد مغذی به قلب را محدود کند.

این نیاز اضافی در قلب، همراه با کمبود اکسیژن و مواد مغذی، می تواند به عضله قلب آسیب برساند. این بیماران، بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند.

ارتباط کرونا با سلامت قلب
ارتباط کرونا با سلامت قلب

التهاب عضله قلب و پوشش داخلی

ابتلا به ویروس کرونا می تواند باعث التهاب عضله قلب (میوکاردیت) و پوشش قلب (پریکاردیت) شود. میوکاردیت و پریکاردیت همچنین ممکن است ناشی از سایر عفونت های ویروسی باشند، و نه فقط ابتلا به کووید-19.

در روزهای اولیه این بیماری همه گیر، دانشمندان فکر می کردند که میوکارد ممکن است در اثر حمله مستقیم ویروس به سلول های ماهیچه قلب ایجاد شود. اما با تکیه بر تحقیقات، بسیاری از محققان اکنون فکر می کنند که این آسیب به قلب می تواند نتیجه واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به عفونت باشد.

بیشتر بخوانید: روش 6 مرحله ای برای تفسیر آسان نتایج نوار قلبی در منزل!

سندرم تاکوتسوبو (Takotsubo syndrome)

سندرم تاکوتسوبو، که گاهی به عنوان «سندرم قلب شکسته» شناخته می‌شود، زمانی اتفاق می‌افتد که محفظه پمپاژ سمت چپ قلب به سرعت تغییر شکل می‌دهد، بزرگ‌تر شده و قلب را ضعیف می‌کند و بنابراین کمتر قادر به پمپاژ خون در بدن است. این حالت اغلب در پاسخ به یک رویداد عاطفی یا استرس زا رخ می دهد. در بسیاری از موارد، شرایط قلب، بهبود می یابد.

در طول همه‌ گیری ویروس، تعداد افرادی که مبتلا به تاکوتسوبو تشخیص داده شده‌اند، افزایش یافته است، البته همه آنها مبتلا به کووید-19 نبودند. با این حال، قابل ذکر است که به طور کلی این وضعیت هنوز نسبتاً نادر است. برای درک دلایل این آمار باید تحقیقات بیشتری انجام شود، اما تصور بر این است که علاوه بر استرس ناشی از این بیماری همه‌ گیر، التهاب ناشی از پاسخ ایمنی بدن به ویروس نیز می‌تواند یک دلیل خوب باشد.

ارتباط کرونا با سلامت قلب

بهبودی فرد پس از ابتلا به کووید چقدر طول می کشد؟

اکثر افرادی که به کووید-19 مبتلا می شوند یا اصلاً علائمی ندارند، یا بیماری خفیفی دارند که شبیه سرماخوردگی یا آنفولانزا است. اگر عفونت فرد خفیف است، او پس از چند روز یا چند هفته باید احساس بهتری باشد.

برخی از افراد نیز علائمی را تجربه می کنند که ماه ها پس از عفونت اولیه ادامه می یابد. به این بیماری “کووید طولانی” گفته می شود که می تواند شامل علائمی مانند خستگی، احساس تنگی نفس یا داشتن تپش قلب باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.