در مورد آزمایش هموسیستئین چه می دانید

آزمایش هموسیستئین

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

گاهی ما به بیماری هایی دچار می شود که علت ان ها،فقر مواد غذایی ضروری برای بدن همانند ویتامین ها و عناصر معدنی است. برای مثال ریزش مو، خشکی بیش از اندازه پوست، ضعف بینایی و… از جمله عارضه هایی هستند که در زمان مراجعه به متخصص برای درمان، غالبا از شما می خواهند آزمایشاتی انجام دهید تا سطح مواد غذایی در بدن تشخیص داده شود. یکی از این آزمایشات، اندازه گیری هموسیستئین خون است. هموسیستئین نوعی اسید آمینه است که ویتامین B12، ویتامین B6 و اسید فولیک این اسید آمینه را تجزیه نموده و تبدیل به ترکیبات مورد نیاز بدن می کنند. یکی از نشانه های کمبود این نوع ویتامین، افزایش هموسیستئین در خون است. تجمع این اسید آمینه نشان می دهد که ویتامین های مسئول تجزیه آن در بدن کاهش یافته و در واقع بدن شما دچار فقط ویتامین B شده اید.

آزمایش هموسیستئین (Homocysteine Test) میزان هموسیستئین موجود در خون شما را اندازه گیری می کند. هموسیستئین نوعی اسید آمینه است که به مقادیر خیلی کم در سلول های بدن شما وجود دارد زیرا این اسید امینه به سرعت در بدن شما تجزیه می شود. بدن شما از اسید آمینه برای ساختن پروتئین استفاده می کند. به طور معمول ، ویتامین B12 ، ویتامین B6 و اسید فولیک هموسیستئین را تجزیه کرده و آن را به مواد دیگری که بدن شما به آن نیاز دارد تبدیل می کند. باید مقدار کمی هموسیستئین در جریان خون باقی بماند. اگر هموسیستئین زیادی در خون داشته باشید ، ممکن است نشانه کمبود ویتامین ، بیماری قلبی یا یک بیماری ارثی نادر باشد.

هموسیستئین افزایش یافته همچنین ممکن است مربوط به خطر بالای بروز بیماری عروق کرونر قلب ، سکته مغزی ، بیماری عروق محیطی (رسوب چربی در شریان های محیطی) و سخت شدن شریان ها (آترواسکلروز) باشد. مقادیر زیاد هموسیستئین خطر تشکیل لخته خون در عروق را افزایش می دهد و ممکن است منجر به حمله قلبی و سکته مغزی شود. مکانیسم های مختلفی برای چگونگی تاثیر هوموسیستئین در خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی (CVD) پیشنهاد شده است ، اما پارتباط مستقیم این موارد با این اسید آمینه به طور کامل تأیید نشده است. همچنین مطالعات متعددی وجود دارد که حاکی از فواید یا کاهش خطر ابتلا به CVD با اسیدفولیک و مکمل های ویتامین B وجود ندارد.

آزمایش هموسیستئین

آزمایش هموسیستئین ممکن است در موارد زیر مورد استفاده قرار گیرد:

تشخیص کمبود ویتامین B12 ، B6 یا اسیدفولیک. پزشک متخصص آزمایش هموسیستئین را درخواست می دهد تا مشخص کند آیا فرد دارای کمبود ویتامین B12 یا فقر فولات است یا خیر. غلظت هموسیستئین ممکن است قبل از B12 افزایش یابد و آزمایش فولات غیر طبیعی باشد. برخی از پزشکان متخصص ممکن است آزمایش هموسیستئین را در افراد مبتلا به سوء تغذیه ، افراد مسن که اغلب ویتامین B12 را از رژیم خود جذب می کنند ، و افراد دارای تغذیه ضعیف مانند اعتیاد به مواد مخدر یا الکل توصیه کنند.

در تشخیص هموسیستینوری ، نوعی اختلال ارثی نادر که در آن بدن نمی تواند پروتئین های خاصی را در طول متابولیسم تجزیه نماید. این بیماری می تواند باعث بروز مشکلات جدی برای سلامت فرد شود و معمولاً در اوایل کودکی شروع می شود. این بیماری ارثی در اکثر موارد برای همه نوزادان به عنوان بخشی از غربالگری معمول نوزادان در بیمارستان، مورد بررسی قرار می گیرد و با آزمایش هموسیستئین از طریق خون احتمال وجود این بیماری در نوزادان بررسی می شود. برای این غربالگری، در ابتدا میزان متیونین نوزاد اندازه گیری می شود که افزایش مقادیر آن در خون می تواند نشانه وجود هموسیستئین بالا در خون باشد.

افزایش میزان هموسیستئین و سایر مواد جانبی در بدن منجر به اختلال سیستمیک می شود. نوزادان مبتلا به این بیماری در بدو تولد طبیعی به نظر می رسند ، اما در صورت عدم درمان ، در طی چند سال ، علائمی مانند عدسی دررفته در چشم ، ساختاری باریک و بلند ، انگشتان باریک بلند ، ناهنجاری های اسکلتی ، پوکی استخوان ، و خطر بسیار بزرگی از ترومبوآمبولی و آترواسکلروز که می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی زودرس شود، خواهند داشت. این تجمع همچنین می تواند باعث ناتوانی روانی ، بیماری روانی ، ضریب هوشی کم، اختلالات رفتاری و تشنج شود. اگر زود تشخیص داده شود ، ممکن است برخی از این موارد کاهش یابد ، به همین دلیل همه نوزادان در بدو تولد از نظر هموسیستینوری بررسی می شوند.

غربالگری و بررسی بیماری قلبی در افراد در معرض خطر بالای حمله قلبی یا سکته مغزی. برای این منظور بررسی ریسک فاکتور های عمومی مثل وزن بالا و چربی بسیار بالا در خون، می تواند در تشخیص احتمال حمله قلبی کمک کننده باشد.

افرادی را که به بیماری قلبی مبتلا هستند تحت بررسی قرار می دهد.

آزمایش هموسیستئین

آزمایش هموسیستئین به چه منظوری انجام می شود؟

ممکن است در صورت بروز علائم کمبود ویتامین B یا اسید فولیک به این آزمایش نیاز داشته باشید. این علائم شامل:

سرگیجه

ضعف

خستگی

پوست رنگ پریده

زبان و دهان درد

سوزن سوزن شدن دست ، پا ، بازوها و یا پاها (در کمبود ویتامین B12)

همچنین اگر به دلیل وجود مشکلات قلبی قبلی یا سابقه خانوادگی بیماری قلبی در معرض خطر بیماری قلبی هستید ، ممکن است به این آزمایش نیاز داشته باشید. مقادیر بالا در جواب آزمایش هموسیستئین می تواند در عروق رسوب کند، که ممکن است خطر لخته شدن خون ، حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد.

هنگامی که نتایج آزمایش بیانگر وجود هموسیستینوری هستند، نمونه های بیوپسی کبد یا پوست برای آزمایش اینکه آیا آنزیم سیستاتیونین بتا سنتاز (CBS) وجود دارد ، آزمایش می شوند. عدم وجود این آنزیم شایع ترین علت هموسیستینوری است. آزمایشات ژنتیکی ممکن است برای بررسی یک یا چند مورد از جهش های شایع ژن انجام شود. اگر شخصی سابقه خانوادگی شدیدی از آترواسکلروز زودرس داشته باشد یا یک عضو خانواده به هموسیستینوری مبتلا شده باشد ، باید آن شخص را برای جهش ژنی که در اعضای خانواده پیدا شده آزمایش کرد.

آزمایش هموسیستئین

در طی آزمایش هموسیستئین چه اتفاقی می افتد؟

یک متخصص آزمایشگاه با استفاده از یک سوزن کوچک ، نمونه خون از رگ موجود در بازوی شما می گیرد. پس از وارد کردن سوزن ، مقدار کمی خون در لوله آزمایش یا ویال جمع می شود. ممکن است هنگام وارد شدن یا خارج شدن سوزن احساس سوزش کمی کنید. این درد معمولاً کمتر از پنج دقیقه طول می کشد.

آیا برای انجام آزمایش هموسیستئین آمادگی خاصی مورد نیاز است؟

ممکن است لازم باشد برای انجام آزمایش هموسیستئین 8 تا 12 ساعت ناشتا باشید. (برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزمایش هایی که نیاز به ناشتایی دارند، به مقاله آزمایش هایی را که باید به صورت ناشتایی انجام دهیم، مراجعه نمایید.)

ممکن است در مکانی که سوزن در آن قرار گرفته بود دچار درد جزئی یا کبودی شوید اما بیشتر علائم به سرعت از بین می رود.

نتایج آزمایش به چه معنی ای می باشد؟

اگر نتایج آزمایش هموسیستئین شما مقادیر بالایی نشان می دهد ، ممکن است به این معنی باشد:

شما به میزان کافی ویتامین B12 ، B6 یا اسید فولیک در رژیم غذایی خود دریافت نمی کنید.

شما در معرض خطر بیشتری از بیماری های قلبی هستید.

هموسیستینوری. اگر سطح بالایی از هموسیستئین پیدا شود ، برای رد یا تأیید تشخیص ، آزمایش بیشتری لازم است.

آزمایش هموسیستئین

اگر سطح هموسیستئین شما طبیعی نبود ، لزوماً به این معنی نیست که شما یک وضعیت پزشکی دارید که به درمان نیاز دارد. سایر عوامل می توانند نتایج شما را تحت تأثیر قرار دهند ، از جمله:

سن شما. با افزایش سن ، سطح هموسیستئین می تواند بیشتر شود.

جنسیت شما. مردان معمولاً نسبت به زنان میزان هموسیستئین بالاتری دارند.
مصرف الکل

سیگار کشیدن

استفاده از مکمل های ویتامین B

اگر در مورد نتایج خود سؤالی دارید ، با ارائه دهنده خدمات درمانی خود صحبت کنید.

دانه غلات منبع اصلی اسید فولیک می باشد. منابع خوب ویتامین B6 شامل غلات غنی شده ، لوبیا ، مرغ و ماهی و همچنین برخی میوه ها و سبزیجات از جمله سبزیجات برگ تیره ، پرتقال ، پاپایا و طالبی است. ویتامین B12 را می توان در گوشت قرمز ، مرغ ، ماهی و سایر غذاهای دریایی یافت ، زیرا این ماده فقط در محصولات حیوانی یافت می شود. با این حال ، می توان آن را از طریق غلات غنی شده صبحانه یا شیر غنی شده سویا یا شیر برنج نیز مصرف کرد.

داروهای بی شماری وجود دارد که ممکن است میزان هموسیستئین در بدن شما را افزایش یا کاهش دهد. شما باید همیشه پزشک خود را از هرگونه داروی سنتی یا گیاهی که مصرف می کنید ، آگاه نگه دارید زیرا این امر ممکن است بر نتایج آزمایش تأثیر بگذارد. کاربامازپین ، متوترکسات ، اکسید نیتروژن و فنیتوئین می توانند باعث افزایش سطح هموسیستئین شوند. Azaribine همچنین سطح هموسیستئین را بالا می برد ، اگرچه در سال 1976 توسط FDA ممنوع بود. کلستیپول و نیاسین ، هر دو عامل کاهش دهنده چربی ، همچنین می توانند سطح هموسیستئین را افزایش دهند. داروهای ضد بارداری خوراکی همچنین می توانند بر متابولیسم هموسیستئین تأثیر بگذارند.

آزمایش هموسیستئین

آیا مطالب بیشتری نیاز هست که باید در مورد آزمایش هموسیستئین بدانم؟

اگر پزشک متخصص شما فکر می کند که کمبود ویتامین دلیل بالا بودن سطح هموسیستئین شما است ، ممکن است برای رفع مشکل ، رژیم غذایی شما را تغییر دهد. خوردن یک رژیم متعادل باید از دریافت مقدار مناسب ویتامین اطمینان حاصل کند.

اگر پزشک متخصص شما فکر می کند که سطح هموسیستئین شما را در معرض بیماری قلبی قرار می دهد ، او وضعیت شما را تحت نظر دارد و ممکن است آزمایش های بیشتری را انجام دهد.

در مواردی که فرد سوء تغذیه یا کمبود ویتامین B12 یا کمبود فولات دارد، ممکن است سطح هموسیستئین افزایش یابد. اگر فردی از طریق رژیم غذایی یا مکمل ها به اندازه کافی ویتامین B و یا فولات دریافت نکند ، ممکن است بدن نتواند هموسیستئین را به فرم هایی تبدیل کند که توسط بدن قابل استفاده باشد. در این حالت ، سطح هموسیستئین در خون افزایش می یابد.

مطالعات از اواسط تا اواخر دهه 1990 نشان داد كه افرادی كه سطح هموسیستئین بالایی داشته اند نسبت به افراد با سطح متوسط ، خطر حمله قلبی یا سكته مغزی بسیار بیشتری دارند. بررسی ارتباط بین سطح بالای هموسیستئین و بیماری های قلبی همچنان یک موضوع خوب برای تحقیق است. در حال حاضر ، با این وجود استفاده از مقادیر هموسیستئین برای ارزیابی ریسک بیماری های قلبی عروقی (CVD) ، بیماری عروق محیطی و سکته مغزی نامشخص استفاده می شود. با توجه به اینکه چندین کارآزمایی که در مورد اسیدفولیک و مکمل ویتامین B تحقیق می کنند ، حاکی از فایده یا کاهش خطر ابتلا به CVD نیست.

علاوه بر این ، یک مطالعه در سال 2012 از چندین مجموعه داده ، از جمله 50،000 فرد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب ، به عنوان پتانسیل ایجاد رابطه علت و معلولی بین سطح هموسیستئین و بیماری قلبی را زیر سوال برد. بررسی های انجام شده در سال 2015 نتیجه گیری کرد که اگرچه بین هموسیستئین و CVD رابطه وجود دارد ، اما شواهد دیگری وجود دارد که مانع از هموسیستئین در نظر گرفته شده است که یک نشانگر زیستی برای این بیماری است.

انجمن قلب آمریکا (AHA) رابطه بین سطح هموسیستئین و میزان بقای حمله قلبی یا سکته مغزی را تأیید می کند ، اما افزایش هموسیستئین را مهم ترین عامل خطر ابتلا به بیماری قلبی نمی داند.در حالی که AHA استفاده گسترده از اسید فولیک و ویتامین های B را برای کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی توصیه نمی کند ، اما یک رژیم غذایی سالم و متعادل را ارتقا می بخشد و به پزشکان مراقبت های بهداشتی توصیه می کند عوامل کلی خطر و رژیم غذایی را در مدیریت بیماری های قلبی عروقی در نظر بگیرند.

اگر شما نیز تمایل دارید تا میزان هموسیستئین خون خود را ارزیابی نمایید و یا اگر احساس می کنید که می توانید دچار کمبود ویتامین های گروه B و اسید فولیک باشید، به راحتی می توانید با آزمایش هموسیستئین خون خود را در آزمایشگاه آنلاین آنی آزما انجام دهید. برای این کار به سایت آزمایشگاه آنلاین آنی آزما مراجعه می نمایید و پس از انجام ثبت آزمایشات خود به صورت اینترنتی، آدرس محل زندگی و زمان نمونه برداری را نیز هماهنگ می نمایید تا در اسرع وقت نسبت به نمونه برداری یا نمونه گیری در منزل شما اقدام شود. پس از نمونه برداری آزمایشات شما در بهترین آزمایشگاه های تهران و با پیشرفته ترین دستگاه های اندازه گیری مورد بررسی قرار می گیرد و پس از آن شما می توانید جواب تست های خود را از طریق سایت آنی آزما دریافت نمایید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD
</p

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.