اختلال شنوایی در کرونا

اختلال شنوایی در کرونا

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

یکی از علائم جدید اختلال شنوایی در کرونا می باشد. ویروس کووید ۱۹ بیماری نو ظهور در خانواده کرونا ویروس ها می باشد. این بیماری قبل از ۲۰۱۹ در انسان بیماری زائی نداشته است ولی شیوع یک باره آن در جهان به قدری سریع بوده است که در کمتر از چند ماه کل دنیا را درگیر خود ساخته است. علائم این ویروس مانند اختلال شنوایی در کرونا گاهی جدید می باشند و کشف آن همه ما را متعجب کرده است .

اختلال شنوایی در کرونا از علائم جدید و عجیب این بیماری می باشد. مشکلات شنوایی یکی از علائم دردناک و گیج کننده می باشد که هر فردی ممکن است برای یک بار دچار آن شده باشد. بروز این علامت در افراد گاهی نگران کننده و گاهی به طور موقت و با شدت پایین تری اتفاق می افتد. در ادامه این مطلب ما قصد داریم در مورد اختلال شنوایی در کرونا و به سوالاتی در این مسئله بپردازیم.

آزمایش چکاپ زنان

علت اختلال شنوایی در کرونا چیست؟

اختلال شنوایی در کرونا یکی از علائم جدید این ویروس می باشد که اخیرا گزارش شده است. مطالعات نشان می دهند که چندین عفونت ویروسی ممکن است سبب آسیب به سیستم شنوایی و در نتیجه کم شنوایی شوند.کم شنوایی ناشی از عفونت های ویروسی ممکن است مادرزادی یا اکتسابی، یک طرفه یا دوطرفه باشد و شدت آن نیز می تواند خفیف، شدید یا عمیق باشد. پاتوفیزیولوژی آسیب ویروس ها به سیستم شنوایی با یکدیگر متفاوت است.

ویروس ها و پاسخ های التهابی

بعضی از ویروس ها می توانند مستقیما” به ساختارهای گوش داخلی شامل ارگان کورتی (محل قرارگیری گیرنده های حسی شنوایی) و سلول های مویی آسیب برسانند.

بعضی دیگر پاسخ های التهابی ایجاد می کنند که سبب آسیب به ساختارهای گوش می شود.

افزایش عفونت باکتریال یا قارچی

برخی نیز استعداد ابتلا به عفونت باکتریال یا قارچی را افزایش می دهند که منجر به کم شنوایی می شود؛ مانند ویروس ایدز (HIV) که با تضعیف سیستم ایمنی بدن، می تواند منجر به ایجاد عفونت های باکتریال و قارچی و در نتیجه کم شنوایی انتقالی ناشی از آن ها شود. این ویروس در بیش از یک سوم بیماران، عملکردهای شنیداری را مختل می کند. علائم شنیداری رایج ایدز، احساس پری در گوش، گیجی، کم شنوایی و وزوز گوش است.

عفونت های ویروسی از نوع حسی-عصبی

احتمالا علت اختلال شنوایی در کرونا مانند سایر عفونت های ویروسی از نوع حسی-عصبی و ناشی از آسیب به ساختارهای درون حلزون گوش داخلی است که البته بعضی ویروس ها می توانند بر ساقه مغز شنوایی هم اثر بگذارند. هرچند کم شنوایی انتقالی یا کم شنوایی آمیخته نیز ممکن است به دنبال عفونت ناشی از ویروس های خاصی مشاهده شوند. گاهی کم شنوایی پس از درمان عفونت ویروسی، به طور خود به خود بهبود می یابد.

عوارض دارو

مطالعات نشان داده است یکی از علل اختلال شنوایی در کرونا عوارض دارو های این بیماری می باشد به طوری که اغلب داروهای که برای درمان کووید ۱۹ به کار می رود از جمله azithromycin، Remdesivir، favipiravir و lopinavir توکسیک (سمی) هستند و فرد را دچار عوارض مانند کاهش شنوایی ، وزوز گوش و دچار سایر اختلالات می کند.

علت اختلال شنوایی در کرونا

علائم اختلال شنوایی در کرونا چیست؟

همزمان با گسترس علائم نو ظهور اختلال شنوایی ، تحقیقات در این زمینه افزایش یافته است ولی متاسفانه به علت نو ظهور این علامت و خود بیماری بسیاری از موارد در آن ها در هاله ای از ابهام می باشد. بنابراین بیشتر اطلاعات در مورد این ویروس به صورت احتمال بیان شده است . همچنین این اطلاعات بر اساس اطلاعاتی که از دیگر ویروس های مشابه دیگر می باشد. به نظر می رسد که کم شنوایی ناشی از کووید-19 به طور ناگهانی و اغلب در افراد جوان بدون هیچگونه مشکلات شنوایی قبلی رخ می دهد.. حداقل آسیب شنوایی، خفیف تا متوسط است (و کم شنوایی شدید یا عمیق رخ نمی دهد).علائم اختلال شنوایی در کرونا شامل موارد زیر می باشد:

کاهش شنوایی

به نظر می رسد که کم شنوایی ناشی از کووید-19 به طور ناگهانی و اغلب در افراد جوان بدون هیچگونه مشکلات شنوایی قبلی رخ می دهد.. حداقل آسیب شنوایی، خفیف تا متوسط است (و کم شنوایی شدید یا عمیق رخ نمی دهد). تحقیقات نشان داده اند که علت کاهش شنوایی ممکن است در اثر لخته های خونی و اختلال در خونرسانی رخ دهد. به طوری که سلول های شنوایی بسیار به حالت هیپوکسی (کاهش اکسیژن) حساس هستند و در اثر این حالت دچار مرگ سلولی می شوند.

وزوز گوش

وزوز گوش (Tinnitus) به حالتی اطلاق می‌شود که فرد از یک صوت فاقد معنی در یک گوش یا هر دو گوش و یا در سر بدون آنکه منبع صوتی وجود خارجی داشته باشد رنج می‌برد. ویروس کووید ۱۹ در تعداد کمی از بیماران مستقیما” سبب بروز وزوز می شود. ولی گاهی وزوز در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ اغلب ناشی از استرس و افسردگی مربوط به شرایط قرنطینه و ترس از ابتلا به بیماری است. به عنوان مثال یک مطالعه بر روی جمعیت زیاد نشان داد که افراد دچار اختلال اضطرابی، حدود ۷ برابر بیشتر مستعد ابتلا به وزوز شدید و مزمن هستند.

سرگیجه

یکی از مشکلاتی که با اختلال شنوایی در کرونا و درگیری گوش به وجود آید سرگیجه و عدم تعادل فرد می باشد.ویروس کووید ۱۹ نوروتروپ است تمایل به حمله کردن به بافت های عصبی و درگیری اعصاب دارد. به طورمثال یکی از علائم ویروس نوروتروپ در گوش و حس تعادل این است که التهاب عصب دهلیزی ایجاد می کند. ویروس نوروتروپ کرونا علاوه بر اختلالات سرگیجه و تعادلی روی عصب شنوایی نیز تاثیر می‌گذارد. البته این تاثیرات فقط مختص ویروس کرونا نیست و ویروس آنفلوانزا و تبخال نیز اختلالات تعادلی و شنوایی ایجاد می کنند و تمایل به آسیب به بافت های عصبی دارند.

روش تشخیص اختلال شنوایی در کرونا

یکی از سوالات متداول در اختلال شنوایی در کرونا ، روش تشخیص آن قبل از مراجعه به پزشک می باشد. برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که تشخیص این که فردی در اعضای خانوادتان یا دوستان دچار اختلال در شنوایی شده است بسیار آسان است. افرادی که دچار کاهش شنوایی شده اند از شما می خواهند حرفتان را دوباره تکرار کنید و این اتفاق چندین بار رخ می دهد ولی در حالی که قبلا فرد در شنیدن جملات مشکلی نداشت. احساس خارش ، سرگیجه، وزوز گوش نیز از دیگر علائم این مشکل است که در تشخیص سریع ما می تواند کمک کند.

روش تشخیص اختلال شنوایی در کرونا

مکانیسم اختلال شنوایی در کرونا

اختلال شنوایی در کرونا یکی از علائمی می باشد که اخیرا در مورد آن مطالعه شده است. به طوری که تحقیقات اخیر نشان می دهد که عفونت Covid-19 بر سلول های مویی حلزون اثر منفی دارد و همچنین فقدان علائم اصلی آلودگی به این ویروس (علائم تنفسی) لزوما” به معنای عملکرد سالم و هنجار حلزون گوش داخلی نیست. (آستانه های تون خالص در فرکانس های بالا و دامنه TEOAE در بیماران به طور قابل توجهی بدتر بود. آسیب به سلول های مویی خارجی با کاهش دامنه TEOAE در بیماران در مقایسه با گروه کنترل تایید می گردد).

برای مطالعه در مورد اختلال شنوایی در کرونا کالبد شکافی انجام شده است. در کالبد شکافی تعدادی از بیماران فوت شده بر اثر کرونا، در گوش میانی و ماستوئید 2/3 از این بیماران ماده ژنتیکی SARS_COV_2 را کشف کرده است. همچنین کالبد شکافی ها این ماده را در ساقه مغز افراد فوت شده نیز یافته اند. به گفته محققان این احتمال وجود دارد که اثرات عصبی SARS-COV-2 مراکز شنیداری مغز مانند لوب تمپورال یا ساقه مغز را درگیر کند.

برخی محققان علت اختلال شنوایی در کرونا و کم شنوایی را اختلال در خونرسانی به رگ های خونی مجاری گوش عنوان کرده اند. در هنگام اختلال در خونرسانی ، گوش دچار هیپوکسی (کمبود اکسیژن) می شود که در این حالت اگر به طور طولانی اتفاق بیفتد ممکن است باعث مرگ سلول های شنوایی شود. علت هاختلال در خونرسانی و هیپوکسی ممکن است در نتیجه لخته در رگ های این ناحیه باشد. از آنجا که سلول های مویی حلزون فعالیت متابولیک بالایی دارند و به طور ویژه مستعد آسیب های هایپوکسیک یا ایسکمیک هستند، احتمال صحت این فرضیه زیاد است.

آیا اختلال شنوایی در کرونا دائمی است؟

یکی از متداول ترین سوالاتی که ممکن است در ارتباط با اختلال شنوایی در کرونا وجود دارد این است که آیا این اختلال دائمی می باشد؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که اختلال شنوایی در بسیاری از افراد مبتلا به کووید ۱۹ با بهبودی کامل فرد ، از بین می رود و تا به حال از دائمی بودن این علامت اطلاعی به دست نیامده است. اگر چه اختلال شنوایی در افراد مبتلا به کرونا نسبت به بیماری های ویروسی دیگر و مانند علائم دیگر آن طولانی می باشد ولی در اکثر موارد این علامت موقتی می باشد و به مرور بهبود می یابد.

آیا از دست دادن شنوایی و یا کاهش آن به معنای ابتلا به کرونا می باشد؟

اختلال شنوایی در کرونا تنها یکی از نشانه های این بیماری می باشد که ممکن است در درصد خیلی کمی از افراد بروز کند در واقع این نشانه از علائم جدید می باشد که ممکن است در بسیاری از افراد بروز نکند. علائم متداول کرونا شامل تب، خستگی، سردرد، سرفه ، از دست دادن حس بویایی و چشایی و غیره می باشد. ولی نکته که باید به آن توجه داشت این است که هیچ گاه با بروز یک علامت نمی توان به ابتلا به آن بیماری اطمینان یافت. بنابراین اگر فردی حس شنوایی خود را از دست داده لزوماً به معنای آن نخواهد بود که به کرونا مبتلا شده است.

از دست دادن حس شنوایی دلایل متعددی می‌تواند داشته باشد و این امر می‌تواند موقت و دائمی باشد. برای مثال در بیماری‌هایی مانند اوتیت، ام اس، مننژیت چرکی، منییر و سارکوئیدز نیز ممکن است سیستم شنوایی مورد آسیب قرار گیرد. توصیه پزشکان این است که اگر حس شنوایی خود را از دست داده اید باید به دنبال علائم دیگر بیماری کرونا همانند تب و یا سرفه باشید. با این حال، مشورت با متخصصان بهترین راهکار در این زمینه است.

علائم متداول کرونا

پیشگیری از اختلال شنوایی در کرونا

برای پیشگیری از اختلال شنوایی در کرونا این موارد را رعایت کنید:

احساس اختلال شنوایی در کرونا یک احساس ناخوشایند و رنج آور است هر چند به صورت موقت باشد! همچنین تصور کنید که این علامت در کنار چند نشانه دردناک دیگر مانند تب، سرفه، تنگی نفس، از دست دادن حس بویایی و چشایی، احساس بوی لجن، سردرد و غیره در شما بروز کند. به طور حتم هیچ کسی راضی به بروز این علائم نمی باشد. در حال حاضر متاسفانه واکسن که بتواند به طور قطعی در ایران از ابتلا به این ویروس پیشگیری کند وجود ندارد. همچنین دارویی که برای درمان این ویروس باشد در بازار عرضه نشده است. بنابراین بهترین راه حل برای این بیماری اقدامات پیشگیری می باشد.

اقدامات لازم برای پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹

  • ماسک بزنید. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقالهمراجع انواع ماسک برای پیشگیری از کرونا و آنفولانزا مراجعه فرمایید)
  • دست های خود را به طور مرتب بشورید.
  • در هنگام سرفه در مقابل دهان خود دستمال بگیرید.
  • از حضور مکان های پرتجمع خودداری کنید.
  • در مکان های سر بسته تهویه مناسب را رعایت کنید.

آزمایش در منزل

انجام آزمایشات چکاپ و دوره ای در هر زمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است اما با گسترش ویروس کووید ۱۹ انجام تست کرونا و تشخیص به موقع آن اهمیت آزمایش و تست را دو چندان برابر کرده است. تشخیص به موقع ابتلا به کووید ۱۹ در درمان، اقدامات پیشگیرانه، آگاهی ما کمک می کند ولی از طرفی به علت مراجعات بیشتر افراد مبتلا به مراکز درمانی و آزمایشگاه ها ترس مراجعه کنندگان در مورد آلودگی در این امکان افزایش یافته است. برای مثال تصور کنید شما دچار علائم مشکوک به کرونا باشید ولی از ابتلا به آن مطمئن نباشید ولی به علت ترس از ابتلا در آزمایشگاه از انجام آزمایش خودداری می کنید.

بهترین راه حل برای این مسئله انجام نمونه گیری در منزل می باشد. به طوری که شما می توانید بدون آن که در آزمایشگاه حضور یابید پذیرش را خودتان در منزل به صورت آنلاین در صفحه اصلی آنی آزما انجام دهید. سپس نمونه گیری شما در منزل یا محل کارتان در اسرع وقت انجام می شود. همچنین توجه داشته باشید که جوابدهی آنی آزما به صورت آنلاین می باشد. در واقع شما برای انجام آزمایشاتان از جمله آزمایش کرونا در منزل نیازی به مراجعه حضوری در آزمایشگاه دلخواهتان ندارید. آنی آزما جهت آسانی تشخیص طراحی شده است.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.