سردرد یکی از جدیدترین عوارض ویروس کرونا

سردرد یکی از جدیدترین عوارض ویروس کرونا

یکی از شایع ترین عوارض همراه ویروس کرونا سردرد است. به طور کلی در دوران پاندمی با افزایش شیوع سردرد روبرو هستیم که به علت تشدید سردردهای زمینه ای مثل میگرن و سردردهای تنشی، استفاده مداوم از ماسک خصوصاً توسط کادر درمان است ولی ویروس خود نیز می تواند مستقیماً عامل سردرد باشد. ویروس کرونا می تواند در حدود یک سوم از بیماران ایجاد علائم درگیری سیستم عصبی کند.

این ویروس میتواند علامت های کمتر شایع مثل سکته های مغزی، بیماری اعصاب محیطی مثل گیلن باره و تشنج و همین طور عوارض بسیار شایع تری مثل سردرد ، سرگیجه و اختلال حس چشائی و بویائی ایجاد کند. در بیشتر موارد بیمار با علائم تنفسی یا گوارشی مراجعه می کند و در سیر بیماری علائم درگیری دستگاه عصبی به آن اضافه می‌شود.

ویروس کرونا به طور مستقیم از راه عصب بویایی یا با اتصال به گیرنده هایی در سطح سلول های دیواره عروق خونی و به دنبال آن شکستن سد خونریزی مغزی وارد دستگاه عصبی می‌شود. همچنین بطور غیر مستقیم از طریق ایجاد طوفان التهابی و یا اتصال به گیرنده های ACE-۲تغییر در بروز و عملکرد آنها باعث بروز علایم نورولوژیک می‌شود.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

ویژگی سردردهایی که عامل آنها ویروس کرونا است

سردردهایی که عامل آنها ویروس کرونا است معمولاً چند ویژگی دارند. در بیمارانی که تشخیص کرونا در ٢ تا ١٠ روز اخیر برای آنها داده شده است، در صورت بروز سردرد جدید یا تغییر ماهیت سردرد قبلی باید به احتمال بروز سردرد در نتیجه ویروس شک کرد.

از مشخصات دیگر آن دوطرفه بودن، درگیری در نواحی گیجگاهی و پیشانی، طول کشیدن سردرد بیش از ۴۸ ساعت و عدم پاسخ مناسب به درمان با مسکن هاست. برای درمان این نوع سردرد مصرف مایعات فراوان، دریافت سرم در صورت لزوم و درمان افت اکسیژن خون (هیپوکسی) توصیه می شود و در صورتی که بیمار به علت سابقه ی قبلی سردرد در حال مصرف دارو می باشد بهتر است این داروها قطع نشود و مصرف کورتیکواستروئید در درمان این نوع سردرد توصیه نمی شود.

عبور از پیک گونه دلتا ویروس کرونا سه ماه زمان می‌برد

براساس پیش‌بینی در مقالات، عبور از دوره پیک گونه دلتا ویروس کرونا حداقل سه ماه زمان می‌برد. هر علامتی در افراد که شبیه به سرماخوردگی است، برابر با کروناست. در حال حاضر دیگر سرماخوردگی، حساسیت فصلی، سینوزیت و… نداریم و تنها کروناست. مردم با مراکز ۲۴ ساعته دانشگاه علوم پزشکی در تماس بوده، تست و آزمایش بدهند. درمان اولیه را آغاز و خود را از دیگر افراد خانواده جدا کنند تا تنها علائم اولیه کرونا در آن‌ها باقی بماند و پیشرفته نشود. متاسفانه برخی بیماران یک هفته تا ۱۰ روز علائمی مانند آبریزش بینی، سرفه، عطسه، گلودرد و… دارند، اما اهمیتی به آن نمی‌دهند.

این علائم نشان دهنده کرونا دلتاست. بیماران جوانی در بیمارستان‌ها بستری هستند که چنین علائمی در آن‌ها بروز کرده، اما توجهی به آن نکردند و بعد از گذشت ۱۰ روز با سطح اکسیژن پایین و ریه‌های درگیر شده به بیمارستان مراجعه می‌کنند. در این شرایط دیگر به آسانی نمی‌توان کاری برای این بیماران انجام داد. اگر افراد آبریزش بینی، سنگینی سر، گلو درد، عطسه، سرفه و… هرکدام از علائم سرماخوردگی را داشتند، فرض را بر کرونا بگذارند. علائم سرماخوردگی برابر با کروناست.

متاسفانه در پیک فعلی بیشتر درگیری ویروس کرونا با جوانان را شاهد هستیم. درحال حاضر درصد بالایی از بیماران ما در بیمارستان و مطب‌ها جوان و در رده سنی ۲۵ تا ۴۰ سال هستند. این افراد درگیری ریه‌ای بسیار وسیعی دارند. با وجود اینکه در پیک‌های گذشته جوانان در این رده سنی بسیار کمتر به این بیماری مبتلا می‌شدند، متاسفانه بسیاری از این جوانان بد حال هستند و ما شاهد صحنه‌های بسیار ناراحت کننده و دلخراش هستیم.

گونه دلتا ویروس کرونا

طول پاندمی گونه دلتا

در گونه‌های قبلی کرونا پیش‌بینی بر این بود که از شروع پیک تا خاتمه آن حدود دو ماه به طول می‌انجامید. طول پاندمی گونه دلتا در کشور هند، سه ماه طول کشید. براساس پیش‌بینی در مقالات، پیک دوره گونه دلتا ویروس کرونا حداقل سه ماه زمان می‌برد. ما هنوز شرایط خوبی نداریم. زمانی می‌توانیم بگوییم از شرایط خوبی برخوردار هستیم که روند نزولی شود، در صورتی که در شرایط فعلی روند صعودی است.

مردم خودشان قطعا متوجه هستند که دارو، تخت بیمارستانی و امکانات درحال کم‌شدن است. تا چه میزان می‌توان آنان را افزایش داد؟ تمام تلاش بر این است که ظرفیت‌ها افزایش پیدا کند، اما با طولانی شدن پیک احتمال کم‌شدن سرویس‌دهی و خدمات رسانی به بیمار وجود خواهد داشت. دربیمارستان‌های دولتی و آموزشی، بخش اعظم تخت‌های بیمارستانی مختص به بیماران غیرکرونایی به بخش کرونایی‌ها اختصاص یافته است. تنها کاری که می‌توان در شرایط فعلی انجام داد این است که هر فرد خودش مسئولیت سلامتی خود و خانواده‌اش را به عهده بگیرد.

اگر در افراد علائمی مانند آبریزش بینی، سردرد، عطسه، سرفه و… بروز کرد در منزل بمانند و به محل کار خود نروند. آنان در این مدت با اعضاء خانواده خود نیز تماسی نداشته باشند. به این صورت که فرض را بر ویروس کرونا بگذارند تا زمانی که خلاف آن ثابت شود. اگر غیر از این انجام شود، پیک به آسانی جمع نخواهد شد. کار واکسیناسیون در حال انجام است، اما باز هم باید سرعت آن افزایش پیدا کند تا ما بتوانیم از این وضعیت خارج شویم.

چه کسانی بسیار کمتر به نوع شدید کرونا ابتلا پیدا می‌کنند

اکثر بیماران فوت شده مبتلا به ویروس کرونا یا واکسن نزده بودند یا تنها دوز اول را دریافت کرده بودند. کسانی که دو دوز واکسن را دریافت و دو هفته از واکسن دوم آنان گذشته است، بسیار کمتر به نوع شدید کرونا ابتلا پیدا می‌کنند. اکثر کسانی که دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند، به بیماری شدیدی ابتلا پیدا نکردند. تنها دریافت دوز اول واکسن ایمنی لازم برای جلوگیری از ابتلا شدید یا مرگ در اثر ابتلا به کرونا را ایجاد نمی‌کند. ممکن است اکسیژن خون در افراد جوان نرمال باشد، اما درگیری ریه در او وجود دارد.

وقتی اکسیژن خون پایین بیاید، حالتی در فرد ایجاد می‌شود که اکسیژن کافی به مغز نمی‌رسد. امکان دارد افراد در خانه دستگاهی برای بررسی سطح اکسیژن خون نداشته باشند. از علائمی که نشان می‌دهد سطح اکسیژن خون فرد مبتلا به کرونا پایین آمده است می‌توان به سرگیجه، تهوع شدید، بی‌اشتهایی شدید، تب بیشتر از ۷۲ ساعت و… اشاره کرد. این علائم نشان می‌دهد که ریه فرد درگیر شده است.

فرد جوان باید این علائم را مدنظر داشته باشد. مردم باید در فضای باز و با فاصله اجتماعی مناسب و ماسک در کنار هم بایستند. متاسفانه رعایت پروتکل‌ها کاهش پیدا کرده است. هرکس مسئول جان خود و خانواده‌اش است. مردم خودشان باید رعایت کنند. کسی که دو دوز واکسن کرونا را دریافت نکرده است، باید بیشتر مراقبت کند. بسیاری از بیماران ما به صورت خانوادگی در بیمارستان‌ها بستری هستند.

اکسن کرونا

آیا در هنگام بارداری ویروس کرونا برای من خطرناک است؟

ما در مورد زنان باردار که مبتلا به ویروس کرونا بیمار شده اند ، اطلاعات بسیار کمی داریم. می دانیم که بهترین راه این است که از بیمار شدن جلوگیری شود. اما با اطلاعات کمی که در اختیار داریم ، به نظر می رسد که زنان باردار با ویروس کرونا در مقایسه با زنان در همان سن که باردار نیستند ، بیمارتر نمی شوند. زنان با مشکلات بهداشتی دیگر ، به ویژه مشکلات ریوی ، فشار خون بالا، دیابت یا ایدز HIV بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار دارند. اگر این مورد برای شما وجود داشته باشد ، در صورت تشخیص ویروس کرونا ممکن است بیشتر از سایر خانم های باردار مراقب باشید. اکثریت خانم های باردار سالم با تست مثبت در منزل تحت نظر قرار می‌گیرند ولی با بدتر شدن علائم باید سریعاً دیده شوند.

در صورت بدتر شدن علائم، رسیدگی ِسریع بهترین کار برای ممانعت از مشکلات جدی در مادر یا بارداری است. ممکن است به توصیه پزشک اقدام به انجام X ray شود. بعضی اوقات درمان زنان بارداری که خیلی بیمار هستند ضروری است.اگر بدانند شما باردار هستید، باید تمام اقدامات لازم را انجام دهند تا اطمینان حاصل کنند که این کار تا حد امکان برای شما و کودک شما با ایمنی انجام می شود. مادرانی که دچار بیماری شدید می‌شوند و به ناچار در بیمارستان بستری می‌شوند، بیشتر احتمال دارد وارد مراحل زایمان شوند و به همین دلیل باید به دقت تحت نظر باشند. در صورتیکه تب دارید استامینوفن یا پاراستامول از داروهای ایمن در بارداری است.

آیا اگر در زمان بارداری به ویروس کرونا مبتلا شوم، برای کودک من خطرناک است؟

ما اطلاعات بسیار کمی داریم که بدانیم ویروس از مادران به نوزادان در دوران بارداری منتقل می شود یا خیر. تاکنون آزمایش خون در سه نوزاد نشان داده که در طول بارداری به این ویروس عکس العمل نشان داده‌اند. شواهدی در دست نیست که نشان دهد ویروس کرونا سبب افزایش نقائص مادرزادی می شود، اگر چه اطلاعات ما بر پایه ی شواهد تعداد محدودی خانم باردار است که در زمان بارداری به بیماری شدید مبتلا شده اند و همچنان به بارداری ادامه دادند. تب ِبالا در حوالی هفته ششم بارداری یا چهار هفته بعد از لقاح، ممکن است با افزایش خطر مشکلات در مغز و ستون فقرات جنین همراه باشد.

این مختص ویروس کرونا نیست و با هر علتی که تب ایجاد کند دیده می‌شود . خطر بسیار کم است. حدود دو زن از هر هزار زن با تب در اوایل بارداری؛ در مقابل یک زن در هر ۱۰۰۰ زنی که در اوایل بارداری تب نداشته اند می‌توانند نوزادانی با این مشکلات داشته باشند. برای بررسی این نوع مشکلات ، انجام سونوگرافی در هفته ۱۸ تا ۲۲ بارداری توصیه می شود.

ویروس کرونا و بارداری

بیشترین خطر برای نوزاد

بیشترین خطر برای نوزاد در زمانی است که به بیماری شدید مبتلا شده و قبل از موعد مقرر وارد زایمان شوید یا پزشک یا ماما به دلیل شرایط نامناسب برای جنین به دلیل شدت بیماری شما ، توصیه به ختم بارداری زودرس کنند. هر چقدر به موعد زایمان ِخود نزدیک تر باشید، خطر برای نوزاد کمترمی شود. اگر ویروس کرونا دارید و حین زایمان هستید، ممکن است بدن شما قادر نباشد به اندازه معمول اکسیژن دریافت کند. این ممکن است تطبیق با زایمان را برای جنین مشکل تر کند. توصیه می شود ، هر زمان ممکن باشد ، زایمان در بیمارستان باشد تا کودک را بتوان از نزدیک و به طور مداوم مراقبت کرد و امکانات انجام سزارین در صورت لزوم موجود باشد.

در حال حاضر دلیلی برای انتخاب سزارین بجای زایمان طبیعی به دلیل ابتلا ی مادر به ویروس کرونا وجود ندارد، مگر اینکه دلیل دیگری وجود داشته باشد. با اطلاعات بسیار اندکی که اگر مادری در زمان زایمان به ویروس کرونا مبتلا باشد موجود است، به نظر می رسد حدود یکی از هر ۲۰ نوزاد علائم عفونت را ظرف چند روز اول بعد از تولد نشان خواهند داد . به احتمال بسیار آنها حوالی زمان زایمان به این عفونت مبتلا شده‌اند . بیشترین چیزی که میدانیم در مورد سه نوزادی است که نیاز به درمان پیدا کردند و به نظر می‌رسد. عفونت ویروس کرونا در آنها بهبود یافته است.

بعضی مطالعات با ویروس های مشابه نشان داده اند که ممکن است کودک بعد از ابتلا به عفونت مشابه با ویروس کرونا ، به خوبی رشد نکند. اکثر افراد صاحب‌نظر حداقل یک سونوگرافی 2 تا 4 هفته پس از پایان عفونت را توصیه می کنند تا از رشد مناسب کودک اطمینان حاصل کنند. همچنین توصیه می شود سونوگرافی‌های مرتب، حداقل هر چهار هفته در طول بارداری برای پایش رشد جنین ادامه پیدا کند.

نمونه گیری در منزل

آزمایش خون و تست کرونا در منزل

با گسترش بیماری های عفونی و مسری مانند ویروس کرونا، بیماری آنفولانزا و سرما خوردگی ها ترس همه افراد در دنیا از قرار گیری در محل های آلوده مانند مراکز درمانی و آزمایشگاه ها بسیار بیشتر شده است در حالی که این روز ها بیش از پیش احساس نیاز به انجام آزمایش ها و تشخیص های طبی احساس می شود. آنی آزما برای حل این مسئله امکانات نمونه گیری در منزل و آزمایش خون در منزل را برای شما توصیه می کند.

به طوری که اگر مایل به انجام هر گونه آزمایش خون و تست کرونا در منزل می باشید می توانید بدون مراجعه و حضور در مراکز درمانی و آزمایشگاه ها به صورت آنلاین در سایت پذیرش خود را انجام دهید. همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت و هماهنگی های لازم در مورد زمان و مکان که شما مایل به نمونه گیری می باشید را انجام خواهند داد. پس از نمونه گیری نمونه شما سریعا به آزمایشگاه درخواستی شما ارسال می شود و درکمترین زمان جوابدهی انجام می گیرد. توجه داشته باشید که آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا به امروز بوده است شکل گرفته است.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.