رویترز: دُز چهارم واکسن هم ایمنی کافی در برابر اُمیکرون ایجاد نمی‌کند

رویترز: دُز چهارم واکسن هم ایمنی کافی در برابر امیکرون ایجاد نمی‌کند

“رویترز” در گزارشی از یافته‌های جدید درباره واکسن کرونا منتشر کرد: سطح پادتن در خون پس از تزریق دُز چهارم واکسن کرونا افزایش می‌یابد اما به اندازه‌ای نیست که به طور کامل از ابتلا به سویه اُمیکرون جلوگیری کند. دفتر خبرگزاری رویترز در خاورمیانه گزارش داد: نتایج اولیه بررسی‌ها حاکی از آن است که اُمیکرون، سویه جدید کروناویروس به اندازه‌ای سرایت‌پذیر است که حتی می‌تواند افرادی که چهارمین دُز واکسن کرونای فایزر را تزریق کرده‌اند، آلوده کند. به گفته متخصصان، دُز چهارم واکسن فایزر سطح پادتن‌ها در خون را افزایش می‌دهد اما به اندازه کافی از ابتلا به اُمیکرون جلوگیری نمی‌کند.

نمونه گیری در منزل

ایجاد ایمنی کامل در برابر اُمیکرون 

دو هفته پس از تزریق چهارمین دُز، سطح پادتن‌ها در مقایسه با تزریق دُز سوم افزایش می‌یابد اما این افزایش به اندازه‌ای نیست که بتواند در برابر اُمیکرون ایمنی کامل ایجاد کند. تحقیقات نشان می‌دهد که یک هفته پس از تزریق دُز چهارم، سطح پادتن در خون پنج برابر می‌شود اما باز هم پایین‌تر از آن میزانی است که محققان انتظار داشتند. سطح مورد نیاز پادتن برای حفاظت از بدن در برابر اُمیکرون بسیار بالاتر از مقداری است که یک واکسن خوب می‌تواند ایجاد کند. نتایج این تحقیق در مورد واکسن مدرنا نیز مشابه است.

با این حال تزریق دُز چهارم برای افراد در معرض خطر و سالمندان توصیه می‌شود. به گزارش ایندیپندنت، اُمیکرون سویه ای از کروناویروس با قدرت سرایت بالاست که از آفریقا شایع شد و در حال حاضر روزانه صدها هزار نفر در سطح جهان به آن مبتلا می شوند. برخی کشورها امیدوارند این سویه که معمولا در مبتلایانی که به طور کامل واکسینه شده و دُز تقویتی را دریافت کرده‌اند با بروز علائم خفیفی همراه است، بتواند به ایمنی جمعی کمک کند. نقش دُز تقویتی در کاهش خطر ابتلا یا خفیف‌تر شدن علائم پس از ابتلا به سویه اُمیکرون تاکنون از سوی بسیاری از مراکز تحقیقاتی و پزشکی تایید شده است.

ویروس کرونای اُمیکرون چیست؟

منشاء امیکرون کرونا که شکل تغییر یافته ویروس کووید-19 است نامشخص میباشد زیرا محتوی یک تعداد زیادی جهش است که در سایر اشکال کووید-19 نادر است. معروفترین فرضیه این است که به دنبال یک عفونت ادامه دار در یک فردی که سیستم ایمنی او دچار اختلال بوده و مبتلا به HIV/Aids بوده است، ویروس امیکرون تولید شده است. دانشمندان در آکادمی علوم چین فعلاً گزارش کرده اند که شکلی از جهش را در امیکرون پیدا کرده اند که شبیه به ویروسی است که موش آزمایشگاهی را آلوده کرده است.

این دانشمندان بر این باور هستند که در سال 2020 کوید-19 از یک انسان به یک موش رسیده، سپس در اواخر سال 2021 ویروس موش انسان را مبتلا کرده است. در 24 نوامبر سال 2021 دانشمندان در آفریقای جنوبی آشکار ساختند که یک نوع جدید ویروس کووید-19 تغییر شکل یافته را کشف کرده اند. آنها گزارش کردند که این نوع ویروس بسرعت در آفریقای جنوبی منتشر شده است و محتوی جهش های بسیار غیرعادی بوده که ویروس را بشدت عفونت زا تر از انواع قبلی ویروس می نماید.

ویروس کرونای امیکرون

تحقیقات درخصوص اُمیکرون کرونا

در عرض چند روز پس از گزارش دانشمندان، سازمان جهانی بهداشت نام امیکرون را برای این گونه تغییر شکل یافته کوید-19 انتخاب نمود و این گونه ویروس مورد توجه قرار گرفته است. فرض اولیه دانشمندان در ژانویه 2022 مورد تأیید قرار گرفت. امیکرون بطور بی سابقه ای در سطح جهان منتشر شده است. بسیاری از جهش های ویروسی در امیکرون که توسط متخصصین شناسائی شده اند در بین سایر گونه های ویروس امیکرون نادر است. این پدیده یک معمائی را برای دانشمندان مطرح کرده است که گونه های واسطه ای برای تولید گونه امیکرون شناخته نشده است.

فرضیه اینکه برای ایجاد امیکرون از طرف اپیدمی لوژیست ها و ویروس شناس ها مورد قبول قرار گرفته است این است که ویروس امیکرون کرونا در فردی که مدت طولانی دچار عفونت بوده و دچار نقص ایمنی بوده شاید در اثر عفونت همزمان HIV/Aids یا درمان با داروهای وقفه دهنده ایمنی بوجود آمده است. آفریقای جنوبی با 2/8 میلیون نفر مبتلا به بیشترین میزان ابتلای جهانی به ایدز را دارد. گونه (واریانت) بتا یکی دیگر از گونه های نگران کننده ویروس کرونا می باشد. این واریانت نیز سال گذشته در آفریقای جنوبی به دلیل جهش با ویروس ایدز شایع شد.

ویروس اُمیکرون در جهان

امیکرون و نکات قابل توجهتا کنون در 110 کشور، ویروس اُمیکرون کرونا شناسائی شده است. از زمان تائید این واریانت توسط سازمان جهانی بهداشت، بررسی های علمی در سطح دنیا آغاز شده است. تأثیرگذاری واکسن های موجود یکی دیگر از نگرانی های جهانی گونه امیکرون می باشد. اکنون مطالعات زیادی برای سنجش میزان تأثیرگذاری واکسن های رایج در جریان است. قدرت سرایت امیکرون 3 تا 5 برابر نوع دلتا است. البته از نظر کشندگی کم خطرتر است. احتمال شدت یافتن اثر ویروس امیکرون از فردی به فرد دیگری وجود دارد.

از نظر کشندگی به عواملی از جمله جنس، نژاد و بیماریهای زمینه ای بستگی دارد. معلوم شده است که ویروس امیکرون به جای درگیرکردن ریه ها، بیشتر بینی، گلو و نای را مورد هدف قرار میدهد. در واقع این گونه بیشتر در دستگاه تنفسی فوقانی مشاهده شده است و در ریه ها رشد کمتری داشته است.

به همین دلیل، گونه اُمیکرون در مقایسه با گونه های قبلی ویروس خفیف تر است. اما نتایج تحقیقات متخصصان نشان داده است که بر خلاف تصور اولیه، امیکرون نیز باعث بستری شدن بیمار و مرگ می شود. البته مرگ بیشتر برای افرادی اتفاق افتاده است که بیماری زمینه ای داشته یا واکسن نزده اند.

تأثیر ایمنی ناشی از ابتلای قبلی بر کرونای اُمیکرون

مطالعات نشان داده اند که ممکن است خطر عفونت مجدد با اُمیکرون افزایش یابد. یعنی افرادی که قبلاً به بیماری کرونا مبتلا شده اند می توانند راحت تر با امیکرون دوباره آلوده شوند. آنچه مسلم است گونه امیکرون بطور وسیعی از گونه های قبلی کرونو ویروس متفاوت است. این ویروس می تواند سرعت افراد واکسینه شده را مبتلا سازد لیکن شدت بیماری ناشی از آن از گونه های دیگر کمتر است. از طرف دیگر مبتلایان به عفونت امیکرون 50% کمتر در بیمارستانها بستری می شوند.

با این حال با وجودیکه شدت عفونت اُمیکرون از دلتا کمتر است نباید آنرا عفونت ملایم توصیف کرد. زیرا ممکن است ویروس امیکرون مبتلایان را راهی بیمارستان نموده و موجب مرگ شود. اگر آنتی بادی حاصل از تزریق واکسن روی امیکرون اثر نداشته باشد سلولهایT که عامل فعال در سیستم ایمنی علیه عوامل بیماری زا هستند قادر به مقابله با گونه امیکرون هستند. سلولهای T در سیستم ایمنی دارای نقش هائی هستند بعنوان سلولهای کشنده (killer cells) با سلولهائی که توسط ویروس یا پاتوژن های دیگری آلوده شده اند مقابله نموده یا بعنوان سلول های کمک کننده سلولهای نوع B را در تولید آنتی بادی کمک می کنند.

علائم ناشی از ابتلا به اُمیکرون کرونا

تأثیر ایمنی ناشی از ابتلای قبلی بر کرونای امیکرون مطالعه جدیدی در نروژ نشان میدهد که بطور متوسط سه روز پس از آلوده شدن با ویروس امیکرون علائم بیماری ظاهر می شوند. بسیاری از علائم بیمار مانند علائم سرماخوردگی می باشد. این علائم بیشتر در قسمت فوقانی دستگاه تنفس دیده می شوند. آبریزش بینی، احتقان بینی، سردرد، خستگی، عطسه و گلودرد از مهمترین علائم به شمار می روند. سرفه ملایم تر از سرفه در گونه های دیگر است. تب کمتر دیده میشود.

از بین رفتن حس بویایی و چشایی یکی از نشانه های مهم آلودگی با کوید-19 است ولی در عفونت امیکرون کمتر دیده میشود و بیماران کمتر دچار سختی تنفس میشوند. بعضی علائم بیشتر در مبتلایان به امیکرون دیده میشود تا مبتلایان به سویه دلتا که عبارتند از تهوع، تعریق شبانه و درد ناحیه تحتانی کمر درست مثل گونه های دیگر ویروس، امیکرون را نمیتوان ادعا کرد که عوارض کمتری ایجاد میکند بلکه بسیاری از بیماران دارای مجموعه ای از علائم تب، اختلالات گوارشی، درد، ضعف، هوشیاری کمتر و مشکل تنفسی می باشند.

علائم ناشی از ابتلا به امیکرون کرونا

امیکرون و واکسن

افرادی که بطور کامل واکسینه شده اند ممکن است به عفونت امیکرون مبتلا شوند و بعضی مطالعات نشان میدهند که واکسن ها در پیشگیری از ابتلا به عفونت امیکرون موفق نیستند. معهذا، واکسن ها در پیشگیری از موارد شدید کوید مؤثر هستند و تزریق یادآوری واکسن بسیار کمک کننده است. افرادی که از واکسن استفاده نکرده اند، افراد مسن، یا افراد با بیماری های زمینه ای در معرض خطر شدید هستند.

در حالیکه شدت بیماری ناشی از امیکرون کمتر از گونه دلتا در افراد واکسینه شده می باشد نباید بیماری را ملایم فرض نمود. زیرا ممکن است افراد مبتلا به عفونت امیکرون نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند. در این بیماران مرگ و میر هم گزارش شده است. خطر بزرگ در مبتلایان به ویروس کوید-19 این است که بیماری ملایم ممکن است به نوع خطرناک و کشنده تبدیل شود و در گونه امیکرون کرونا این خطر کمتر دیده می شود.

سازمان جهانی بهداشت اظهار میدارد: درست مثل واریانت های قبلی ویروس امیکرون موجب بستری شدن افراد مبتلا در بیمارستان شده و مرگ و میر نیز ایجاد میکند. WHO می گوید: بیشتر از نیمی از مردم اروپا در دوماه آینده به امیکرون مبتلا میشوند و در آمریکا روزی 730000 نفر مبتلا به امیکرون می شوند. (تست مثبت)

چرا کودکان زیر ۲ سال در معرض ابتلا به کرونا امیکرون قرار دارند؟

به گفته متخصصان، سویه امیکرون ویروس کرونا ممکن است برای کودکان کشنده‌تر باشد، زیرا این ویروس در ابتدا دستگاه تنفسی فوقانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و میزان تنفس کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است. با افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کووید -۱۹ به دلیل شیوع گسترده گونه اومیکرون، تعداد کودکان زیر دو سال که به این بیماری می‌شوند نیز افزایش پیدا کرده است. آمار ارائه شده نشان می‌دهد که ۱۷.۴ درصد بیماران مبتلا به کووید -۱۹ در ایالات متحده آمریکا را کودکان تشکیل می‌دهند.

محققان معتقدند که کودکان کمتر از بزرگسالان در معرض ابتلاء به نوع شدید بیماری کووید -۱۹ قرار دارند، این افراد معمولاً کرونای بدون علامت را تجربه می‌کنند یا درگیر علائم خفیف بیماری می‌شوند. به نظر می‌رسد که فقط پنج درصد کودکان مبتلا به بیماری کووید -۱۹ در بیمارستان بستری می‌شوند، معمولاً کودکان بستری شده در بیمارستان به دلیل آلوده شدن به ویروس کرونا درگیر بیماری‌های زمینه‌ای بوده‌اند. علاوه بر این، کودکانی که به دلیل بیماری کووید -۱۹ جان خود را از دست می‌دادند، درگیر سندرم التهابی چند سیستمی شده بودند.

چرا تشخیص بیماری کووید -۱۹ در میان کودکان دشوارتر است؟

کودکان زیر دو سال نمی‌توانند علائم بیماری کووید -۱۹ را به وضوح بیان کنند، تشخیص اینکه چه زمانی به این بیماری مبتلا شده‌اند نیز دشوار است زیرا علائم بیماری کووید -۱۹ شبیه علائم سرماخوردگی است و کودکان بیشتر از دیگر مستعد ابتلاء به بیماری سرماخوردگی هستند. با افزایش قابل توجه تعداد بزرگسالان مبتلا به بیماری کووید -۱۹، احتمال ابتلای کودکان به این بیماری در فضای مشترک با بزرگسالان اجتناب‌ناپذیر است. بنابراین با وجود اینکه کودکان سیستم ایمنی قوی دارند، اما احتمال ابتلاء به بیماری کووید -۱۹ در میان این گروه از افراد وجود دارد.

تشخیص بیماری کووید -۱۹ در کودکان

علائم رایج بیماری کووید -۱۹ در میان کودکان چیست؟

در صورتی که تب بالا، کاهش اشتها، بی‌حالی، افزایش میزان تنفس، کاهش سطح اکسیژن خون به زیر ۹۵ درصد در میان کودکان مشاهده شد و پس از گذشت سه روز بهبود پیدا نکرد، باید به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که تعداد تنفس کودکان بین صفر تا دو ماه بیشتر از ۶۰ نفس در دقیقه بود باید به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید، همچنین، اگر تعداد تنفس در میان کودکان دو تا ۱۲ ماه و کودکان بین ۱۲ تا ۵۹ ماه به ترتیب بیشتر از ۵۰ و ۴۰ بود باید از پزشکان کمک گرفت.

علاوه بر این، در صورت مشاهده علائمی مانند رنگ پریدگی پوست، خشکی دهان، خواب آلودگی، بی‌حالی، عدم دفع ادرار برای بیش از سه تا چهار ساعت، عدم تمایل به غذا، حرکت غیرطبیعی بدن، اسهال شدید، استفراغ و دل‌درد در میان کودکان باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

گونه امیکرون تا چه میزان برای کودکان خطرناک است؟

گروهی از محققان معتقدند که گونه امیکرون ویروس کرونا باعث بروز علائم شدید در میان کودکان می‌شود و حتی خطر مرگ‌ومیر آن‌ها را افزایش می‌دهد، در حالی که گروهی دیگر از محققان باور دارند که سیستم ایمنی کودکان قوی‌تر است و قادر است اثرات ویروس کرونا را راحت‌تر خنثی کند. به گفته متخصصان، گونه اومیکرون ویروس کرونا ممکن است برای کودکان کشنده‌تر باشد، زیرا این ویروس در ابتدا دستگاه تنفسی فوقانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و میزان تنفس کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است، بنابراین آن‌ها بیشتر در معرض عوامل موجود در هوا قرار می‌گیرند، این وضعیت ممکن است نگران کننده باشد.

نمونه گیری در منزل

به منظور کاهش خطر بروز بیماری کووید -۱۹ در میان کودکان چه اقداماتی انجام دهیم؟

والدین باید در زمان شیوع ویروس کرونا بیش از پیش از کودکان خود مراقبت کنند، لازم است اقدامات بهداشتی مانند شستن مرتب دست‌ها به کودکان آموزش داده شود. علاوه بر این، والدین باید آن‌ها را تشویق کنند که از ماسک تمیز استفاده کنند و به موقع آن‌ها را تعویض کنند. همانطور که مشخص است رژیم غذایی نیز نقش مهمی در پیشگیری از بروز بیماری کووید -۱۹ بر عهده دارند، به همین دلیل والدین باید به مواد غذایی که کودکان مصرف می‌کنند توجه ویژه داشته باشند. توصیه شده است کودکان به میزان کافی آب بنوشند و به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن از ویتامین C، روی، ویتامین D و کلسیم مصرف کنند.

شما عزیزان برای انجام انواع آزمایش در منزل مانند آزمایش کرونا در منزل فقط کافیست به سایت آنی آزما مراجعه کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.