متأسفانه از زمانی که ویروس کرونا به دنیا معرفی شده است، هر روز شاهد ارتقای ژنتیکی این ویروس بوده و انواع مختلفی از سویههای آن در دنیا شیوع پیدا میکند. جالب است بدانید که اثرگذاری هر کدام از سویههای ویروس کرونا با یکدیگر متفاوت است. اخیراً نوعی بیماری به نام بیماری فلورونا که ادغامی از ویروس کرونا و آنفولانزا است، در دنیا معرفی شده است. متأسفانه در فصل پاییز به دلیل اینکه آنفولانزا در بین مردم گسترش پیدا میکند احتمال تلاقی این دو ویروس و معرفی بیماری فلورونا وجود دارد. با توجه به اینکه این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد که شما نسبت به سلامتی خود اطلاعات کافی داشته باشید و بتوانیم از شر ویروس کرونا در امان بمانید، این مقاله را برای شما عزیزان تنظیم کردهایم تا درمورد بیماری فلورونا اطلاعات لازم را به دست بیاورید.
نخستین مورد از ابتلا به بیماری دو گانه «فلورونا»
نخستین مورد از ابتلا به بیماری دو گانه «فلورونا» که حاصل ادغام دو گونه ویروس کرونا و آنفولانزاست، در سرزمین های اشغالی به ثبت رسید. روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارنوت نوشت که نخستین مورد از ابتلا به بیماری دو گانه «فلورونا» که آمیخته ای از ویروس کرونا و آنفولانزاست، در سرزمین های اشغالی به ثبت رسید. در ادامه مقاله “بیماری فلورونا در کمین مردم جهان” همراه ما باشید.
به نوشته این روزنامه فردی که مبتلا به این بیماری دوگانه شده است یک زن است که هفته جاری به زایشگاه رابین مراجعه کرده است. به گفته پزشکان حال این زن جوان که واکسن نزده خوب است و انتظار می رود که امروز جمعه مرخص شود. به گفته این پزشکان این زن دارای عوارض بیماری حاد نبود و به محض آن که به زایشگاه رسید، تست کرونا و آنفولانزا داد که هر دو مثبت از آب در آمد. هنوز مشخص نیست که ابتلا به این دو ویروس کرونا و آنفولانزا باعث به وجود آمدن بیماری خطرناک تری می شود یا و نیز هنوز مشخص نیست که آیا بیماران دیگری نیز در سرزمین های اشغالی مبتلا به فلورونا هستند یا خیر.
ردپای تغییرات اقلیمی در ظهور انواع جدید ویروس کرونا
در حالی تحقیقات دانشگاه هاروارد نشان میدهد افرادی که در مکانهایی با کیفیت هوای ضعیف زندگی میکنند، بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از کووید-۱۹ هستند که با تغییرات آب و هوایی و مشارکت زندگی با گونههای حیوانی، باید انتظار داشته باشیم این تغییرات روی سلامتی ما تاثیر بگذارند. تاثیر تغییرات اقلیم بر انتشار ویروس کرونا، رابطه آلودگی هوا و افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا، اینکه چقدر احتمال دارد در نتیجه تغییرات اقلیم شاهد شیوع بیماریهای عفونی باشیم و در نهایت چه اقداماتی برای جلوگیری از شیوع بیماریهای آینده میتوانیم انجام دهیم، از جمله سوالاتی است که در این یادداشت تلاش شده برای آن پاسخی ارائه شود:
«ما در حال حاضر شواهد مستقیمی مبنی بر تاثیر تغییرات آب و هوایی بر گسترش کووید-۱۹ نداریم. اما میدانیم که تغییرات آب و هوایی، نحوه ارتباط ما با گونههای دیگر سرزمینها را تغییر داده که این موضوع برای سلامتی و خطر ابتلا به عفونت اهمیت دارد. تغییرات آب و هوایی، گرمشدن سیاره و جنگلزدایی که بیشتر برای اهداف کشاورزی رخ میدهد، بزرگترین عامل ازبینرفتن زیستگاه در سراسر جهان است. حیواناتی که زیستگاه خود را از دست دادهاند، مجبور به مهاجرت میشوند و در تماس با حیوانات و انسانهای دیگرمیکروب را با آنها به اشتراک میگذارند. مزارع بزرگ دام میتوانند منبع سرایت عفونت از حیوانات به مردم باشند. تقاضای کمتر برای گوشت حیوانات و دامپروری میتواند خطر بیماریهای عفونی نوظهور را کاهش دهد و در نتیجه انتشار گازهای گلخانهای هم کم میشود.
تغییرات آب و هوایی نقش کلیدی در همهگیری ویروس کرونا
سال ۲۰۲۱ فوریه مطلبی توسط «رابرت می» در خصوص تاثیر تغییرات اقلیم و ویروس کرونا تهیه شد که نشان میداد تغییرات آب و هوایی ممکن است نقش کلیدی در همهگیری ویروس کرونا داشته باشد. این بررسی مشخص کرد که چگونه تغییرات اقلیمی، جنگلهای جنوب شرقی آسیا را تحت تاثیر قرار داده و منجر به جابهجایی گونههای خفاش در این منطقه شده است. در واقع تغییر الگوی دما، بارش و پوشش گیاهی منطقه باعث تجمع بزرگ گونههای حیات وحش در نزدیکی سکونتگاههای انسان شدهاند.
این در حالی است که در مورد رابطه آلودگی هوا و خطر ابتلا به ویروس کرونا در دانشگاه هاروارد نیز تحقیقاتی انجام شد که نشان میدهد افرادی که در مکانهایی با کیفیت هوای ضعیف زندگی میکنند، بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از کووید-۱۹ هستند. قرارگرفتن طولانیمدت در معرض آلودگی هوا منجر به افزایش عفونتهای تنفسی و انتقال سریعتر ویروسهایی شبیه به آنفلوآنزا و کووید میشود.
اهمیت تغییرات آب و هوایی در شیوع و گسترش انواع بیماری های ویروسی از جمله ویروس کرونا
گزارشهای علمی حاصل از بررسی انجامشده روی گسترش شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال ۲۰۱۵ در ایالات متحده نشان میهد که چندین ویروس از جمله آنفلوآنزا میتوانند روی ذرات هوا حمل شوند و این نشان میدهد که انتقال ویروس از طریق هوا ممکن است. همچنین مطالعهای که در سال ۲۰۰۵ و در پکن انجام شده، نشان میدهد در طول اپیدمی سارس در سال ۲۰۰۳ افزایش آلودگی هوا با ذرات معلق، خطر مرگ ناشی از بیماری سارس که مانند ویروس کووید است را افزایش داده. بنابرین، تغییرات آب و هوایی، گرمشدن کره زمین و بههمریختن الگوهای دما و بارش در نقاط مختلف زمین شرایط را برای گسترش برخی از بیماریهای عفونی مساعدتر کرده است. ما برای محدودکردن خطر بیماریهای عفونی باید تمام تلاش خود را برای کاهش شدید انتشار گازهای گلخانهای و کاهش گرمایش زمین به میزان ۱.۵ درجه انجام دهیم.
درباره ی افزایش بیماریهای عفونی نوظهور، باید گفت که ما در دهههای اخیر شاهد یک روند نوظهور بیماریهای عفونی بودهایم و بیشتر این بیماریها از حیوانات، بهخصوص حیوانات وحشی به انسان انتقال پیدا کردهاند. این روند دلایل زیادی دارد؛ خواستههای ما از طبیعت افزایش پیدا کرده به طوری که امروزه دایناسورها و نیمی از حیات روی زمین در ۶۵ میلیون سال پیش منقرض شدهاند. گونههایی را با سرعت زیاد از دست میدهیم.
دلیل این ازبینرفتن سریع حیات روی زمین
این ازبینرفتن سریع حیات روی زمین عمدتا به دلیل ازبینرفتن زیستگاه است که بیشتر از طریق رشد محصولات زراعی و پرورش دام رخ میدهد. امروزه ما مکانهای کمتری برای زندگی و منابع غذایی کمتری برای تغذیه داریم و حیوانات، غذا و سرپناه را در جایی که مردم هستند، پیدا میکنند و بسیاری از این حیوانات خانه پاتوژنهایی مانند آنفلوآنزا هستند که میتوانند منجر به گسترش بیماری شوند. بنابراین با تغییرات آب و هوایی و مشارکت زندگی با گونههای حیوانی، باید انتظار داشته باشیم که این تغییرات روی سلامتی ما تاثیر بگذارند.
جلوگیری از شیوع بیماری در آینده
ما باید سرمایهگذاریهای هوشمندانه انجام دهیم تا از شیوع بیماری جلوگیری کنیم. بودجه بیشتری برای تحقیقات مورد نیاز فراهم کنیم و کارهای بیشتری برای کنترل تجارت غیرقانونی حیات وحش انجام دهیم. اقدامات اقلیمی برای جلوگیری از همهگیریهای بعدی مثل جلوگیری از جنگلزدایی که یکی از دلایل اصلی تغییرات آب و هوایی است، میتواند به جلوگیری از مهاجرت حیوانات و ازدستدادن تنوع زیستی کمک کند و در نتیجه، خطر گسترش بیماریهای عفونی را کاهش دهد.
اپیدمی اخیر ابولا در غرب آفریقا احتمالا تا حدی به این دلیل رخ داده که خفاشهای حامل این بیماری مجبور شدهاند به زیستگاههای جدید نقل مکان کنند زیرا جنگلهایی که قبلا در آن زندگی میکردند، از بین رفته بود. ما همچنین باید در شیوههای کشاورزی بازنگری کنیم؛ بهخصوص آنهایی که به پرورش دهها میلیون حیوان در فاصله نزدیک به جمعیت انسانی ختم میشوند.
سالم نگهداشتن ریه در برابر عفونتهای تنفسی مانند کرونا
در مجموع، کاهش آلودگی هوا ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی مانند ذغال سنگ، نفت و گازهای طبیعی به سالم نگهداشتن ریه کمک میکند و از ما در برابر عفونتهای تنفسی مانند کرونا محافظت میکند. ما برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی باید انتشار گازهای گلخانهای را بشدت کاهش دهیم. زمانی که از منابع انرژی کمکربن مانند باد و خورشید برق تولید کنیم، آلایندههای مضر هوا مانند اکسیدهای نیتروژن، دیاکسید گوگرد و دیاکسید کربن که منجر به بیماریهای قلبی و سکته میشوند را کاهش میدهیم. پیشگیری همیشه بهترین رویکرد برای محافظت از سلامتی است. زمانی که کووید-۱۹ کاهش پیدا کند، باید آماده باشیم تا با افزایش سرمایهگذاری در فناوریهای کمکربن اقتصاد را از سر بگیریم.
در مجموع، در حال حاضر هم بیماری کووید جان مردم را میگیرد و هم تغییرات اقلیمی اما مقیاس اقدامات برای مبارزه با آنها کاملا متفاوت است زیرا بیماریهای عفونی به طور اساسی، ترسناکند و سریع نحوه زندگی ما را تغییر میدهند و تهدیدی جدی برای ما و اطرافیان ما به شمار میروند اما تغییرات اقلیمی به نظر حرکت آهستهای دارند و خطراتشان غیرشخصی و تدریجی است. اما تحقیقات نشان میدهد اقداماتی که برای مبارزه با تغییرات اقلیم به آنها نیاز داریم، همان اقداماتی است که برای سالمتر زندگیکردن مردم به آنها نیاز داریم.»
احتمال آسیب کلیه بر اثر ویروس کرونا
ارگانویید به مجموعهای از سلولها گفته میشود که عملکردشان دقیقا مشابه بافت طبیعی است و گزینه مناسبی برای آزمایش انواع روش های درمانی محسوب میشود. محققان بیمارستان آموزشی آخن واقع در آلمان دریافتند آلودگی به ویروس SARS-CoV-۲ موجب عفونت کلیهها و آسیب بافت آنها میشود. بر اساس این تحقیقات زخم ایجاد شده در کلیه آلوده به ویروس کرونا میتواند کارکرد کلیهها را در بلند مدت تحت تاثیر قرار دهد. به گزارش مدیکال ساینس، در این تحقیقات نمونه بافت کلیه افراد مبتلا به کووید ۱۹ را که در بخش ICU بستری شدند با نمونه کلیه سایر بیماران بستری شده در این بخش که مبتلا به کووید ۱۹ نبودند و همچنین با یک گروه کنترل مقایسه کردند.
سپس با مصاحبه با تمام داوطلبان، دلیل آسیبهای وارد شده به کلیه را شناسایی کردند. در مرحله بعد با استفاده از ارگانوییدهای کلیه که با استفاده از سلولهای بنیادی در آزمایشگاه ساخته شده و دارای تمام انواع سلولهای کلیه به غیر از سلولهای ایمنی بودند، اثرات مستقیم آلودگی کلیه به ویروس کووید ۱۹ را روی سلولهای کلیه و فارغ از تاثیر سایر عوامل از جمله سیستم ایمنی بدن، مورد بررسی قرار دادند. درنتیجه این مطالعه مشخص شد ارگانوییدهای آلوده به ویروس دارای آثار جراحت هستند و در آنها سیگنالهای سازگار با جراحت شناسایی شد. ارگانویید به مجموعهای از سلولها گفته میشود که عملکردشان دقیقا مشابه بافت طبیعی است و گزینه مناسبی برای آزمایش انواع روش های درمانی محسوب میشود.
اختلال در عملکرد کلیه بیش از ۹۰ هزار شخص بهبود یافته از کووید ۱۹
نتایج این تحقیقات، یافتههای یک مطالعه وسیع دیگر در آمریکا را مورد تایید قرار میدهد که بر اساس آن اختلال در عملکرد کلیه بیش از ۹۰ هزار شخص بهبود یافته از کووید ۱۹ میتواند نتیجه تاثیر مستقیم ویروس بر کلیه و ایجاد زخم در بافت آن باشد. چکاپ کلی بدن پس از بهبودی از کرونا ضروری است تا بافتهای آسیب دیده شناسایی و مورد درمان قرار گیرند. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Cell Stem Cell منتشر شده است.
آنتی بادی واکسن
یکی از آزمایش کرونا در این روزها آزمایش آنتی بادی واکسن می باشد. آنتی بادی واکسن یعنی سنجش مقدار آنتی بادی تولید شده با تزریق واکسن می باشد. آنتی بادی پروتئین های دفاعی بدن است که به طور اختصاصی علیه یک میکروب اعم از باکتری، ویروس، قارچ، انگل و غیره تولید و ترشح می شود. این پروتئین ها به سطح میکروب می چسبنند و از عملکرد آن ها در بدن جلوگیری می کنند. به همین دلیل هدف اکثر واکسن ها تولید آنتی بادی می باشد. آنتی بادی ها انواع مختلف دارد که IgM نشانگر شروع عفونت ولی IgG نشان دهنده مزمن شدن یا داشتن ایمنی بدن می باشد. برای بررسی میزان محافظت واکسن علیه کرونا می توان با نمونه گیری در منزل می توانید آزمایش خود را بدون دردسر انجام دهید.
آزمایش در منزل
تست آنتی بادی واکسن کرونا به صورت آزمایش در منزل یکی از خدمات نوینی است که توسط آزمایشگاه آنلاین آنی آزما برای همشهریان عزیز ساکن تهران ارائه می گردد. با این خدمت جدید دیگر نیازی نیست که شما به صورت حضوری برای انجام آزمایشات خود به آزمایشگاه مراجعه کرده و وقت خود را تلف نمایید. تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که تلفن خود را بردارید و با آزمایشگاه آنی آزما تماس بگیرید و یا از اپلیکیشن این آزمایشگاه، محل نمونه گیری خودتان را مشخص کنید و یا اینکه با مراجعه به سایت آنی آزما، کارهای پذیرش آزمایشات خود را به صورت اینترنتی و غیرحضوری انجام دهید.
تست کرونا در منزل یک روش ساده در عین حال کاربردی می باشد که امروزه برای تشخیص آسان می باشد. با صنعتی شدن دنیا، افزایش ساعات کاری، افزایش آلودگی ها، ترافیک، شیوع بیماری هایی مانند کووید ۱۹ و غیره مراجعه به آزمایشگاه و انجام آزمایشگاه تبدیل به یک کار پردردسر شده است. به طوری که بسیاری از افراد به علت وقت گیر بودن و سخت بودن این راه هر روز انجام آزمایش را به تعویق می اندازند ولی انجام آزمایش در منزل وین امکان را برای شما ایجاد می کند که بدون آن که مجبور به حضور در آزمایشگاه برای انجام نمونه گیری، پذیرش، جوابدهی باشید، در منزل یا محل کار در عرض چند دقیقه می توانید آزمایش خود را انجام دهید.
آیا انجام آزمایش کرونا در منزل یا محل کار مورد اعتماد می باشد؟
سوالی که ممکن است برای شما ایجاد شده باشد قابل اعتماد بودن آزمایش کرونا در منزل می باشد. در نمونه گیری در منزل ، محل کار، یا محل تعیین شده ی شما تمامی موارد در نمونه گیری در محیط آزمایشگاه انجام می گیرد، قابل اجراست. فرد خونگیر با تمامی امکانات برای یک نمونه گیری امن و صحیح را به همراه دارد و تمامی تجهیزات نمونه گیری به طور کامل استریل می شود. توجه داشته باشید کادر مجرب آزمایشگاه آنی آزما هنگام مراجعه به همراه خود کارت پرسنلی داشته و هر گونه شبهه و نگرانی در مورد افراد سوء استفاده گر رفع می کند بنابراین از نظر امنیت و همچنین نمونه گیری صحیح آزمایشگاه این اطمینان را می دهد که هیچ گونه نگرانی برایی انجام آزمایش در منزل وجود ندارد.
هزینه آزمایش کرونا در منزل چقدر می باشد
هزینه انجام آزمایش کرونا در منزل به محلی که شما در نظر دارید بستگی دارد. به طور متوسط هزینه انجام خون گیری در منزل یا محل کار متغیر می باشد که این هزینه با در نظر گرفتن موارد و مزایایی که این روش دارد، بسیار جزئی و مناسب می باشد. برای آگاهی بیشتر از هزینه خون گیری در منزل در محل مورد نظر شما، با مشاوران و همکاران ما در آزمایشگاه آنلاین آنی آزما تماس بگیرید.
سخن پایانی
همانگونه که در این مقاله متوجه شدید نتیجه ادغام دو ویروس کرونا و آنفولانزا، بیماری فلورونا خواهد کرد. ما انسانها تنها با خود مراقبتی میتوانیم خود را از ویروس کرونا و سویههای متشکل از آن در امان نگه داریم.
متأسفانه برخی از افراد گمان میکنند با تزریق واکسن کرونا برای همیشه از شر انواع مختلفی از گونههای کووید 19 در امان خواهند بود. اما اگر میخواهید از انواع بیماریها شامل بیماری فلورونا نیز دور بمانید، تا زمانی که لازم است، پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده و به سلامت خود و افراد جامعه اهمیت دهید.