هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد «احساس امنیت کاذب» واکسناسیون کرونا

هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد «احساس امنیت کاذب» واکسناسیون کرونا

تصوری که در بین مردم وجود دارد این است که واکسیناسیون باعث امنیت آن‌ها نسبت به ابتلا به سویه‌های مختلف کرونا خواهد شد. این ذهنیت به دلیل تأثیر موفق واکسن بر سایر عوامل بیماری‌زا ایجاد شده است در صورتی که اصلاً درست نیست. وضعیت کرونا نسبت به سایر ویروس‌ها متفاوت است زیرا دائماً در حال جهش بوده و گونه‌های مختلفی از آن وارد زندگی بشر می‌شوند. به همین دلیل است که سازمان بهداشت جهانی درمورد احساس امنیت کاذب ناشی از واکسیناسیون کرونا هشدار داده و از مردم همچنان می‌خواهد که پروتکل‌های بهداشتی را حتی قوی‌تر از قبل رعایت نمایند.

افزایش همه گیری کرونا در اروپا

مقامات سازمان جهانی بهداشت پیش بینی می کنند که در جریان موج چهارم وحشیانه کرونا، تعداد تلفات قاره اروپا تا ماه مارس از ۱.۵ میلیون نفر به ۲.۲ میلیون افزایش یابد. سازمان بهداشت جهانی با افزایش همه گیری کرونا در اروپا، نسبت به «حس امنیت کاذبی» که در افراد واکسینه شده علیه کووید-۱۹ ایجاد می شود، ابراز نگرانی کرد.

«تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی در سخنرانی افتتاحیه خود در یک نشست خبری در مورد همه گیری این ویروس در ژنو، گفت که واکسن های کرونا اثربخش هستند اما به طور کامل از انتقال ویروس جلوگیری نمی کنند. وی گفت: در بسیاری از کشورها و جوامع، ما نگران احساس امنیت کاذبی هستیم مبنی بر اینکه واکسن ها به همه گیری پایان داده اند و افرادی که واکسینه می شوند نیازی به انجام اقدامات احتیاطی دیگری ندارند.

مدیر کل سازمان بهداشت جهانی تاکید کرد: «اگر واکسینه شده باشید، خطر ابتلا به بیماری شدید و مرگ در شما بسیار کمتر است، اما همچنان در معرض خطر ابتلا به این ویروس و انتقال آن به دیگران هستید.». وی افزود: این هشدار در حالی ارائه می شود که همه‌گیری در اروپا عمیق‌تر شده است؛ در این قاره ۶۰ درصد از مرگ و میرهای گزارش شده در هفته گذشته ناشی از کووید-۱۹ بوده است.

آزمایش چکاپ مردان

وضعیت واکسیناسیون در اروپا

داده های سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که بیش از ۵۳ درصد از اروپایی های واجد شرایط کاملا در برابر ویروس کرونا واکسینه شده با این حال مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از آنها مصرانه می خواهد که تدابیر ایمنی را از جمله استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی، پرهیز از ازدحام و ملاقات دیگران در فضاهای باز و یا در مکان هایی که تهویه مناسب دارند ، همچنان حفظ کنند. مدیر کل سازمان بهداشت جهانی گفت: در حالی که اروپا دوباره کانون همه‌گیری کرونا شده است، هیچ کشوری در منطقه از این تهدید در امان نیست.

همه کشورها باید در حال حاضر ظرفیت های خود را برای مقابله با کرونا افزایش دهند تا اطمینان حاصل شود که اقدامات مناسب برای جلوگیری از بدترین عواقب هر گونه امواج آینده وجود دارد. پیش از این سازمان جهانی بهداشت هشدار داده بود که ۷۰۰ هزار اروپایی ممکن است در زمستان امسال بر اثر کووید جان خود را از دست بدهند. مقامات سازمان جهانی بهداشت پیش بینی می کنند که در جریان موج چهارم وحشیانه کرونا، تعداد تلفات قاره اروپا تا ماه مارس از ۱.۵ میلیون نفر به ۲.۲ میلیون افزایش یابد.

این رقم شامل ۵۳ کشور در اروپا، از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بریتانیا، قزاقستان و روسیه است. اگر این پیش‌بینی درست باشد، این معنی برداشت می شود که با وجود واکسن‌هایی که در حال حاضر به طور گسترده در دسترس هستند، اروپا تنها وضعیت کمی بهتر از زمستان سال گذشته را پیش رو دارد. اجساد ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در حال حاضر در بخش‌های بیمارستانی در رومانی «انباشته می‌شوند» بطوری که سردخانه اصلی بیمارستان بخارست اکنون تقریباً سه برابر بیش از ظرفیت اصلی پر است.

وضعیت واکسیناسیون در اروپا

اثرات جدید ویروس کرونا بر گوش

محققان در ابتدا توانستند مدل‌های سلولی آزمایشگاهی را در شرایط آزمایشگاهی تولید کنند که عفونت را در گوش داخلی نشان می‌دهد تا مکانیسمی را ایجاد کنند که توسط آن کووید-۱۹ برای گوش و مجرای شنوایی مسری و مضر است. دانشمندان در جدیدترین مطالعات خود اثرات جدید ویروس کرونا بر گوش را کشف کردند. حتی با گذشت دو سال از شیوع ویروس کرونا، دانشمندان به کشف چیز‌های جدید در مورد این ویروس و بیماری ناشی از آن از جمله تأثیر کووید-۱۹ بر شنوایی و گوش پرداخته اند. برخی از افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند علائمی مانند کاهش شنوایی و وزوز گوش (خس خس مزمن در گوش) را گزارش می‌کنند.

علاوه بر این، گزارش‌هایی نیز از سایر علائم مرتبط با گوش مانند تعادل ضعیف وجود دارد. برای آزمایش این گزارش‌ها و درک اینکه آیا ویروس کرونا به‌خصوص برای گوش مضر است، محققان ۱۰ مورد از بیماران مبتلا به کرونا را که مشکلات گوش یا شنوایی داشتند، جمع‌آوری کردند. محققان علاوه بر آزمایش بر روی موش‌های بازیابی شده، آزمایشاتی را نیز انجام دادند. یافته‌های آن‌ها اخیرا در مجله Communications Medicine منتشر شده است. محققان در ابتدا توانستند مدل‌های سلولی آزمایشگاهی را در شرایط آزمایشگاهی تولید کنند که عفونت را در گوش داخلی نشان می‌دهد تا مکانیسمی را ایجاد کنند که توسط آن کووید-۱۹ برای گوش و مجرای شنوایی مسری و مضر است.

شناسایی مسیر احتمالی ویروس SARS-CoV-۲ به عنوان عامل ابتلا به کرونا

به این ترتیب، آن‌ها کشف کردند که در داخل گوش ما گیرنده‌ای به نام ACE ۲ وجود دارد که در مطالعات قبلی به عنوان مسیر احتمالی ویروس SARS-CoV-۲ به عنوان عامل ابتلا به کرونا، شناسایی شده است. علاوه بر این، آن‌ها در مدل سلولی دو عامل دیگر را شناسایی کردند که به نفوذ ویروس کمک می‌کنند: PRSS ۲ TM و FURIN. یعنی به طور کلی ویروس کرونا شرایط کاملاً مساعدی برای عفونت گوش دارد. در داخل گوش ما نیز سلول‌های شوان وجود دارد که نوع دیگری از سلول‌های مورد علاقه ویروس کرونا هستند و سلول‌های مویی نیز وجود دارند که به عنوان نقطه نفوذ ارجح برای پاتوژن‌ها نیز شناخته می‌شوند. وقتی همه این نکات کنار هم قرار می‌گیرند، گوش به عنوان یک محیط واقعا دوستانه به تصویر کشیده می‌شود و امکان انتشار ویروس کرونا را فراهم می‌کند.

محققان نوشتند: در مطالعه ما، می‌بینیم که سلول‌های گوش انسان و موش دارای ساختار مولکولی هستند که اجازه نفوذ ویروس کرونا را می‌دهد. آن‌ها افزودند: ” تحقیقات همچنین نشان داد که ویروس کرونا قادر است به سلول‌های خاصی در گوش داخلی نفوذ کند و آن‌ها را آلوده کند. نتیجه گیری ما این است که عفونت در گوش داخلی ممکن است علت مشکلات شنوایی و تعادل باشد که بیماران کرونایی و … در حال بهبودی از آن رنج می‌برند. “

بررسی این احتمال

اگرچه این مطالعه تنها ۱۰ مورد از بیماران مبتلا به کرونا را با مشکلات گوش یا شنوایی مورد بررسی قرار داد، ه است، اما می‌توان از آن‌ها علائم احتمالی را که بیماران کرونا در گوش خود دارند استنباط کرد. برای هر ۱۰ مورد، علائم تقریباً مشابهی از جمله اختلال شنوایی خفیف، وزوز گوش و سرگیجه گزارش شده است. با توجه به اینکه ویروس چگونه این آسیب را ایجاد می‌کند، محققان ۳ روش اصلی را شناسایی کردند: اول، ویروس سلول‌های مویی حلزون شنوایی را که نقش مهمی در شنوایی دارند، آلوده کرده و از بین می‌برد.

ثانیاً، ویروس سلول‌های موی دهلیزی را که موی کوچکی هستند که وظیفه آن‌ها نظارت بر تغییرات حرکتی است (مثلاً هنگام چرخاندن سر، افزایش یا کاهش سرعت و غیره) آلوده کرده و می‌کشد – این آسیب ممکن است خود را در مشکلات تعادل نشان دهد؛ و سوم، آسیب به سلول‌های عصبی دهلیزی یا شنوایی، دو سلولی که وظیفه آن‌ها انتقال سیگنال‌های عصبی از گوش داخلی به مغز است.

اثرات جدید ویروس کرونا بر گوش

وزارت بهداشت: سویه جدید کرونا دارای تعداد باورنکردنی جهش است

در حال حاضر شواهد نشان دهنده این مساله است که این سویه تبعات شدیدتری نسبت به سایر جهش‌های کرونا دارد و به همین دلیل ما نیز تمهیدات متفاوتی را برای مواجهه با این ویروس در نظر گرفته‌ایم. محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه سویه جدید کرونا در جنوب آفریقا (بی یک یک ۵۲۹) دارای تعداد زیاد و باورنکردنی جهش است، گفت: تعداد زیاد جهش‌های سویه جدید کرونا این احتمال را زیاد می‌کند این سویه هم شدیدتر باشد و هم واکسن روی آن جواب ندهد.

به گزارش ایرنا، رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت جمعه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی درباره تمهیدات ایران برای جلوگیری از ورود کرونای آفریقایی به کشور، افزود: اگر سویه جدید ویروس کرونا منتشر شود ممکن است نحوه مقابله و برخورد با آن بسیار سخت باشد و نمی‌توان در زمان کمی این سویه را قضاوت کرد و باید چند هفته از رفتار این ویروس و جهش‌های جدید بگذرد تا بتوان نظر قاطعانه‌تر و کارشناسی تری را مطرح کرد.

پیشگیری از ابتلا به انواع سویه‌های کرونا

گویا با اشاره به اینکه رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی همچنان برای پیشگیری از ابتلا به انواع سویه‌های کرونا توصیه می‌شود، گفت: در حال حاضر شواهد نشان دهنده این مساله است که این سویه تبعات شدیدتری نسبت به سایر جهش‌های کرونا دارد و به همین دلیل ما نیز تمهیدات متفاوتی را برای مواجهه با این ویروس در نظر گرفته‌ایم. وی با بیان اینکه افرادی که قصد مسافرت به کشورهای آفریقای جنوبی، بوتسوانا، نامیبیا، زیمباوه، لسوتو و اسواتینی دارند مسافرت خود را به تعویق بیندازند، افزود: ما نیز تمام اطلاع رسانی‌های لازم به مسافران را به تمام فرودگاه‌ها و مرزهای زمینی و دریایی کشور ابلاغ کردیم و مسافران بدون آگاهی از کشور خارج نخواهند شد.

گویا ادامه داد: ما در این مورد نهایت سختگیری را اعمال می‌کنیم تا اتفاقی در کشور رخ ندهد، همچنین با توجه به اینکه ما در کشور پرواز مستقیم از این کشورها نداریم مانع ورود افراد غیر ایرانی از این کشورها به ایران خواهیم شد. رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: همچنین اگر هموطنان ما که در این کشورها حضور داشته و حالا به هر دلیلی قصد بازگشت به ایران را دارند باید در دو نوبت تست پی سی آر آنها منفی شود در غیر این صورت می بایست در مراکز قرنطینه مرزی ما بمانند و پس از منفی شدن تستشان، وارد کشور شوند.

تست پی سی آر در منزل

تست پی سی آر کرونا در منزل از طریق بینی و حلق انجام می شود. این روزها بدون شک مطالب زیادی در مورد تست کرونا یا آزمایش کرونا، آزمایش آنتی بادی واکسن، رپید تست و غیره شنیده باشید ولی در مورد کاربرد و زمان درست استفاده آن ها اطلاعات صحیح و جامعی نداشته باشید. آزمایش واکنش زنجیره ای پلیمری (PCR) برای شناسایی RNA موجود زنده خاص مانند ویروس کرونا انجام می شود. تست PCR در صورت ابتلا در زمان تست، وجود ویروس کرونا را تشخیص می دهد. این تست همچنین می تواند باقی مانده های ویروس را حتی پس از پایان روند بیماری، تشخیص دهد. تست PCR استانداردترین تست برای تشخیص COVID-19 است زیرا دقیق ترین و قابل اطمینان ترین تست در میان همه تست های کرونا است.

تست پی سی آر در منزل

تست پی سی آر کرونا در منزل

انجام تست پی سی آر کرونا در منزل یک راه آسان براب انجام آن بدون دردسرها و دغدغه های انجام آزمایش حضوری در آزمایشگاه هستید. با نمونه گیری در منزل متوجه خواهید شد که بسیاری از مشکلات انجام آزمایش حضوری را ندارد. در نمونه گیری حضوری شما مجبور به صف های طولانی پذیرش، نمونه گیری، جواب دهی می باشد. گاهی انتظار برای جواب دهی پروسه چند ساعت و گاهی چند روز می باشد مجبور به برگشت به خانه و مراجعه دوباره پس از چند روز به آزمایشگاه هستید! در حالی که بدون شک چنین تجربه هایی را با نمونه گیری در منزل را تجربه نخواهید کرد.

تست PCR در منزل یکی از آزمایش هایی می باشد که می توانید بدون دغدغه و هزینه های اضافی برای حمل و نقل و همچنین در کمترین زمان انجام دهید و از صحت سلامت خود و اعضای خانواده خود اطمینان حاصل کنید. اگر شما یا سایر اعضای خانواده در شرایط قرنطینه به سر می برید یا در هر صورت مایل به مراجعه به مراکز درمانی و انجام حضوری آزمایش ندارید تست PCR در منزل راه حل بسیار مناسبی برای موضوع می باشد.

نمونه گیری در منزل

روش تست پی سی آر در منزل

در روش تست پی سی آر در منزل ،ماده ژنتیک ویروس را شناسایی می کنیم و از جایی که عامل کووید ۱۹ یک بیماری تنفسی است و مجاری تنفسی را درگیر می کند، نمونه برداری آن از مجاری بینی انجام می شود‌. اما اگر بخواهیم در مورد کاربرد این تست بگوییم می توان به تشخیص ابتلا به کرونا اشاره کرد. اما نکته که باید در تست کرونا با روش پی سی آر اشاره کرد این است چون در مراحل اولیه این بیماری تعداد ویروس کم است و در نمونه گیری ممکن است وارد نشوند ممکن است در چند روز اول جواب تست ما منفی گزارش شود در حالی که به کووید ۱۹ مبتلا باشیم!

سخن پایانی

بنابراین براساس آنچه در این مقاله گفته شد حتی اگر شما سه دوز واکسن کرونا را زده‌اید نباید این تصور را داشته باشید که برای همیشه نسبت به سویه‌های مختلف کرونا در ‌امان هستید. حتی اگر ویروس کرونا نتواند شما را بیمار کند، می‌تواند به بدن شما وارد شده و در نتیجه به عنوان یک ناقل ممکن است کرونا را به افراد دیگر انتقال دهید. با توجه به آنچه گفته شد، رعایت پروتوکل‌های بهداشتی برای همه افراد لازم بوده و نباید نسبت به این موضوع بی‌تفاوت عمل کرد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.