حقایقی درباره “اومیکرون”

حقایقی درباره "اومیکرون"

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

هر بار که سویه جدیدی از ویروس کرونا به دنیا معرفی می‌شود، وحشت تازه‌ای به جمع انسان‌ها وارد شده و نگران این هستند که دوباره آمار مرگ و میر افزایش پیدا کند. به خصوص اینکه متأسفانه واکسیناسیون نتوانسته است بدن انسان‌ها را نسبت به سویه‌های مختلف کرونا در ‌امان نگه دارد. با معرفی ویروس کرونا امیکرون، متخصصان تحقیقات خود را درمورد این سویه شروع کردند و حقایقی را درمورد آن بیان نمودند که در این مقاله تمامی مطالب ذکر شده است. آگاهی از این حقایق کمک می‌کند دچار ترس و استرس واهی نشوید.

اخیرا سویه‌ای بسیار واگیر از ویروس کرونا در آفریقای جنوبی با کدگذاری B.۱.۱.۵۲۹ شناسایی شده که سازمان جهانی بهداشت آن را “اومیکرون” نامیده است که قصد داریم در این گزارش شما را با آن بیشتر آشنا کنیم.

سویه اومیکرون

سویه “دلتا” کرونا، گونه اصلی سرایت‌یافته در اروپا و آفریقای جنوبی است. سرایت‌پذیری این سویه به وضوح بیش از سویه‌های پیشین بوده است. “اومیکرون”، نام سویه ویروس کرونایی است که اخیرا در بوتساوانا در آفریقای جنوبی شناسایی شده و به نظر می‌آید در این کشور، به ویژه در استان شمالی گائوتنگ” با دو کلانشهر پرتوریا و ژوهانسبورگ، شیوع یافته استدر هنگ‌کنگ سویه اومیکرون از جمله در انسان‌هایی شناسایی شده است که از آفریقای جنوبی به این کشور سفر کرده بودند.

یک نفر نیز در اسرائیل به این ویروس آلوده شده است که از سفر به “مالاوی”، کشوری واقع در جنوب شرقی آفریقا، بازگشته بود. در اروپا نیز این سویه ویروسی کرونا در مورد دو نفر ثبت شده است. به گفته وزارت بهداشت بلژیک این فرد مسافری بوده که پیش از این در مصر بوده است. بر اساس آخرین خبرها، در آلمان نیز در مورد یک فرد بازگشته از آفریقای جنوبی این ویروس تشخیص داده شده است. حال بسیاری کشورها، از جمله آلمان، به منظور جلوگیری از شیوع این سویه ویروس خطرناک، برای مسافران از مقصد آفریقای جنوبی محدودیت‌هایی وضع کرده‌اند.

آزمایش ایدز در منزل

چرا شدت نگرانی درباره گونه اومیکرون این اندازه بالاست؟

سوزان هاپکینز، پژوهشگر امپریال کالج لندن سویه اومیکرون جدید را “نگرانی‌آورترین سویه‌ای که تاکنون مشاهده شده” توصیف می‌کند. او درباره علت این نگرانی عمیق می‌گوید: «در طول هفته‌های گذشته شمار مبتلایان جدید در آفریقای جنوبی در سطحی نسبتا پایین بوده است؛ اما به ویژه در استان گائوتنگ، به ناگهان در مدتی کوتاه شمار بیماران جدید به شدت رو به افزایش گذاشت.

با آزمایش‌هایی که بر روی نمونه‌ها صورت گرفت مشخص شد که تقریبا در تمام موردها، این بیماری ناشی از آلودگی به یک سویه ویروس کرونای جدید با کد B.۱.۱.۵۲۹ بوده است.» هلموت هنگل، رئیس بخش ویروس‌شناسی در کلینیک دانشگاه فرایبورگ آلمان این سویه ویروسی را بسیار جدی تلقی می‌کند، اما می‌گوید نباید زیادی بر شیپور هشدار دمید. او می‌گوید: «از قرار معلوم این سویه ویروس کرونا سریع‌تر از سویه دلتا در آفریقای جنوبی سرایت یافته است. اما هنوز پژوهشی علمی در مورد میزان سرایت آن منتشر نشده و ارزیابی‌ها خیلی کلی و موقت است.»

گونه اومیکرون

گونه اصلی سرایت‌یافته در اروپا و آفریقای جنوبی

سویه “دلتا”ی کرونا، گونه اصلی سرایت‌یافته در اروپا و آفریقای جنوبی است. سرایت‌پذیری این سویه به وضوح بیش از سویه‌های پیشین بوده است. ریچارد رهر، رئیس گروه پژوهشی “تکامل ویروس‌ها و باکتری‌ها” در دانشگاه بازل، در این باره می‌گوید، کاملا قابل تصور است که سویه جدید “اومیکرون” سرایت‌پذیری بالایی داشته باشد: «به نظر می‌آید که سویه جدید در آفریقای جنوبی بر سویه دلتا غلبه کرده است.

اما شمار مبتلایان جدید در آفریقای جنوبی هم‌اکنون نسبتا پایین است و به همین دلیل ارزیابی را دشوار می‌سازد. در این لحظه هنوز مشخص نیست که این سویه جدید در چه شرایطی سریع‌تر از سویه دلتا کرونا سرایت پیدا می‌کند و امیدواریم بتوانیم طی روز‌های آینده پاسخی برای آن بیابیم.» او می‌افزاید که ورود این گونه جدید غیرقابل انتظار بوده و ترکیب جهش ژنی آن “بسیار چشمگیر” است.

سویه اومیکرون چه وجه تمایزی با سویه‌های پیشین دارد؟

پژوهشگران بیش از هر چیز با نگرانی به تغییرات ژنتیکی این ویروس می‌نگرند، زیرا این سویه جدید به وضوح متفاوت از سویه‌های پیشین است: حداقل۳۰ جهش (موتاسیون) در خار‌های پروتئینی سطح این ویروس مشاهده شده است. خار‌های پروتئینی نقش مهمی دارند تا بتوانند وارد سلول‌های بدن شوند و انسان را آلوده کنند. همین جهش‌ها در خار‌های پروتئینی بودند که سویه دلتا را خطرناک ساختند. مسئله دیگر این است که واکسن‌های دارای مجوز، سیستم ایمنی بدن را تمرین می‌دهند تا خار‌های پروتئینی را بتوانند شناسایی کنند. اما در وضعیتی که این پروتئین مدام در حال تغییر است، از تأثیر واکسن‌ها می‌کاهد.

گونه جدید یا اومیکرون تا چه اندازه خطرناک است؟

هنگل، ویروس‌شناس می‌گوید هنوز زود است بتوان در مورد سویه اومیکرون اظهارنظر کرد: «مطئنا ویروسی جدی است، اما در مجموع دانش علمی در مورد آن هنوز بسیار اندک است.» کارشناسان هنوز نمی‌توانند با اطمینان بگویند که سرایت‌پذیری این ویروس بیشتر از سویه دلتا است. کریستیان دروستن، ویروس‌شناس مجتمع پزشکی شاریته در برلین نیز معتقد است که هنوز پرسش‌های بدون پاسخ زیادی در این زمینه وجود دارد. هنوز مشخص نیست که این سویه جدید کووید-۱۹ سرایت‌پذیرتر است و یا در حال حاضر عامل دیگری باعث شیوع آن شده است.

دروستن می‌افزاید: «در حال حاضر شواهدی در مورد میزان شدت بیماری وجود ندارد.» تغییرات ژنتیکی این ویروس نشان داده‌اند که این سویه از دفاع ایمنی بدن فرار می‌کند. دروستن می‌گوید: «تغییرات در ژنوم به تنهایی کافی نیست که بتوانیم از یک وضعیت نگران‌کننده سخن بگوییم.» علاوه بر این باید روشن شود که این ویروس سریع سرایت می‌کند یا ویژگی‌های تغییریافته دیگری مانند روند سخت بیماری را به دنبال خواهد داشت. تحقیق و ارزیابی در مورد سویه جدید ویروس هنوز به پایان نرسیده است.

واکسن “بیون‌تک”

شرکت تولیدکننده واکسن “بیون‌تک” اخیرا اعلام کرده در حال بررسی این مسئله است که واکسن کنونی تا چه اندازه در برابر سویه جدید مصونیت ایجاد می‌کند. اگر چنین نباشد، این شرکت تدارک لازم را دیده است تا در کوتاه‌مدت واکسنی منطبق با سویه جدید ویروس وارد بازار کند. هنگل ویروس‌شناس در مورد نتیجه‌گیری‌های شتاب‌زده هشدار می‌دهد و می‌گوید: «طبیعی است که باید این ویروس را جدی گرفت، اما هم‌زمان باید گفت که دانش ما در این زمینه بسیار اندک است؛ و این طور نبوده که تمام ویروس‌هایی که از سوی سازمان جهانی بهداشت “نگرانی‌آور” رتبه‌بندی شده‌اند، برای ما در آلمان دردسرساز شده باشند.»

از نظر او، در لحظه حاضر، مهم این است که شتاب روند واکسیناسیون نباید کند شود. دیگر کارشناسان نیز خواستار این هستند که در کنار مشاهده دقیق سرایت این ویروس، سطح واکسیناسیون در کشور‌های آلوده‌شده‌ای مانند آفریقای جنوبی را باید به طور جدی افزایش داد.

واکسن بیون‌تک

سویه اومیکرون چه علائمی دارد؟

آنجلیک کوتزی، رئیس انجمن پزشکی آفریقای جنوبی، در خصوص علائم ابتلا به سویه جدید کرونا اظهار کرد: سویه جدید اومیکرون ویروس کرونا منجر به ابتلا به کرونای خفیف و بدون علائم شدید می‌شود. این بیماری خفیف با علائمی مانند دردهای عضلانی و احساس خستگی به مدت یک یا ۲ روز همراه است و تاکنون افراد مبتلا کمبود چشایی یا بویایی را گزارش نکردند. البته مبتلایان ممکن است سرفه خفیف داشته باشند.

سازمان بهداشت جهانی(WHO) روز جمعه سویه جدید آفریقای جنوبی را به‌ عنوان یک سویه نگران‌کننده از کرونا شناسایی کرد زیرا دارای ۳۲ جهش است و ویروس با این تعداد جهش می‌تواند مسری‌تر و خطرناک‌تر شود. این بیماری خفیف با علائمی مانند دردهای عضلانی و احساس خستگی به مدت یک یا ۲ روز همراه است و تاکنون افراد مبتلا کمبود چشایی یا بویایی را گزارش نکردند. البته مبتلایان ممکن است سرفه خفیف داشته باشند. کوتزی خاطرنشان کرد: در حال حاضر برخی از مبتلایان در خانه تحت درمان هستند اما ممکن است وضعیت برای کسانی که واکسینه نشده‌اند، متفاوت باشد.

رئیس انجمن پزشکی آفریقای جنوبی ادامه داد: ما تا ۲ هفته دیگر اطلاعات بیشتری در مورد این سویه کسب خواهیم کرد. در حال حاضر برخی از بیماران بستری شده افراد ۴۰ ساله و کمتر هستند. کوتزی تاکید کرد همه بیماران وی سالم بوده‌اند اما نگران است که بیماران مسن یا واکسینه نشده ممکن است شدت بیشتری از اُمیکرون را تجربه کنند؛ به ویژه افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت یا بیماری قلبی دارند. به دنبال گزارش‌هایی در مورد سویه جدید کرونا ایالات متحده، اتحادیه اروپا، کانادا، استرالیا و برخی کشورهای دیگر سفر به بسیاری از کشورهای آفریقای جنوبی را به دلیل نگرانی‌های بهداشتی ممنوع کرده‌اند.

چرا بعضی‌ها کرونا نمی‌گیرند؟

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که چگونه تغییرات ژنتیکی مرتبط با موارد شدید COVID-۱۹ بر سلول‌های ایمنی ما تأثیر می‌گذارد. سلول‌های ایمنی متفاوتی وجود دارد و همه آن‌ها عملکرد‌های کوچکی در تصویر جهانی دارند. ما باید به هر نوع سلول ایمنی به طور جداگانه نگاه کنیم تا بفهمیم سیستم ایمنی چگونه می‌تواند به کووید واکنش نشان دهد. این مطالعه که توسط دانشمندان موسسه ایمونولوژی لاجولا انجام شد، یکی از اولین نگاه‌های عمیق به ارتباط بین شدت COVID-۱۹ و بیان ژن در بسیاری از انواع سلول‌های ایمنی است. این کار می‌تواند به توسعه درمان‌های جدید COVID-۱۹ برای تقویت عملکرد سلول‌های ایمنی کمک کند. بیان ژن فرایندی است که در آن اطلاعات درون ژن استفاده می‌شود تا یک محصول کاربردی از آن بدست آید.

در میان یافته‌های خود، محققان گزارش می‌دهند که یک ژن در یک نوع سلول به نام مونوسیت‌های غیرکلاسیک، که بخشی از تیم سلول‌های ایمنی ذاتی «اولین پاسخ‌دهنده» بدن هستند، می‌تواند یک هدف بالقوه برای درمان‌های COVID-۱۹ باشد. پروفسور پاندورانگان، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: «این مطالعه قدرت ژنتیک انسانی را برای کشف مسیر‌های جدید مرتبط با بیماری برجسته می‌کند.» جامعه علمی بسیاری از تفاوت‌های ژنتیکی را شناسایی کرده است که پلی‌مورفیسم نامیده می‌شوند و آن‌ها به آن‌ها «انواع خطرناک COVID-۱۹» می‌گویند. این گونه‌های ژنتیکی با بیان_ژن مرتبط هستند و به نظر می‌رسد بر شدت مورد تأثیر بگذارند. با این حال، دانشمندان نمی‌دانستند کدام سلول‌های ایمنی بیشتر تحت تأثیر این گونه‌های خطر قرار می‌گیرند.

سیستم ایمنی چگونه می‌تواند به کووید واکنش نشان دهد

سلول‌های ایمنی متفاوتی وجود دارد و همه آن‌ها عملکرد‌های کوچکی در تصویر جهانی دارند. ما باید به هر نوع سلول ایمنی به طور جداگانه نگاه کنیم تا بفهمیم سیستم ایمنی چگونه می‌تواند به کووید واکنش نشان دهد. محققان چندین ارتباط مهم از انواع ژنتیکی با ژن‌ها را شناسایی کردند. در میان آن‌ها یک نوع خطر وجود داشت که ۱۲ نوع از ۱۳ نوع سلول مورد مطالعه را تحت تأثیر قرار داد. این نوع شدید خطر COVID-۱۹ در کروموزوم ۲۱ با کاهش بیان گیرنده‌ای در سلول‌ها به نام IFNAR ۲ همراه بود.

این گیرنده بخشی از یک مسیر سیگنالینگ است که به سیستم ایمنی بدن در مورد عفونت هشدار می‌دهد. این ارتباط جدید ممکن است به توضیح اینکه چرا برخی از افراد قادر به ایجاد یک پاسخ ایمنی قوی در برابر ویروس SARS-CoV-۲ نیستند کمک کند. در همین حال، یک نوع خطر در کروموزوم ۱۲ قوی‌ترین اثر را در مونوسیت‌های غیرکلاسیک نشان داد، نوعی سلول ایمنی ذاتی که در بدن گشت‌زنی می‌کند و مولکول‌های سیگنالی را ارسال می‌کند تا سایر سلول‌های ایمنی را در مورد تهدید‌ها آگاه کند.

این نوع خطر باعث شد که مونوسیت‌های غیر کلاسیک بیان ژنی به نام OAS ۱ را کاهش دهند. فقدان بیان OAS ۱ می‌تواند با کاهش بیان خانواده‌ای از پروتئین‌ها که به طور معمول RNA ویروسی را تجزیه می‌کنند و پاسخ‌های ضد ویروسی سیستم ایمنی را فعال می‌کند تا دفاع بدن را کاهش دهد. مونوسیت‌های غیرکلاسیک نوع سلولی نادری هستند که مورد مطالعه قرار نگرفته‌اند. آن‌ها تنها حدود دو درصد از سلول‌های ایمنی را تشکیل می‌دهند.

سیستم ایمنی و کرونا

ارزیابی‌های پیش بالینی

دانشمندان امیدوارند که ارزیابی‌های پیش بالینی بیشتری را برای تعیین نقش این ژن‌ها در پاتوژنز COVID-۱۹ انجام دهد. اینکه بتوانیم این نوع مکانیسم‌های ژنتیکی را شناسایی کنیم، گام بزرگی به جلو است. ما می‌توانیم از اطلاعات موجود استفاده کنیم، آن‌ها را با داده‌هایمان در مورد سلول‌های ایمنی ترکیب کنیم و اهداف بالقوه‌ای برای درمان پیدا کنیم.

زمان گران بها ترین دارایی هر شخص است که یکی از اهداف مهم آزمایش آنلاین صرفه جویی در آن در عین راحتی انجام آزمایش است. به طوری که شما می توانید آزمایش خود را در کمتر از چند دقیقه انجام دهید. امروزه یکی از معضلات جوامع امروزی زمان می باشد. در دنیای مدرنیته امروزی به علت صرف زمان بسیار برای کار، وقت و زمان بسیار حایز اهمیت شده است. اگر شما نیز جزء آن دسته از افراد هستید که انجام آزمایش ها و همچنین انجام چکاپ ها را به علت کمبود وقت به تعویق می اندازید، نمونه گیری در منزل یا محل مد نظر شما، بهترین راهکار می باشد. همچنین با حذف هزینه های رفت و آمد برای نمونه گیری و سپس جوابدهی بدون شک در هزینه ها نیز صرفه جویی می شود‌.

نمونه گیری در منزل

آزمایش آنلاین یا نمونه گیری در منزل

همان طور که در بالا اشاره شد آزمایش آنلاین یا نمونه گیری در منزل دارای مزیت های بسیاری می باشد. آزمایش های شما در آزمایشگاه آنلاین آنی آزما با بهترین و با کیفیت ترین دستگاه های آزمایشگاهی انجام می شود که مورد تایید پزشکان و متخصصان می باشد و جواب های این آزمایشگاه دارای اعتبار ویژه ای در نزد جامعه پزشکان می باشد و شما با خیال کاملا راحت می توانید تست های آزمایشگاهی خود را به دست متخصصان ما بسپارید. در ادامه به چند مزیت این آزمایشگاه اشاره می شود:

1- صرفه جویی در زمان و هزینه

2- دوری از استرس ناشی از محیط آزمایشگاهی

3- عدم نیاز مراجعه بیمار در حالت نامساعد به آزمایشگاه

4- ثبت نام شخص نمونه دهنده و راحتی مراحل انجام پذیرش در دفعات بعدی

5- ارسال جواب در کوتاه ترین زمان

6- مناسب برای افرادی که دچار مشکلات حرکتی می باشند.

7- انجام تمامی آزمایشات از جمله: ( هورمون، بیوشیمی، هماتولوژی، ادرار، تشخیص مولکولی بانک خون و …)

8- وجود دستگاه های مدرن و فوق تخصصی برای انجام دقیق تمامی آزمایشات

9- مشاهده آنلاین نتیجه آزمایش در وب سایت های آزمایشگاهی

10- پشتیبانی کامل کاربران

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم براساس منابع معتبر علمی و آخرین یافته‌های پزشکی، حقایقی درباره امیکرون را بیان کنیم. بعضی از افراد بدون اینکه اطلاعات دقیقی داشته باشند، شایعه ‌پراکنی کرده و باعث ترس و استرس در بین مردم می‌شوند. همانگونه که می‌دانید استرس از طریق تضعیف سیستم ایمنی بدن، احتمال ابتلا به بیماری‌های عفونی را افزایش می‌دهد. با مطالعه این مطلب بهتر می‌توانید آرامش خود را حفظ کنید. اگر علائمی از ویروس کرونا دارید از خانه خارج نشده و تست کرونا در منزل با آنی آزما را انجام دهید. در این صورت نه تنها از آلوده کردن افراد دیگر درمان خواهد بود بلکه اگر این علائم کرونا نبوده است، احتمال درگیر شدن شما در آزمایشگاه‌ها کاهش پیدا می‌کند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.