بررسی افزایش قند و علائم آن راهی برای حفظ سلامت شما

علائم و عوارض دیابت

افزایش قند خون زمانی اتفاق می افتد که گلوکز، یک قند ساده، در جریان خون جمع شود. برای افراد مبتلا به دیابت، این به دلیل ناتوانی بدن در استفاده صحیح از گلوکز است. دلایل زیادی وجود دارد که باعث ایجاد افزایش قند خون می شود. بررسی به موقع افزایش قند و علائم آن می تواند مانع بدتر شدن شرایط جسمانی شما شود.

افزایش قند و علائم آن
شناخت عوارض و علائم دیابت

افزایش قند و علائم آن

قند خون بالا یا هیپرگلیسمی

اغلب غذاهایی که مصرف می کنید، به گلوکز تجزیه خواهد شد. بدن شما به گلوکز نیاز دارد زیرا سوخت اولیه ای است که باعث می شود عضلات، اندام ها و مغز شما به درستی کار کنند. اما تا زمانی که گلوکز وارد سلول ‌های شما نشود، نمی ‌توان از آن به عنوان سوخت استفاده کرد.

انسولین، هورمونی که توسط لوزالمعده تولید می ‌شود، سلول ‌ها را باز می‌ کند تا گلوکز بتواند وارد آنها شود. بدون انسولین، آن گلوکز در جریان خون شما شناور می ماند و جایی برای رفتن ندارد. با گذشت زمان می تواند به طور فزاینده ای متمرکز شود. بنابراین، با افزایش قند و علائم آن روبرو می شوید.

وقتی گلوکز در جریان خون جمع می شود، سطح گلوکز یا قند خون افزایش می یابد. به مرور زمان، این می تواند باعث آسیب به اندام ها، اعصاب و رگ های خونی شود. افزایش قند خون، در افراد مبتلا به دیابت به این دلیل رخ می دهد که بدن آنها قادر به استفاده موثر از انسولین نیست.

علائم و عوارض بیماری دیابت

یادگیری تشخیص علائم هیپرگلیسمی (قند خون بالا) می تواند به شما در مدیریت موفقیت آمیز دیابت و شناخت علائم و عوارض دیابت کمک کند. برخی از افراد مبتلا به دیابت بلافاصله افزایش قند و علائم آن را احساس می کنند. دیگران این گونه نیستند، زیرا علائم آنها خفیف یا مبهم است.

علائم هیپرگلیسمی معمولاً زمانی شروع می شود که گلوکز خون شما به بالای 250 میلی گرم در دسی لیتر برسد. هر چه مدت طولانی تری درمان نشود، علائم می تواند بدتر شود. علائم افزایش قند خون ممکن است شامل مواردی مانند تکرر ادرار، خستگی، افزایش تشنگی، تاری دید، سردرد، داشتن دهان بسیار خشک و تاری دید باشد.

اقدامات مناسب برای تنظیم قند خون

برای آنکه بتوانید برای تنظیم قند خون خود کمک کنید، راه حل های ساده ای وجود دارد. ورزش و نوشیدن آب بعد از غذا، به ویژه اگر کربوهیدرات های نشاسته ای زیادی مصرف کرده اید، می تواند مانع ایجاد افزایش قند و علائم آن در شما باشد

شما همچنین می توانید از تزریق انسولین استفاده کنید، اما مراقب باشید که این روش را تنها در حالی که به دقت توصیه های پزشک در مورد دوز مصرفی خود را دنبال می کنید، استفاده نمایید. در صورت استفاده نادرست، انسولین می تواند باعث هیپوگلیسمی شود. ضمن آنکه اگر قند خون شما برای مدت طولانی بالا بماند، ممکن است به کتواسیدوز دیابتی مبتلا شوید.

علائم بیماری های کتواسیدوز و کتوز

اگر سطح قند خون بالا برای مدت طولانی درمان نشود، گلوکز در جریان خون شما جمع می شود و سلول های بدن برای سوخت، گرسنه می شوند. سلول های شما در عوض از چربی برای سوخت استفاده می کنند. هنگام مواجهه با افزایش قند و علائم آن، می بایست، برای جلوگیری از مسائل جدی تر، درمان را به سرعت شروع نمود.

این را باید اشاره کنیم که وقتی سلول‌ های شما به جای گلوکز از چربی استفاده نمایند، این فرآیند یک محصول جانبی به نام کتون تولید می‌کند. افراد مبتلا به دیابت ممکن است به کتواسیدوز دیابتی (DKA) مبتلا شوند که یک بیماری بالقوه کشنده است که باعث اسیدی شدن خون می شود.

لایل بالارفتن قند خون
درمان افزایش قند و علائم آن

درمان افزایش قند و علائم آن

از سویی دیگر، به دلیل عملکرد ضعیف انسولین در افراد مبتلا به دیابت، سطح کتون کنترل نمی شود و می تواند خیلی سریع به سطوح خطرناک افزایش یابد. ضمن آنکه DKA می تواند منجر به کمای دیابتی یا مرگ شود. از همین روست که هنگام درگیری با افزایش قند و علائم آن، برنامه درمانی به سرعت شروع می شود.

البته باید افزود که افراد بدون دیابت می توانند سطوح خاصی از کتون ها را در خون تحمل کنند. این حالت به عنوان کتوز شناخته می شود. آنها به کتواسیدوز ادامه نمی دهند، زیرا بدن آنها هنوز می تواند گلوکز و انسولین را به درستی استفاده کند. عملکرد صحیح انسولین به حفظ سطح کتون های بدن کمک می کند.

بررسی علائم و نشانه های DKA

DKA یک اورژانس پزشکی است که نیاز به درمان فوری دارد. در صورت مشاهده هر یک از دلایل بالارفتن قند خون، مانند نفس یا عرق با بوی میوه، تهوع و استفراغ، خشکی شدید دهان، مشکل در تنفس، ضعف، درد در ناحیه شکم یا گیجی مواجه شدید، برای درمان افزایش قند و علائم آن، فوریت پزشکی دریافت کنید.

نحوه مدیریت افزایش قند خون

بهترین راه برای کنترل قند خون بالا این است که قند خون خود را چک کنید و داروهای خود را طبق دستور مصرف کنید. اگر مرتباً افزایش قند خون را تجربه می کنید، پزشک ممکن است روال دارویی شما را تغییر دهد.

همچنین می توانید با ورزش، قند خون خود را کاهش دهید. با این حال، اگر سطح قند خون شما مکرراً بالاتر از 240 میلی گرم در دسی لیتر است، با استفاده از کیت آزمایش، ادرار خود را برای وجود کتون بررسی کنید. اگر کتون دارید، ورزش نکنید. در این حالت، ورزش ممکن است سطح قند خون شما را حتی بیشتر کند.

تنظیم قند خون
شناسایی و بررسی دلایل افزایش قند

متن جایگزین : تنظیم قند خون

در صورت مواجهه با افزایش قند و علائم آن، می توانید با استفاده از کیت آزمایش ادرار خود را از نظر کتون آزمایش کنید. اگر کتون ها بالاست، با پزشک تماس بگیرید و به دنبال مراقبت های پزشکی اورژانسی باشید. در نظر داشته باشید که سطح قند خون در طول روز در نوسان است.

وقتی غذا می خورید، به ویژه غذاهای پر کربوهیدرات مانند نان، سیب زمینی یا پاستا، قند خون شما بلافاصله شروع به افزایش می کند. اگر قند به طور مداوم بالا است، باید با پزشک در مورد بهبود و مدیریت دیابت خود صحبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.