تمام آنچه باید در رابطه با پریودی نامنظم بدانید

پریودی نامنظم

همان طور که می دانید دوره قاعدگی در زنان بین 5 تا 7 روز است و سیکل قاعدگی بین 21 تا 35 روز می تواند متغییر باشد. اگر فردی اغلب سیکل های بسیار طولانی یا کوتاه داشته باشد و دوره قاعدگی از دست رفته ای رخ دهد نشانه هایی از پریودی نامنظم را همراه خود دارد.

چگونه متوجه شویم دچارقاعدگی نامنظم شده ایم؟

دلایل زیادی ممکن است وجود داشته باشد تا شما دچار قاعدگی نامنظم شوید. اگر از بین موارد زیر یک یا چند علامت را داشتید و دچار نامنظمی در دوره یا سیکل پریود خود شدید، به پزشک متخصص مراجعه کرده تا بررسی های لازم را انجام دهید. موارد زیر علائمی اند که باید به آن ها توجه داشته باشید:

1. عدم نظم طول دوره پریود

اگر شما خانومی هستید که زیر 45 سال سن دارید و تا ماه های قبل، دوره پریود خود را به صورت منظم در بازه های 5 الی 7 روزه به اتمام می رساندید اما اکنون به صورت ناگهانی یک یا چند دوره است که کمتر از 4 روز یا بیشتر از 8 روز عادت ماهانه شما طول می کشد باید پیگیری های لازم را انجام دهید زیرا به پریودی نامنظم مشکوک هستید.

2. سیکل قاعدگی نامنظم

به طور میانگین باید بعد از اتمام دوره حدود 28 روز زمان ببرد تا شما دوباره پریود شوید. این بازه می تواند 21 الی 35 روزه باشد اما اگر در دو یا چند دوره متوالی خود دچار عدم نظم در بازه های بین دو پریود خود شدید، بهتر است با پزشک مشورت داشته باشید.

3. خونریزی زیاد

به طور طبیعی نیازی نیست در شب چند بار برای تعویض تامپون یا پد از خواب بیدار شوید. در طول روز حدود هر چهار ساعت یک بار باید پد خود را عوض کنید اما اگر خونریزی شما بیش تر است و در شب چندبار و در طول روز کمتر از یک ساعت تعویض پد دارید، واجب است چکاپ داشته باشید تا هرگونه احتمال پریودی نامنظم رفع شود.

4. علائم مشکوک

میزان درد در زمان پریود بسیار مهم است. اگر درد های شدید یا ناگهانی دارید که در اغلب روز های پریود ممکن است ادامه داشته باشد، علائمی مانند ترشحات غیر عادی از واژن و تب را تجربه می کنید، از پستان های خود ترشحات غیر طبیعی می بینید، پس از رابطه ی جنسی خونریزی دارید و بین دوره های قاعدگی خود در طی 28 روز دچار لکه بینی می شوید از جمله مواردی اند که باید نگران آن ها باشید.

10 دلیل که موجب عدم نظم در پریود می شود

پریودی نامنظم علائم زیادی دارد که می تواند موجب نگرانی شما شود. داشتن هر یک از موارد زیر می تواند باعث عادت ماهانه نامنظم می شود. چند نمونه از آن عبارت اند از:

1-بارداری: موجب به تاخیر انداختن پریود می شود.

2- مصرف قرص های ضد بارداری: به دلیل دارا بودن ترکیب های استروژن و پروژسترون مانع از آزاد شدن تخمک از تخمدان ها شده و قطع مصرف آن ها می تواند بر پریود تاثیر بگذارد.

3- استرس زیاد: سبک زندگی پر تنش با تاثیری که بر روی سیستم عصبی شما و در نتیجه رحم می گذارد می تواند منجر به اختلال در پریود شود.

4-پولیپ یا فیبروم: یکی از علل پریودی نامنظم توده های خوش خیم دیواره رحم اند که اگر بزرگ شوند سبب ایجاد ناراحتی برای شما خواهند شد.

5-آندومتریوز: این بیماری می تواند موجب خونریزی غیرطبیعی، گرفتگی، درد قبل از پریود یا در هنگام پریود و مقاربت دردناک شود.

6-تخمدان پلی کیستیک: در این سندروم، تخمدان ها مقدار زیادی آندروژن ترشح می کنند که می تواند علائمی همچون چاقی، ناباروری و پر مویی را همراه خود داشته باشد.

پریودی نامنظم با تخمدان پلی کیستیک
تخمدان پلی کیستیک از عوامل اختلال در پریود است.

پریودی نامنظم با تخمدان پلی کیستیک

7-مشکلات تیروئیدی: چه کم کاری و چه پرکاری تیروئید بر پریودی نامنظم تاثیر مستقیم دارد.

8- کاهش وزن و افزایش وزن: اگر در زمان کوتاهی رخ دهد از جمله مواردی است که نظم پریود را برهم می زند.

9-پریمنوپز یا یائسگی: زنان به طور میانگین در سنین 45 تا 55 سال یائسگی را تجربه خواهند کرد و ممکن است این فرایند 7 سال به طول بیانجامد.

10-استفاده از برخی داروها: بعضی دارو ها سبب ایجاد اختلال در پریود می شود. مانند: ایبوپروفن، آسپرین، برخی دارو های شیمی درمانی، دارو های رقیق کننده ی خون، دارو های تیروئیدی، دارو های صرع و ضد افسردگی.

پریودی نامنظم در سنین مختلف

اختلال پریود در دختران:

اولین پریود در دختران حدود سنین 11 تا 14 سالگی رخ می دهد. شرایط روحی و تنش های زندگی، شرایط اقتصادی، مراقبت های بهداشتی و پیشگیرانه از دلایل اختلاف در سن پریودی دختران است. در سال های اولیه برای دختران نامنظمی در پریود امری طبیعی است به شرطی که هیچ کدام از دلایل پریودی نامنظم را نداشته باشند. بیشتر دختران در اولین پریود خود خونریزی 2 تا 7 روزه را تجربه می کنند بنابراین جای نگرانی نیست. این نامنظمی اغلب تا سال سوم پس از اولین پریودی ادامه دارد.

پریودی نامنظم در دختران
نگرانی دختران در اولین پریود طبیعی است.

پریودی نامنظم در دختران

اختلال پریود بعد از زایمان:

وقوع اختلال در پریود بعد از زایمان برای مادران امری طبیعی است. بعضی خونریزی دردناک تری را تجربه می کنند و برای بعضی دیگر تحمل درد راحت تر می شود. مادرانی که به فرزندشان شیر می دهند بیشتر دچار این اختلال خواهند شد اما به طور کلی تمام مادران به دلیل بهبود نیافتن کامل بعد از زایمان اختلال در پریود را تجربه خواهند کرد. از جمله تغییراتی که بعد از زایمان می تواند در پریود رخ دهد، مانند: لخته های خون کوچک، خونریزی شدید تر، خونریزی منقطع، درد های بیشتر یا کمتر از پریود های قبل زایمان و سیکل قاعدگی نامنظم می باشد. انجام یکسری تمرین های ورزشی می تواند در برطرف نمودن پریودی نامنظم موثر باشد.

تاثیر ورزش بر پریودی نامنظم
تمرین های ورزشی در بر طرف نمودن اختلال پریود اهمیت دارد.

تاثیر ورزش بر پریودی نامنظم

اختلال پریود بعد از سقط:

اولین پریود شما بعد از سقط باید بین 4 الی 6 هفته پس از سقط شروع شود. البته این موضوع به میزان هورمون های باقی مانده در طول دوره بارداری شما نیز بستگی دارد. میزان خونریزی اولین پریود بعد از سقط بسته به نوع سقط شما دارد. اگر سقط شما به صورت جراحی بوده باشد اولین پریود کوتاه تر است اما اگر به صورت پزشکی بوده باشد ممکن است طولانی تر، شدید تر و حجیم تر رخ دهد زیرا بدن شما باید بافت اضافی باقی مانده را از رحم دفع کند.

تحولات روحی در ‌پریود ‌نامنظم بعد از سقط
تحولات عاطفی بعد از سقط امری طبیعی است.

تحولات روحی در پریود نامنظم بعد از سقط

بهترین درمان های خانگی برای پریود نامنظم

  • زنجبیل: از جمله مواردی است که می تواند به زودتر پریود شدن و درمان پریودی نامنظم کمک کند. استفاده از زنجبیل در روزهای خونریزی قاعدگی موجب کاهش درد می شود.
  • دارچین: با مصرف دارچین بدن گرم می شود و اثر گرمایشی آن باعث کاهش گرفتگی و تنظیم عادت ماهیانه می شود. دارچین اثر ضد التهابی، ضد اسپاسم و افزایش سطح انسولین را دارد که تمام این ها به برطرف شدن نامنظمی در پریود کمک می کنند.
  • زردچوبه: این ادویه علاوه بر خاصیت های که برای زیبایی دارد، در درمان بی نظمی های قاعدگی و کاهش درد در طول دوره بسیار موثر است.
  • دانه کنجد: باید تا کنون شنیده باشید که دانه کنجد مزایای بهداشتی زیادی دارد اما این تنها خاصیت او نیست. دانه کنجد می تواند با درمان کم خونی که یکی از علل پریودی نامنظم است مانع از بروز بی نظمی شود.
  • آلوئه ورا: این گیاه علاوه بر تاثیر بسیاری که بر سلامت پوست شما دارد، می تواند هورمون های شما را تنظیم کند و چرخه را در حالت تعادل حفظ نماید.
  • ماهی: ماهی هایی که چرب هستند نظیر سالمون، خالخالی و شاه ماهی دارای امگا3 فراوان اند و برای دوره قاعدگی بسیار مناسب هستند. امگا3 در کاهش درد های عضلانی و اختلال در پریود تاثیری عالی دارد.

کلام آخر

نبود نظم در پریود می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که همیشه جای نگرانی نیست اما پیگیری و چکاپ آن خالی از لطف نیست. گاهی با رعایت اصول تغذیه و مصرف دارو ها این اختلال به راحتی برطرف می شوند، اما اگر سابقه بیماری دارید و نگران اختلال در پریود خود هستید حتما به پزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.