هر آنچه باید درباره هپاتیت و آزمایش های هپاتیت بدانید!

هپاتیت و آزمایش های هپاتیت

هپاتیت بیماری مربوط به التهاب کبد است. این بیماری به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می شود، ولی برخی عوامل دیگر از جمله بیماری خود ایمنی و هپاتیت ثانویه نیز موجب بروز این بیماری می شوند. کبد یکی از اندام های حیاتی بدن است که بر متابولیسم بدن تاثیر می گذارد. هپاتیت ثانویه، به عوارض دارو و درمان، استفاده از مواد سمی و الکل و غیره باز می‌گردد. در ابتدا این بیماری می تواند مثل سرماخوردگی ظاهر شود؛ ولی هپاتیت C مزمن به دلیل از کار انداختن کبد و دشواری درمان حیات بیمار را به خطر می اندازد. بیشتر مبتلایان به ‌هپاتیت C و B علائمی ندارد. برخی از آنها، علائم متداول عفونت ویروسی مثل خستگی، لاغری شدید، درد عضلانی، تهوع و بی اشتهایی را دارند. در موارد پیشرفته، علائم نارسایی کبدی از جمله تورم شکم، اندام ها، یرقان و خونریزی گوارشی و غیره ظاهر می شود. پزشک فوق تخصص کبد می تواند آگاهی لازم درباره هپاتیت و آزمایش های هپاتیت را در اختیار شما بگذارد.

آشنایی با انواع هپاتیت و علائم آن

کبد در بخش راست فوقانی شکم قرار دارد. این عضو دارای کارکردهای بسیار مهمی قبیل سم زدایی از خون، ذخیره سازی ویتامین، تولید صفرا و هورمون‌ها و غیره را انجام می دهد. ایجاد اختلال در عملکرد این اندام حیاتی بر عملکرد کل بدن اثر می گذارد. آشنایی با هپاتیت و علائم هشدار دهنده و داشتن اطلاعاتی درباره لیست آزمایش هپاتیت، تفسیر آزمایش هپاتیت و نحوه انجام آزمایش در حفظ سلامت و انجام اقدامات به موقع اهمیت زیادی دارد. آزمایش خون یکی از ابزارهای تشخیص بیماری هپاتیت است. آشنایی با بیماری هپاتیت و آزمایش های هپاتیت نقش مهمی را در جلوگیری از ابتلا به بیماری و رعایت اصول مناسب ایفا می کند.

هپاتیت موجب التهاب و آسیب کبدی می شود. 5 نوع عفونت ویروسی موجب ایجاد هپاتیت نوع A، B، C، D و E می شوند. هپاتیت نوع A  یک بیماری کوتاه‌ مدت حاد و هپاتیت  B،C  و D مزمن هستند. معمولاً هپاتیت E حاد و در زنان باردار خطرناک است. به همین دلیل بهتر است آگاهی نسبی درباره هپاتیت و آزمایش های هپاتیت داشته باشید.

علاوه بر هپاتیت عفونی، انواع هپاتیت غیرعفونی نیز وجود دارند. یکی از عوامل ایجاد کننده این نوع هپاتیت، مصرف الکل، استفاده بیش از حد از داروها و مواد سمی یا دیگر عوامل مسبب بروز مسمومیت کبدی است.

در برخی موارد نیز این بیماری به دلیل بیماری خود ایمنی ایجاد می شود. بدین معنی که بدن کبد را به عنوان جسم خارجی فرض کرده و به آن حمله می کند که موجب التهاب کبدی خفیف تا شدید می شود.

ضرورت آشنایی با ‌هپاتیت و آزمایش‌های ‌هپاتیت
در صورت شک به علائم هشدار دهنده به پزشک مراجعه نمایید

ضرورت آشنایی با هپاتیت و آزمایش های هپاتیت

راه های انتقال بیماری هپاتیت و روش های پیشگیری از ابتلا

هپاتیت A از طریق مدفوع فرد آلوده و مصرف غذا یا آب آلوده منتقل می شود. این بیماری بسیار مسری، ولی غیر مزمن و قابل پیشگیری با واکسیناسیون است. هپاتیت B از طریق تماس با خون یا رابطه جنسی با فرد آلوده یا سرنگ مشترک آلوده منتقل می شود. این نوع هپاتیت در طولانی مدت باعث آسیب کبدی می شود. احتمال انتقال از مادر به جنین وجود دارد. این نوع ویروس نیز با واکسیناسیون قابل پیشگیری است.

آگاهی از بیماری هپاتیت
آگاهی از راه های انتقال و پیشگیری از هپاتیت

آگاهی از بیماری هپاتیت

آشنایی با هپاتیت و آزمایش های هپاتیت نقش ارزنده ای در ارتقای سلامت عمومی و جلوگیری از گسترش بیماری دارد.  هپاتیت C از طریق تماس با خون آلوده منتقل می شود. این نوع بیماری، یک عفونت مزمن است. ممکن است هپاتیت C موجب زخم یا سیروز کبدی شود. برای جلوگیری از این نوع هپاتیت واکسنی وجود ندارد. راه های انتقال این نوع بیماری عبارتند از: استفاده از سرنگ مشترک، تماس با مایعات بدن و رابطه جنسی با فرد آلوده و انتقال خون. هپاتیت D از طریق تماس با خون آلوده منتقل شده و ویروسی کمتر رایج و واکسن مخصوص دارد. هپاتیت E  از طریق مصرف آب یا غذای آلوده منتقل می شود. برای این ویروس واکسن موثری وجود ندارد و به همین دلیل در مناطق در حال توسعه جهان شایع است.

آشنایی با انواع هپاتیت
حفظ سلامت کبد با آگاهی از روش های درمان

آشنایی با انواع هپاتیت

لزوم انجام آزمایش هپاتیت و بهترین زمان انجام آن

معمولا این ویروس به صورت چراغ خاموش منتقل می شود و علائم زیادی نشان نمی دهد. به دلیل اینکه در کشور ما نرخ قرار گیری در معرض این بیماری به دلایل مختلف بالاست، توصیه می شود از هپاتیت و آزمایش های هپاتیت آگاهی داشته و به طور منظم نسبت به چکاپ بدن خود اقدام نمایید. همکاران ما در آنی آزما می توانند انواع خدمات آزمایشگاهی در منزل را با بهترین کیفیت و سریع ترین زمان ارائه کنند. با آگاهی به هنگام از وضعیت سلامت خود می توانید از آسیب جدی به کبدتان جلوگیری کنید. معمولا در شرایط احساس ناراحتی در کبد، آلوده بودن همسر یا شریک جنسی، ایجاد عفونت در بدن، خستگی دائمی، کاهش اشتها، زردی رنگ پوست، گیجی و خون در مدفوع و غیره با پزشکان متخصص تماس گرفته و نسخه آزمایش هپاتیت و راهنمایی لازم را دریافت نمایید.

آزمایش خون، بهترین روش تشخیص هپاتیت
دریافت خدمات آزمایشگاهی در منزل

آزمایش خون، بهترین روش تشخیص هپاتیت

هپاتیت و آزمایش های هپاتیت و امکان دریافت خدمات آزمایش هپاتیت در منزل

رایج ترین روش تشخیص هپاتیت، آزمایش خون است. در این آزمایش، شناسایی آنتی ژن ویروس عامل این بیماری و ارزیابی میزان آنتی بادی تولید شده توسط بدن برای مقابله با آن و همینطور اندازه گیری سطح پروتئین و آنزیم های کبدی انجام می شود. یک روش دیگر، نمونه برداری از کبد است. در صورت تایید هپاتیت، از این روش برای بررسی میزان آسیب یا احتمال ابتلا به سرطان استفاده می شود. روش کمکی دیگر در کنار آزمایش خون، انجام سونوگرافی برای بررسی کبد و اندام های مجاور است.

خدمات آزمایشگاهی در منزل با بهترین کیفیت
تست خون به عنوان روش مطمئن تشخیص هپاتیت

خدمات آزمایشگاهی در منزل با بهترین کیفیت

بهتر است در صورت تماس با فرد آلوده و یا شک به هر یک از علائم فوق با پزشک خود تماس گرفته و اطلاعات مورد نیازتان درباره هپاتیت و آزمایش های هپاتیت را دریافت کنید. در صورت نیاز به انجام آزمایش، همکاران ما نمونه گیری در منزل را در سریع ترین زمان ممکن برای شما انجام می دهند. می توانید بدون دغدغه رفت و آمد و مشکلات مربوط به آن بهترین خدمات آزمایشگاهی را در منزل خود دریافت نمایید. پس برای ثبت سفارش با ما تماس گرفته یا به سایت آنی آزما مراجعه نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.